معرفی و دانلود کتاب شش ایده خطیر
برای دانلود قانونی کتاب شش ایده خطیر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب شش ایده خطیر
مورتیمر جی آدلر با نگارش کتاب شش ایده خطیر درصدد است تا جوهرهی تاریخ اندیشهی غرب را در شش مفهوم بنیادین حقیقت، نیکی، زیبایی، برابری و عدالت بیفشُرد و کاربردشان را در زندگی روزمره عیان سازد. مورتیمر جی آدلر نه تنها بستر تاریخی و فلسفی این مفاهیم را بررسی میکند، بلکه ارتباط عمیق آنها را با دنیای پرآشوب و پیچیدهی دنیای معاصر نیز روشن میسازد.
دربارهی کتاب شش ایده خطیر
مورتیمر جی آدلر (Mortimer J. Adler) نویسنده و فیلسوف برجستهی آمریکایی، تابستان هر سال در مؤسسهی اسپن کلرادو، سمیناری برگزار میکند. او در سمینار سال 1981 در کنار رهبران حوزهی کسبوکار و افراد سرآمد عرصهی ادبیات، هنر و آموزش، به بررسی شش ایدهی اساسی پرداخت. درنهایت حاصل این مباحثات در کتاب شش ایده خطیر (Six Great Ideas) گردآوری و منتشر شد.
در این سمینار، بحثهای گروهی و گفتوگوهای دکتر آدلر و بیل مویرز، روزنامهنگار و مفسر سیاسی مشهور آمریکایی، ثبت و ضبط شدند تا به شکل یک برنامهی تلویزیونی پخش شوند. شش ایدهی بزرگ و خطیری که در این گفتوگوها مورد بحث قرار گرفتند، عبارت بودند از: حقیقت، نیکی، زیبایی (ایدههایی که بر اساس آنها قضاوت میکنیم) و آزادی، برابری، عدالت (ایدههایی که بر طبق آنها دست به عمل میزنیم).
مورتیمر جی آدلر که همواره تلاش داشته، فلسفه را از برج عاج پایین بیاورد و آن را برای مردم عادی به دانشی قابل درک و کاربردی تبدیل کند، در این مباحثات نیز اصطلاحات منسوخ دانشگاهی را کنار گذاشت تا بار دیگر این افسانه را که فلسفه حوزهای انحصاری و محدود به فهم متخصصان است، رد کند. چراکه او همیشه بر این استدلال تأکید میورزد که فلسفه برای همه است و اعتقاد دارد درک مفاهیم اساسی موجود در کتاب شش ایده خطیر برای مواجهه با مسائل سیاسی، اجتماعی و اخلاقیای که در زندگی روزمره با آنها روبهرو میشود، بسیار ضروری است.
مارتیمر جی آدلر در کتاب شش ایده خطیر، بینش علمی و حکمت عملی را به هم میآمیزد و خوانندگان را به سفری تأملبرانگیز فرامیخواند تا اندیشیدن در باب اصولی که مسیر زندگی و جامعهشان را تحت کنترل قرار داده، به چالش بکشند. درحقیقت این کتاب یک رسالهی فکری نظریهپردازانه نیست، بلکه میتوان آن را دعوتی ترغیبکننده دانست که خواننده را برای تعامل با ایدههایی مشتاق میسازد که قدرت دگرگون کردن ذهنهای فردی و سرنوشتهای جمعی را دارند.
بنابراین اگر آمادهاید به پرسشهای بنیادینی بپردازید که پیشرفت فکری بشریت و تأملات اخلاقی را برانگیختهاند، کتاب شش ایده خطیر میتواند این مسیر را برای شما روشنتر و هموارتر کند. اثری روشنگر و تفکربرانگیز که با ترجمهی فرزام امین صالحی و تلاش انتشارات علمی و فرهنگی روانهی بازار کتاب شده است.
کتاب شش ایده خطیر برای چه کسانی مناسب است؟
تمامی افراد اندیشهورزی که از تفکر در مفاهیم فلسفی لذت میبرند و بهخصوص کسانی که در تلاشند تا آموزههای فلسفه را در زندگی به کار گیرند، از این کتاب بسیار بهره خواهند برد.
در بخشی از کتاب شش ایده خطیر میخوانیم
میزان آن نوع خوبی، که جلوههای مختلف هستی از آن برخوردارند، به اندازۀ میزان هستی یا وجودی است که دارا هستند. آنی که از میزان بالاتری از هستی برخوردار است به قدرت بیشتری برای کنش و واکنش مجهز است و به نسبت دارای درجۀ بالاتری از خوبی وجودی است. همانطور که دیدیم، یک مروارید، بهخاطر مصرف یا مبادله، شاید باارزشتر از یک موش باشد، اما یک موش نسبت به مروارید از خوبی وجودی بیشتری برخوردار است، چون بهعنوان یک موجود زنده نسبت به یک سنگ بیجان قدرت کنش و واکنش بیشتری دارد. بهتر است موش باشی تا مروارید. خوبی وجودی جزو دستۀ خوبهای بودنی است و کاملاً برخلاف خوبهای داشتنی، خوبهای انجام دادنی، یا خوبهای شناختنی.
درجات تحتانی و فوقانی خوبی وجودی، که مثالی برای آن مقایسۀ یک موش و یک انسان است، بیانگر یک ردهبندی هستند که گونهها، انواع، یا حالاتِ بودن را در بر میگیرد. درونِ یک نوع، گونه، یا حالتِ خاصی از هستی همچنین میتوان مثالها یا نمونههای خاص آن نوع را، بهخاطر کمال یا ارزش ذاتی آنها، ردهبندی نمود.
این دقیقاً همان کاری است که کسانی انجام میدهند که شرابها، قهوهها، چاقوها، خنجرها، و ابزار دیگر را، از نظر میزان ارزش تحسینبرانگیزِ آنها در مقامِ کالاهای مصرفی یا کاربردی، ردهبندی میکنند. این دقیقاً همان کاری است که داوران خبرهای انجام میدهند که در جشنوارههای گل یا سگْ روبان آبی یا مدال طلا تقسیم میکنند. آنها نیز اشیا را، بهخاطر ارزش تحسینبرانگیزشان، بهعنوان اشیایی ردهبندی میکنند که قرار نیست مصرف شوند یا از آنها استفاده شود، بلکه بیشتر بهمثابۀ اشیایی هستند که باید با لذت آنها تماشا کرد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
بخش اول: سرآغاز: ایدههای خطیر
فصل اول: وظیفۀ فلسفه
فصل دوم: افلاطون، درست و غلط
فصل سوم: واژگان اندیشه
فصل چهارم: این چندتای برگزیده
بخش دوم: ایدههایی که براساس آنها قضاوت میکنیم: حقیقت، نیکی، و زیبایی
فصل پنجم: دروغگو و شکاک
فصل ششم: انواع خفیفتر شکاکیت
فصل هفتم: حوزۀ تردید
فصل هشتم: جستوجوی حقیقت
فصل نهم: از حقیقت تا نیکی و زیبایی
فصل دهم: هست و باید
فصل یازدهم: خوبهای واقعی و ظاهری
فصل دوازدهم: کمّوکیف خوبها
فصل سیزدهم: خوب غایی و خوب عادی
فصل چهاردهم: از حقیقت و نیکی تا زیبایی
فصل پانزدهم: زیبایی مسرتبخش
فصل شانزدهم: زیبایی تحسینبرانگیز
فصل هفدهم: خوبی زیبایی و زیبایی حقیقت
بخش سوم: ایدههایی که براساس آنها اقدام میکنیم: آزادی، برابری، و عدل
فصل هجدهم: قدرت مطلق عدل
فصل نوزدهم: آزادی عملِ بهدلخواه
فصل بیستم: آزادیهایی که مستحق آنها هستیم
فصل بیستویکم: ابعاد برابری
فصل بیستودوم: برابریهایی که مستحق آنها هستیم
فصل بیستوسوم: نابرابریهایی که عدالت نیز خواهان آنهاست
فصل بیستوچهارم: قلمروِ عدالت
فصل بیستوپنجم: عدالت و اقتدار قانون
بخش چهارم: حرف آخر: نکتهها و سؤالهای مهم
فصل بیستوششم: ایدهها، نکتهها، سؤالها
فصل بیستوهفتم: دربارۀ حقیقت، نیکی، و زیبایی
فصل بیستوهشتم: دربارۀ آزادی، برابری، و عدالت
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب شش ایده خطیر |
نویسنده | مورتیمر جی آدلر |
مترجم | فرزام امین صالحی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 281 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436-518-5 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه، کتابهای بزرگان فلسفه |