معرفی و دانلود کتاب ملالت‌های تمدن

عکس جلد کتاب ملالت‌های تمدن
قیمت:
۳۹,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب ملالت‌های تمدن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب ملالت‌های تمدن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب ملالت‌های تمدن

کتاب ملالت‌های تمدن نوشته‌ی زیگموند فروید، از بزرگان حوزه‌ی روان‌شناسی و روانکاوی، یکی از آثار مهم اوست که در سطح جهانی با استقبال روبه‌رو شده است. او در این کتاب به جدال بین جوامع و افراد پرداخته و بیان می‌کند که فرهنگ‌ها به چه صورت باعث می‌شوند محرک‌های انسانی به سمت اهداف سازنده بروند و نیز نشان می‌دهد که افراد برای هم‌رنگ شدن با جامعه، با انگیزه‌ها و امیالشان سخت می‌کوشند در درخواست‌های اجتماعی خود تعادل ایجاد کنند.

درباره‌ی کتاب ملالت‌های تمدن

زیگموند فروید (Sigmund Freud) در اواخر قرن نوزدهم روانکاوی را پایه‌گذاری کرد. مبحثی که طی آن، امیال و آسیب‌های روانی مدفون بیمار آشکار شده و ازاین‌رو، بیمار آن‌ها را پشت سر می‌گذارد و آزاد می‌شود و می‌تواند زندگی‌اش را مؤثرتر مدیریت کند. این سیستم درمانی باعث شد که حوزه‌ی روبه‌رشد روان‌شناسی در قرن بیستم جان تازه‌ای بگیرد. حال، کتاب ملالت‌های تمدن (Civilization and Its Discontents) یکی از چندین کتابی است که زیگموند فروید در باب این موضوع نوشته است. آثار او به‌طورکلی من‌باب روانکاوی روی چندین نسل از روان‌درمانگرها تأثیر گذاشته و مفاهیمی مثل «لیبیدو»، «منِ برتر»، «خودشیفتگی»، «عقده‌ی ادیپ»، «ایگو» و «اید» را در حوزه‌ی روان‌شناسی متداول کرد.

معرفی و دانلود کتاب ملالت‌های تمدن

زیگموند فروید در کتاب ملالت‌های تمدن ابتدا به معضل عذاب کشیدن بشر می‌پردازد و سپس این موضوع را بررسی می‌کند که بشر چطور می‌کوشد تا از تحمل درد جلوگیری کند و میزان لذتش را افزایش بدهد. فروید سه منبع اصلی درد و رنج را نام می‌برد که عبارت‌اند از پیری، ناهنجاری در طبیعت و جدال‌های اجتماعی، و همچنین سه راهکار برای واکنش به این مشکلات را شرح می‌دهد: حواس‌پرتی، شوروشعف، و تخیل. افرادی که نتوانند رنج و عذابشان را مدیریت کنند ممکن است دچار اختلالات عصبی بشوند، علائمی از اضطراب بروز بدهند یا به استعمال مخدر روی بیاورند یا در موارد حادتر به جنون برسند. زیگموند فروید در ادامه توضیح می‌دهد که تمدن‌ها به چه شکل تکامل یافتند و قادر شدند تا مشکل رنج‌کشیدن را برطرف کنند. زیگموند فروید در کتاب ملالت‌های تمدن به این نکته اشاره می‌کند که جوامع بشری بدوی خودخواهی فردی و امیال جنسی را به تمایل به دیگری تغییر داده‌اند. او می‌گوید بااینکه اصول رفتاری شرایط جوامع را بهتر کرده است، ولی این قوانین و مقررات گاهی اوقات بیش از آنکه باعث آسودگی خاطر بشوند، به افراد استرس وارد کرده‌اند. بشر معاصر فرهنگ خود را در بالاترین حد از استاندارد متصور می‌شود و غالب اوقات افسوس می‌خورد که مردم دوران باستان حتماً زندگی شادتری داشته‌اند و جوامع معاصر نتوانسته‌اند میزان رضایت‌مندی‌شان را افزایش بدهند.

زیگموند فروید در گام بعدی کتاب ملالت‌های تمدن برخی از شیوه‌ها، ازجمله جنبش‌های سیاسی و تلاش جوامع برای رفع جدال‌های افراد در آن را بررسی می‌کند. حکم نخست در جامعه‌ی غرب، طبق گفته انجیل متی این است که «همسایه‌ات را همانند خویش دوست بدار»؛ پندی که به باور زیگموند فروید ممکن نیست صورت بگیرد و هرچند فرد می‌کوشد تعاملات اجتماعی خودش را بهتر کند، اوضاع فقط و فقط برای او سخت‌تر می‌شود. بااین‌حال، سخت‌ترین موضوع برای برطرف‌کردن، پرخاشگری ضداجتماعی است که از خواسته‌ای ویرانگر و ریشه‌دار یا محرک مرگ نشئت می‌گیرد که در هر انسانی وجود دارد. زیگموند فروید کتاب ملالت‌های تمدن را با بررسی موشکافانه‌ی قدرتمندترین ابزار کنترل اجتماعی، یعنی «من برتر» (Super Ego)، به پایان می‌برد. این ابزار کنترل، از ما در برابر افکار و اعمال ضداجتماعی محافظت می‌کند و اجازه نمی‌دهد دست به کارهای ناشایست بزنیم. تقریباً هر عضو جامعه، تحت کنترل «من برتر» بسیاری از اعمال لذت‌بخش را شیطانی و شنیع می‌پندارد؛ زیرا به لحاظ فرهنگی نامناسب هستند. طبق ادعا و مشاهدات زیگموند فروید، تمام جامعه می‌توانند روان‌رنجور باشند، یعنی رنجی که گروهی از افراد متحمل هستند مشابه رنجی است که یک فرد به دوش می‌کشد. زیگموند فروید در کتاب ملالت‌های تمدن امید دارد که تجزیه و تحلیل‌هایش برای کل جهان مفید واقع شود و بشریت بتواند برای داشتن آینده‌ای با عذاب و درد کمتر و رضایت‌مندی بیشتر تلاش کند.

در فصل آخر کتاب، در مقاله‌ای تحت‌عنوان «رئالیسم و روانشناسی فروید»، ترجمه‌ی دکتر مصطفى رحیمى، می‌خوانیم که نظریه‌ی فروید از روانشناسی صرف پا فراتر گذاشته و به فلسفه وارد شده است؛ فلسفه‌ای که به رشد شخصیت پرداخته و آن را توجیه می‌کند. با فراتر رفتن نظریه‌ی فروید از مرزهای روانشناسی، می‌توان مدعی شد که با تکیه بر آن قادر خواهیم بود تا معضل «شعور اجتماعی» را برطرف کنیم؛ معضلی که رفع آن تا قبل از این از عهده‌ی هیچ مکتب روانشناسی برنمی‌آمد.

این کتاب هم‌اکنون با ترجمه‌ی محمود بهفروزى با همت نشر جامی چاپ و منتشر شده و در اختیار شما علاقه‌مندان به حوزه‌ی روان‌شناسی و روانکاوی قرار گرفته است.

کتاب ملالت‌های تمدن برای چه کسانی مناسب است؟

اگر از طرف‌داران دکتر زیگموند فروید هستید و می‌خواهید با نظریات او آشنا بشوید و به کتاب‌های روان‌شناسی علاقه دارید، بی‌تردید از خواندن این کتاب لذت خواهید برد.

در بخشی از کتاب ملالت‌های تمدن می‌خوانیم

مطالعات ما در زمینه خوشبختی، تا اینجا چیزی به آن چه پیش‌ازاین می‌دانستیم اضافه نکرده است. حتی اگر بخواهیم بررسی را با این پرسش کامل کنیم که چرا خوشبخت شدن برای انسان تا این اندازه مشکل است تصور نمی‌رود که شانس موفقیت ما در کشف چیزی جدید، خیلی زیادتر باشد. چون پیشاپیش با اشاره به سه منبع یا سرچشمه‌ای که رنج انسانی از آن‌ها ناشی می‌شود، یعنی قدرت قاهره طبیعت، سستی و ناتوانی جسم ما و عدم کفایت معیارهایی که به‌منظور تنظیم روابط انسان‌ها با یکدیگر، خواه در کانون خانواده، خواه در حکومت و خواه در جامعه، به این سؤال پاسخ داده‌ایم. تا آن جا که به دو منبع اول مربوط می‌شود، تردید چندانی نداریم که عقل ما، مجبورمان می‌کند که واقعیت آن‌ها را به‌صورت تسلیم گریزناپذیر، قبول کنیم. ما هیچ‌گاه به طور کامل بر طبیعت تسلط نیافته‌ایم؛ ساختار ما که خود جزئی از طبیعت است، همیشه نابودشدنی و محدود به قدرت تطبیق حتی در اوج گستردگی کنش‌هایمان است. ولی این چیزها به‌هیچ‌وجه نباید ما را از پا بیندازد، بلکه برعکس باید مسیر فعالیتمان را نشان دهد. اگر نمی‌توانیم دردها و ناملایمات را از میان برداریم، دست‌کم می‌توانیم برخی از آن‌ها را حذف کنیم و بقیه را کاهش دهیم. تجربه چندین هزارساله زندگی بشر ما را به این باور رسانده است. اما نسبت به سومین منبع ناملایمات یعنی ملالت‌های اجتماعی، جبهه‌گیری‌های متفاوتی را مشاهده می‌کنیم. لجوجانه از پذیرفتن این که نمی‌توانیم درک کنیم که چرا تشکیلاتی که خود خالق آن بوده‌ایم، باعث حمایت و رفاه ما نمی‌شود، سرباز می‌زنیم. درهرحال، اگر به شکست رقت‌انگیزمان به‌خصوص در این زمینه و اقدامات احتیاطی خود در مقابل این ناملایمات عمیقاً بیندیشیم دچار این تردید می‌شویم که شاید در این جا نیز قانون و قاعده‌ای با ماهیت شکست‌ناپذیری پنهان شده است و این بار پای سرشت روانی خودمان در میان است.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
متن کتاب
پیوست: رئالیسم و روانشناسى فروید

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب ملالت‌های تمدن
نویسنده
مترجممحمود بهفروزی
ناشر چاپیانتشارات جامی
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات160
زبانفارسی
شابک978-600-176-151-5
موضوع کتابکتاب‌های روانشناسی عمومی، کتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب ملالت‌های تمدن

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب ملالت‌های تمدن

برای دریافت کتاب ملالت‌های تمدن و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.