معرفی و دانلود کتاب مغز با شخصیت: سیمکشی مغز، چگونه شخصیت ما را شکل میدهد؟
برای دانلود قانونی کتاب مغز با شخصیت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مغز با شخصیت: سیمکشی مغز، چگونه شخصیت ما را شکل میدهد؟
کوین جی میشل در کتاب مغز با شخصیت نظریهی مهمی را دربارهی ریشهی رفتارهای انسانی مطرح میکند: شخصیت، عادات و رفتارهای ما بیشتر از اینکه اکتسابی باشند، ذاتی هستند و از ژنتیک نشأت میگیرند، یا آنچنان که خود میگوید: «از سیمکشی مغزمان». نویسنده در کتاب خود سعی در توضیح این مسأله دارد که تقریباً بخش عظیمی از هویت ما پیش از تولد شکل گرفته است. اثر نامبرده در فهرست کتابهای منتخب فوربس قرار دارد.
دربارهی کتاب مغز با شخصیت
یکی از سؤالات همیشگی در مورد تفاوتهای انسانی است، اینکه چه چیز ما را از هم متمایز میکند. البته زمانی این موضوع مهمتر میشود که با خشونت، بزهکاری، جرم و جنایت مواجه شویم. احتمالاً آن زمان بیشتر به این موضوع فکر میکنیم و به دنبال دلیلش میگردیم. اینکه چه چیز انسانها را به این مرحله میرساند؟ چرا فقط بعضیها دچار این وضعیت میشوند در حالیکه بعضی دیگر دست به جرم نمیزنند؟ اساساً چرا در یک خانواده، شخصیت همگی با هم تفاوت دارد؟ اینها سؤالات امروز نیستند و سالهاست که ذهنها را درگیر کرده. اما اگر چند دههی پیش، گفتمان غالب، گفتمان روانشناسی فروید بود که مسأله را تا حد زیادی اکتسابی میدید و نقش محیط، مخصوصاٌ محیط کودکی را پررنگ جلوه میداد، امروز درمورد درستی کامل این موضوع تردید جدی هست. حداقل از چند سال پیش که رشتههای ژنتیک و عصبشناسی گسترش پیدا کردهاند، گفتمانهای دیگری نیز حول این موضوع شکل گرفتهاند: اینکه ساختار مغزی انسان و ژنهای او را نباید نادیده گرفت. به عبارت دقیقتر، مغز انسان در شکلدهی به شخصیت او نقش مهمی دارد و این به نوعی عکس نظریههای روانشناختی پیشین است. به این صورت، موضوع هویت خیلی بیشتر از پیش مورد توجه قرار گرفته است.
کوین جی میشل (Kevin Mitchell) از متخصصان عصبشناسی و چهرههای پیشرو در این رشته، یکی از زمینههای تخصصی پژوهشهایش در مورد ساختار عصبی مغز یا سیمکشی مغز است. میشل در کتاب اخیرش، مغز با شخصیت (Innate: How the Wiring of Our Brains Shapes Who We Are) همچنان که از عنوانش پیداست، بر ذات انسانی دست میگذارد. اینکه ژنتیک (یا ذات) بخش مهمی از روان، کاراکتر، هویت، رفتار، هوش، تمایل جنسی و... را در خود دارند. به معنای دیگر، ما پیش از اینکه به دنیا بیاییم، شکل گرفتهایم.
میشل در کتاب مغز با شخصیت بیان میکند که ما در مغزمان یک برنامهی ژنتیکی داریم و همهی اطلاعات ما در دیاناِیای که در این برنامه هست، رمزگذاری شده. در واقع هر آنچه که ما هستیم آنجا ذخیره شده است. او به این نکته اشاره میکند که در ساختار دیانای یک جهش تصادفی رخ میدهد که برای هر آدمی منحصربه فرد است. همین جهش است که تفاوت عمدهی فیزیکی و روانی ما را رقم میزند، و به خاطر همین است که حتی دوقلوها هم کاملاً مشابه نیستند و با یکدیگر متفاوتند. مشل معتقد است ترکیب واریاسیون ژنتیکی و این جهشهاست که هویت روانی را میسازد. کتاب در ادامه به اختلالاتی همچون شیزوفرنی و اوتیسم میپردازد. همینطور بحث تکنولوژی را پیش میکشد و از تأثیر آن بر روی رفتار انسان میگوید. این کتاب نگاهمان به خود را تغییر میدهد.
کتاب مغز با شخصیت را مریم خطیبی ترجمه و نشر شمعدونی منتشر کرده است.
جوایز و افتخارات کتاب مغز با شخصیت
- از کتابهای منتخب فوربس در سال 2018
- یکی از منتخبین پابلیشرز ویکلی بست بوک در سال 2018
نکوداشتهای کتاب مغز با شخصیت
- یک کتاب علمی جالب. (آنتونی کینگ، آیریش تایمز)
- اگر برایتان سوال است که مغزمان چطور ما را به اینی که هستیم تبدیل میکند، احتمالاً پاسختان را در کتاب مغز با شخصیت پیدا خواهید کرد. (کارل زیمر، پابلیشرز ویکلی)
- بگذارید کتابهایی مثل مغز با شخصیت را خیلی سریع به دست دانشآموزان برسانیم، تا بحثهای اخلاقی، اجتماعی و سیاسی پیرامون ژنتیک با رشد اجتنابناپذیر این دانش همگام شود. (ریچارد هِیر، مجلهی کوئیلِت)
کتاب مغز با شخصیت برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای پژوهشگران حوزهی عصبشناسی، ژنتیک و روانشناسی منبع خوبی به شمار میآید. همینطور کسانی که به صورت عمومی روانشناسی را دنبال میکنند و علاقهمندند با توانایی مغز بیشتر آشنا شوند، میتوانند این کتاب را مطالعه کنند.
با کوین جی میشل بیشتر آشنا شویم
دکتر کوین جی میشل نویسنده، پژوهشگر و استاد ژنتیک و علوم عصبشناسی ترینیتی کالج دوبلین است. میشل از دانشگاه کالیفرنیا در رشتهی نوروبیولوژی فارغالتحصیل شده و طی سالها پژوهشهای زیادی برای درک برنامههای ژنتیکی، مخصوصاً کارکرد مغز و ارتباط آن با اختلالات حواس انسانی و بیماریهای روانی و عصبی انجام داده است. او همینطور در مورد فهم علل بیماریهای عصبیای مثل حسآمیزی (سینستزیا) هم تحقیق میکند.
کوین میشل دو کتاب نوشته و در نگارش چندین کتاب دیگر هم حضور داشته که موضوع همهی آنها عصبشناسی و اختلالات مربوط به آن است. کتاب «ژنتیک اختلالات عصبی-رشدی» اثر دیگر اوست. همچنین در کتابهای «راهنمای حسآمیزی آکسفورد» و «شیزوفرنی- تکامل و سنتز» نیز نویسندهی یکی از مقالات بوده است.
در بخشی از کتاب مغز با شخصیت میخوانیم
تکنیکهای تصویربرداری عصبی نه فقط نحوه سیمکشی مغز افراد، بلکه عملکرد آن را نیز، دستکم در سطح کلان، نشان میدهد. تصویربرداری تشدید مغناطیسی کارکردی یا افامآرآی (fMRI) روشی دقیق برای بررسی مغز است که به ما اجازه میدهد ببینیم کدام قسمتهای مغز فعال است. روش این نوع تصویربرداری به این ترتیب است که مناطق فعال مغز جریان خونِ اکسیژندار را جذب میکند که اثر تشدید مغناطیسی متفاوتی با خون بدون اکسیژن دارد. اگرچه این سیگنال بسیار کندتر از فعالیت عصبی است؛ اما روشی مطمئن برای نشان دادن فعالیت مغز در بازهای چند ثانیهای است. این تکنیک عمدتاً برای یافتن قسمتهایی از مغز که در عملکردهای مختلف نقش دارند، استفاده میشود. وقتی درباره نواحی روشن مغز هنگام دیدن مار زنگی یا گوش دادن به موسیقی یا فکر کردن به ضربه آغازین به توپ تنیس چیزی میشنوید، در واقع منظور همین سیگنالهاست.
در واقعیت، این روش برای استخراج سیگنالهای نویز و نیز فعالیتهای پسزمینه، به تحلیلهای آماری غیرمعمول متکی است. اینجا نکته مهمی مطرح میشود؛ اگرچه بخشهایی از مغز را میتوان با محرکهای مختلف «فعال» کرد؛ اما منظور این نیست که آنها معمولاً فقط آن جا قرار گرفتهاند و هیچ کاری انجام نمیدهند. مغز همیشه فعال است، حتی زمانی که در حال استراحت یا حتی در خواب هستیم؛ کمی شبیه به خودرویی است که کنار خیابان بیحرکت ایستاده اما موتورش روشن است.
این نوع فعالیت درجا را نیز میتوان با افامآرآی تشخیص داد و یکی از مواردی که به آن توجه شده این است که قسمتهای مختلف مغز با فرکانسهای متفاوتی کار میکنند. سیگنال افامآرآی نوسان کندی را در هر منطقه نشان میدهد که هر ده تا بیست ثانیه کمی قویتر یا کمی ضعیفتر میشود.
فهرست مطالب کتاب
فصل 1: طبیعت انسان
فصل 2: تنوع در ریشه
فصل 3: تفاوت هایی که باعث ایجاد تفاوت می شود
فصل 4: یک کیک را نمی توان دو بار پخت
فصل 5: ماهیتِ پرورش
فصل 6: منِ انسان
فصل 7: شما هم آن چیزی را می بینید که من می بینم؟
فصل 8: انسان نمایِ هوشمند
فصل 9: خانم ها و آقایان، پسرها و دخترها
فصل 10: استثنا
فصل 11: نتایج
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مغز با شخصیت: سیمکشی مغز، چگونه شخصیت ما را شکل میدهد؟ |
نویسنده | کوین جی میشل |
مترجم | مریم خطیبی |
ناشر چاپی | انتشارات شمعدونی |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 304 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7044-33-1 |
موضوع کتاب | کتابهای مغز انسان |
خب من در جایگاهی نیستم که کتاب رو نقد کنم فقط تصوری ک از اسم کتاب داشتم با مطالبی که خوندم متفاوت بود این کتاب در مورد شکل گیری مغز و شخصیت ما از محیط پیرامون خانواده، فرهنگ و نحوه زندگی اطرافیان ماست و تفاوتشون رو هم به همین صورت بیان میکنه و تفاوتهایی ک مغز پسر، و و دختر کودک افراد سالخورده دارند مطرح میکنن به نظر من این کتاب برای معرفی، شناخت و آشنایی ساختار و تقریبا پیچیدگی مغز و شکل گیری شخصیت هستید مفید واقع بشه
ممنونم از عوامل کتابراه برای برنامه فوق العادشون
شاید برای ریشه یابی شخصیت بهتون کمک کنه اما کتابی نیست که جنبه ارتقا فردی نیست البته گفتههای بنده صرفا فقط نظر بود و برداشت شخصی
شاید این کتاب برای خوانندگان بعدی مفید و موثر واقع بشه من بدون بررسی این کتاب رو انتخاب کردم