معرفی و دانلود کتاب صوتی ناطور دشت
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ناطور دشت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ناطور دشت
کتاب صوتی ناطور دشت اثر بینظیر داستاننویس برجسته دنیا جی. دی. سلینجر، روایتگر بیگانگی جوانی به نام «هولدن کالفیلد» با دنیای پیرامونش است. این اثر ادبی، شاخصترین کتاب ادبیات آمریکا و جهان محسوب میشود، به بیش از سی و پنج زبان ترجمه شده است و از جمله کتابهایی است که در فهرست 100 کتابی که باید پیش از مرگ خواند، آمده است.
سلینجر (J. D. Salinger) این کتاب را در سال 1945 برای بزرگسالان به رشته تحریر در آورد اما به دلیل این که شخصیت اصلی داستان نوجوانی شانزده ساله است مورد توجه بسیاری از نوجوانان نیز قرار گرفت. همچنین این کتاب در سایت معروف گودریدز در کل با رای بیش از دو میلیون نفر نمره 3/8 از 5 نمره را به خود اختصاص داد و مجله گاردین نیز این رمان را جز صد رمان برتر قرار داده است. سلینجر در این کتاب به زیبایی آدمهای تنها و تنهایی را به تصویر کشیده و به کالبدشکافی آن میپردازد.
شخصیت اصلی کتاب صوتی ناطور دشت (Catcher in the rye) پسر نوجوان هفده سالهی طغیانگری است که در جدالی درونی به سر میبرد، احساس تنهایی غریبی میکند و در مرزِ عبور از نوجوانی به جوانی با ملال و افسردگی دستوپنجه نرم میکند. هولدن از آن دست نوجوانهاییست که از قید و بندهای رایج اجتماعی میگریزد و با سرکشی، به هر بهانه، نارضایتی خود را از مناسبات و هنجارهای اجتماعی ابراز میکند. تنها معصومیتِ کودکان است که قلبش را گرم میکند و دوستشان دارد. از آن روی است که با فیبی، خواهر کوچکش، رابطه عمیقی دارد و گویا نجاتبخش او از سرنوشتهای تاریک است.
این کتاب تنها روایت سه روز از زندگی هولدن نوجوان شانزده سالهای را بیان میکند که در یک مرکز درمانی بستری است. این نوجوان که «هولدن کالفیلد» نام دارد تصمیم میگیرد ماجرای خود را قبل از آمدن به این مرکز درمانی، برای کسی تعریف کند، که همین موضوع بنمایه شکلگیری این رمان میشود.
هولدن پسری پراحساس، باهوش، بامعلومات و مهربان است. پسری که عاشق بچهها و سادگی آنهاست و از وارد شدن هر چیز نادرست و زشتی به زندگی آنها ناراحت میشود. پسری که استعداد زیادی دارد بیهودگی انسانهای اطراف و پوچ بودن روح آنها را درک میکند اما خود نیز در بیهدفی دیگری درگیر است.
ناطور دشت، گرچه گاهی تلخ است اما به سادگی خصوصیات آدمهایی را بیان میکند که ظاهرا خوب و منطقی هستند اما در واقع به بیماری خودبینی و غرور کاذبِ کامل بودن مبتلا هستند بدون آنکه خبر داشته باشند و حکایت جوانهای جستجوگری است که به دنبال مفهوم واقعی زندگی و زنده بودن میروند. گاهی موفق. گاهی ناموفق. در هر صورت، همرنگ جماعت نمیشوند حتی اگر به قیمت خوبی برایشان تمام نشود.
ناطور دشت منعکس کنندهی از خودبیگانگی در دنیای بیرحم است و جامعه مدرن غرب را به باد انتقاد میگیرد. هولدن نماد هر جوانی است که برای پرورش یافتن و زندگی کردن مطابق قوانین جامعه احساس فشار میکند و اینکه مجبور است ارتباطات انسانی با ارزشش را کنار بگذارد و خواستههای شخصی خود را با عرف جامعه تطبیق دهد. در این کتاب مفاهیم پیچیدهای همچون هویت، تعلق، از دست دادن، ارتباط و بیگانگی مطرح میشوند.
ناطور دشت همواره در میان لیست چالشانگیزترین کتابها قرار گرفته است و برای سالها در کتابخانهها و مدرسههای آمریکا سانسور شده و ممنوع بوده است. همچنین شخصیت هولدن کالفید پس از هاکلبری فین مطرحترین نوجوانِ گریزان در ادبیات آمریکا به شمار میرود.
کتاب ناطور دشت در طول تاریخ ماجراهای زیادی را از سر گذرانده که یکی از معروفترین این ماجراها، پیدا شدن ردپای آن در دو ترور معروف تاریخ آمریکا یعنی ترور ریگان و جان لنون است. در جیب کت هر دو تروریست این حوادث، «ناطور دشت» را پیدا کردند!
«هولدن کالفیلد» شخصیت اصلی این رمان در نظرسنجی «مجلهی کتاب» عنوان دومین شخصیت ادبی جهان را به دست آورده و علت این انتخاب را زمانی متوجه میشویم که حتی وقتی کتاب تمام میشود هم حس میکنیم او تا ابد همراهمان است و قسمتی از فکر و احساسمان را به خودش اختصاص میدهد.
بسیاری از وقایعی که در دوران جوانی سلینجر رخ داده، در ناطور دشت به چشم میخورد؛ خطر رفتن به سربازی تهدیدش میکند، او با یک دانشجوی بزرگسال دانشگاه کلمبیا آشناست. این دست جزئیات حسب حال گونه در رمان به شرایط بعد از جنگ جهانی دوم منتقل میشود. ناطور دشت در دورهای به چاپ رسید که اقتصاد رو به شکوفایی آمریکا، مردم را ثروتمند کرده بود و قوانین تثبیت شده اجتماعی، به عنوان برنامهای برای تطبیق نسل جوان با این شرایط ارائه میشد.
جی. دی. سلینجر با لحنی پرجسارت و بیپرده لحظات ورود یک نوجوان به جامعهی بیرحم و اجبار رهایی از آن پاکی معصومانهی کودکی را به گونهای بیان میکند که به مذاق بسیاری در زمان چاپ اثر خوش نیامد و حتی به عقیدهی برخی منتقدان به علت کاربرد ادبیات غیر رسمی و خودمانی، اثر ادبی جدی و مهمی نیز نبوده، اما فروش بالا و استقبال کمسابقه از آن نشان داد سبک نویسنده به شکل والایی احساسات و عواطف مخاطبان را برانگیخته و حتی منتقدان بر آن شدند که بگویند کتاب ناطور دشت، اثری است ارزشمند برای خواندن، فکر کردن و فهمیدن.
جروم دیوید سالینجر نویسندهای است که هر یک از آثارش حادثهای در ادبیات خوانده میشود، از مطرحترین و تاثیرگذارترین نویسندگان معاصر آمریکاست. شهرتگریز است. کم سخن میگوید. بسیار مینویسد و به ندرت منتشر میکند.
جی. دی. سلینجر نویسنده گوشهگیر و درونگرای آمریکایی در سال 1919 از پدری یهودی و مادری مسیحی متولد شد. وی همواره در تلاش بود تا دیگران را در حریم خصوصی خود راه ندهد و به همین علت از زندگی وی اطلاعات چندانی در دست نیست. سلینجر نخستین داستان خود را با نام «نوجوان» در سال 1940 در مجله استوری به چاپ رساند. سلینجر از توانمندی بالایی برای شخصیتپردازی در داستانهایش برخوردار است و به کمک همین توانمندی توانست معروفترین شخصیت داستانهایش یعنی خانواده گلس را خلق کند.
وی آثار بسیاری را از خود بر جای گذاشت که میتوان به: «دلتنگی های نقاش خیابان چهل و هشتم»، «تیرهای سقف را بالا بگذارید نجاران و سیمور»، «یادداشتهای شخصی یک سرباز»، «جنگل واژگون» و... اشاره کرد.
در قسمتهایی از کتاب صوتی ناطور دشت میشنویم:
«اگر کسی کاری را خیلی خوب انجام بدهد، بعد از مدتی دیگر مواظب رفتارش نیست و تظاهر و خودنمایی میکند و آن وقت دیگر خوب نیست. با این حال باید اعتراف کنم که لانتها تنها کسانی بودند که در تمام نمایش یک مخ سالم توی سرشان است.»
«این برخلاف قوانین و اصول زندگیام بود اما آنقدر افسرده بودم که حتی به این موضوع فکر نکردم. خیلی وحشتناک است که آدم وقتی افسرده است، حتی نمیتواند فکر کند.»
«مشکل دخترها این است که اگر پسری را دوست داشته باشند، هرچقدر او آدم پستی باشد میگویند او عقده حقارت دارد و اگر آنها از کسی خوششان نیاید، هر چقدر او پسر خوبی باشد یا عقده حقارت داشته باشد، آنها میگویند او آدم خودخواه و مغروری است حتی دخترهای باهوش و زرنگ اینجوری هستند.»
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ناطور دشت |
نویسنده | جی. دی. سلینجر |
مترجم | مهدی آذری، مریم صالحی |
راوی | آرمان سلطان زاده |
ناشر چاپی | انتشارات یوبان |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۷ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۷ ساعت و ۲۷ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | داستان و رمان اجتماعی خارجی |
من واقعا نمیدونم چرا این کتاب جزو ۱۰۰ کتاب برتر به شمار میره و یا چرا ایییین همه استقبال ازش شده، البته کتاب خوبیه. از اون کتابهایی که وقتی دست میگیری ممکنه در یک نشست تمومش کنی ولی در مقایسه با این همه شاهکار ادبیات برای من معمولی بود.
داستان تعارضات یک نوجوان امریکایی است با خودش و با جامعه ش.
کتاب برای من خیلی حکم یه فیلم هالیوودی را داشت، وقتی تمومش کردم انگار یه فیلم خوب دیدم، فقط همین.
واقعا در حد این همه تمجیدی که از این و اون براش میشنوم برای من آورده نداشت. نثر کتاب روان و گویاست و توصیفاتش دلپذیره. ترجمه عالی و مهارت اقای ارمان سلطان زاده هم در روایت کتاب اصلا نیازی به اشاره امثال من ندارد.
در هر حال حتما یک بار را بخونیدش.