معرفی و دانلود بهترین کتابهای هوش و حافظه
چرا باید کتابهای هوش و حافظه بخوانیم؟
زمانی که از مغز انسان صحبت میشود، اصطلاحات و عبارات مختلفی مثل ذهن، حافظه، هوش، تخیل، خلاقیت و... نیز مطرح میشوند که شاید در نگاه اول چندان متفاوت با یکدیگر به نظر نیایند، اما از نظر علمی برای هر یک از آنها تعاریف متفاوت و متمایزی وجود دارد. بنابراین خوب است که پیش از هر چیز، معنای دقیق هر یک از این اصطلاحات و ارتباط و تفاوتهای میان آنها را از هم بازشناسیم. برای همهی ما موقعیت و جایگاه مغز انسان کاملاً مشخص است و میدانیم که این حجمِ متشکل از صدمیلیارد نورونی، درون سر و جمجمهمان قرار دارد؛ اما محل قرارگیری ذهن کجاست؟ اگرچه نمیتوان جای مشخصی را برای ذهن تعیین کرد، اما میتوان گفت ذهن بخش ناخودآگاه ماست که بهوسیلهی تفکرات، احساسات و باورهای ما شکل میگیرد و بر اساس این دادهها، موجب شکلگیری عملکرد مغز میشود.
یکی از دیگر عملکردهای مغز انسان، حافظه است که مسئولیت آن نگهداشتن اطلاعات، تجربیات و خاطرات ماست و برای انجام این کارها مراحل رمزگردانی، اندوختن و بازیابی اطلاعات را طی میکند. حافظه معمولاً به سه دستهی کلی کوتاهمدت، بلندمدت و حسی (حافظهی تصویری، حافظهی شنیداری و حافظهی لمسی) دستهبندی میشود. از سوی دیگر هوش را هم میتوان مجموعهای از استعدادها و تواناییها دانست که در یادگیری و استفاده از اطلاعات و تجربیات گوناگون برای دستیابی به اهداف مختلف بهکار گرفته میشود و هم پتانسیلی که برای انجام مهارتهایی مثل تمرکز، استدلال منطقی، حل مسئله و سازگاری با محیط اطراف کاربرد دارد.
طی سالیان گذشته، دانشمندان هوش را به سه دستهی کلی هوش جسمانی، هوش هیجانی و هوش معنوی تقسیمبندی میکردند، اما در پی پژوهشهای هوارد گاردنر، روانشناس رشد و استاد دانشگاه هاروارد در سال 1983، نظریهی هوشهای چندگانه مطرح شد که برخی از آنها عبارتاند از: هوش بدنی - حرکتی، هوش میانفردی، هوش درونفردی، هوش منطقی - ریاضی، هوش زبانشناختی و... . در این بین، اصطلاحات بهرهی هوشی یا ضریب هوشی (IQ) و هوش عاطفی یا هوش هیجانی (EQ) بسیار پرکاربردند که هر کدام تفاوتهایی با یکدیگر دارند. مهمترین تفاوت IQ و EQ این است که ضریب هوشی به توانایی استدلال فرد اشاره دارد و هوش هیجانی با تکیه بر جنبههای غیرشناختی هوش مثل عوامل عاطفی و اجتماعی، بر توانایی افراد بر درک، ارزیابی و کنترل احساسات معطوف است.
از سوی دیگر تخیل و خلاقیت نیز از اصطلاحات پربسامد در جوامع امروزی هستند و درواقع به توانایی انسان در خلق موقعیتهای بدیع با استفاده از بازنمایی و خلق ایدهها و رویدادهای تازه اشاره دارد. گفتنیست که تقویت عملکرد نیمکرهی راست مغز انسان، به رشد قوهی تخیل و در پی آن به افزایش خلاقیت فرد کمک بسیاری میکند.
انواع کتابهای هوش و حافظه و اهمیت مطالعهی آنها
قابل انکار نیست که آشنایی با ساختار شگفتانگیز مغز انسان میتواند ما را بهوجد بیاورد. از طرفی بسیاری از ما در پی راهکارهایی برای تقویت حافظه و هوش خودمان و یا فرزندانمان هستیم؛ چراکه میدانیم موفقیتهای زندگی تا حد زیادی در گرو بهبود عملکرد مغز هستند. در کنار راهکارهای متنوعی که برای دستیابی به این مقاصد وجود دارد، استفاده از کتابهای این حوزه یکی از بهترین روشها محسوب میشود.
تاکنون در این زمینه کتابهای متنوعی فارغ از پیچیدگیها و اصطلاحات آکادمیک و با هدف آگاهسازی عموم به نگارش درآمدهاند تا افراد مختلف با هر سطحی از تحصیلات، با شگفتی مغز انسان آشنا شوند و راههای تقویت حافظه، هوش و خلاقیت را بیابند. بهعنوان نمونه لیزا فلدمن بارت، روانشناس و استاد دانشگاه نورثایسترن در کتاب «هفت و نیم درس درباره مغز»، با زبانی کاملاً علمی و درعینحال ساده و قابل فهم پیچیدگیهای مغز را عیان میکند.
افرادی که در پی تقویت حافظه و هوش خود هستند نیز میتوانند از نکات کاربردی «ابر حافظه» به قلم کوین ترودو و «تیزذهن بمانید» نوشتهی سانجی گوپتا، بهره ببرند. کتابهای «هوش هیجانی» تألیف جین گریوز و تراویس برادبری و «تسلط بر عواطف و احساسات» اثر اریک رابرتسن نیز به شما کمک میکنند تا با هوش هیجانی بیشتر آشنا شوید و روشهای تقویت و بهبود آن را دریابید. بهبود و رشد خلاقیت نیز یکی از مهمترین عوامل کمککننده برای عملیکردن ایدههای ذهنی در زندگی و در طی فعالیتهای حرفهای است. بههمین منظور کتابهای «عمل خلاقانه: روشی برای زندگی» اثر ریک روبین و «استعداد نافرمانی و شکستن قوانین کار و زندگی» نوشتهی فرانسسکا جینو، میتوانند به شکل اصولی شما را در این مسیر یاری کنند.
این تنوع و شمار زیاد کتابهای هوش و حافظه، گاهی ممکن است باعث سردرگمی افراد علاقهمند به مطالعه در این حوزه شود. به همین دلیل در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه، بهترین آثار این حوزه بهصورت کتابهای الکترونیک، PDF و صوتی، ذیل دستههای «تقویت حافظه»، «هوش»، «مغز انسان»، «هوش هیجانی»، «هوش و حافظه» و «خلاقیت»، جا داده شدهاند تا مخاطبان بسته به هدف و علاقهمندیشان، با مراجعه به دستهی موردنظر برای خرید و دانلود کتاب مناسب خود اقدام کنند.
خواندن کتابهای هوش و حافظه را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
درصورتی که به کشف پیچیدگیهای عملکرد مغز انسان علاقهمندید یا میخواهید با مفاهیمی مثل ضریب هوشی، هوش هیجانی و... آشنا شوید و یا به مهارتهایی مثل تندخوانی و آشنایی با راههای تقویت حافظه علاقه دارید، میتوانید با خرید و دانلود بهترین کتابهای هوش و حافظه در قالب نسخههای صوتی یا الکترونیک، به مقصودتان دست یابید.
پرطرفدارترین کتابهای هوش و حافظه در کتابراه
در میان انواع کتابهای مرتبط با حوزههای هوش، تقویت حافظه و عملکرد و ساختار مغز که در قالب نسخههای الکترونیک، PDF و یا صوتی در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه قرار گرفتهاند، برخی آثار مثل «آموزش تندخوانی» اثر کم نایت، «هنر همه فن حریف شدن در احساسات» به قلم مارک براکت و «حافظه نامحدود» تألیف کوین هورسلی، با جلب توجه مخاطبان به آمار خرید و دانلود بالایی دست یافتهاند. کتابهای نامبردهشده و بسیاری موارد دیگر، ازجمله این عناوین پرمخاطب هستند که با ارائهی اطلاعات مفید و راهکارهای راهگشا و بدیع، مورد رضایت علاقهمندان به مبحث هوش و حافظه قرار گرفتهاند.
پیشنهاد برای دانلود کتابهای رایگان هوش و حافظه در کتابراه
در راستای اینکه مخاطبان بیشتری بتوانند از سد هزینههای خرید کتاب عبور کنند و بهراحتی به بهترین کتابهای هوش و حافظه دسترسی پیدا کنند، در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه عناوینی مانند «خلقنده (خلق کننده)» اثر حمیدرضا مالمیر، «هوش کارآفرینی» به قلم حسن زارعی، «راه های تقویت حافظه» نوشتهی بهنام فخرآور و بسیاری آثار دیگر بهطور کاملاً رایگان و در قالب نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF عرضه شدهاند تا علاقهمندان بتوانند بدون هیچ دغدغهای، کتابهای موردنظرشان را دانلود و دریافت کنند و از محتوایی مفید بهره ببرند.