معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی آه با شین
- نویسنده: محمدکاظم مزینانی
کتاب صوتی آه با شین اثر محمدکاظم مزینانی به روایت خاطرات شیرین و جذاب پیرمردی بیمار از دوران کودکی تا کهنسالیاش میپردازد و به نوعی تناقضات و تفاوتهای نسلهای مختلف را شرح میدهد. این کتاب در سال 1393 به عنوان بهترین رمان جایزه جلال آل احمد برگزیده شد. دربارهی کتاب صوتی آه با شین: کتاب صوتی آه با شین در جشنواره داستان انقلاب انتخاب شده و به عنوان رمان برگزیده جایزه جلال آل احمد که به عنوان... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 100
- نویسنده: مسعود فروتن
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 100، مجموعهای از چند داستان کوتاه مهیج و غیرقابل پیشبینی ایرانیست که مضامینی اجتماعی دربردارد و برای تمام سلیقهها مناسب است. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه است که... ادامه ›
کتاب صوتی شب طاهره
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
کتاب صوتی شب طاهره نوشته بلقیس سلیمانی، روایت زندگی پرفراز و نشیب دختری به نام طاهره است که دو زمان متفاوت را به تصویر میکشد و داستان بین زمان حال و سالهای دهه شصت در رفت و آمد است. طاهره کریم قاسمی برحسب تصادف یکی از دوستان سی و اندی سال پیش خود را هنگام انتخابات انجمن اولیا و مربیان مدرسه دخترش میبیند و به ناگاه تمام خاطرات گذشته محنتبارش برای او زنده میشود. مرضیه که از دوستان دوران... ادامه ›
کتاب صوتی مردی که گورش گم شد
- نویسنده: حافظ خیاوی
کتاب صوتی مردی که گورش گم شد نوشته حافظ خیاوی، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانیست که به صورت خاطرهگویی و براساس باورهای مذهبی و مرگ روایت میشوند. این اثر موفق به کسب جایزهی ادبی روزی روزگاری شده است. در سه داستان اول مجموعه، با نامهای روزهات را با گیلاس باز کن، آنها چهجوری میگریند؟ و چشمهای آبی عمو اسد، راوی اول شخص، درگیر اصول و رسوم شرعی گنجانده شده در دل داستانهاست، و نویسنده... ادامه ›
کتاب صوتی تیراندازی در باک هد
- نویسنده: ناهید کبیری
کتاب صوتی تیراندازی در باک هد رمانی شنیدنی به قلم ناهید کبیری است. پایهی اصلی این اثر عشقی نامتعارف میان مرد و زنی جوان در کشور آمریکاست. گفتنی است که نسخهی صوتی این داستان را خود نویسنده قرائت نموده است. درباره کتاب صوتی تیراندازی در باک هد: ناهید کبیری به عنوان ایرانیای که سالها در کشور آمریکا ساکن بوده و مدتها در هوای این کشور تنفس نموده، به خوبی توانسته از طریق دستمایه قرار دادن تجربهی... ادامه ›
کتاب صوتی همهی افق
- نویسنده: فریبا وفی
کتاب صوتی همهی افق نوشتهی فریبا وفی دربردارندهی 8 داستان کوتاه است که هر یک از آنها روایت ساده و متفاوتی را دربردارند و هدفشان به تصویر کشیدن تغییرات درونی شخصیتهای قصه است. همچنین این اثر در سومین دورهی جشنواره کتاب سال تبریز در بخش ادبیات برگزیده شده است. دربارهی کتاب صوتی همهی افق: این مجموعه با داستان «فال صنوبر» شروع میشود، داستانی دربارهی دختر 16 سالهای که به همراه مادر و... ادامه ›
کتاب صوتی بلبل حلبی
- نویسنده: محمد کشاورز
کتاب صوتی بلبل حلبی نوشته محمد کشاورز، دربرداندهی 10 داستان کوتاه است که زندگی مردم عادی در شرایط گوناگون را روایت میکند و با بیانی طنز، مسائل و مشکلات اجتماعی جامعه را نمایش میدهد. داستانهای این مجموعهی شنیدنی در جهان واقعی و با آدمها و مکانهای واقعی شکل میگیرند، چند داستان این مجموعه در مجلات معتبر ادبی چاپ شدند و با بازخورد مثبت و استقبال دوستداران داستان معاصر فارسی روبهرو شدند.... ادامه ›
کتاب صوتی مادمازل کتی
- نویسنده: میترا الیاتی
کتاب صوتی مادمازل کتی اثر میترا الیاتی، دربرداندهی 7 داستان کوتاه دربارهی مسائل اجتماعی و زندگی روزمره است که با صدای زیبا و دلنشین آرمان سلطانزاده روایت میشود. این اثر در سال 1380 موفق به دریافت جایزه هوشنگ گلشیری شد. داستان اول با عنوان مادمازل کتی زندگی پسری به اسم هادی که در خانوادهای ثروتمند اما سنتی رشد کرده است را روایت میکند او میخواهد برای ادامه تحصیل به کشور ایتالیا سفر کند. در... ادامه ›
کتاب صوتی نگهبان
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
کتاب صوتی نگهبان رمانی شنیدنی به قلم پیمان اسماعیلی، نویسندهی خوشنام و پرافتخار ادبیات امروز ایران است. در این اثر که با صدای منوچهر زنده دل روایت شده، با زندگی پرفراز و فرود شخصیتی به نام سیامک آشنا خواهید شد که در جستجوی یافتن امنیت و آرامش، حوادث گوناگونی را پشت سر میگذارد... درباره کتاب صوتی نگهبان: پیمان اسماعیلی (Peyman Esmaeili) یکی از نویسندگان نامآشنای روزگار ماست. او که یک سال پیش... ادامه ›
کتاب صوتی برو ولگردی کن رفیق
- نویسنده: مهدی ربی
کتاب صوتی برو ولگردی کن رفیق نوشتهی مهدی ربی، دربردارندهی 4 داستان جذاب و خارقالعاده از دل جامعهی کنونی است که شاید ماجرای آن برای هر یک از شما کم و بیش اتفاق افتاده باشد. این مجموعه داستان، برنده یازدهمین دوره جایزه منتقدین و نویسندگان مطبوعات سال 88 و کاندید نهایی جوایز گلشیری و روزی روزگاری شده است. دربارهی کتاب صوتی برو ولگردی کن رفیق: کتاب صوتی برو ولگردی کن رفیق مجموعهای از 4 داستان... ادامه ›
کتاب صوتی مونالیزای منتشر
- نویسنده: شاهرخ گیوا
کتاب صوتی مونالیزای منتشر نوشتهی شاهرخ گیوا، عشقی نفرین شده و موروثی در میان خاندانی شریف را به تصویر میکشد که از دوران گذشته آغاز میشود و به زمان حال میرسد. این اثر توانست جایزهی مهرگان ادب را در سال 1388 از آن خود کند. دربارهی کتاب صوتی مونالیزای منتشر: کتاب صوتی مونالیزای منتشر دربردارندهی نه فصل است که هر کدام از آنها داستانهای کوتاهی را روایت میکنند، اما کلیت این کتاب دربارهی یک... ادامه ›
کتاب صوتی عکس خصوصی
- نویسنده: علیرضا رحیمی نژاد
کتاب صوتی عکس خصوصی نوشتهی علیرضا رحیمی نژاد، دربارهی جوان ثروتمندی به نام احسان است که عدهای قصد اخاذی از او را دارند. خلاصهی کتاب صوتی عکس خصوصی: شخصیت اصلی این کتاب صوتی احسان نام دارد که فردی ثروتمند است. احسان در تدارک ازدواج با دختری خانوادهدار و متشخص به نام مریم است که فردی ناشناس برای او عکسی ارسال میکند. عکسی که در یکی ار هتلهای دبی در کنار زنی آسیایی گرفته شده بود و انتشار آن... ادامه ›
کتاب صوتی چه کسی از دیوانهها نمیترسد؟
- نویسنده: مهدی رضایی
کتاب صوتی چه کسی از دیوانهها نمیترسد؟ نوشته مهدی رضایی، در قالب نمایشنامه و از زبان معلم جوانی به نام آرمان پاکروان روایت میشود که ادبیات درس میدهد. آرمان همیشه ظاهری آراسته و مرتب دارد و معتقد است در جامعهای که ناهنجاری از در و دیوارش فرو میریزد نمیتوان نسبت به وقایع بیتفاوت ماند و از کنار رویدادها به سادگی گذشت. همسرش نیز در یک مجله خانوادگی مشغول به کار است و در آپارتمانی زندگی... ادامه ›
کتاب صوتی آدمهای چهار باغ
- نویسنده: علی خدایی
کتاب صوتی آدمهای چهار باغ نوشته علی خدایی، مجموعه داستانهای کوتاه و به هم پیوستهای است که قصه خانم دواچی و اطرافیانش و اتفاقاتی را روایت میکند که برایشان روی میدهد. تمام داستانهای این کتاب به شکل سریالی و در 45 هفته در سالهای 96 و 97 در روزنامههای اعتماد و شرق چاپ شدند. علی خدایی میگوید داستانهای کتاب آدمهای چهار باغ مجموعه اتفاقاتی است که در هتل جهان، اولین و قدیمیترین هتل اصفهان رخ... ادامه ›
کتاب صوتی گربههای آدمخوار
- نویسنده: هاروکی موراکامی
کتاب صوتی گربههای آدمخوار اثر هاروکی موراکامی شامل چندین داستان کوتاه و منتخب از مجموعهای به نام بید کور، زن خفته است. داستانهایی خیالی که موراکی در آن از جستجو برای یافتن هویت انسان سخن میگوید. هاروکی موراکامی (Haruki Murakami) در این اثر آزادانه در بین عناصر داستانی حرکت میکند. در این کتاب همانند سایر آثار این نویسنده ژاپنی، «گربهها» نقش ویژهای دارند. آنها سخن میگویند و باعث اتفاقات... ادامه ›
کتاب صوتی ای کاش گل سرخ نبود
- نویسنده: منیژه آرمین
کتاب صوتی ای کاش گل سرخ نبود نوشته منیژه آرمین، شرح زندگانی پر فراز و نشیب زنی به نام گللر است که آن را در آسایشگاه روایت میکند و یک بار دیگر با خاطراتش زندگی میکند و حالا آماده است که آسوده بمیرد. ای کاش گل سرخ نبود یک رمان واقعگرای اجتماعی-سیاسی است که به مسائل سالهای اقتدار رضاخان و سپس محمدرضا پهلوی اشاره میکند. مهمترین ویژگی این رمان استفاده از زمانبندی است؛ یعنی زمان حال روایت که با... ادامه ›
کتاب صوتی آتش از پشت شیشه
- نویسنده: شهلا حائری
کتاب صوتی آتش از پشت شیشه دربرداندهی نگاه منتقدانهی شهلا حائری به عنوان یک زن، نسبت به مسائل کلیشهای و اشتباهات زنان در زندگی است. این داستان دربارهی زنی همهچیز تمام است که هر مردی آرزوی داشتن زنی مثل او را دارد. مینا زنی زیبا و وفادار به همسرش، مادری باگذشت، زنی که همیشه در همهی مراحل زندگی و سختیها همراه همسر و فرزندش بوده است، او خودش و علایقش را فدای خواستهها و پیشرفتهای خانوادهاش... ادامه ›
کتاب صوتی هزار و چند شب لیالی
- نویسنده: سید علی شجاعی
کتاب صوتی هزار و چند شب لیالی اثر سید علی شجاعی، مجموعهای از 14 داستان کوتاه و جذاب است که برای مخاطبان خود مضامین و زاویه دید تازهای دربردارد. شجاعی سعی کرده در این مجموعه با وسواس دست به انتخاب مضامین و در ادامه کلمات و جملات برای تبیین آنها بپردازد و به همین دلیل حتی قالب روایت این داستانها نیز تحت تاثیر همین مضامین هستند. ویژگی اصلی این مجموعه را باید در تلاش نویسنده برای پیوند میان آن... ادامه ›
کتاب صوتی نگهبان
- نویسنده: پیمان اسماعیلی
حکایت طردشدگی و دورافتادگی؛ این احتمالا بهترین عبارت برای توصیف کتاب صوتی نگهبان اثر پیمان اسماعیلی است. در این رمان با زندگی شخصیتی به نام سیامک آشنا میشوید که در جستجوی یافتن کار از پایتخت خارج میشود، بیآنکه بداند روزهایی تیره و سرد انتظار او را میکشد... درباره کتاب صوتی نگهبان: کتاب نگهبان رمانی خاص و متفاوت از پیمان اسماعیلی، نویسندهی موفق و خوشنام معاصر است؛ اثری که با فضاسازی سرد و به... ادامه ›
کتاب صوتی نزدیک داستان
- نویسنده: علی خدایی
کتاب صوتی نزدیک داستان نوشته علی خدایی، دربردارندهی چندین روایت کوتاه و دلنشین با حال و هوایی نوستالژیک است که به داستان نزدیک هستند، اما داستان نیستند. این داستانها شما را به شهر بزرگ و تاریخی اصفهان میبرد و کوچهها و خیابانهای آن را برای شما به تصویر میکشد. از همه جذابتر اینکه از دل خاطرات زیبای علی خدایی به جهانی نوستالژیک نقب میزند. داستانهای این اثر در واقع زندگی نگارههایی هستند... ادامه ›
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 107
- نویسنده: منیر پشمی
کتاب صوتی همشهری داستان شماره 107، مجموعهای از چند داستان کوتاه ایرانی با مضامینی اجتماعی است که در دل زمستان رقم میخورند، زمستانی که برای همه مملو از خاطره است. اولین جملهی داستان همشهری شماره 93 در متن سردبیر به قلم حمید اسلامیراد اینگونه نوشته شده است: ما در داستان زندگی میکنیم و شاید هم میتوان گفت که داستانها در دل زندگی ما شکل میگیرند، یا اینکه داستان در ما زندگی میکند، اینگونه... ادامه ›
کتاب صوتی گرگ سالی
- نویسنده: امیرحسین فردی
کتاب صوتی گرگ سالی نوشته امیرحسین فردی، داستانی مربوط به پیش از انقلاب اسلامی است که با صدای آرش نوروزی روایت میشود. جزئیات این کتاب آنقدر دقیق و زیاد است که همانند فیلمی میتوانید شخصیتها را تصور کنید. امیرحسین فردی رمان گرگ سالی را در واپسین روزهای عمر خود برای انتشار آماده کرده بود. این رمان ادامهای است بر رمان موفق اسماعیل که با مضمونی ضد استعماری به نگارش درآمده است. رمان گرگسالی درباره... ادامه ›
کتاب صوتی افرا
- نویسنده: حسینعلی جعفری
کتاب صوتی افرا نوشتهی حسینعلی جعفری، داستانی جذاب و گیرا دربارهی پسری به نام ساسان است که به دنبال قاتل پدرش میگردد؛ پدری ساواکی که خود قاتل چندین هزار نفر بوده است. ساسان که پدرش یک سرهنگ شاغل در ساواک بوده و حالا به قتل رسیده است، گمان میکند پسری به نام زکریا که یک مبارز انقلابی است، پدرش را کشته، او برای پیدا کردن زکریا به محل زندگیاش یعنی مازندران سفر میکند، سپس به سراغ مردی روستایی به... ادامه ›
کتاب صوتی آفرت
- نویسنده: ناهید قادری حاجی آبادی
کتاب صوتی آفرت اثر ناهید قادری حاجی آبادی، درباره دختر کردی به نام فرنگیس است که از راه کار کردن در خانههای دیگران امرار معاش میکند. این کتاب برنده جایزه قلم زرین در سال 1396 شده است. این داستان در فضای قبل از انقلاب روایت میشود و دربارهی فرنگیس دختر 23 ساله و زیبارویی است که برای کمک به خانوادهاش، از یکی از شهرستانهای کرمانشاه به شهر آمده و در خانه سرهنگی معروف کار میکند. در شهرستان... ادامه ›