معرفی و دانلود کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم: زندگی زیر نظر حکومت چین
برای دانلود قانونی کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم: زندگی زیر نظر حکومت چین
دنیایی که در آن آزادی و دموکراسی روزبهروز کمرنگتر میشوند... کای اشتریت ماتر که سالهای زیادی را بهعنوان خبرنگار آلمان در چین فعالیت کرده، در کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم مشاهداتش از حکومت توتالیتر و سلطهطلب چین، و اینکه چطور بر تمام جنبههای زندگی مردمش تسلط پیدا کرده را به تصویر میکشد.
دربارهی کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم
شاید اگر صحبت از خفقان سیاسی شود، ذهنتان به سمت جوزف استالین و کیم جونگ اون و امثالشان کشیده شود. یا اگر بگویند در کشوری خون معترضان و مخالفان را ریختند، بیآنکه شرمی از این کار داشته باشند، ذهنتان به سمت آدولف هیتلر و صدام حسین برود. این روزها، یعنی اوایل سال 2025 میلادی، گمان میبریم بشر آنقدر از پیشینهی تاریکش فاصله گرفته باشد که دیگر خبری از سرکوب و خفقان در کشوری نباشد، یا اگر چنین چیزی اتفاق افتاد همه یکصدا آن را تعرض به حقوق شهروندیشان بخوانند، اما واقعیت این است که در همین لحظه هم در بسیاری از نقاط دنیا، دموکراسی به دست عدهای معدود و صاحب قدرت قربانی میشود و مردم نیز چنان شستشوی مغزی داده شدهاند که حتی به چنین روالی اعتراض هم نمیکنند. یکی از همین سرزمینهایی که از بیرون، ویترین پرزرقوبرقی از اقتدار است و از درون، به مردابی از فساد بدل شده، کشور چین است. جایی که کمتر کسی از میزان خفقان و سرکوبی که در آن جاری است، خبر دارد.
کای اشتریت ماتر (Kai Strittmatter) از سال 1997 به چین اعزام شد تا بهعنوان خبرنگار رسمی آلمان، از آنجا اخبار را گزارش کند. در طی این سالها، چهرهی واقعی چین و سیاستش چنان برای او روشن شد که تصمیم گرفت حقیقت را در کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم (We have been harmonised: Life in China's Surveillance State) به گوش جهانیان برساند.
روند شکلگیری حکومتی مانند حکومت چین یا هر حکومت سرکوبگر دیگری در هر جای دنیا چیز چندان پیچیدهای نیست. تنها کافی است از یک دستورالعمل ساده پیروی کنید؛ اول یک ایدئولوژی جذاب سرهم کنید، چیزی که ادعا داشته باشد، همهی جنبههای زندگی مردم را پوشش میدهد و البته آنقدر خللهای ناپیدا داشته باشد که به شما امکان اعمالنفوذ بدهد. بعد از آن باید یک دشمن فرضی ایجاد کنید؛ کسی که بتوانید همهی تقصیرات را به گردنش بیندازید، به بهانهی او روحیهی مبارزه و پیروزی را در مردم قلقلک بدهید و البته توهم برتر بودن ایجاد کنید. قدم بعدی، داشتن یک پیشوای کاریزماتیک است که البته باید ادعا کند از جانب خدا منسوب شده تا مخالفان نتوانند هیچیک از حرفهایش را زیر سؤال ببرند. اگر هم بردند، میتوانید با زدن انگ کافر، منافق و گناهکار شر آنها را از سرتان کم کنید. حالا که فرمانده انتخاب شد، وقت چیدن مهرهها و ساختن یک لشکر از فدائیان است؛ کسانی که حاضرند برای ایدئولوژی شما جان بدهند و بهصورت مستقیم با مخالفانتان درگیر شوند. نیروهای پلیس مخفی و اطلاعاتی نیز بهعنوان بازوهای سرکوبگر، این لشکر را کامل خواهند کرد. ازآنجاکه همیشه نمیشود از ابزار زور و سرکوب بهره گرفت، باید برنامهی تبلیغاتی مدونی نیز برای خودتان داشته باشید تا با شستشوی مغزی مردم - ترجیحاً از سنین کودکی - آنها را از اعتراض به وضع موجود دور کنید. اگر هم روزی شورش و اعتراض بالا گرفت و از پس سرکوب برنیامدید، بین معترضان تفرقه بیندازید و دغدغههایشان را در چشم هم بیارزش نشان دهید تا با جریحهدار شدن احساساتشان، خودشان به جان هم بیفتند و زحمت از بین بردنشان را از دوش شما بردارند. با پیروی از این دستورالعمل، شما حکومتی خواهید داشت درست مانند حکومت حال حاضر در کشور چین.
کای اشتریت ماتر در کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم، از زنجیرهای نامرئیای میگوید که به دستوپای مردم بسته شدهاند تا آنها را هر لحظه کنترل کنند. مردم در چین مجبورند تا اپلیکیشنهای خاصی که وظیفهی جاسوسی از آنها را به عهده دارند، روی تلفنهای همراهشان نصب کنند. آنها هرگز حق ندارند این اپلیکیشنها را از تلفن خود پاک کنند و اگر از نصب کردن آنها امتناع کنند نیز، بسیاری از حقوق شهروندی خود مثل حق داشتن شغل و مسکن و خروج از کشور را از دست میدهند و به دشمن چین تبدیل خواهند شد. نویسنده گرچه اعتقاد دارد سلسلهی ظلم هیچ ظالمی در دنیا پایدار نخواهد ماند، اما از طرفی نیز باور دارد چنین قدرتهایی چنان در سرنوشت بشر ریشه دواندهاند که شاید هرگز سایهشان از سر مردم برچیده نشود...
کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم کاری از نشر صوتی آوانامه و انتشارات ققنوس است. این کتاب را با ترجمهی مسعود یوسف حصیرچین و روایت مهدی خلیلی در اختیار دارید.
نکوداشتهای کتاب ما هماهنگ شدهایم
- این کتاب یکی از بهترین و جذابترین آثار دربارهی تغییر چین از یک حکومت اقتدارگرا به یک رژیم تمامیتخواه است. (روزنامهی آبزرور)
- کتاب «ما هماهنگ شدهایم» حقیقتهای پنهان را برای شما آشکار میکند. (جان لنچستر، نویسندهی کتاب «دیوار»)
- این کتاب هیجانانگیز نشان میدهد که چین چگونه به طور وسیع بر شهروندان خود نظارت و کنترل اعمال میکند. کای اشتریتماتر با استفاده از تحقیقات و استدلالهای متعدد، تغییرات فناورانهای که دولت در این کشور ایجاد کرده را برای خوانندگان روشن میسازد. (ساندی تایمز)
- اتحاد نامقدس هوش مصنوعی و هوش انسانهای تمامیتخواه موضوعی است که کای اشتریتماتر در کتاب «ما هماهنگ شدهایم» به آن پرداخته است، موضوعی که تا پیشازاین نادیده گرفته شده بود. این کتاب نهتنها برای علاقهمندان به چین، بلکه برای همه افراد ضروری است که آن را بخوانند. (فرانکفورتر آلگماینه زایتونگ)
کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم برای چه کسانی مناسب است؟
اگر علاقه دارید بیشتر در مورد حکومتهای تمامیتخواه جهان بدانید، این کتاب برایتان جذاب خواهد بود.
در بخشی از کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم: زندگی زیر نظر حکومت چین میشنویم
در کمال تعجب، بسیاری از ناظران غربی تمایلی ندارند که چین را «دیکتاتوری» بدانند، اگرچه خود حزب با افتخار از این کلمه استفاده میکند. یا شاید ایدهی جذاب و اشتباه «دیکتاتوری ترقیمحور» ابرکارآمدی را باور کنند که از نظام خودمان برتر است. در بسیاری از موارد هم این کار برایشان سود سیاسی یا اقتصادی دارد. مثلاً مایکل موریتز مقالهی دومی نوشت و در آن از سیلیکون ولی خواست دست از تنبلی بردارد و از کاپیتالیسم درندهی چین تقلید کند. موریتز از سرمایهگذاران ریسکپذیر با هیجان بسیار گزارش میدهد که در چین مردم هفت روز هفته از هشت صبح تا ده شب برای استارتآپها کار میکنند. آنها در زمان استراحتشان، چای کیسهایشان را دوباره استفاده میکنند و اگر بخواهند همسرشان را ببینند دعوتش میکنند تا در سفرهای کاری همراهیشان کند.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی ما هماهنگ شدهایم: زندگی زیر نظر حکومت چین |
نویسنده | کای اشتریت ماتر |
مترجم | مسعود یوسف حصیرچین |
راوی | مهدی خلیلی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۱۳ ساعت و ۴۷ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی جامعه شناسی سیاسی، کتابهای صوتی تاریخ کشور چین، کتابهای صوتی سیاست خارجی |