معرفی و دانلود کتاب مخلوقات یک روز
برای دانلود قانونی کتاب مخلوقات یک روز و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مخلوقات یک روز
ما میخندیم، به سفر میرویم، سعی میکنیم ثروتمند شویم و در تمام این لحظات میدانیم که در نهایت خواهیم مُرد. این حقیقت همهچیز را بیمعنا و زندگی را به یک هیاهوی بیدلیل تبدیل میکند. کتاب مخلوقات یک روز از احساسات و افکار پوچگرایانهی ما آگاه است. اروین یالوم نمیخواهد با جملات انگیزشی دروغین به ما امید واهی بدهد. او در این کتاب گفتوگوهای خود با مراجعانش را برای ما بازگو میکند تا ابتدا بتوانیم دلیل ترسها و احساسات خود را بیابیم و آنها را به سمت مثبت هدایت کنیم.
دربارهی کتاب مخلوقات یک روز
متأسفانه، برای مرگ هیچ فرقی ندارد ما چقدر آدم مهمی هستیم؛ حقوقمان چند میلیون است؛ معتاد و ولگردیم یا دانشمندی که نسل بشر را از انقراض نجات داده؛ اجل دیریازود خواهد آمد و زندگی ما را مثل پر کاهی ناچیز، نابود خواهد کرد. مرگ غایت نهایی است. این واقعیت ما را با یک پرسش مواجه میکند: «چرا باید برای زندگی تلاش کنیم؟» اگر سرنوشت همهی آدمها یکسان است و تنها تفاوت ما و دیگران در کیفیت همین چند دههی کوتاه زندگی است، پس چه فرقی میکند که محبوب شویم یا منفور! مفید باشیم یا مضر! تصور نکنید این افکار نشانهی افسردگی یا بیماریهای روحی است؛ مسلماً نه. بدیهی است که ماهیت مرگ ما را با حس پوچی مواجه میکند؛ زیرا میدانیم در برابر این سرانجام قطعی، کاملاً بیدفاعیم و تبعیت نکردن از قوانین حتمی طبیعت، از توانایی ما خارج است. سرگشتگی بشر در تمام قرنها نشان میدهد که انسان برای زندگی خود به معنا و هدفی ملموس نیاز دارد. خوشبختانه اروین یالوم درمانگر واقعبینی است و قصد ندارد مانند ناصح به ما پند و اندرز دهد تا فقط به نکات مثبت زندگی نگاه کنیم. او کتاب مخلوقات یک روز (Creaturos of a Day: and Other tales of psychotherapy) را تحریر کرده تا در یافتن معنای زندگی به ما کمک کند؛ زیرا خود نیز با همین بحران هستیگرایانه مواجه است.
کتاب مخلوقات یک روز مجموعهای جلسات رواندرمانگری اروین یالوم (Irvin David Yalom) با برخی از بیماران اوست. بیمارانی که با احساس پوچی مواجه شدهاند؛ آنها، مانند بسیاری از ما، در بهترین لحظات زندگی نیز حس تُهی بودن و خالی بودن رهایشان نمیکند. آنها به دنبال معنایی میگردند که بتواند به حجم عظیم زندگی که از هیچ پر شده، جهت و دلیلی بدهد. آنها مرگ و یا خودکشی عزیزان خود را دیدهاند و حالا دیگر نمیتوانند درک کنند که زندگی که مملو از رنج و زحمت و چالش است، باید با چه انگیزهای ادامه پیدا کند. اروین یالوم نیز قصد ندارد آنها را نصیحت کند. او با بیماران خود همدل است و مانند یک پزشک به دنبال تجویز نسخه و ارائهی راهکار درمان نیست. تفاوت او با ما و مراجعانش در دیدگاه و اندیشههای فلسفی اوست. اروین یالوم نمیتواند زندگی را که از میلیونها سال پیش، تهی و بیمعناست، مملو از هدف و غایت کند، اما میخواهد به مراجعان خود کمک کند تا دلیل ترس خود از مرگ و نفرتشان از زندگی را پیدا کنند.
اروین یالوم در کتاب مخلوقات یک روز بیشتر از اینکه به دنبال ارائهی درمان باشد، در پس بسط و شفافسازی مشکلات مراجعان خود است. هنگامی که یک فرد از مرگ میهراسد، باید بداند که دقیقاً از چه چیزی میترسد؟ از درد؟ از دفن شدن؟ از تنها ماندن اطرافیان یا بیسرپرست شدن اموالش؟ هرکدام از این ترسها در علتی متفاوت ریشه دارند. یالوم خود را موظف میداند تا افکار و احساساتش را واکاوی کند و چگونگی بهوجودآمدن احساسات گوناگون در وجود آنها را بیابد. کتاب مخلوقات یک روز روایتگر درونیترین حسها و شخصیترین افکار آدمهاست. این کتاب علاوهبر اینکه نشاندهندهی حس همدلی میان اروین یالوم و مراجعانش است، در ما نیز احساس همذاتپنداری و صمیمیت را به وجود میآورد.
کتاب مخلوقات یک روز با ترجمهی سعید نیکمنش در نشر مصدق منتشر شده است.
نکوداشتهای کتاب مخلوقات یک روز
- این کتاب از هر دارو و درمانگری زبدهتر و نویدبخشتر است. (واشنگتن پست)
- هر فردی که تاکنون به پیری و یا مرگ اندیشیده است، این کتاب را دوست خواهد داشت. یالوم همچون یک شاعر است و درمانگری او همچون هنر است. او مراجعانش را مثل هنرمندی میبیند که در کنار او، اثری خلق میکنند. (پاتریک تی ریردون، نویسنده)
- این کتاب در نوع خود عالیترین است و نگاهی لطیف و درعینحال قدرتمند را به هدیه میکند. (میراندا پالمر، مشاور خانواده LMFT)
- داستانهای این کتاب الهامبخش و تکاندهنده هستند و حس همدلی را در دل خوانندگان برمیانگیزند. (هفتهنامه ناشران)
- انتشار این کتاب دلیلی برای جشن گرفتن است. (استیون پینکر، رواندرمانگر)
کتاب مخلوقات یک روز برای چه کسانی مناسب است؟
مرگ عاقبت همهی موجودات است و این حقیقت ویرانگر میتواند ما زندگی ما را نیز در حس پوچی غرق کند و اجازه ندهد قدم از قدم بداریم. اروین یالوم در کتاب مخلوقات یک روز کوشیده است تا بحرانهای روحی و روانی مراجعانش را با دقت گوش دهد و آنها را درک کند. او به تمام کسانی که از مرگ و نیستی میهراسند و دچار سرگشتی شدهاند کمک میکند تا دلیل احساس پوچی خود را بیابند و برای یافتن غایت زندگی کوشش کنند.
در بخشی از کتاب مخلوقات یک روز میخوانیم
متن پیام الى به نظر غیرمعمول یا ناخوشایند نیامد؛ بهویژه اینکه قواعد دستورى و نشانهگذارى را با دقت رعایت کرده بود. در برنامههاى کارى، معمولاً با بیماران در حال مرگ مواجه شدهام و به اندازه کافى در این زمینه داراى اعتماد به نفس هستم که بتوانم حتى در مشاورههاى کوتاهمدت نیز کمکهاى ارزشمندى ارائه دهم. در پاسخ به این پیامک، قرار ملاقات براى هفته آینده را تعیین و نشانى مطلب و میزان دستمزد را مشخص و ارسال کردم.
نخستین عبارتى را که الى، عرق کرده، و در حال بادزدن خود با روزنامه در آستانه ورودى به مطب من در سنفراسیسکو بر زبان آورد، چنین بود: آب، لطفآ!
به منظور رسیدن به اتوبوسى که از نزدیک محل اقامت او در محله میشن مىگذشت، به سرعت دویده و دو سربالایى با شیب تند را تا انتهاى تپه روسى که مطب من در آن قرار دارد، پیموده بود.
از ظاهر آن زن سالخورده و ریزنقش، با پنج و دو دهم فوت قامت، نشان مىداد که به مرتببودن خود اهمیتى نمىدهد. با آن موهاى ژولیده که تمناى شانه خوردن داشتند، لباسهاى گشاد و از شکل افتاده، بدون آرایش چهره و آویختن جواهرات، تصویرى از «فرزندان گل»، ولى به صورت پژمرده و حریص دهه 1960 را به ذهن من مىآورد. لبانى رنگپریده و ترک خورده، چهرهاى خسته و احتمالاً ناامید، ولى چشمانى قهوهاى، بادامى و درخشان به نشانه استقامت و اراده داشت.
فهرست مطالب کتاب
1- درمان نامتعارف
2- واقعىبودن
3- آرابِسک
4- سپاسگزارم، مالى!
5- مرا محصور نکن!
6- وجه تمایز خود را با فرزندان، نشان دهید
7- آرزوى دارابودن گذشته بهتر را از ذهن بران
8- به بیمارى مهلک لعنتى خودتان توجه کنید: کرنش در برابر «الى»
9- سه بار گریستن
10- مخلوقات یک روز
پیوست
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مخلوقات یک روز |
نویسنده | اروین یالوم |
مترجم | سعید نیک منش |
ناشر چاپی | انتشارات مصدق |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 184 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6640-08-4 |
موضوع کتاب | کتابهای روانشناسی بالینی، کتابهای روان درمانی |