معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
مجموعهای از داستانهای کوتاهی که به قلم آزاده جمشیدپور نوشته شدهاند. نویسنده در داستانهای کتاب صوتی لالایی نیروانا به سراغ برخی از مهمترین معضلات اجتماعی همچون فقر، طلاق و اعتیاد رفته است. دربارهی کتاب صوتی لالایی نیروانا آزاده جمشیدپور در مجموعه داستان کوتاه لالایی نیروانا از دریچهی روایت زندگی شخصیتهای داستانهایش به معضلات فرهنگی و اجتماعی روز میپردازد. فقر، اعتیاد، بزهکاری و طلاق از... ادامه ›
کتاب صوتی سل
- نویسنده: فاطمه مستخدمین
کتاب صوتی سل اثری از فاطمه مستخدمین از نویسندگان معاصر ایران است. مستخدمین در این داستان کوتاه راوی ماجرای یک مربی سنگنوردی است که در نوعی تردید و انکارِ گذشته زندگی میکند؛ گذشتهای که با وجود تلاش بسیار برای فراموش کردنش، گویا قرار نیست به این سادگیها گریبان او را رها کند. دربارهی کتاب صوتی سل فاطمه مستخدمین در کتاب صوتی سل ماجرای یک مربی سنگنوردی را شرح میدهد که سالها پیش یکی از... ادامه ›
کتاب صوتی شاه پر
- نویسنده: مهدی عبدالله پور
کتاب صوتی شاه پر روایتی داستانی از مهدی عبدالله پور است. عبدالله پور در این داستان راوی حکایت دو دوست به نامهای رحیم و متین است که یکی کفتربازی حرفهای و دیگری در حال یادگیری از اوست. رحیم رسم و آداب نگهداری از کبوترها را به متین توضیح میدهد تا او هم بتواند از پرندههایش نگهداری کند اما متین تا یاد گرفتن زیر و بم این کار خیلی فاصله دارد. دربارهی کتاب صوتی شاه پر مهدی عبدالله پور در کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها
- نویسنده: نازنین سلیمانی
کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها اثری از نازنین سلیمانی است. در این کتاب، اتفاقات روزمره و مکالمات درونی دختری را میشنویم که در دورهی همهگیری کرونا، با خانواده و مشکلات متعدد خانوادگی در خانه گیر افتاده و راه فراری ندارد... دربارهی کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها شخصیت اصلی کتاب صوتی ذهن خوانی مگسها نوشتهی نازنین سلیمانی، دختر نوجوانی است که از روزمرهاش در دوران کرونا میگوید. همه از بابت بیماری و... ادامه ›
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه
- نویسنده: آزاده سوری
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه روایتی داستانی از آزاده سوری است. سوری در این داستان کوتاه از روزمرگیها و چالشهای زندگی زنی به نام سایه صحبت میکند که درصدد است میان فرازونشیبها و دشواریهای زندگی متأهلی و نیازهای برآوردهنشده و آرمانهای محققنشدهی فردیاش تعادل برقرار کند. دربارهی کتاب صوتی آن سوی بخار آینه آزاده سوری در کتاب صوتی آن سوی بخار آینه راوی زندگی سایه است؛ زنی توانمند و تحصیلکرده... ادامه ›
کتاب صوتی انسان معیار
- نویسنده: معصومه چهاردوری
کتاب صوتی انسان معیار اثری از معصومه چهاردوری، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. چهاردوری در این داستان کوتاه راوی یک نیمروز از زندگی دانشجویی برخاسته از طبقهی متوسط اجتماع است که ناگزیر است میان دشواریهای زندگی شخصی و چالشها و تنشهای زندگی اجتماعی تعادل برقرار کند. دربارهی کتاب صوتی انسان معیار معصومه چهاردوری در کتاب صوتی انسان معیار از زندگی انسان متوسطالحال جامعهی ایرانی میگوید؛... ادامه ›
کتاب صوتی در مرداد برف میبارید
- نویسنده: مهدیه سهرابی
کتاب صوتی در مرداد برف میبارید اثری از مهدیه سهرابی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. سهرابی در این داستان کوتاه راوی سرگذشت پرفرازونشیب کودکی است که در خانوادهای پر از معضلات مختلف به دنیا میآید و مسئولیتناپذیری والدینش، آیندهای پرتنش و نامطمئن را برای او رقم میزند. دربارهی کتاب صوتی در مرداد برف میبارید مهدیه سهرابی در کتاب صوتی در مرداد برف میبارید تصویری ملموس و نزدیک به واقعیت را... ادامه ›
کتاب صوتی صدایی در آینه
- نویسنده: مجید اوریادی زنجانی
کتاب صوتی صدایی در آینه روایتی تلخ از مجید اوریادی زنجانی است. اوریادی در این کتاب راوی بخشی کوتاه و دردناک از زندگیِ همهروزهی اقشار محروم و کمتربرخوردار جامعه است که به تنگدستی و انواع مختلفی از فقر فرهنگی و اجتماعی دچارند. دربارهی کتاب صوتی صدایی در آینه مجید اوریادی زنجانی در کتاب صوتی صدایی در آینه راوی یک شب از زندگی پسر نوجوانِ زبالهگردی است که اینبار به جای پلاستیک و بطریهای... ادامه ›
کتاب صوتی مرز
- نویسنده: سمیه جعفری
سمیه جعفری در کتاب صوتی مرز، داستان کوتاه و غمباری از وضعیت دشوار پناهندگان افغان روایت کرده و نشان داده که چگونه فقر میتواند زندگیهای بسیاری را نابود و افراد زیادی را در راه گریز از آن قربانی کند؛ سرنوشت شومی که پیشاز هر کس، گریبان کودکان و ضعیفترها را میگیرد. دربارهی کتاب صوتی مرز داستان کتاب صوتی مرز نوشتهی سمیه جعفری، جایی در مرز میان ایران و افغانستان در جریان است. جادههای خاکی،... ادامه ›
کتاب صوتی خیابان
- نویسنده: مریم رستمی جو
در جریان یک تصادف، کودکی وسط خیابان کشته شده و مردم به فکر این هستند که زودتر خون او را از روی آسفالت خیابان، جلوی مغازهشان و کنار امامزاده بشویند تا مبادا جایی را نجس کند! کتاب صوتی خیابان، اثر مریم رستمی جو، داستانی کوتاه و تلخ از بیتفاوتی و مواجههی بیرحمانهی افراد جامعه با کودکان کار است. دربارهی کتاب صوتی خیابان کودک کاری با لباسهای کهنه و سر و وضعی آشفته، وسط خیابان، روی زمین افتاده... ادامه ›
کتاب صوتی عشق خاکستری
- نویسنده: شهناز شهبازی
کتاب صوتی عشق خاکستری نوشتهی شهناز شهبازی، داستان کوتاه عاشقانهای است که بیشتر از آنکه بوی عشق بدهد، رنگ خشونت و مردسالاری را به خود گرفته. در این داستان ماجرای دختر جوانی را میشنویم که دور از چشم پدر سنتی، عاشق همکلاسی برادرش شده... دربارهی کتاب صوتی عشق خاکستری وقتی نام داستان عاشقانه به گوشمان میخورد، همه به یاد دلتنگی و تبوتاب عاشقانهی دو نفر برای رسیدن به هم و شیرینیهای این حس... ادامه ›
کتاب صوتی یاقوت کبود
- نویسنده: مریم سادات طباطبایی
کتاب صوتی یاقوت کبود داستان کوتاهی از مریم سادات طباطبایی است. در این داستان کوتاه، ماجرای آشنایی اتفاقی دو زن و درددلهای غیرمنتظرهای را میشنویم که هر یک نشانی از خشونت خانگی را در خود دارند... دربارهی کتاب صوتی یاقوت کبود قصهی کتاب صوتی یاقوت کبود نوشتهی مریم سادات طباطبایی، از مطب دکتر آغاز میشود. زنی با زخمی بر روی گونهاش و عکس سونوگرافی در دست که هفتهی شانزدهم بارداریاش را نشان... ادامه ›
کتاب صوتی سنگ انداز
- نویسنده: آذر نوری
کتاب صوتی سنگ انداز اثری از آذر نوری، نویسندهی معاصر ایرانی است. نوری در این کتاب به روایت ماجرایی شنیدنی و جالبتوجه از جنگ پرداخته است. ماجرا از این قرار است که روزی سربازان سنگهایی را میبینند که به طرفشان پرتاب میشود. آنها گمان میکنند که مورد هجوم دشمن قرار گرفتهاند. صدای: «ایست، ایست» سراسر جبهه را فرا میگیرد اما کسی دیده نمیشود. این اتفاق هر شب تکرار میشود تا اینکه یک روز فرمانده... ادامه ›
کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند
- نویسنده: آناهیتا بهبهانی
کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند روایتی داستانی از آناهیتا بهبهانی است. بهبهانی در این داستان کوتاه راوی برشی کوتاه از زندگی یک خانواده است که راز برملانشدهای از گذشته هنوز و همچنان گریبان اعضای آن را رها نکرده است. دربارهی کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند آناهیتا بهبهانی در کتاب صوتی قصاب بدون گوسفند از سرگذشت تلخ یک خانواده میگوید. جاوید، پسر بزرگ خانواده، پس از سالها حبس با موی سپید و قامتی اندک... ادامه ›
کتاب صوتی برای دیگران
- نویسنده: فاطمه یوسفی
کتاب صوتی برای دیگران اثری از فاطمه یوسفی، یکی از نویسندگان معاصر ایرانی است. یوسفی در این داستان کوتاه راوی برشی از زندگی زن و مرد کهنسالی است که در پیچوخم ماجراهایی که با پسر و عروسشان دارند، گرفتار شدهاند. دربارهی کتاب صوتی برای دیگران فاطمه یوسفی در کتاب صوتی برای دیگران از تأثیر حرف و حدیثهای مردم بر زندگی افراد سخن میگوید. اغلب مردم در زندگی خود بهصورت غریزی تمایل دارند دوست داشته... ادامه ›
کتاب صوتی مادری که هرگز ندید
- نویسنده: الهام بیاتی مقدم
کتاب صوتی مادری که هرگز ندید نوشتهی الهام بیاتی مقدم، داستان کوتاه غمانگیزی است که از بخش زنان یک بیمارستان مشرف به کوهستان آغاز میشود. مادر جوانی درحالیکه صورتش نزارش گود افتاده، لباسهای سیاهش را یکی یکی به تن میکند... دربارهی کتاب صوتی مادری که هرگز ندید در کتاب صوتی مادری که هرگز ندید اثر الهام بیاتی مقدم، داستان فیروزه را میشنویم؛ زن جوانی که در اتاق کوچک و سفید بخش زنان بیمارستان،... ادامه ›
کتاب صوتی چهل سالگی
- نویسنده: ناهید طباطبایی
«زنهای چهل ساله بالاخره یه کار عجیبغریبی ازشون سر میزنه، برای اینکه ثابت کنن هنوز پیر نشدن. اما مطمئن باش همهی اینها فقط یه مدت کوتاهه، خیلی زود به پیری عادت میکنن.» ناهید طبابایی در کتاب صوتی چهل سالگی که با صدای هدی زین العابدین به کتابی گویا تبدیل شده، داستان آلاله را روایت میکند؛ زنی در آستانهی چهل سالگی که ناگهان با عشق دوران جوانیاش روبهرو میشود. دربارهی کتاب صوتی چهل سالگی از... ادامه ›
کتاب صوتی آبنبات نارگیلی
- نویسنده: مهرداد صدقی
کتاب صوتی آبنبات نارگیلی مجموعه روایاتی طنزآمیز و نوستالژیک از مهرداد صدقی است که ادامهای برای مجموعههای پیشین او یعنی آبنبات هلدار، آبنبات پستهای و آبنبات دارچینی به شمار میرود. صدقی در این مجموعه داستانها راوی ماجراهای زندگی پسری به نام محسن در دهههای شصت و هفتاد است؛ دهههایی که برای مخاطب بزرگسال ایرانی یادآور روزها و لحظههایی آمیخته به اندوه و لبخند، تلخی ناکامیها و شیرینی... ادامه ›
کتاب صوتی سیطره
- نویسنده: کیانوش گلزار راغب
کیانوش گلزار راغب در کتاب صوتی سیطره، خاطرات نادر کیانی را روایت میکند که به خاطر علاقه به کار در قامت نیروهای امنیتی، تصمیم میگیرد تا به صورت داوطلبانه و ظاهراً سرخود، برای جاسوسی به درون سازمان کومله نفوذ کند. دربارهی کتاب صوتی سیطره کیانوش گلزار راغب با نوشتن کتابهایی چون بردهسور، شنام و کریسکان خود را به یکی از نویسندگان شناختهشده در زمینهی ادبیات انقلاب و دفاع مقدس تبدیل کرده است. او... ادامه ›
کتاب صوتی خانه دایی یوسف
- نویسنده: اتابک فتح الله زاده
کتاب صوتی خانه دایی یوسف نوشتهی اتابک فتح الله زاده، کتابی است که بر اساس خاطرات شخصی نویسنده نوشته شده و از سالهای سخت غربت ایرانیان در خاک شوروی میگوید. حکومت شوروی با وعدهی یک جامعهی کمونیستی و برابریطلب آدمهای بسیاری را از سراسر دنیا به خاک خود کشاند تا تنها غربت و دوری و سرنوشتی تاریک را نصیب آنها کند. دربارهی کتاب صوتی خانه دایی یوسف تاریخ ایران سراسر آکنده ار حوادث خونینی است که... ادامه ›
کتاب صوتی زنگ زنگ زده
- نویسنده: احمد پدرام
کتاب صوتی زنگ زنگ زده نوشتهی احمد پدرام، مجموعهای از داستانهای کوتاه است. این داستانها برگرفته از خاطرات یک روانشناس هستند و شامل تجربیاتی میشوند که او از مشاوره دادن و تعامل با مراجعانش به دست آورده. دربارهی کتاب صوتی زنگ زنگزده بعضی اشخاص به واسطهی شغلی که دارند، بیشتر در معرض ارتباط و تعامل با مردم قرار دارند. این ارتباط روزانه علاوه بر اینکه درسهای ارزشمندی در خود دارد، تجربهها و... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی پیرهن زرشکی
- نویسنده: صادق چوبک
خلاصه کتاب صوتی پیرهن زرشکی اثری از صادق چوبک است که در قالب گفتگوهای میان دو زن مردهشور، تصویری تاریک از زندگی زنان فرودستی را نشان میدهد که برای امرار معاش خود و خانوادهشان، در فضایی مسموم و پر از آسیب به کارهایی دور از شرافت دست میزنند. این کتاب از مجموعهی «روایت آواهای سوپرانو» میباشد. دربارهی خلاصه کتاب صوتی پیرهن زرشکی فقر و تنگدستی، عامل اصلی انحطاط اخلاقی و افول ارزشهای فرهنگی... ادامه ›
کتاب صوتی بودای رستوران گردباد
- نویسنده: حامد حبیبی
کتاب صوتی بودای رستوران گردباد نوشتهی حامد حبیبی، یکی از مجموعه داستانهای مدرن و خوشخوان است که دریافت جایزهی ادبی هفت اقلیم در سال 1390 را نیز در کارنامه دارد. داستانهای این کتاب همگی مضمونی اجتماعی دارند. دربارهی کتاب صوتی بودای رستوران گردباد اگر شما هم در دنیای شلوغ و پرمشغلهی امروزی، فرصت خواندن رمانها و کتابهای طولانی را ندارید، مجموعه داستانهای کوتاه میتوانند جایگزین مناسبی... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی چهار داستان کوتاه از پنجاه و پنج داستان کوتاه
- نویسنده: بهزاد فراهانی
خلاصه کتاب صوتی چهار داستان کوتاه از پنجاه و پنج داستان کوتاه اثری از بهزاد فراهانی است. این کتاب، چهار داستان کوتاه با تم اجتماعی و رئالیستی را در اختیار مخاطب قرار میدهد که همگی بر اساس خاطرات و تجارب نویسنده، نوشته شدهاند. دربارهی خلاصه کتاب صوتی چهار داستان کوتاه از پنجاه و پنج داستان کوتاه بهزاد فراهانی از جمله چهرههای مشهور در دنیای سینما و تئاتر است. او که تحصیلات مرتبط با تئاتر،... ادامه ›