معرفی و دانلود کتاب خویشتن داری: استفاده از نیروی اراده و انضباط شخصی در دستیابی به اهداف
برای دانلود قانونی کتاب خویشتن داری و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب خویشتن داری: استفاده از نیروی اراده و انضباط شخصی در دستیابی به اهداف
دفتر خاطراتمان پر از شده از تصمیمات اجرا نشده و کارهای نیمهتمام. نمیتوانیم اهداف بلندمدت را از ابتدا تا انتها دنبال کنیم. ترجیح میدهیم کاری را آغاز نکنیم و آرزوهایمان را در ذهنمان نگهداریم. کتاب خویشتن داری کوشیده است تا راهکارهای تقویت اراده و شکیبایی را به ما نشان دهد. پیتر هالینز برای رسیدن به موفقیت، سلسله مراتب خاصی را طراحی کرده و میکوشد تا بتوانیم با نظم و تمرکز خواستههای خود را عملی کنیم.
دربارهی کتاب خویشتن داری
«رشد یعنی توانایی به تعویق انداختن لذتها» این جملهی ظاهراً ساده یکی از دشوارترین کارهایی است که بشر هنوز نتوانسته به درستی آن را اجرا کند. اغلب آدمها نمیتوانند از نردبان آرزوها پله پله بالا بروند و میخواهند ره صد ساله را یک شبه طی کنند؛ بههمین دلیل زود ناامید میشوند و شکست را میپذیرند؛ مانند افرادی که میخواهند به وزن خاصی برسند و لاغر یا چاق شوند. آنها میدانند که اگر در مدت زمانی مشخص، رژیم غذایی ویژهای را دنبال کنند، قطعاً به خواستهشان میرسند اما نمیتوانند جلوی آنچه میل و اشتیاقشان میخواهد بایستند؛ درنتیجه هیچگاه نمیتوانند وزن و اندام دلخواهشان را بهدست آورند. تمام این ناکامیها در یک اخلاق ناپسند ریشه دارد و آن «ناشکیبایی» است. صبر کردن پرهزینهترین کار بشریت است؛ زیرا باید عمر بیبازگشت خود را در این راه صرف کند و نمیداند پس از اینهمه تحمل، به آرزویش میرسد یا نه! بههمین دلیل است که نمیتوانیم صبور باشیم و برای بهدست آوردن این مهارت اخلاقی باید سالها تلاش و تمرین کنیم؛ نخستین اقدامی که برای رسیدن به اهداف باید آن را در پیش بگیریم «تعهد و انضباط» است. کتاب خویشتن داری (The science of self-discipline) ما را به چالش «منظم باشید» دعوت میکند. پیتر هالینز (Peter Hollins) که خود در سالهای جوانی با مشکل بیانضباطی دستوپنجه نرم میکرده، حالا میداند برای منظم بودن باید برنامهای دقیق داشته باشیم و در پایبند ماندن به این برنامه ما را یاری میدهد.
نمیدانیم که در پیچوخمهای مغزمان چه میگذرد و نورونها و رشتههای عصبی چگونه پیامها را ردوبدل میکنند؛ مغز ما با کمک عواملی مثل «حافظهی کاری»، «کنترل تکانه» و «انعطافپذیری شناختی» بر روی یک هدف تمرکز و برای رسیدن به آن برنامهریزی میکنند، اما مشکل اینجاست که در این میان، موانعی مثل غریزهی «ستیز یا گریز» نیز وجود دارد. این غریزه هنگام مواجهه با تهدید و فشار، مرتفع میشود. کتاب خویشتنداری، شرح میدهد که اگر هنگام مواجه شدن با یک پدیده، مقاومت زیادی بهخرج دهیم، مغزمان نیز برای رسیدن به آن پدیده میل و اشتیاق بیشتری دارد؛ بنابراین باید بتوانیم ذهن خود را از آنچه نمیخواهیم با آن مواجه شویم (مثلاً مواجه شدن با کیک خامهای وقتی که میخواهیم لاغر شویم) منحرف سازیم؛ کارهایی همچون ورزش کردن، تمرین تمرکز؛ مراقبه و...؛ با این کارها عضلهی مغز خود را در برابر آنچه میل ما به آن سمت کشیده میشود، کنترل میکنیم.
پیتر هالینز «منطق» را نجاتدهندهی ما معرفی میکند. اگر سالهاست به مصرف سیگار اعتیاد پیدا کردهایم، بدیهی است که نمیتوانیم مصرفمان را از روزی 50 نخ به 0 برسانیم. توقعات عجیب و انتظارات بیش از حد، احتمال شکست ما را بالا میبرد. برای موفق شدن باید گامبهگام پیش برویم. اگر درحالحاضر روزانه 4000 کالری مصرف میکنیم و قصد داریم که وزن خود را کم کنیم، باید مصرف کالری بدنمان در روز را 3500 برسانیم و بهمرور آن را کم کنیم.
فیلمهای هالیوودی و کتابهای انگیزشی موجب شدهاند تا اکثر اوقات نقشهی رسیدن به موفقیت را اشتباه ترسیم کنیم. ما تصور میکنیم برای دستیابی به اهداف، باید تنها باشیم و روی پای خود بایستیم، اما با این روش چیزی جز ناامیدی و خستگی نصیبمان نمیشود. کتاب خویشتنداری ما را با این حقیقت روبهرو میکند که برای داشتن روانی سالم و جسمی سرزنده، به گروههای پشتیبان و راهنماهای دلسوز نیاز داریم. اگر میخواهیم در آزمون تحصیلی رتبهی شاخصی را کسب کنیم، باید از کسانی که پیش از ما این مسیر را طی کردهاند و به دانشگاههای عالی راه یافتهاند، کمک بگیریم. اگر قصد داریم خوشبخت و خوشحال باشیم، بدیهی است که مراجعه به روانکاو و حضور در جمعهای دوستانه حال روحی ما را بهتر خواهند کرد. پیتر هالینز خویشتنداری را نهتنها بهعنوان ابزاری برای موفق شدن، بلکه مسیری میداند که برای رسیدن به خواسته های خود باید از آن عبور کنیم و اگر به دستورالعملهایش پایبند باشیم، رویاهایمان را در واقعیت بهدست میآوریم.
کتاب خویشتنداری بهکوشش سمیه قوامینژاد ترجمه شده و در انتشارات آریاناقلم بهچاپ رسیده است.
کتاب خویشتن داری برای چه کسانی مناسب است؟
میدانیم اگر ناامید نشویم و کار را نیمهکاره رها نکنیم، پیروز شدن محال نیست. میدانیم اگر صبر و نظم داشته باشیم، سکوی برنده به ما میرسد؛ اما با این وجود، مدام شکست میخوریم. راه چاره چیست؟ کتاب خویشتن داری پاسخ این سؤال را میداند و راهکارهای گوناگونی را برای رسیدن به موفقیت در اختیار ما میگذارد. پیتر هالینز به افرادی که نمیتوانند برای دستیابی به خواستههایشان نظم و پشتکار داشته باشند، کمک میکند تا پیروزی را ازآن خود کنند.
در بخشی از کتاب خویشتن داری: استفاده از نیروی اراده و انضباط شخصی در دستیابی به اهداف میخوانیم
قانون 10-10-10 شاید آنقدرها کارآمد به نظر نرسد، اما مفید است زیرا شما را وامیدارد که به خود آیندهتان فکر کنید و ببینید کارهایتان قرار است چه تأثیری در آیندۀ شما بگذارند و وضعیتتان بهتر میشود یا بدتر. خیلی اوقات میدانیم که داریم بیانضباطی میکنیم یا در آن لحظه کار اشتباهی انجام میدهیم، اما این آگاهی کافی نیست تا مانع انجام دادن آن کار شود، زیرا با خود آیندهمان که مجبور است با نتایج عملمان مواجه شود هیچ پیوندی نداریم. قانون 10-10-10 بهسرعت این پیوند را ایجاد میکند و همین میتواند به موفقیت یا شکست در انضباط بینجامد.
چرا فاصلۀ زمانی 10 دقیقه، 10 ساعت و 10 روز تعیین شده است؟ زیرا این زمان کمک میکند تا درک کنید چقدر رهایی از انضباط یا احساس لذت در برابر پیامدهای درازمدت آن کوتاه و گذراست. ده دقیقه بعد شاید احساس خوبی داشته باشید همراه با کمی حس شرم که تازه دارد سر برمیآورد. بعد از 10 ساعت، از احساس ندامتتان بیشتر شرمندهاید. ده روز بعد، وقتی بعضی پیامدهای منفی تصمیم یا عملتان برای رسیدن به اهداف بلندمدتتان را میبینید، احتمالاً آه از نهادتان بلند میشود.
از طرف دیگر، شاید با استفاده از قانون 10-10-10 تشخیص دهید بیانضباطیتان تأثیری در 10 روز آتی شما نمیگذارد. اگر اینطور باشد، میتوانید بدون احساس گناه یا شرم کمی خوش باشید.
برای مثال، وقتی میخواهید تصمیم بگیرید به بهانۀ شام خوردن با همکارانتان از ورزش فرار کنید یا نه، قانون 10-10-10 را به کار ببرید. اگر تازه ورزش کردن را شروع کردهاید و هنوز به عادتی همیشگی تبدیل نشده است، انتخاب فرار از یک جلسه ورزش ممکن است احتمال فرار کردن از تمرینهای آینده یا کلاً کنار گذاشتن آن را بیشتر کند. در طول 10 دقیقه، 10 ساعت و 10 روز چه احساسی پیدا میکنید؟ ده دقیقه بعد: هنوز میتوانید طعم لازانیا یا بستنی را در دهانتان حس کنید و خوشحالید با کمی احساس پشیمانی. هنوز هم لذت خوردن را حس میکنید.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
1: مبنای خویشتنداری از نظر زیستشناختی
2: چه چیزی شما را راه میاندازد؟
3: تاکتیکهای انضباطی تکاوران نیروی دریایی
4: شناسایی کاهندههای انضباط
5: «عضلۀ ناراحت» خود را منقبض کنید
6: ایجاد محیط مناسبی برای خویشتنداری
7: روابطی که به نیروی ارادهمان آگاهی میبخشند
8: چرا همیشه باید سبزیجاتتان را اول بخورید
9: عجله کنید! هرگاه وسوسه شدید، بخوانید!
10: طرز تفکر و نگرش یعنی همهچیز
11: با ساختن عادتها و روالهای روزمره به اوج خویشتنداری برسید
راهنمای خلاصۀ فصلها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب خویشتن داری: استفاده از نیروی اراده و انضباط شخصی در دستیابی به اهداف |
نویسنده | پیتر هالینز |
مترجم | سمیه قوامی نژاد |
ناشر چاپی | انتشارات آریاناقلم |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 144 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7089-37-0 |
موضوع کتاب | کتابهای موفقیت شخصی، کتابهای خودسازی |