معرفی و دانلود کتاب سایه سازمانی: زمانی که سایه بر رفتار مدیران و کارکنان حاکم میشود
برای دانلود قانونی کتاب سایه سازمانی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سایه سازمانی: زمانی که سایه بر رفتار مدیران و کارکنان حاکم میشود
آیا میدانید حضور افراد در سازمانها چه تاثیری بر کار و پیشرفت حرفهای شما دارد؟ حمید آتشپور و پیمان رحیمینژاد در کتاب سایه سازمانی تلاش کردهاند تا بر اساس دادههای روانکاوی یونگ و روانشناسان دیگر رفتارهای سالم و ناسالم را در سازمان بررسی و راهکارهای قابلتوجهی را برای آنها ارائه دهند؛ چراکه سازمانها و شرکتها در حکم خانوادهی دوم افراد شاغل در آن هستند و ورود روحیهی تخریبگر میتواند منجربه آسیب سازمانی شود و در مقابل فردی با روحیهی سالم به رشد و پیشرفت سازمان کمک میکند.
دربارهی کتاب سایه سازمانی
آنچه در علم روانکاوی ثابت شده تقسیم بعد روحی انسان به دو بخش تاریک و روشن است و این دو بعد با تاثیر مستقیم بر یکدیگر میتوانند تعیینکننده مسیر برای هر فردی باشند. آنچه در کتاب سایه سازمانی بهصورت جامع و کامل به آن پرداخته شده، بخش تاریک وجود هر انسانی است. حمید آتشپور و پیمان رحیمینژاد، نویسندگان این اثر بیان میکنند که بخش تاریک وجود انسان، در واقع کلید رسیدن به بُعد روشن و شفاف روح است. کتاب سایه سازمانی مبحث ابعاد تاریک و روشن را بهشکلی وسیع به بحث میکشاند و با بررسی رفتارهای سازمانی در تلاش است تا قسمت تاریک و قسمت روشن یک سازمان را از نظرگاه علوم روانکاوی بررسی و تحلیل کند.
نویسندگان در کتاب سایه سازمانی به بیان این موضوع میپردازند که سازمانها مانند انسانها میتوانند سالم یا بیمار باشند و سلامتی یا بیماری یک سازمان وابسته به سلامت و بیماری افرادی است که در آن سازمان فعالیت میکنند. حمید آتشپور و پیمان رحیمینژاد تاکید میکنند که در این زمینه، مرتبهی شغلی افراد معیار مناسبی برای سنجش نیست. بنابر این دیدگاه میتوان گفت که اگر رهبر یک سازمان دچار بیماری یا اسیر در سایهی خود باشد، درصد تخریب بیشتری را برای سازمان بهوجود خواهد آورد. در واقع آنها با پرداختن به سازمانهایی که سایه بر آنها حاکم است در تلاشند تا با ارائهی راهکارهای سالم و اصولی، مسیر پیشبرد سازمانها را هموارتر کنند. این کتاب در فصلهایی با مضامین مختلف تدوین شده که یکی از آنها سایه را از منظر یونگ مورد بررسی قرار داده. و در ادامه مخاطب را با تعریف مفاهیم اساسی مانند هشیار و ناهشیار فردی و جمعی، برای مطالعهی فصلهای بعد آماده کرده است.
فصل دوم کتاب که به بحث سایه سازمانی میپردازد مرتبط با همان بعد تاریک و پنهان سازمان است که مواردی مثل تمایلات فردی، انگیزه و گرایشهای جمعی را دربرمیگیرد. نویسندگان در تعریف سایه سازمانی آن را بخشی قدرتمند، مهم و جداییناپذیر از ناخودآگاه جمعی سازمان در نظر گرفتهاند. این ناخودآگاه در سازمان مانند نوزادی که تازه متولد شده از بدو تاسیس سازمان در روحیهی جمعی سازمان وجود دارد و فرهنگ، قوانین و هنجارهای سازمان را شامل میشود.
دسترسی به این بخش تاریک از سایه سازمانی در گرو از بین بردن نقابها و پوستههایی است که اجتماع آنها را بهوجود آورده است. آنها دلیل بقا و پیشرفت یک سازمان را خوشطینتی افراد آن سازمان میدانند. بنابراین مواردی مانند روحیهی حمایتگری، روحیهی داوطلبی، عضویت در سندیکاهای مختلف، افتخار به سازمان و مقابله با مدیران و سرپرستان و حمایت از همکاران و ناراحت شدن بهخاطر سرنوشت آنها را بخشهایی از خوشطینتی قلمداد میکنند.
در ادامهی کتاب سایه سازمانی به موارد دیگری از کشفیات کارل گوستاو یونگ پرداخته شده که مهمترین آن بخش ناخودآگاه در ذهن هر آدمی است. یونگ روانشناس شهیر قرن بیستم در میان بررسیها و تحلیلهای خود به کشفی بزرگ در ذهن انسان رسید که آن را حافظهی جمعی و کتابخانهی ذهن انسان در نظر گرفته است، بخش ناخودآگاه جمعی انسان از این نظر مهم است که به دو سوال در ذهن انسان پاسخ میدهد. اولین سوال: «من کیستم؟» و دومین سوال: «منی که با دیگران سهیم میشوم، کیست؟» پرداختن به همین دو سوال به ظاهر ساده میتواند ما را به عمیقترین و تاریکترین بعدهای روحی انسان سوق دهد. آنچه برای پیمودن این مسیر مهم و تعیینکننده بهشمار میرود، تلاقی هویت فردی و جمعی با یکدیگر است.
در ادامهی کتاب سایه سازمانی نیز مسیر دستییابی به هویت فردی و گذر از لایههای نهان و زیرین هویت جمعی بیان شده و نویسندگان بهشکل مفصل به این مباحث پرداختهاند. کتاب حاضر بههمت انتشارات روانشناسی و هنر چاپ و منتشر شده است.
کتاب سایهی سازمانی برای چهکسانی مناسب است؟
این کتاب برای کارمندان و مدیران و همهی افرادی که در یک سازمان کوچک یا بزرگ فعالیت دارند، مناسب است.
در بخشی از کتاب سایه سازمانی: زمانی که سایه بر رفتار مدیران و کارکنان حاکم میشود میخوانیم
افسارگسیختگی در روشهای خودخواهانه: نفس و ماهیت هابریس به سلطهگری منجر شده و مدیران را با کنترل و سرکوب درگیر میسازد. در واقع کسانی که برچسب هابریس بر آنها زده میشود همانهایی هستند که نیازهای خودخواهانه دارند که مهمترین این نیازها را میتوان کنترل دیگران و ایجاد ترس در آنها در جهت تایید و تصدیق اهمیتشان دانست. یک مدیر با «سایه» و «هابریس» افسارگسیخته، به احتمال قوی سیستم پیچیدهای از بوروکراسی برپا میکند تا سیستم مذکور انعکاسی از بزرگی او باشد.
مدیرانی با بیماری هابریس اغلب وضعیتی را بهوجود میآورند که گویی فراتر از قوانین هستند. آنها بهمرور همپیمانان خود را در سازمان نیز به این وضعیت مبتلا میسازند. شخصیتهای دچار هابریس قربانیان زیادی دارند زیرا بهراحتی قوانین را به نفع هدف یا اهداف گروه مورد حمایتش زیر پا میگذارند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه نویسنده
مقدمه دکتر سرگلزایی
فصل اول: درک سایه در نظریه کارل گوستاو یونگ
فصل دوم: سایه سازمان
فصل سوم: ناخودآگاه جمعی و سایه کارکنان
فصل چهارم: نوعشناسی سازمانها: نشانگان سلامت و بیماری
فصل پنجم: سازمانهایی که «سایه» بر آنها حاکم است
فصل ششم: خودشیفتگی: ارضای سایه
فصل هفتم: تعصب نسبتبه ایدههای خود در سازمان: حاکمیت سایه مدیر بر اندیشهها و ایدهها
فصل هشتم: ترور شخصیت: قدرت سایه در حمله به دیگران
فصل نهم: پارانویای (بدبینی) مدیران: حاکمیت ترسناک سایه بر رفتار مدیران
فصل دهم: تفکر گروه: نمایش جمعی افراد همفکر
فصل یازدهم: شناخت هابریس در مدیران: جلوهگاهی از سایه
فصل دوازدهم: سایه و بروز اعتیادهای سازمانی
فصل سیزدهم: بیارزشی سازمانی و سازمانهای نوروتیک حضور سایه در گستره فرهنگ سازمانی
فصل چهاردهم: فراتر از سایه در سازمان: رسیدن به یکپارچگی و تعالی
فهرست منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سایه سازمانی: زمانی که سایه بر رفتار مدیران و کارکنان حاکم میشود |
نویسنده | سید حمید آتش پور، سید پیمان رحیمی نژاد |
ناشر چاپی | انتشارات روانشناسی و هنر |
سال انتشار | ۱۳۹۶ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 104 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-7063-69-9 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت سازمان |