معرفی و دانلود کتاب چالشهای روان درمانی
برای دانلود قانونی کتاب چالشهای روان درمانی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چالشهای روان درمانی
مری جو پیبلز در کتاب چالشهای روان درمانی، احساس استیصال در رواندرمانی را واکاوی کرده و استراتژیهای کارآمدی برای غلبه بر موانع جلوی راه رواندرمانی ارائه میکند. نویسنده با استفاده از یافتههای علم اعصاب، نگرشهای علم روانکاوی و تجربیات شخصی خودش به این بحث میپردازد که درمانگران چطور میتوانند این لحظات دشوار و چالشها را مدیریت کرده و راههای جدیدی برای رشد بیابند.
دربارهی کتاب چالشهای روان درمانی
مری جو پیبلز (Mary Jo Peebles) در کتاب چالشهای روان درمانی، از ترکیب ماهرانه و خردمندانهی مکاتب نظری استفاده کرده است. او در کتاب چالشهای روان درمانی (When Psychotherapy Feels Stuck) بر اهمیت انتخاب زبانی، تحمل عدم قطعیت، روابط مخاطرهآمیز و ایجاد معنا در درمانگری تأکید دارد. مری جو پیبلز در این کتاب توصیهها و نکات بالینی کاربردی و مفیدی را فراهم میآورد. او با این کار قصد دارد تا به تمام درمانگران در سطوح مختلف که در حوزههای گوناگون فعالیت دارند، کمک کند. مری جو پیبلز در این کتاب، چنانکه میتوان از عنوان آن فهمید، به پدیدهی در منجلاب گیرافتادنِ درمانگران در حین جلسات درمان میپردازد. نویسنده اذعان میدارد که این لحظات درجازدن و حتی انحطاط میتوانند فرصتهای خوبی برای رشد و درک عمیقتر برای درمانگر و هم برای بیمار باشد.
مری جو پیبلز تعریف حس گیرافتادگی در روند درمان را شرح میدهد و دلایل مختلف وقوعش را واکاوی میکند. او معتقد است که این دلایل میتوانند شامل واکنشهای احساسی خود درمانگر، مقاومت بیمار در بروز احساسات یا عوامل خارجی باشند. یکی از مفاهیم کلیدی که نویسنده در کتاب چالشهای روان درمانی به آن میپردازد، این است که اهمیت پذیرفتن نامطمئن بودن را نادیده نگیرند. مری جو پیبلز به درمانگران میگوید که اگر جواب همهی پرسشها را بلد نیستند، هیچ اشکالی ندارد و همین ندانستن ممکن است راههای جدیدی را به روی اکتشاف و بصیرت باز کند. تأکید کتاب بر بهرهگیری از چارچوبهای نظری گوناگون است. نویسنده در این کتاب با ترکیب رویکردهای مختلف به درمانگران نشان میدهد که میتوانند برای رسیدگی به نیازهای بیمارانشان، روشهای مؤثرتر و مفیدتری پیدا کنند.
کتاب چالشهای روان درمانی به قلم مری جو پیبلز منبعی است ارزشمند برای تمام درمانگران که سطح تجربیشان با یکدیگر مختلف است، چراکه چشمانداز جدید و عمیقی به چالشهای تراپی و درمان ارائه میکند. نویسنده ابزار و استراتژیهای پیش پای خواننده قرار میدهد تا بتوانند با لحظات گرفتاری و انحطاط و تردید کنار بیایند و با آن بسازند. رویکرد یکپارچهی مری جو پیبلز و توصیههای کاربردیاش باعث شده که این کتاب یک اثر مهم و خواندنی شود، خصوصاً برای آن دسته از درمانگرانی که میخواهند در کارشان پیشرفت داشته باشند. این کتاب را اکنون با ترجمهی دکتر غلامرضا تبریزی، نگین خداوندی، ملیحه برومند، مژده آقامیرلی که به یاری انتشارات کتابسرای همراز چاپ و منتشر شده است، میتوانید تهیه فرمایید.
نکوداشتهای کتاب چالشهای روان درمانی
- نوشتهی روان و صریح مری جو پیبلز مملو از قصههای بیماران، استعارههای جذاب و توصیههای مفید است که فقط و فقط از دهها سال تجربه به دست آمده است. من شخصاً نکات بسیاری از این کتاب آموختم و آن را به تمام درمانگران در زمینههای مختلف با تجربیات و گرایشهای نظری گوناگون پیشنهاد میدهم. (نانسی مکویلیامز، متخصص روانشناسی حرفهای و کاربردی)
- لحن مری جو پیبلز شاعرانه و عاری از اصطلاحات تخصصی است. نتیجهی این ترکیب، شده است یک چشمانداز عمیقاً تکاندهنده و به لحاظ نظری نوآورانه راجعبه اینکه رواندرمانی در اصل چیست و چه هدفی را دنبال میکند. کتاب چالشهای روان درمانی را هم به درمانگران و هم به بیماران روحی و روانی توصیه میکنم. (دکتر گلن گابارد، نویسنده)
- خردمندانه و ژرف... دکتر مری جو پیبلز هدیهای به ما پیشکش میکند که از سالها تجربه و خواندن آثار متنوع ادبی به دست آمده است. او در این کتاب از چالشهایی صحبت میکند که در ابعاد مختلف ارتباطات، آگاهی و احساسات، عدم قطعیت و آسیبپذیری وجود دارد و با نگرشهای بالینی خود بنا دارد تا ما را در مسیر غلبه بر این چالشها، همراه کند. (جی. کریستوفر موران، دکترای روانشناسی)
کتاب چالشهای روان درمانی برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب را میتوانیم به درمانگران حرفهای و مجرب، نیز آنهایی که مددکار اجتماعی هستند و حتی افرادی که میخواهند آگاهیشان را دربارهی رواندرمانی بالا ببرند، توصیه میکنیم.
در بخشی از کتاب چالشهای روان درمانی میخوانیم
بیایید ببینیم زمانی که مغز چیزی را یاد میگیرد چه اتفاقی میافتد، تا بتوانیم این رابطۀ بین تغییر و زمان را درک کنیم. ما میدانیم که مغز انعطافپذیر است؛ به این معنی که برای مقابله با چالشهای جدید و انطباق با اطلاعات جدید، خود را از نظر ساختاری، بهطور مجدد پیکربندی میکند. اما برای اینکه این پیکربندیهای جدید، به جای اینکه تنها تنظیمات لحظهای باشند و منجر به تغییر شوند، باید در طول زمان تکرار شود.
دویج (2007)، مطالعهای توسط آلورا پاسکوال-لئون را توصیف میکند که در آن، افرادی که در حال یادگیری خط بریل بودند، اجازه دادند از مغزشان با روش تحریک مغناطیسی ترانس کرانیال (تی. ام. اس) نقشهبرداری شود. دانشآموزان سه ساعت در روز (یک ساعت کلاس به علاوه دو ساعت مطالعه) از دوشنبه تا جمعه با خط بریل کار میکردند. آنها هر دوشنبه و جمعه تحت تی. ام. اس قرار میگرفتند. پس از یک هفته مطالعه، در روز جمعه، تی. ام. اس نشان داد که مغز آنها از لحاظ ساختاری تغییر کردهاست که بازتابی از تاثیر یادگیری آنها است («نقشههای جمعه»). بااینحال تا دوشنبه، پس از یک آخر هفته بدون مطالعه، تغییرات مشاهدهشده در روز جمعه، محو شد («نقشههای دوشنبه»). این یافته که تغییرات مغزی علیرغم بهکارگیری مجدد در حافظه باقی نمیماند، برای معلمان، دانشآموزان یا رواندرمانگران خبری دلگرمکننده نیست. خوشبختانه این پایان ماجرا نبود. زمانیکه آزمودنیها برنامه یادگیری خود را، هر هفته، در طول شش ماه (390 ساعت) ادامه میدادند، نقشهبرداری مغزی تی. ام. اس، نقشههای جمعه را از آخر هفته تا دوشنبه نشان داد. دیگر پیکربندی مجدد ساختاری از بین نرفته بود. نقشههای دوشنبه نشان دادکه تغییرات همچنان پابرجا هستند. موارد دیگری وجود دارد: بعد از چهار ماه بیشتر کار با بریل (در کل 10 ماه؛ 650 ساعت کار مستقیم) تغییرات مشاهدهشده در مغز حتی در طول دو ماه بدون تمرین، ثابت ماند (دیوج، 2007، ص. 199-198).
فهرست مطالب کتاب
مقدمه ناشر بر چالشهای رواندرمانی
درباره نویسنده
تشکر و قدردانی
پیشگفتار
تغییر زمانبر است
اینکه چگونه میگوییم، مهم است
ارزش آگاهی
دگرگونی جهان درون
یادگیری ندانستن
رابطه
ساختن معنا
واژهنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چالشهای روان درمانی |
نویسنده | مری جو پیبلز |
مترجم | غلامرضا تبریزی، نگین خداوندی، ملیحه برومند، مژده آقامیرلی |
ناشر چاپی | انتشارات کتابسرای همراز |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 242 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-90584-9-7 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی |