معرفی و دانلود کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها: درسگفتارهای مقدماتی روانکاوی
برای دانلود قانونی کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها: درسگفتارهای مقدماتی روانکاوی
پیوندی جدانشدنی میان ناخوآگاه و اختلالات دستگاه اعصاب و روان یا همان «رواننژندی»، برقرار است. این موضوع در نظریات روانکاوی فروید به تفصیل مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتهاند. کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها، ترجمهی بخش سوم و آخر از مجموعهی «درسگفتارهای مقدماتی روانکاوی» اثر زیگموند فروید عصبشناس اتریشی است و به رواننژندیها اختصاص دارد.
دربارهی کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها
رواننژندی به بیماریهای فیزیولوژیکی اطلاق میشود که ریشهی روانی دارند. به این منظور که برآمده از لایهی ناآگاه وجود هستند و ریشه در تعارضات بین سوپرایگو و دیگر بخشهای روان دارند. کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها (Gesammelte Werke) بخشی از مجموعهی درسگفتارهای مقدماتی روانکاوی زیگموند فروید (Sigmund Freud) است که به شناخت و بررسی «رواننژندیها»، عوامل و روشهای درمان آن اختصاص یافته است. اصطلاح «نِورُز: رواننژندی» اولین بار در سال 1776 به زبان پزشکی وارد شد و در مفهوم بیماریهای عصبی که در اندامهای خاصی بروز پیدا میکردند، به کار میرفت، اما به مرور زمان معنی متفاوتی پیدا کرد و پایهی بخش عظیمی از مطالعات فروید، بنیانگذار دانش روانکاوی قرار گرفت.
نظریات روانکاوانهی فروید بسیار جلوتر از روشهای مرسوم پزشکی دوران خود، باوجوداین طرح و اجرایی شد. نظرات او در ابتدا مخالفت جامعهی پزشکی را به دنبال داشت؛ اما در ادامه روش درمانی او به یکی از پرطرفدارترین و مهمترین نظریات روانشناسانهی تاریخ تبدیل شد. فروید در این نظریهی خود علت هفتاد درصد رواننژندیها را عناصر عاطفی و احساسی ناشی از روابط میان انسانها، گذشته و اتفاقات مشخصی در دوران کودکی میداند و به همین دلیل، در کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها به این موضوع اشاره دارد که برای آگاهی از علل و سپس درمان این بیماریها، رویکرد عقلانی صرف کافی نیست و باید به فرایند احساسی و عاطفی نیز توجه کرد. مسئلهای که شکل رابطهی میان بیمار و رواندرمانگر را نیز مهم و حساس میکند.
کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها پس از تعریف کلی روانکاوی، رواننژندی و ریشههای آن، به نشانههای بیماری و سپس مفهوم تروما پرداخته و شیوهی برخورد با آسیبهای روانی که رویهای تکرارشونده و آثاری ماندگار دارند را با ذکر نمونههای تجربی، شرح داده است. فروید در ادامه به تفصیل به مفاهیم مقاومت و پسرانش، زندگی جنسی انسان، لیبیدو، رشد و واگشت سببشناسی پرداخته و راههای نشانهسازی بیماریها را آموزش داده است. فروید در این کتاب با بیانی روان و لحنی صمیمی، در هر بخش با بررسی علمی و تخصصی مباحث روانکاوی، دانش بسیاری در رابطه با نظریات خود در اختیار خواننده قرار داده و منبعی جامع برای دانشجویان روانشناسی و روانکاوی، فراهم کرده است.
درمان از طریق روانکاوی موضوعی دشوار و حساس است که تنها با اشراف کامل بر تمامی عناوین زیرمجموعهی علم روانکاوی، ممکن میشود. از همین رو بخش عظیمی از کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها به تعریف این عناوین و تحلیل دقیق آنها اختصاص یافته و سپس در فصل نهایی از روش درمان تحلیلی بیماریهای رواننژندی و مفهوم تلقین سخن به میان آمده است. اثر پیش رو منبعی ارزشمند و مهم برای روانکاوان و دانشجویان این حوزه است که آموزهها و نظریات فروید را به طور مستقیم و مدون، در دسترس قرار داده.
این کتاب توسط محمد مبشری ترجمه شده و به همت انتشارات چرخ در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی اثر پیش رو برای روانشناسان، روانکاوان، دانشجویان و علاقهمندان به این حوزه بسیار مفید و مناسب خواهد بود.
در بخشی از کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها: درسگفتارهای مقدماتی روانکاوی میخوانیم
مقاومتی که لیبیدو برای چسبیدن به گرایشها و ابژههای خاص نشان میدهد (و میتوان آن را با عنوان چسبندگی لیبیدو توصیف کرد) به نظر ما عاملی مستقل و در هر فرد متغیر است که وابستگیهای آن را هیچ نمیشناسیم، اما اهمیت آن را به لحاظ سببشناسی رواننژندی از این پس قطعاً دستکم نخواهیم گرفت. اما از سوی دیگر شدت وابستگی این رابطه را نیز نباید گزاف سنجید، زیرا درست همین «چسبندگی» لیبیدو به علل ناشناخته در وضعیتهای پُرشماری نزد افراد عادی نیز پیش میآید و چون عاملی تعیینکننده نزد اشخاصی که از جنبهای در نقطهی مقابل رواننژندان قرار دارند، یعنی منحرفان، پیدا میشود. حتی پیش از آنکه روانکاوی به وجود آید، (مقایسه کنید با بینه [1888]) شرححال اشخاص منحرف نشان میداد که غیرعادی بودن گرایشِ رانه یا انتخاب ابژه بسیار زودهنگام در آنان مشاهده میشود، و لیبیدوی این اشخاص در همهی عمر به آن گرایش رانهای یا ابژه وابسته میماند. غالباً نمیتوان گفت چه عاملی باعث چنین جاذبهی شدیدی بر لیبیدو شده است. میخواهم نمونهای از این موارد را برای شما نقل کنم که خود مشاهده کردهام. مردی که امروز به اندام تناسلی و جاذبههای دیگر زنان کاملاً بیاعتنا است، اما وقتی پایی را میبیند که در کفش در حالت خاصی قرار گرفته است از دیدن آن چنان تحریک میشود که قرار از کف میدهد، خاطرهای را از ششسالگی به یاد میآورد که برای تثبیت لیبیدوی او تعیینکننده بوده است. او کنار خانم معلم سرخانهاش که به او انگلیسی یاد میداده روی چهارپایهای نشسته بود. این خانم معلم پیردختری نازیبا و خشکیده بود که چشمان آبی روشن و بینی سربالا داشت و در آن روز پایش صدمه دیده بود و به این علت دمپایی مخملی به پا داشت و پا را روی بالشی گذاشته بود و ساق پایش بسیار آبرومندانه پوشیده بود. این مرد پس از آنکه در دوران بلوغ با شرم سعی کرده بود رابطهی جنسی عادی برقرار کند پای پُررگ ولی لاغری چون پای معلم سرخانهاش اکنون تنها ابژهی جنسی او شده بود و وقتی به پای زنی خصوصیات دیگری هم اضافه میشد، که معلم انگلیسیاش را به یاد میآورد، چنان مجذوب میشد که نمیتوانست مقاومت کند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمهی مترجم
درسگفتار شانزدهم: روان کاوی و روان پزشکی
درسگفتار هفدهم: معنای نشانه های بیماری
درسگفتار هجدهم: تثبیت (عاطفی) در تروما ضمیر ناآگاه
درسگفتار نوزدهم: مقاومت و پس رانش
درسگفتار بیستم: زندگی جنسی انسان
درسگفتار بیست و یکم: رشد لیبیدو و سازمان بندی های جنسی
درسگفتار بیست و دوم: دیدگاههایی دربارهی رشد و واگشت سببشناسی
درسگفتار بیست و سوم: راه های نشانه سازی
درسگفتار بیست و چهارم: حالت روان نژندی عمومی
درسگفتار بیست و پنجم: ترس
درسگفتار بیست و ششم: نظریه ی لیبیدو و نارسیسیزم
درسگفتار بیست و هفتم: انتقال
درسگفتار بیست و هشتم: درمان تحلیلی
کتابشناسی
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب نظریهی عمومی روان نژندیها: درسگفتارهای مقدماتی روانکاوی |
نویسنده | زیگموند فروید |
مترجم | محمد مبشری |
ناشر چاپی | انتشارات چرخ |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 267 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-01-1166-5 |
موضوع کتاب | کتابهای روان درمانی |