معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی هرس
- نویسنده: نسیم مرعشی
کتاب صوتی هرس نوشتهی نسیم مرعشی، داستانی تلخ درباره زندگی مردمان جنوب ایران است که به خاطر شروع جنگ، مصیبتهای زیادی را تحمل کردند. مرعشی که با نوشتن اولین رمان خود، برنده جایزه جلال آل احمد شد، در دومین اثر خود به سراغ زن و شوهر خوزستانی به نام نوال و رسول میرود که بمباران تنها فرزندشان را از آنها میگیرد. درباره کتاب صوتی هرس: این بار نسیم مرعشی، داستان و حال و هوایی عجیب برای دومین رمان... ادامه ›
کتاب صوتی عشق روی پیاده رو
- نویسنده: مصطفی مستور
کتاب صوتی عشق روی پیاده رو نوشته نویسندهی موفق و درخشان ایرانی مصطفی مستور، دربردارندهی داستانهایی جذاب و گیرا است که به مفهوم و معنای عشق از دید متفاوتتر و خاصتری نگاه میاندازند و با صدای دلنشین مهدی پاکدل روایت میشوند. درونمایهی اصلی این داستانها دربارهی زندگی، عشق، غم و اندوه و وجود خداوند است، موضوعاتی که به شدت پیچیده هستند و جدا از هم هیچ معنایی ندارند و ذهن شما را با خود درگیر... ادامه ›
کتاب صوتی تو، تویی؟!
- نویسنده: امیررضا آرمیون
کتاب صوتی تو، تویی؟! اثر امیررضا آرمیون، دربرداندهی چندین داستان کوتاه و شگفتانگیز دربارهی موفقیت و مثبتاندیشی است که تلاش میکند زاویه دید شما را به زندگی تغییر دهد. کتاب صوتی تو تویی؟! (You are you) مجموعهای است از داستانهای کوتاه با درونمایههای اخلاقی و اجتماعی که بسیاری آنها را با صفت شگفتآمیز و برخی با عنوان داستانهایی واقعی معرفی کردهاند. اما شاید صحیحترین تعریف برای داستانهای... ادامه ›
کتاب صوتی بیژن و منیژه
- نویسنده: جعفر مدرس صادقی
اشتباه نکنید! شما با یک اثر ادبی کلاسیک یا بازخوانی معاصری از شاهنامه روبهرو نیستید. جعفر مدرس صادقی در کتاب صوتی بیژن و منیژه داستانی معاصر را در گیرودار عاطفی سه شخصیت بهنامهای سعید، اردلان و هما برای شما روایت میکند. رمانی که با آن منظومهی پرآوازه در یک فصل مشترک است: عشق. این کتاب در سال 1387 موفق به دریافت جایزهی روزی روزگاری شده است. دربارهی کتاب صوتی بیژن و منیژه داستان کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی یک داستان عاشقانه
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی یک داستان عاشقانه اثر زهره زاهدی، روایتگر عشقی پاک و زلال است، داستان دوست داشتن و مهرورزی بینهایت آدمهایی است که خود عاشقی را از جایی نیاموختهاند اما استادانه آن را تعلیم میدهند. بنفشه رستگار، دختر هنرمند پزشکی خوش نام است که مادر خود را هنگام تولد از دست داده است. او پدرش را نیز در سالهای جوانی از دست میدهد و برای ادامه تحصیل به انگلستان میرود. آنجا احمد را ملاقات میکند و... ادامه ›
کتاب صوتی آداب دنیا
- نویسنده: یعقوب یادعلی
روایتی معمایی از پروندهٔ قتلی عجیب و رازآلود! یعقوب یادعلی، نویسندهٔ پرحاشیهٔ رمانهای فارسی در کتاب صوتی آداب دنیا داستان رازآلود پلیس توبیخ شدهای را روایت میکند که رسیدگی به یک پروندهٔ غیرعادی را بر عهده میگیرد. درباره کتاب صوتی آداب دنیا: برخی از رمانها با حذف عناصری همچون زمان و مکان و قاعده و قانون مخاطب خود را از قواعد دنیای عادی دور میکنند. این داستانها شما را مثل بادبادکی سبکسال... ادامه ›
کتاب صوتی سه تار
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی سه تار نوشتهی جلال آل احمد، مجموعهای از چند داستان کوتاه و جذاب است که نادانی، خرافات، عقاید افراطی و اشتباه شایع بین مردم و جامعه را برای شما به تصویر میکشد. کتاب صوتی سه تار دربردارندهی 13 داستان کوتاه است که عنوان کتاب نیز از نام یکی از داستانهای آن برگرفته شده است، جلال آل احمد همیشه در داستانهایش دغدغههای عقیدتی، سیاسی و اجتماعی را اعمال کرده و بستری فراهم آورده برای بیان... ادامه ›
کتاب صوتی زنده به گور
- نویسنده: صادق هدایت
چه طرفدار سبک ادبیات صادق هدایت باشیم و چه آن را نپسندیم، در این گزاره تردیدی نیست که او یکی از بزرگترین نویسندگان معاصر ایران است. در کتاب صوتی زنده به گور روایت مرد ناخوشاحوالی را میشنویم که تلاش میکند تا احوالاتش را بازگو کند. گفتنیست این اثر از مجموعه داستانی به همین نام گرفته شده است. با شنیدن داستان حاضر میتوانیم تصویر نسبتاً شفافی از احوالات این نویسندهی صاحبسبک به دست آوریم.... ادامه ›
کتاب صوتی احتمالا گم شدهام
- نویسنده: سارا سالار
کتاب صوتی احتمالا گم شدهام نوشته سارا سالار، برنده جایزه ادبی بنیاد گلشیری، داستان زندگی زنی را روایت میکند که در طول روز، بین خیال و واقعیت سرگردان است و اتفاقات جالب زندگیاش را با به یادآوری خاطراتش تعریف میکند. راوی کتاب دختر همدانی و مقیدی است که مادرش در دام اعتیاد گرفتار شده و پدرش را از دست داده است. او در دوره دبیرستان با دختری به نام گندم دوست میشود که تک فرزند است و پدر و مادرش از... ادامه ›
کتاب صوتی روزی روزگاری در طهران
- نویسنده: حسن هدایت
گشت و گذاری سحرانگیز در تهران قدیم! کتاب صوتی روزی روزگاری در طهران، رمانی نوآورانه و جذاب به قلم حسن هدایت است که نخستین بار در سال 1377 به چاپ رسید. این اثر دربارهی آشنایی یک جوان عاشق سینما با پیرمردی عجیب و غریب است که خود را فرشتهای هبوط کرده از آسمان میداند! درباره کتاب صوتی روزی روزگاری در طهران : خیابانها سنگفرش و زیباست. هوا پاکیزه و جانبخش است و سطح شهر، امن و آرام؛ آخر، هنوز خبری... ادامه ›
کتاب صوتی سارا گول
- نویسنده: سهیلا نعمتی
کتاب صوتی سارا گول نوشتهی سهیلا نعمتی، داستان زندگی دختر جوان نابینایی است که با قالیبافی روزگارش را میگذراند. سارا که در ترکمنصحرا زندگی میکند، مجبور است بهتنهایی حرفهی خانوادگیشان، یعنی قالیبافی را ادامه بدهد اما با اتفاقات غیرمنتظرهای روبهرو میشود. اتفاقاتی که همهچیز را زیر و رو میکنند و به او و زندگیاش معنایی دیگر میبخشند. دربارهی کتاب صوتی سارا گول سارا به همراه خانوادهاش در... ادامه ›
کتاب صوتی شهریور داغ
- نویسنده: هدا عربشاهی
کتاب صوتی شهریور داغ نوشتهی هدا عربشاهی، عاشقانهای تاریخی است که از رنجها، سختیها و تاثیرات جنگ بر زندگی اجتماعی سه نسل از زنان ایرانی سخن میگوید. دربارهی کتاب صوتی شهریور داغ: داستان این کتاب جذاب دربارهی نوهای است که همزمان با آغاز جنگ ایران و عراق در شهریور سال 1359 به دنیا آمده است، دفتر خاطرات مادربزرگ خود را که در سال 1396 فوت کرده را پیدا و شروع به خواندن آن میکند. او در زمان... ادامه ›
کتاب صوتی درون تو طلاست؛ عمر کوتاه نیست، ما کوتاهی میکنیم
- نویسنده: مسعود لعلی
کتاب صوتی درون تو طلاست؛ عمر کوتاه نیست، ما کوتاهی میکنیم اثر مسعود لعلی، درسهایی در قالب داستان و حکایت کوتاه برای خودشکوفایی فردی و غنیسازی زندگی دربردارد. این کتاب به گفته نویسنده، براساس قصه درمانی است. «درون تو طلاست» ما را به دروننگری تشویق میکند و داستانهای زیبای آن که با دقت وسواس گردآوری شده، ما را متوجه غنای درونی و سرمنشأ قدرت درونی ما میکند و مثبتاندیشی را به ما میآموزد.... ادامه ›
کتاب صوتی اسیر فرانسوی
- نویسنده: صادق هدایت
باورهای فراگیر در یک جامعه، همیشه با واقعیت منطبق نیستند. صادق هدایت در کتاب صوتی اسیر فرانسوی، ماجرای زیرسؤال رفتن یکی از همین باورها را به نمایش میگذارد. این داستان کوتاه دربارهی زندگی یک اسیر است که به ادعای خودش رفتار خشنی از دشمنانی که اسیرش کرده بودند، ندیده است... دربارهی کتاب صوتی اسیر فرانسوی «گمان میکردم مثل همهی فرانسویها، حالا میرود صد کرور فحش به آلمانیها بدهد». این جمله را... ادامه ›
کتاب صوتی An afternoon in the park (بعدازظهری در پارک)
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب صوتی An afternoon in the park (بعدازظهری در پارک) مجموعهای از چند داستان کوتاه آموزندهی خارجی است که توسط زهره زاهدی گردآوری و ترجمه شده است. داستانهای کتاب بعدازظهری در پارک شرح اتفاقاتی هستند که ممکن است روزانه برای همهی ما اتفاق بیفتند، اما شاید کمتر کسی از ما مانند نویسندگان این داستانها بهقدر کافی به آنها توجه کند و بفهمد آنچه را باید فهمید. با این کتاب صوتی خودتان را محک... ادامه ›
کتاب صوتی به وقت بهشت
- نویسنده: نرگس جورابچیان
کتاب صوتی به وقت بهشت اثر نرگس جورابچیان، روایت زندگی دختری به نام ترلان است که در آغاز زندگی زناشویی خود دچار وضعیتی جدید میشود و همین امر بر کل زندگیاش تاثیر میگذارد. رمان به وقت بهشت دارای چهار فصل است که هر کدام نام یکی از فصلهای طبیعت را با خود گرفته است. اولین بخش کتاب با روایتی خواندنی آغاز میشود. راوی یا همان شخصیت اصلی داستان (ترلان)، از روزی میگوید که قرار است به این دنیا... ادامه ›
کتاب صوتی من خنگترین دختر رو زمینم
- نویسنده: رویا هدایتی
کتاب صوتی من خنگترین دختر رو زمینم اثر رؤیا هدایتی از چهار داستان کوتاه به هم پیوسته و جالب تشکیل شده است. مهمترین داستان کتاب که خنگترین دختر رو زمینم نام دارد، از زندگی یک دختربچه دهه شصتی سخن میگوید. دخترکی با روحیات خاص و حساس خود با تنهاییهای پیرامونش رو به رو میشود که پر از تخیلات کودکانه است. او چون قادر نیست در واقعیت اتفاقات را با ذهنیاتش تطبیق دهد در خیالاتش آن را آنطور که... ادامه ›
کتاب صوتی عاشقی به سبک ون گوگ
- نویسنده: محمدرضا شرفی خبوشان
کتاب صوتی عاشقی به سبک ون گوگ نوشته محمدرضا شرفی خبوشان، داستان عاشق شدن پسری جوان با سرگذشتی رازآلود را در روزهای اوج انقلاب روایت میکند. این اثر برندهی جایزهی ادبی شهید اندرزگو و نامزد جایزه ادبی جلال آل احمد، نامزد جایزه قلم زرین و نامزد جایزه کتاب سال شهید غنی پور شده است. عاشقی به سبک ونگوگ رمانی هیجانانگیز و حیرتآور است که با پرداختی هنرمندانه، ذهن یک نقاش معلول را واکاوی میکند.... ادامه ›
کتاب صوتی ناصر ارمنی
- نویسنده: رضا امیرخانی
کتاب صوتی ناصر ارمنی مجموعهای از چند داستان کوتاه و هیجانانگیز از نویسنده نامدار ایرانی رضا امیرخانی است. عنوانهای این مجموعه عبارتاند از: زمزم، انگشتر، رتبه قبولی، یک پژوهش خشن، کوچولو، ناصر ارمنی، کمال، سه نفر، خیابان، سال نو و گوش شنوا. داستان اول این مجموعه به نام زمزم دربارهی پسری به نام سهراب است که پشت تشتکهای نوشابه زمزم، دنبال جمله زمزم نوشابه ایرانی ذائقه ایرانی میگردد و... ادامه ›
کتاب صوتی کتاب ویران
- نویسنده: ابوتراب خسروی
کتاب صوتی کتاب ویران نوشته ابوتراب خسروی اثری پست مدرن است که به مسائلی چون عشق، مرگ، زندگی و تداوم نسل میپردازد. کتاب ویران سومین مجموعه داستان و ششمین اثر ابوتراب خسروی است. این کتاب شامل 8 داستان کوتاه است که با شکل و فرمی تازه بیان شده و میتواند تحولی در زمینه شکلگیری داستانهای تازه در ادبیات معاصر ایران باشد. داستان اول این مجموعه که تفریق خاک نام گذاری شده است، ماجرای پدر و پسری را... ادامه ›
کتاب صوتی قابهای خالی
- نویسنده: فهیم عطار
کتاب صوتی قابهای خالی اثری پرکشش و جذاب از فهیم عطار، دربارهی پسری به نام شهاب است که پنج سال از زندگی خود را در زندانی از خاطرات، حبس بوده است. رمان قابهای خالی داستان لحظههای طی شده اما ثبت نشدهی زندگی شهاب است، شهابی که امید داشت شخصی آنها را به تصویر بکشد و داخل یک قاب بگذارد. شهاب که خصوصیات منحصر به فردی دارد، پنج سال در گذشته خود زندانی بوده و میلی به شکستن در زندانش نداشته است، اما... ادامه ›
کتاب صوتی درشتی
- نویسنده: علی اشرف درویشیان
کتاب صوتی درشتی اثر علی اشرف درویشیان، شامل ده داستان کوتاه است که با نگاهی انتقادی به بررسی مسائل و مشکلات جامعه میپردازد. درویشیان در کتاب «درشتی» به زیبایی، مشکلاتی که «جنگ ایران و عراق» و «جنگ در کردستان ایران» برای مردم این مرز و بوم به وجود آورده به تصویر میکشد. مشکلاتی چون بیماری، آوارگی، تنهایی، از دست دادن عزیزان و مرگ افراد عادی و مردم فرودست. درشتی نخستین داستان این مجموعه است که... ادامه ›
کتاب صوتی دیپلمات نامه
- نویسنده: یوسفعلی میرشکاک
کتاب صوتی دیپلمات نامه مجموعهای از نوشتههای طنز یوسفعلی میرشکاک، دربارهی مسائل سیاسی و اجتماعی امروزی است که با صدای زیبا و دلنشین حامد فعال روایت میشود. کتاب دیپلمات نامه را به نوعی میتوان نقیضه سیاست نامه خواجه نظامالملک طوسی دانست. ولی در کتاب دیپلمات نامه انتقادات وسیعتری نسبت به مسائل و سیاستهای رایج امروزی آمده است؛ به طوری که سید مهدی شجاعی این کتاب را یکی از دقیقترین گزارشهای... ادامه ›
کتاب صوتی آه با شین
- نویسنده: محمدکاظم مزینانی
کتاب صوتی آه با شین اثر محمدکاظم مزینانی به روایت خاطرات شیرین و جذاب پیرمردی بیمار از دوران کودکی تا کهنسالیاش میپردازد و به نوعی تناقضات و تفاوتهای نسلهای مختلف را شرح میدهد. این کتاب در سال 1393 به عنوان بهترین رمان جایزه جلال آل احمد برگزیده شد. دربارهی کتاب صوتی آه با شین: کتاب صوتی آه با شین در جشنواره داستان انقلاب انتخاب شده و به عنوان رمان برگزیده جایزه جلال آل احمد که به عنوان... ادامه ›