معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟
- نویسنده: فرحناز گلناری
فصل تابستان و تعطیلات که فرا میرسد تعداد زیادی از آدمها و خانوادهها راهی سفرهای تفریحی میشوند. اما سهم بیتا، شخصیت اصلی کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟ از این همه سفر و تفریح، تنها حسرت خوردن و خیال کردن دربارهی آن است. فرحناز گلناری در این کتاب، داستان همیشگی «سفر نرفتن» بیتا را روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟ بیتا زنی است که بدون سفر کردن به پرتغال، چین و ترکیه، تکتک... ادامه ›
خلاصه کتاب صوتی رویسا
- نویسنده: سارا طهماسبی
کتاب صوتی رویسا نوشتهی سارا طهماسبی، رمانی با موضوع دفاع مقدس است. شخصیت نقش اول این داستان زنی به نام رویساست که در یکی از شهرهای جنگزده استانهای جنوبی کشور، مرد غریبهای را در خانهای مخروبه پیدا میکند و تلاش میکند او را بشناسد. سارا طهماسبی بهخوبی توانسته است در این رمان، به جنگ از زاویهی دید یک زن بنگرد و زوایا و لایههای پنهان جنگ را نشان دهد. دربارهی کتاب صوتی رویسا رمان صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی تقصیر من بود
- نویسنده: فاطمه درویشی
کتاب صوتی تقصیر من بود نوشتهی فاطمه درویشی، داستانی کوتاه در ژانر اجتماعی است. در این قصه، ماجرا دختری را میشنویم که برای آنکه آبروی دوستش را نبرد، تصمیمی میگیرد که او را تا آخر عمر، پشیمان و حسرتزده میکند. دربارهی کتاب صوتی تقصیر من بود راوی داستان کتاب صوتی تقصیر من بود اثر فاطمه درویشی، دختر جوانی است که از همان ابتدای قصه، او را با حالی نزار و پریشان میبینیم. او به پهنای صورت اشک... ادامه ›
کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن
- نویسنده: راضیه سلیمی
کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن اثری از راضیه سلیمی است. در این داستان، روایت مقطعی و کوتاهی را از زندگی زنی میشنویم که سالهاست با کابوسهای شبانه و قرصهای اعصاب زندگی میکند، اما روزی بهطور تصادفی، دلیل کابوسهایش را در میان آلبوم عکس بچگیاش پیدا میکند. دربارهی کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن راضیه سلیمی قصه را در کتاب صوتی چهرهای در سایه روشن، از جایی شروع میکند که زن جوانی در یک تاکسی... ادامه ›
کتاب صوتی مامان و مازیار
- نویسنده: رعنا سلیمانی
کتاب صوتی مامان و مازیار نوشتهی رعنا سلیمانی، داستان کوتاهی از زنی افسرده و عاشق است که در دنیا بهجز دختر کوچکش و مازیار، هیچ امید دیگری برای زنده ماندن ندارد و زندگی سختی را میگذراند؛ تا زمانی که تصمیم میگیرد به تمام این رنج و سختی پایان بدهد... دربارهی کتاب صوتی مامان و مازیار آنچه در کتاب صوتی مامان و مازیار نوشتهی رعنا سلیمانی میشنویم، داستانی از یک زندگی تاریک و نکبتبار است. راوی... ادامه ›
کتاب صوتی مثل همیشه
- نویسنده: نوشین جم نژاد
کتاب صوتی مثل همیشه نوشتهی نوشین جم نژاد، داستان کوتاهی دربارهی یک پزشک تنهاست که در یک روز ابری و خلوت در مطبش، ناگهان با بیماری روبهرو میشود که انتظار دیدنش را در مطبش نداشته و نمیداند چطور باید از او پذیرایی کند... دربارهی کتاب صوتی مثل همیشه نوشین جمنژاد در کتاب صوتی مثل همیشه، داستان یک روز ابری و مطب خالی یک دکتر را روایت میکند. آن روز صبح هم دکتر مثل همیشه، ساعت هفت صبح در مطبش را... ادامه ›
کتاب صوتی عشق و سکوت
- نویسنده: مریم شکری
هنوز هیچکس نمیداند چه اتفاقی برای ارکیده افتاده که او را تا این حد تغییر داده است. مریم شکری در اولین اثر خود، یعنی کتاب صوتی عشق و سکوت، ما را وارد داستان زندگی ارکیده، پسرش سام، شوهرش شاهین، مادرش پری و تازهواردی ناشناس میکند. نویسنده با کمک شخصیتهای اصلی این رمان، خصوصاً ارکیده، نگاه شاعرانه و معناگرایانهی خود به زندگی را برای مخاطبانش به نمایش گذاشته است. دربارهی کتاب صوتی عشق و سکوت... ادامه ›
کتاب صوتی زنده به گور
- نویسنده: صادق هدایت
گاهی بعضی از افراد بنابر روحیات یا شرایط خاصی که دارند، خواهان مرگ هستند. شخصیت اصلیای که صادق هدایت در کتاب صوتی زنده به گور آفریده، از همیندست افراد است. اما مشکل اینجاست که هرچه او به مرگ نزدیک میشود، مرگ بیشتر میگریزد و از او فاصله میگیرد. دربارهی کتاب صوتی زنده به گور رمان بوف کور که مشهورترین اثر صادق هدایت (Sadegh Hedayat) شناخته میشود را میتوان بنایی شکلگرفته از هذیانهای یک ذهن... ادامه ›
کتاب صوتی داود گوژپشت
- نویسنده: صادق هدایت
مرد قوزی حتی دیگر جرأت ابراز عمیقترین و قویترین احساساتش را هم از دست داده است. صادق هدایت در کتاب صوتی داود گوژپشت با قلم ساده و درعینحال توانای خود، ما را با احساسات یکی از افراد طردشده توسط جامعه روبهرو میکند. این کتاب دربارهی مردی است که سالها تحقیر، ترس عمیقی را در او ایجاده کرده که باعث میشود از مهمترین خواستههایش صرفنظر کند. دربارهی کتاب صوتی داود گوژپشت «بیشتر تنها به گردش... ادامه ›
کتاب صوتی حاجی مراد
- نویسنده: صادق هدایت
در یک جامعهی سنتی مردسالار، زنها به هر بهانهای سرزنش شده و در هر اتفاقی بهعنوان مقصر معرفی میشوند. صادق هدایت در کتاب صوتی حاجی مراد، قصهی مردی را روایت میکند که هرچقدر هم به زنش علاقه دارد، در انتها، فشار باورهای غلط جامعه اجازه نمیدهد که رابطهی درستی با او داشته باشد. این داستان کوتاه، قصهای انتقادی دربارهی فضای جامعهی ایران است. دربارهی کتاب صوتی حاجی مراد یک بازار است و یک... ادامه ›
کتاب صوتی بوف کور
- نویسنده: صادق هدایت
کتاب صوتی بوف کور معروفترین رمان صادق هدایت است که بدون شک مهمترین اثر قرن بیستم ادبیات فارسی محسوب میشود. این کتاب شنیدنی که بسیاری معتقدند جزو 10 رمانِ برگزیدهی سوررئالِ دنیا است، از زبان مردی با افکار پریشان و بیمارگونه روایت میشود. دههها از نگارش بوف کور میگذرد اما همچنان بحث و جدل بسیاری پیرامون آن وجود دارد. درباره کتاب صوتی بوف کور: این کتاب اولین بار در سال 1315 در کشور هند چاپ... ادامه ›
کتاب صوتی دالان بهشت
- نویسنده: نازی صفوی
کتاب صوتی دالان بهشت اثر نازی صفوی، قصه تکراری ناکامی در عشق و نرسیدن را با صدای گرم آنالی طاهریان روایت میکند. این کتاب یکی از پرفروشترین آثار ادبیات داستانی ایران به شمار میرود. داستان دالان بهشت روایت زندگی دختری است که بنا به تصمیم والدینش ازدواج میکند، اما به دلیل ناپختگی خیلی زود شکست میخورد و در طول سالهای بعد به اشتباهاتش پی میبرد. بعد از ماجراهایی دختر و پسر داستان، دوباره به هم... ادامه ›
کتاب صوتی قصههای مجید 1
- نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
کتاب صوتی قصههای مجید 1 جلد اول از این مجموعه است که داستانهای کوتاهی از ماجراجوییهای پسری جسور و باهوش به اسم «مجید» را روایت میکند. این داستانها بر اساس خاطرات واقعی نویسنده، هوشنگ مرادی کرمانی نوشته شدهاند. این کتاب تا به امروز بیش از سی بار تجدید چاپ شده و در سال 1364 عنوان «کتاب برگزیدهٔ سال» را از آن خود کرد. درباره کتاب صوتی قصههای مجید 1: ادبیات کودک و نوجوان یکی از انواع ادبی است... ادامه ›
کتاب صوتی پستچی
- نویسنده: چیستا یثربی
کتاب صوتی پستچی اثر چیستا یثربی، رمانی عاشقانه است که از سوی مخاطبان با استقبال خوبی مواجه شد. این رمان عشق را با نگاهی روانشناختی به نمایش میکشاند و آرزوها، شکستها و امیدهای یک نسل را بازتاب میدهد. در فضای مجازی، داستان «پستچی» غوغایی به پا کرده است. پستچی، داستان یک دختر به نام چیستا یثربی و یک پسر نامهرسان و موطلایی است. چیستا یثربی، نویسنده و کارگردان متولد آلمان، داستان زندگی خودش را... ادامه ›
کتاب صوتی چهل سالگی
- نویسنده: ناهید طباطبایی
کتاب صوتی چهل سالگی نوشته ناهید طباطبایی، دربارهی عشق، جوانی، خانواده و موسیقیست و روایتگر حسرتهای زندگی یک زن چهل ساله است. داستان کتاب چهل سالگی دربارهی زنی به نام آلاله است که در مرز چهل سالگی قرار گرفته و دچار دگرگونی شده است. او همراه با همسری بسیار منطقی و دختری شاد زندگی میکند. او زندگی آرام و شغل مناسبی دارد. آلاله مسئول کنسرتگذاری در تالاری بزرگ است و رهبر یکی از کنسرتها قرار... ادامه ›
کتاب صوتی قصههای مجید 2
- نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
کتاب صوتی قصههای مجید 2 جلد دوم از این مجموعه است که ماجراهایی از زندگی پسری جسور و باهوش به اسم «مجید» را به تصویر میکشد. این داستانها بر اساس خاطرات واقعی هوشنگ مرادی کرمانی به نگارش درآمدهاند. کتاب حاضر تا به امروز بیش از سی بار تجدید چاپ شده و در سال 1364 عنوان «کتاب برگزیدهٔ سال» را از آن خود کرده است. درباره کتاب صوتی قصههای مجید 2: ادبیات کودک و نوجوان یکی از انواع ادبی است که از... ادامه ›
کتاب صوتی در خلوت خواب
- نویسنده: فتانه حاج سید جوادی
اثری دیگر از نویسندهای کمکار اما پرفروش! فتانه حاج سید جوادی، نویسندهٔ کتاب محبوب و جنجالی «بامداد خمار»، در کتاب صوتی در خلوت خواب مجموعهای از هشت داستان کوتاه را روایت کرده است که هر یک فضای منحصربهفرد خود را دارند. درباره کتاب صوتی در خلوت خواب: حتماً تابهحال اسم رمان «بامداد خمار» را شنیدهاید. رمانی که در زمان انتشار مورد انتقادهای بیشماری از جانب منتقدین و حتی مخاطبان قرار گرفت. این... ادامه ›
کتاب صوتی برزخ اما بهشت
- نویسنده: نازی صفوی
نازی صفوی در کتاب صوتی برزخ اما بهشت، از عشق با محوریت زن و رنجها و سختیهای آن سخن میگوید. برزخ اما بهشت تصویری از زندگی زنی به نام ماهنوش است با روحی زخم خورده، که پس از پایان دادن به زندگی مشترک سراسر رنجبارش، به نزد خانوادهاش باز میگردد تا در آن مامن مالوف، آلام گذشتهاش را به فراموشی بسپارد. غافل از این که تنهایی زن، رنج مضاعفی است که بر شمار زخمهای روحش میافزاید. با این همه، این... ادامه ›
کتاب صوتی قصههای مجید 3
- نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
کتاب صوتی قصههای مجید 3 جلد سوم از این مجموعه است که داستانهای کوتاهی درباره پسری کرمانی به اسم «مجید» و بازیگوشیهای او را روایت میکند. هوشنگ مرادی کرمانی این داستانها را بر اساس خاطرات دوران کودکی خود نوشته است. این اثر برجسته تا به امروز بیش از سی بار تجدید چاپ شده و در سال 1364 عنوان «کتاب برگزیدهٔ سال» را از آن خود کرده است. درباره کتاب صوتی قصههای مجید 3: ادبیات کودک و نوجوان یکی از... ادامه ›
کتاب صوتی سه کتاب
- نویسنده: احمد محمود
احمد محمود به عنوان پیشاهنگ مکتب داستاننویسی جنوب ایران در کتاب صوتی سه کتاب، روایتهایی دلنشین و ماندگار از زندگی مردم عادی ارائه داده است. این اثر که مجموعهای از سه کتاب نویسنده به نامهای «مول، دریا هنوز آرام است و بیهودگی» است، درمجموع از پانزده داستان کوتاه تشکیل شده است. درباره کتاب صوتی سه کتاب هرجا که نام احمد محمود باشد، باید به دنبال قصههایی از جنس مردم باشید. روایتهای واقعی که از... ادامه ›
کتاب صوتی پدر آن دیگری
- نویسنده: پرینوش صنیعی
با کتاب صوتی پدر آن دیگری اثر پرینوش صنیعی، تمام مشکلات جامعه را از دریچه دید یک کودک میبینید و با داستان زندگی عجیباش آشنا میشوید. این کتاب دربارهی موضوعی روانشناختی در حوزهی کودکان و خانواده است. پدر آن دیگری، سالهای اولیهی بعد از انقلاب را شرح میدهد و سختگیریهایی که آن زمان در مورد رابطه دختران و پسران اعمال میشد، در بخشهایی از کتاب بازگو و دربارهشان نقد شده است. بیشتر از... ادامه ›
کتاب صوتی سنگ روی سنگ
- نویسنده: هوشنگ مرادی کرمانی
کتاب صوتی سنگ روی سنگ نوشته هوشنگ مرادی کرمانی، مجموعهای از چند داستان کوتاه و جذاب است که روایت شیرین و زیبایی دارند. این کتاب صوتی شانزده قصه با نامهای تنور، شیر، بوی پلو، حمام، جنگل، رضایتنامه، اسماعیل شجاع، نقاشی، چهچهه بلبل، چکمه، عکس عروس، انجیر بهاری، سنگ اول، سنگهای من و سنگ روی سنگ دارد. از روی سه داستان تنور، رضایتنامه و چکمه، آثار سینمایی ساخته شده است. این داستانها همگی تم... ادامه ›
کتاب صوتی تهران در بعد از ظهر
- نویسنده: مصطفی مستور
کتاب صوتی تهران در بعد از ظهر نوشته مصطفی مستور، مجموعهای از 6 داستان کوتاه با مضامینی اجتماعی و فلسفیست که محوریت موضوعی آنها دربارهی زنان و نقش آنها در زندگی مردان است. مصطفی مستور در هر یک از داستانهای این مجموعه در نقش یک فرد اجتماعی نمایان میشود و از زبان شخصیتهایش سخن میگوید که حرف اصلی داستان است. حال این شخصیت در قصهای یک روسپی است؛ در قصهی دیگر کودکی منگل و در داستانی نیز یک... ادامه ›
کتاب صوتی ترس و لرز
- نویسنده: غلامحسین ساعدی
کتاب صوتی ترس و لرز نوشتهی غلامحسین ساعدی، شش داستان کوتاه را دربرمیگیرد که به همپیوسته هستند و با شخصیتهای ثابت ماجراهای جالبی را روایت میکند. داستانها با حادثهای ترسناک آغاز میشوند و با رازی پنهان پایان مییابند. ساعدی در این کتاب که نمونهای موفق در ادبیات اقلیمی است زندگی مردم جنوب را مورد بررسی قرار میدهد. موضوع کتاب صوتی ترس و لرز: ترس یکی از احساسات همیشگی انسانها به شمار میآید... ادامه ›