معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 99
- نویسنده: محمدباقر کلاهی اهرمی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 99، مجموعهای از چند داستان کوتاه هیجانانگیز و غیرقابل پیشبینی ایرانیست که مضامینی اجتماعی دربردارد و مناسب برای تمام سلیقههاست. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است... ادامه ›
کتاب صوتی حضور آبی مینا
- نویسنده: ناهید طباطبایی
کتاب صوتی حضور آبی مینا اثر ناهید طباطبایی، دربردارندهی چهار داستان مختصر و زنانه است و در دل داستانها مولفههای هویت فرهنگی و خانوادگی را شرح میدهد. ناهید طباطبایی در حضور آبی مینا با لحنی طنزآلود و نثری روان و صمیمی روایتها را به گونهای دیگر شرح میدهد و با جملههای کوتاه و منقطع، وصفی کوتاه و مفید درباره فضاهای حسی داستان خود ایجاد میکند. این کتاب برندهی جایزهی بیست سال ادبیات... ادامه ›
کتاب صوتی بیخلوتی
- نویسنده: مریم ساحلی
کتاب صوتی بیخلوتی، مجموعهای با ایدههای داستانی درونی و برونگرای ناب است. در این 19 داستان کوتاه تجربههای مریم ساحلی با بیانی شاعرانه و خاص روایت شده است. در این کتاب صوتی از شور و شادی و بغض و حسرت انسانها سخن گفته شده که در بین آجر به آجر خانهها جای گرفتهاند. مریم ساحلی به روایت داستان زندگی و چشمانتظاری زنان شیردل و عاشقی میپردازد که با وقوع جنگ شور و شوق زندگی در آنها مرده است.... ادامه ›
کتاب صوتی فردا شکل امروز نیست
- نویسنده: نادر ابراهیمی
کتاب صوتی فردا شکل امروز نیست اثر نادر ابراهیمی، دربرداندهی چندین داستان کوتاه است که حال و هوای سالهای پایانی دههی پنجاه و قبل از انقلاب اسلامی را روایت میکند. عناوین داستانهای این کتاب عبارتند از: دیوار کاغذی، حوضوارش، در مسیر سحر، وقتی سری تکان دادی. داستان حوضوارش دربارهی مردیست که در حال یادگیری سواد و اندیشهی فرداست. داستان وقتی سری تکان دادی دربارهی دوستی بین مردم و مبارزه علیه... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 97
- نویسنده: نوید شکراللهی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 97، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانیست که روایتگر خانه تکانی روح و دلهایمان برای رسیدن به آرامش هستند. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام متون مجله... ادامه ›
کتاب صوتی پیالهای چای بنوش
- نویسنده: علی کرمی
کتاب صوتی پیالهای چای بنوش اثر علی کرمی، دربردارندهی 133 داستان کوتاه است که با نگاهی طنازانه و ظریف به موضوعات و رویدادهای زندگی میپردازد و آنها را از دید دیگری با صدای زیبای رضا بابک بازیگر تئاتر، سینما و تلویزیون روایت میکند. داستانها پر از لحظههای خوش، گاهی در حد یک جمله و گاهی چندین پاراگراف هستند که در زیگزاگی از موضوعات مختلفی همچون عاشقانه، فرهنگی، اجتماعی جابهجا میشود. این... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 106
- نویسنده: ساحل رحیمی پور
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 106، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی با مضامینی اجتماعی است که در دل پاییز رقم میخورند. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام متون مجله داستان همشهری گویی... ادامه ›
کتاب صوتی آنچه ما دریافت میکنیم
- نویسنده: اگنس روسو
اگنس روسو در کتاب صوتی آنچه ما دریافت میکنیم، با شرح داستانهایی از زندگی واقعی افراد گوناگون و مراجعهکنندگان خود، به مهارتهای اخلاقی در جهان امروز میپردازد. در کتاب صوتی آنچه ما دریافت میکنیم (Title Limpact de nos actes) میآموزیم که اخلاقیات مخصوص انسانهای استثنائی نیست، انسانهایی که میدانند چگونه همهی وجود خود را فدای خدمت به همنوعان خود کنند. بلکه دامنهی آن به وسعت همهی آنهاست،... ادامه ›
کتاب صوتی دارم میرسم جان جان
- نویسنده: مهدی کرد فیروزجایی
کتاب صوتی دارم میرسم جان جان نوشتهٔ مهدی کرد فیروزجایی داستان پسری به اسم «مهدی» را روایت میکند که در دههٔ هفتاد و در مازندران زندگی میکند. این رمان جذاب به شکل اثرگذاری درمورد خرافه و باورهای غلط مردم عامه صحبت میکند. درباره کتاب صوتی دارم میرسم جان جان: موضوع خرافه و عقاید خرافی در تمام شهرها و کشورهای سنتی امری غیرقابل انکار است. هنوز هم در بسیاری از شهرستانهای کشور خودمان به چیزهایی... ادامه ›
کتاب صوتی غنیمت
- نویسنده: صادق کرمیار
کتاب صوتی غنیمت نوشته صادق کرمیار به روایت ماجرای حمله آمریکا به عراق میپردازد و نسبت آن را با جنگ عراق علیه ایران نشان میدهد. رابطه پدری که سالها در جنگ بوده و پسری که با تحلیلهای خود از اوضاع کنونی جهانی، از حمله آمریکا به عراق دفاع میکند. این رمان توانست به بخش نهایی جایزه جلال آل احمد راه یابد. کتاب غنیمت بازگوکننده رابطه بین یک پدر و پسر است، پدری که چند سال از عمر خود را در میدانهای... ادامه ›
کتاب صوتی سرگذشت کندوها
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب صوتی سرگذشت کندوها اثر جلال آل احمد سرگذشت چند کندوی عسل را روایت میکند. زنبورهایی که با تمام نیرو کار میکنند تا انبارهای شهرشان را از عسل پر کنند؛ اما آخر هر پاییز که میشود بلا میآید و تمام زحمت یک سالهشان را میبرد. بلا همان کمندعلیبک، صاحب کندوهاست. داستان از سه بخش تشکیل شده، بخش نخست درباره صاحب کندوها، بخش دوم درباره زنبورها، کار، دشواریهایشان و کوچشان، بخش سوم در مورد صاحب... ادامه ›
کتاب صوتی من عاشق افسانه نیستم
- نویسنده: مریم معینی
مریم معینی در کتاب صوتی من عاشق افسانه نیستم، قصهی جوانی را شرح میدهد که به مدت 45 روز در خاک عراق و در میان شهیدان خود را زنده نگه میدارد و در آخر با توکل بر خدا به خاک ایران باز میگردد. مریم معینی در این اثر با تغییر زاویه دید، روایتی شیرین از روزهای جنگ را بیان میکند. موضوع کتاب نسبت به کتابهای دیگر جنگی موضوعی تازه است و مریم معینی توانسته با استفاده از پتانسیلهای موجود در جنگ تحمیلی،... ادامه ›
کتاب صوتی سراسر پنجره
- نویسنده: سجاد بنکدار
کتاب صوتی سراسر پنجره، دربرداندهی مجموعهای از داستانهای منتخبی است که در سال 1387 جایزه ادبی طهران را دریافت کردهاند. مجموعه داستان سراسر پنجره شما را به جهانی انباشته شده از صداها و رنگهای گوناگون هدایت میکند. در این اثر چند صدایی ادبی وجود دارد که امکانی برای انتخاب و مقابله با دنیاهای جدیدی را فراهم میکند که حتی اگر در حیطهی انتخاب و سلیقه ادبی شما نیز نباشد، اما به واسطه قرار گرفتن... ادامه ›
کتاب صوتی آسمان، کیپ ابر
- نویسنده: سید محمود حسینی زاد
کتاب صوتی آسمان، کیپ ابر نوشته سید محمود حسینی زاد، دربردارندهی چند داستان کوتاه جذاب و دلنشین است که شخصیتهای اصلی آن بخشی از گذشته خود را روایت میکنند. کتاب صوتی آسمان کیپ ابر مجموعهای از 13 داستان کوتاه است که در واقع سومین قسمت از سهگانهای است که دو قسمت دیگر آن، به نامهای «سیاهی چسبناک شب» و «این برف کی آمده» قبلا منتشر شده بود. داستان اول با نام هنوز هم گاهی روایتیست از گذشتهی... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 105
- نویسنده: یارعلی پور مقدم
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 105، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی است که نویسندگانش آنها را به همهی مردم خوزستان پیشکش کردند. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام متون مجله داستان... ادامه ›
کتاب صوتی مرا به خوابهایت ببر ماریه!
- نویسنده: سید علی شجاعی
کتاب صوتی مرا به خوابهایت ببر ماریه! چهارمین مجموعه داستان و ششمین اثر داستانی سید علی شجاعی برای مخاطبان بزرگسال است؛ مجموعه داستانی که نامش را از عنوان نخستین داستان وام گرفته و در همان قدم نخست نشان میدهد که قرار است مخاطبش را با اثری متفاوت در فرم روایی و محتوا روبهرو کند. شجاعی که تا پیش از این نشان داده که به دنبال خط سیر مشخص اجتماعی و یا مذهبی در داستانهایش است، در این مجموعه و در... ادامه ›
کتاب صوتی آنجا که پنچرگیریها تمام میشوند
- نویسنده: حامد حبیبی
کتاب صوتی آنجا که پنچرگیریها تمام میشوند اثر حامد حبیبی شامل داستانهایی کوتاه است که اغلب وقایعنگار فاجعهاند، در فضایی رنگین، پرجوش و خروش و گهگاه طنز. زبان داستانهای این کتاب امروزی و بازیگوش است که با آن روزمرگی آدمهای معمولی، ترسها و آینده نامعلومشان با طنزی تلخ بازنمایی میشود. شاید این مجموعه بیان این حقیقت باشد که در دنیای امروز فقط ترسها هستند که واقعیاند. این اثر دومین مجموعه... ادامه ›
کتاب صوتی کوههای برفگیر آبادان
- نویسنده: فرزاد عزیزی کدخدایی
داستان غمانگیز و پراحساسی که فرزاد عزیزی کدخدایی در کتاب صوتی کوههای برفگیر آبادان روایت میکند، قصهی مرد تنهایی است که اکنون تنها با خاطراتش زندگی میکند. خاطرات گذشته، حسرت روزهای ازدسترفته و بهای سنگینی که با جان عزیزانش پرداخته شده، ماجرای این داستان کوتاه را شکل میدهند. دربارهی کتاب صوتی کوههای برفگیر آبادان مردی که در کافه نشسته مشغول گفتوگو با زنی است که انگار گارسونها حضورش را... ادامه ›
کتاب صوتی باغ خدایان
- نویسنده: فرزاد عزیزی کدخدایی
باغ خدایان میتواند همان شهر ویرانهای باشد که با حضور معشوق تبدیل به بهشت شده است. فرزاد عزیزی کدخدایی در کتاب صوتی باغ خدایان، راوی داستانی کوتاه با محوریت عشق و زندگی همراه با عشق است. دربارهی کتاب صوتی باغ خدایان عشق همان چیزی است که تمام تاریخ بشر، از اسطورههای بینالنهرین و یونان باستان گرفته تا زندگی شهری مدرن را به هم پیوند میزند. کتاب صوتی باغ خدایان، اثر فرامرز عزیزی کدخدایی،... ادامه ›
کتاب صوتی دیروز خیلی دیره
- نویسنده: شهلا حائری
کتاب صوتی دیروز خیلی دیره نوشته شهلا حائری، دربردارندهی سه داستان کوتاه است که با نثری روان و شیرین شما را به دنیای دیگری میبرد، دنیایی که در آن شادیها، رازها و غافلگیریها با هم درآمیخته شدهاند. هر سه داستان دارای موضوعاتی جداگانه است و در مکانهایی متفاوت اتفاق میافتند و حتی در نوع روایت و سبک نگارشی هم با هم متفاوت هستند. اما تم اصلی تمامی داستانها را خاطرات، گذشته و چگونی دریافت انسان... ادامه ›
کتاب صوتی درهی پنهان
- نویسنده: محمد قراچه داغی
داستان کتاب صوتی درهی پنهان نوشته محمد قراچه داغی، دربارهی مردی است که بخشی از عمر خود را در کشور آمریکا گذرانده و به دلیل اتفاقی که در زندگیاش رخ میدهد، به ایران برگشته و در کنار خانواده تجربیات تازهای به دست میآورد. کتاب دره پنهان در سال 1387 جایزه ادبی «واو» را به خود اختصاص داد. روایت این رمان که نثری سلیس و زیبا دارد از شهر لسآنجلس آغاز میشود. راوی داستان، زمینی در اطراف شهر خریده... ادامه ›
کتاب صوتی تیلم
- نویسنده: میثم امیری
کتاب تیلم نوشته میثم امیری درباره زندگی یک جوان دانشجوی عدالتخواه است و از دوره تولد او در سال ۲۹ تا مرگ او که در همان دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی رخ میدهد را در برمیگیرد. بیشتر رویدادهای این داستان در سال ۴۸ رخ میدهد، در واقع ۱۶ آذر سال ۴۸ مبدأ اتفاقی در این داستان میشود و مابقی آن با برگشت به عقب و شکلگیری شخصیت راوی در دانشگاه تهران روایت شده است. میثم امیری در رمان سعی کرده... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 102
- نویسنده: ایرج ضیایی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 102، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی است که شخصیتهای اصلی آن به روایت خاطرات زندگی خود میپردازند. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که تمام متون مجله داستان... ادامه ›
کتاب صوتی مزه مزه کردن خون
- نویسنده: فرزاد عزیزی کدخدایی
تا کی میتوان خود را به کری و کوری زد؟ فرزاد عزیزی کدخدایی در کتاب صوتی مزه مزه کردن خون از افرادی میگوید که عمری خود را به نشنیدن و ندیدن میزنند و نسبت به اتفاقات جامعه بیتفاوت هستند، اما ناگهان طوفانی فرامیرسد که حتی آنها را هم درگیر و مجبورشان میکند که سکوت خود را بشکنند. نویسنده در این داستان کوتاه در قالب تمثیل، فضای سیاسی جامعه را ترسیم میکند و به انتقاد از مسائل اجتماعی میپردازد.... ادامه ›