معرفی و دانلود کتاب روانشناسی تاریک
برای دانلود قانونی کتاب روانشناسی تاریک و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب روانشناسی تاریک
سالهاست که مسئولیت مراقبت از گلدانهای همسایه، نگهداری از فرزند دوست و پختوپز برای اعضای خانواده بهعهدهی شماست و حس میکنید اگر در برابر خواستههایشان نه بگویید، انسان بدی هستید. کتاب روانشناسی تاریک به شما نشان میدهد که دستکاری روانی، افکار شما را مدیریت میکند و باعث میشود بر اثر تلقین، تصمیم بگیرید و سپس تصور کنید این تصمیم انتخاب قلبی خودتان است. جیک بیشاپز به شما کمک میکند تا افراد آزاردهنده و انواع آزارها را بشناسید؛ از ذهن خود در برابر دستکاری روانی محافظت و حتی در مواقع لازم از این روش استفاده کنید!
دربارهی کتاب روانشناسی تاریک
بیشتر مردم، بهجز عدهای معدود، واقعاً به خیر و صلاح شما اهمیت نمیدهند. دنیای ما آدمها بیشتر از اینکه به داستانهای نظامی و بوستان سعدی شباهت داشته باشد، مانند کلیله و دمنه پر از چالش و پیچیدگی است. آدمهایی که با آنها مراوده داریم، الزاماً بد و شرور نیستند، اما متأسفانه وضعیت دنیا بهگونهای پیش میرود که بهتر است قبل از شناخت حدأقلی آدمها، از بیآزار بودن آنها اطمینان حاصل کنیم و قبل از آشنایی با افراد، فرض را بر این بگیریم که با افراسیاب تورانی طرف هستیم نه سیاوش شاهنامه و فرهاد عاشق و پاکسرشت؛ بنابراین باید محافظهکارانه پیش رویم و از حریم شخصی خود همچنان جان محافظت کنیم. این رفتار زندگی را سخت و یافتن دوست را به کاری دشوار تبدیل میکند، اما حدأقل احتمال آسیب دیدنمان کم میشود و میتوانیم از گزند دیگران در امان باشیم؛ شاید تصور کنید برای مقاومت و مبارزه با افرادی که دیگران را آزار میدهند، لازم است خود نیز مانند آنها شویم، اما کتاب روانشناسی تاریک (Dark psychology) به شما نشان میدهد که برای مقابله با افراد ناامن و دردسرساز، نیاز است که حد و مرزهای خود را تعیین کنیم و به کسی اجازه ندهیم که از ما بهعنوان نردبان موفقیت استفاده کند؛ علاوهبر اینها میتوانیم از این روش بهنفع خود و در جهت پیشرفتمان نیز بهره ببریم.
ممکن است تصور کنید کسانی که دیگران را آزار میدهند از سالها قبل برای تبدیل شدن به شکنجهگر روان برنامهریزی کردهاند و هر جا که میروند به کسی ظلم و ستم میکنند، در صورتیکه اینطور نیست. جیک بیشاپز (Jake Bishops) ما را با انواع کسانی که خواسته یا ناخواسته، روح و روان دیگران را تحت فشار میگذارند، آشنا میکند؛ شاید پذیرفتن این واقعیت دشوار باشد اما چنین افرادی معمولاً یکی از نزدیکترین آدمهای زندگی ما همچون پدر، مادر، همسر و یکی از دوستان ما هستند و شاید خود نیز از آسیبی که به ما میرسانند، آگاه نباشند.
رایجترین نوع آزارگری «دستکاری روانی» است. کسانی که میکوشند تا ذهن ما را مدیریت کنند، خشن و بد رفتار نیستند و خوب میدانند برای رسیدن به اهدافشان چطور میتوانند روی دیگران تأثیر بگذارند؛ بهطور مثال ممکن است همسر یک فرد، در کارهای منزل به او کمک نکند و حتی کارهای شخصی خود را نیز بهعهدهی همسرش بگذارد؛ هنگامی که با اعتراض شریک زندگیاش مواجه میشود، تظاهر به مظلومنمایی و فرد مقابل را با حس عذاب وجدان درگیر کند. کتاب روانشناسی تاریک برای تسلیم نشدن در برابر افراد بیمسئولیت که هنگام مواجه شدن با اعتراض دیگران، خود را حق بهجانب نشان میدهند، راهکارهای گوناگونی را بازگو کرده و به خوانندگان کتاب کمک میکند تا حق خود را بگیرند.
دستکاری روانی، ترکیبی از تلقین و دروغ است؛ جیک بیشاپز، «تبلیغات» را یکی از رایجترین انواع دستکاری روانی میداند. شرکتهای تولیدکننده بهخوبی میدانند که مصرفکنندگان با چه جملات و تصاویری راحتتر فریب میخورند؛ بنابراین تولیدکنندگان نیز میکوشند تا محصول خود را بهعنوان کالایی جذاب و منحصربهفرد نمایش دهند؛ مثلاً تا صد و چند سال پیش، خوراکیهای تلخ طرفدار چندانی نداشتند و یک خوراکی درصورتی محبوب تلقی میشد که طعمش شیرین و مثل «حلوای تر» باشد؛ اما شرکتهای تبلیغاتی موفق شدند هزاران نوع نوشیدنی با دانهی قهوه را ابداع کنند و خوراکیهای تلخ را در سطح جهان به محبوبیت برسانند که البته این مورد جزو دستکاریهای روانی نهچندان بد محسوب میشود و ضرری برای کسی ندارد. کتاب روانشناسی تاریک به ما نشان میدهد که ترساندن آدمها از گروه و یا فردی خاص (این مورد در جنگهای رسانهای و دعواهای مابین گروههای سیاسی رایج است)، تکرار چندینبارهی یک دروغ در اخبار و رسانهها نیز از شیوههای دستکاری روانی یک ملت است.
دستکاری روانی همیشه در ابعاد گسترده انجام نمیشود و خیلی اوقات جزئی و درون خانوادگی است؛ مثلاً والدینتان معتقدند که شما نمیتوانید بهتنهایی سفر کنید و این کار برایتان آسیبزاست. آنها این ادعا را آنقدر تکرار میکنند که خود نیز به آن ایمان بیاورید و تصور کنید که واقعاً ضعیف و ناتوان هستید. بدیهی است که پس از دچار شدن به دستکاری روانی بهسادگی نمیتوانید خود را از این تله رها کنید؛ شما در چنین شرایطی به حمایتهای گوناگون از سوی روانشناس و جامعه نیاز دارید و با افزایش آگاهی، استفاده از تجربیات مشابه دیگران و... میتوانید به خود کمک کرده و روان خود را از تلهای که درون آن به دام افتاده، نجات دهید.
کتاب روانشناسی تاریک با ترجمهی زینب اسماعیل زاد و با کوشش انتشارات کدیور بهچاپ رسیده است.
کتاب روانشناسی تاریک برای چه کسانی مناسب است؟
اغلب آدمها حدأقل یکبار در زندگی خود فریب خوردهاند و یا دچار دستکاری روانی شدهاند؛ این اتفاق هزینههای ناچیز و یا سنگینی را برای ما بههمراه دارد؛ اما دستکاری روانی معضلی است که بسیاری از اوقات خود نیز به آن آگاه نیستیم و حتی ممکن است از شک کردن به آزارگرمان نیز دچار حس گناه شویم. کتاب روانشناسی تاریک به ما نشان میدهد که انواع و نشانههای دستکاری چیست و چگونه میتوانیم از این پدیده بهنفع خود استفاده کنیم.
در بخشی از کتاب روانشناسی تاریک میخوانیم
دستکاریکنندگان ممکن است به خاطر مسائل جزئی و بیاهمیت عصبانی شوند. این رفتار میتواند ناشی از نیاز آنها به بزرگتر نشان دادن خود و تأکید بر قدرتشان باشد. ممکن است بر سر کسی که به آنها گوش نمیدهد یا به خاطر نحوه نگاه کردن یک شخص به خودشان، دعوا راه بیندازند.
وقتی دستکاریکننده متوجه میشود که اشتباه کرده است، فریاد زدن میتواند به عنوان یک تاکتیک برای منحرف کردن توجه از موضوع اصلی و جلوگیری از مواجهه با عواقب عملش عمل کند. دستکاریکنندگان ممکن است با فریاد زدن یا ایجاد جنجال، سعی کنند خود را به عنوان قربانی نشان دهند و احساس همدردی و حمایت دیگران را جلب کنند.
برای مثال، لورن نمیخواهد گری از او بپرسد چرا دیر از محل کارش به خانه آمده است. گری او را متهم به خیانت میکند و لورن کت خود را روی زمین پرت کرده و شروع به فریاد زدن بر سر گری میکند که چرا وقتی خسته است و از سرِ کار آمده، به او غُر میزند. گری عقبنشینی میکند زیرا از عواقب ادامه فریاد زدن بر سر لورن میترسد و لورن میدانست که اگر بر سر او فریاد بزند، گری این کار را خواهد کرد زیرا گری در یک خانواده ناهنجار، بزرگ شده است.
لورن با دانستن این نکته و آگاهی از واکنشهای همسرش، میتواند گری را دستکاری روانی کرده و آنچه را که میخواهد به دست آورد.
این تعاملات کوچک است که دستکاریکنندگان روانی به آنها نیاز دارند، بنابراین به سؤالاتی که درباره زندگی شما میپرسند، توجه کنید. همچنین به میزان اطلاعاتی که پس از دریافت پاسخهای مورد نظرشان با شما به اشتراک میگذارند، دقت کنید. یک دستکاریکننده نسبت به زندگی، دوستان یا خانواده شما بسیار کنجکاو خواهد بود. قربانی ممکن است به طور داوطلبانه این اطلاعات را با همسر یا حتی یک دوست نزدیک به اشتراک بگذارد. اگر به نظر میرسد که دستکاریکننده در جریان اطلاعات، هیچ چیزی برای ارائه ندارد، در مورد آنچه به اشتراک میگذارید، احتیاط کنید.
فهرست مطالب کتاب
فصل اول: هنر متقاعدسازی با NLP
فصل دوم: زبان بدن
فصل سوم: تکنیکهای کنترل ذهن
فصل چهارم: متوقف کردن دستکاری روانی
فصل پنجم: متقاعدسازی و تأثیرگذاری
فصل ششم: روانشناسی و NLP تاریک
فصل هفتم: افکار و اعمال
فصل هشتم: دستکاری عاطفی چیست؟
فصل نهم: جنایتکاران تاریک در میان ما
فصل دهم: چگونه ذهنی که تحت دستکاری قرار گرفته است کار میکند؟
فصل یازدهم: نقش دفاع
فصل دوازدهم: افراد سمی
فصل سیزدهم: تأثیر زبان بدن بر ارتباطات غیرکلامی
فصل چهاردهم: کنترل ذهنی غیرقابل شناسایی
فصل پانزدهم: تأثیرات خودشیفتگی در روابط
فصل شانزدهم: شستشوی مغزی
فصل هفدهم: هیپنوتیزم پنهان
فصل هجدهم: چگونه از روانشناسی تاریک برای موفقیت در کار استفاده کنیم؟
فصل نوزدهم: شناخت ذهن زن
فصل بیستم: ویژگیهای افراد دستکاریکننده
فصل بیست و یکم: قربانیان
فصل بیست و دوم: فریب
فصل بیست و سوم: فاصله در ارتباطات
فصل بیست و چهارم: وقتی "نه" به معنای "بله" است
فصل بیست و پنجم: محرکهای ناخودآگاه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب روانشناسی تاریک |
نویسنده | جیک بیشاپز |
مترجم | زینب اسماعیل زاد |
ناشر چاپی | انتشارات کدیور |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 226 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-377-104-0 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت ذهن، کتابهای ان ال پی |