معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی
چرا باید داستانهای کوتاه خارجی بخوانیم؟
داستان کوتاه یکی از محبوبترین و مشهورترین فرمهای ادبی است که در قالب یک روایت داستانیِ کوتاه نمود مییابد و تنها چند شخصیت داستانی را پرداخت میکند. داستان کوتاه یک یا چند صحنهی مهم در خود دارد و همین محدودیتها، چینش داستانی، روایت و پیرنگ آن را نیز تحت تأثیر قرار میدهند. در این فرم ادبی، شخصیتها در برخوردها و واکنشها ابراز وجود میکنند، اما بهندرت بهطور کامل توسعه مییابند.
تا پیش از قرن نوزدهم میلادی، داستان کوتاه بهعنوان یک فرم ادبی متمایز شناخته نمیشد. به این ترتیب اگرچه از این نظر سبکی مدرن محسوب میشود، اما در حقیقت داستان کوتاه، قدمتی به اندازهی زبان دارد. چراکه بشر در طول تاریخ، انواع مختلف روایتهای کوتاه، مثل لطیفهها، حکایتها، قصهها و افسانههای کوتاه تاریخی، عاشقانههای کوتاه تمثیلی و... را خلق کرده و از آنها لذت برده است. اگرچه این موارد در تعریفی که از داستان کوتاه مدرن وجود دارد، جای نمیگیرند، اما نمیتوان انکار کرد که بستر مناسبی را برای شکلگیری این قالب امروزی فراهم کردهاند.
تاریخچهی داستان کوتاه خارجی
قصهگویی، قصه و داستان کوتاه، همیشه بهعنوان یک سنت شفاهی در میان جوامع مختلف بشری وجود داشته، اما شکل مدرن آن با رشد سواد طبقهی متوسط در غرب شکوفا شد. به موازات آن، بازار مجلات و نشریات برای پاسخ به خواستههای خوانندگان رونق پیدا کرد؛ اما همچنان ناشری برای به چاپ رساندن و عرضهی یک قطعهی داستانی کوتاهِ پنج تا پنجاهصفحهای وجود نداشت. بهمرور خوانندگان به داستانهای کوتاه روی خوش نشان دادند و نویسندگان نیز در این مسیر بهراهافتاده، نگارش در این فرم ادبی جدید را آغاز کردند. با شروع قرن نوزدهم و تا اواسط آن، داستان کوتاه خارجی با قلم نویسندگی همچون ناتانیل هاثورن، ادگار آلن پو و ایوان تورگنیف بالیدن گرفت و در پایان این قرن، با داستانهای کوتاه آنتون چخوف به اوج خود رسید؛ تا جایی که به این نویسندهی برجسته، لقب «پدر داستاننویسی مدرن» را دادند.
اما در مورد اینکه چه کسی اولین داستان کوتاه مدرن واقعی را به تألیف درآورد و منتشر ساخت، همچنان بحثهایی وجود دارد. با این وجود بسیاری از پژوهشگران ادبی معتقدند که داستان «دو چوپان» اثر والتر اسکات که در سال 1827 منتشر شد را میتوان اولین نمونهی این فرم ادبی دانست که به سبک و سیاق مدرن به نگارش درآمده است. این داستان کوتاه تأثیر بسیاری بر رشد این فرم ادبی داشت و نهتنها نویسندگان هموطن والتر اسکات، مانند جورج الیوت و توماس هاردی را به طبعآزمایی در این قالب ترغیب کرد، بلکه بر اونوره دو بالزاک در فرانسه، الکساندر پوشکین و ایوان تورگنیف در روسیه و جیمز فنیمور کوپر و ناتانیل هاثورن در آمریکا نیز بسیار تأثیر گذاشت.
در ادامهی تاریخ شکلگیری و بسط داستان کوتاه خارجی، ادگار آلن پو پس از خواندن داستان کوتاهی از ناتانیل هاثورن، اولین تعریف جدی خود را در باب تفاوت میان داستان کوتاه و رمان ارائه داد. او داستان کوتاه را اثری معرفی کرد که در یک نشست، قابل خواندن است و اعتقاد داشت که در این قالب، همه چیز باید از قبل در طرح داستان تعیین شده باشد و هیچ کلمهای خارج از این طرح نباید نوشته شود. پس از آن میتوان به نویسندهی بزرگ دیگری چون هرمان ملویل اشاره کرد که ازجمله پیروان ادگار آلن پو در این حوزه بود.
انتشار داستانهای کوتاه ایوان تورگنیف در دههی 1850 میلادی نیز در این بستر قابل توجه است. درواقع او بدعتی را آغاز کرد که در ادامه، آنتون چخوف آن را به حد اعلای خود رساند. چخوف با کنار گذاشتن این قانون که داستان باید دارای آغاز، میانه و پایان باشد و با دوری از قضاوت و تحلیل شخصیتهای آن، بیآنکه برای رسیدن به اوج تلاش کند، از شیوهای مدرن در داستانسرایی رونمایی کرد. طی قرن بیستم و حتی بیستویکم میلادی، نویسندگان مشهور عرصهی داستان کوتاه، از جیمز جویس گرفته تا کاترین منسفیلد و ریموند کارور، اغلب تحت تأثیر این برداشتها و نظرات آنتون چخوف بودند. تأثیر این نویسندهی روس تا حدی بود که شاید بتوان گفت که تنها در چند دههی اخیر است که نویسندگان از زیر سایهی او بهدرآمدهاند.
انواع ژانرهای داستان کوتاه
داستانهای کوتاه قابلیت شگرفی در به تصویر کشیدن عناصر و ویژگیهای ژانرهای ادبی متعدد دارند. در ادامه چند نمونه از جذابترین و پرطرفدارترین ژانرهای متبلورشده در بهترین داستانهای کوتاه خارجی را برمیشمریم:
- داستان کوتاه فانتزی: داستانهایی که از عناصر جادویی، پدیدههای ماوراءالطبیعه، موجودات افسانهای و اسطورهای برخوردارند، در این دسته قرار میگیرند. مجموعه داستان کوتاه «دود و آینهها» نوشتهی نیل گیمن، نمونهای از آنهاست.
- داستان کوتاه معمایی: اینگونه داستانهای کوتاه با ترسیم یک فضای رازآلود، به حل یک معما و پرده برداشتن از یک جنایت میپردازند. در این داستانها معمولاً شخصیت اصلی یک کارآگاه است. در مجموعه داستانهای «شرلوک هولمز» اثر سر آرتور کانن دویل و «گربه سیاه» به قلم ادگار آلن پو، این ژانر بهخوبی به نمایش درآمده است.
- داستان کوتاه عاشقانه: روایتهایی که همچون داستان کوتاه خارجیِ «هدیه کریسمس» اثر مشهور او. هنری، بر روابط عاشقانهی میان شخصیتها تمرکز دارند و از صحنههای احساسی بهرهمندند، در این دسته جای میگیرند.
- داستان کوتاه علمی - تخیلی: وجود مفاهیم تخیلی و آیندهنگرانهی مبتنی بر پیشرفتهای علمی، اکتشافات فضایی، سفر در زمان و جهانهای موازی، از مهمترین شاخصههای داستانهای کوتاه علمی - تخیلی بهشمار میآیند. از میان آثار متعلق به این ژانر، میتوان مجموعه داستان «قتلهای آبرومندانه» ری بردبری را مثال زد.
- داستان کوتاه ترسناک: نویسندگان این ژانر، با فضاسازی رعبآور، حس ترس، وحشت و دلهره را به مخاطبان خود القا میکنند. مونتاگ رودز جیمز، مجموعه داستان «اشباح» را در این ژانر خلق کرده است.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه خارجی
داستانهای کوتاه جذابیتهای خاص خودشان را دارند. مقدم بر هر چیز، آنها کمحجم هستند و هر فرد پرمشغلهای میتواند با اختصاص دادن زمانی کوتاه، مطالعهی یکی از آنها را به اتمام برساند. مزیتی که نهتنها افراد پرمشغله را از عذاب وجدان کمبود میزان مطالعه رها میکند، بلکه حس رضایت حاصل از به اتمام رساندن یک اثر ادبی را نیز به آنها هدیه میکند. خواندن داستانهای کوتاه خارجی میتواند شروعی خوب برای کسانی باشد که بهتازگی قصد ورود به دنیای ادبیات و داستان را دارند. حجم کم، پیرنگ ساده و همینطور تنوع موضوع و ژانر، ازجمله مزایای مطالعهی آثار نوشتهشده در این قالب است که میتواند کتابخوانهای نوپا را به مطالعه علاقهمند کند و نویسندگان بزرگ و ژانرهای مختلف را به آنها بشناساند. علاوهبر اینها قدرت ایجاز داستان کوتاه میتواند شما را به وجد بیاورد. با مطالعه در این فرم ادبی درمییابید که خلق عمیقترین لحظهها و تأثیرگذارترین صحنهها با کمترین کلمات، چه کار هنرمندانه و تحسینبرانگیزی است.
یک داستان کوتاه خارجی میتواند خستگی حاصل از مطالعهی یک رمان طولانی را از ذهنتان خارج کند. چراکه کلنجار رفتن با یک موضوع بهمدت طولانی، ذهن و جان را تشنهی تنوع میکند. برای همین است که مطالعهی یک یا چند داستان کوتاه خارجی میتواند امکان تجربهی چنین تنوع ادبی خوشایندی را فراهم کند. خواندن داستان کوتاه، همچنین میتواند شما را از رخوت یک انتظار طولانی نیز برهاند؛ تحمل انتظار برای رسیدن مترو یا معطل شدن در فرودگاه به خاطر تأخیر در پرواز، میتوانند با غرق شدن در یک داستان کوتاه آسانتر شوند. بهویژه اینکه با رونق گرفتن بسترهای فراوان برای خرید و دانلود داستانهای کوتاه صوتی، الکترونیک و PDF، دسترسی به عناوین مختلف در این زمینه را نیز بسیار آسان کرده است.
مختصر آنکه داستانهای کوتاه خارجی، شما را با دیدگاههای نویسندگان مختلف، ملیتها، فرهنگها و اوضاع سیاسی و اجتماعی کشورهای مختلف آشنا میکنند، تجربههای زیستهتان را افزون میکند، قدرت درک و همدلی را در وجودتان رشد میدهند و زندگی را به کامتان شیرینتر میسازند.
خواندن داستانهای کوتاه خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت و حوصلهی کافی برای مطالعهی رمانهای حجیم و طولانی را ندارید و دلتان میخواهد در کوتاهترین زمان، بیشترین لذت را از کتابخوانی ببرید یا اگر قصد دارید در فرصتی کم، با ژانرهای مختلف ادبی آشنا شوید و میخواهید با قلم و دیدگاه نویسندگان بینالمللی بسیاری آشنا شوید، یا حتی اگر از رمانخوانهای حرفهای هستید، اما در پی یک تجربهی تازه میگردید، پیشنهاد میکنیم به خرید و دانلود داستانهای کوتاه خارجی، بهعنوان یک گزینهی جدی در مسیر خود نگاه کنید. فارغ از اینها البته، داستان کوتاه یکی از مهمترین قالبهای ادبی محسوب میشود که تعدادی از درخشانترین آثار تاریخ ادبیات و نویسندگان مطرح جهان را در خود جای داده است و به این دلیل، علاقهمندان و مخاطبان حرفهای زیادی را همواره به سوی خود خواهد کشید.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
با توجه به اینکه داستانهای کوتاه خارجی ازجمله آثار محبوب طرفداران ادبیات داستانی محسوب میشوند، کتابراه بخش بزرگی از عناوین خود را به این حوزه اختصاص داده است و با ارائهی بهترین نمونههای این عرصه در قالب کتاب الکترونیک، صوتی و PDF، امکان خرید و دانلود را برای مخاطبان ساده کرده است. ناگفته نماند که برخی از داستانهای کوتاه خارجی موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، بیشتر از سایر عناوین مورد توجه قرار گرفتهاند و کاربران بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. در لیست زیر، تعدادی از این کتابهای پرطرفدار را به شما معرفی میکنیم:
- کتاب چطور یک سوسک را در دست بگیریم؟: با این کتاب از شر باورهای محدودکنندهتان راحت شوید، اثر متیو مکس ول
- کتاب اتاق قرمز، نوشتهی ادوگاوا رانپو
- کتاب شرطبندی، آنتون چخوف
- کتاب تنها در پاریس و داستانهای دیگر، اثر جوجو مویز
- کتاب اول شخص مفرد، به قلم هاروکی موراکامی
- کتاب برفهای کلیمانجارو، اثر ارنست همینگوی
- کتاب وقتی خدا وارد شود، معجزه میشود، نوشتهی نیل دونالد والش
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه خارجی در کتابراه
تعداد و تنوع بیشمار داستانهای کوتاه خارجی، گاهی مخاطبان را بابت هزینههای خرید کتاب نگران میکند؛ اما گفتنیست که در سایت و اپلیکیشین کتابراه، تعداد زیادی از داستانهای کوتاه خارجی، بهصورت کاملاً رایگان و در قالب نسخههای صوتی، الکترونیک و PDF ارائه شدهاند. به این ترتیب شما میتوانید بیهیچ نگرانیای، تنها با فشردن یک دکمه، کتابهای موردعلاقهتان را بهصورت رایگان دانلود کنید و بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید. برخی از این آثار رایگان عبارتاند از:
- کتاب ای کاش قلبم بیآنکه بشکند مقاومت نماید، اثر کریستین بوبن
- کتاب بانک مجموعه داستان ترجمه نوجوان، به کوشش گیتا بختیاری و مهدی رضایی
- کتاب سه پرسش، نوشتهی لئو تولستوی
- کتاب پدر جودی آشغالی است، به قلم ماتیو لیچت
- کتاب مقام رسمی، اثر ویلیام سامرست موآم
- کتاب دعای دریا، نوشتهی خالد حسینی
کتاب عطر دارچین
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب عطر دارچین مجموعهای از هفده داستان کوتاه مدرن است که جملگی آنها در سال 2007 برندهی جایزهی او. هنری شدهاند. اغلب داستانهای این مجموعه اثر نویسندگان سرشناس آمریکایی است، اما برخی از آنها نیز توسط افرادی نوشته شدهاند که علیرغم تواناییشان در نویسندگی، در زمان خود شهرت چندانی نداشتهاند. دربارهی کتاب عطر دارچین مجموعهداستانی که تا انتها شما را با خود همراه میسازد... کتاب عطر دارچین... ادامه ›
کتاب ریموند دیگر با ما نیست، کارور مرده
- نویسنده: ولادیمیر سوروکین
کتاب ریموند دیگر با ما نیست، کارور مرده، 10 داستان کوتاه را دربرمیگیرد و هر کدام از داستانها به نویسندهای مهم و تأثیرگذار تعلق دارد. این کتاب شما را با نویسندگان بزرگی در سراسر دنیا آشنا میکند که شاید تا به امروز نسبت به آثار آنها غافل بودهاید. اسدالله امرایی یکی از مترجمان نام آشنای ایران به شمار میآید که در کتاب ریموند دیگر با ما نیست؛ کارور مرده به سراغ نویسندگان بزرگی در سراسر دنیا... ادامه ›
کتاب چکمههای یک پاشای بازنشسته
- نویسنده: عزیز نسین
کتاب چکمههای یک پاشای بازنشسته، اثر عزیز نسین، تقابل بین سنت و مدرنیته را با زبانی استعاری و طنازانه بیان میکند. در این داستان کوتاه، شخصیت اصلی با اصرار بر استفاده از وسایل قدیمیاش نمیخواهد تن به دنیای مدرن بدهد. بسیاری از نویسندگان به تقابل دنیای قدیم و جدید پرداختهاند، اما عزیز نسین در داستان پیش رو این تقابل را بسیار جذاب و خواندنی توصیف کرده است. دربارهی کتاب چکمههای یک پاشای... ادامه ›
کتاب برهای در پوست گرگ
- نویسنده: رفیق شامی
کتاب برهای در پوست گرگ، نوشتهی رفیق شامی، جلد دوازدهم از مجموعه کتابهای تجربههای کوتاه است. هیلو نام برهای است که میخواهد به دیگران ثابت کند از آنها بهتر است. همین اخلاق او باعث میشود تا وسوسه شده و در پوست گرگی مرده برود و گوسفندان را بترساند. اما ناغافل سر از گلهی گرگها درمیآورد و گرفتار اتفاقاتی پیشبینینشده میشود. دربارهی کتاب برهای در پوست گرگ دوازدهمین جلد از مجموعه کتابهای... ادامه ›
کتاب اول شخص مفرد
- نویسنده: هاروکی موراکامی
کتاب اول شخص مفرد نوشتهی نویسندهی سرشناس ژاپنی، هاروکی موراکامی است که متشکل از هشت داستان کوتاه میباشد. تمامی این داستانها از زاویهی دید اول شخص مفرد روایت شدهاند. این کتاب که در سال 2019 به تحریر درآمده به موضوعاتی از قبیل خاطرات، هویت و ذات پیچیدهی روابط انسانی میپردازد که تمام آنها به وفور در آثار پیشین موراکامی تکرار شدهاند. این کتاب در سال 2022 نامزد دریافت مدال اندرو کارنگی... ادامه ›
کتاب چمدان
- نویسنده: سرگئی دولاتوف
کتاب چمدان مجموعه داستانی به قلم سرگئی دولاتوف، یکی از مطرحترین نویسندگان روسیه است. نویسنده در این اثر، خاطرات و تجربیات خود را در زمینهی مهاجرت از روسیه به آمریکا، در قالب داستانهای نوستالژیک و طنزآمیز روایت میکند. برخی عناوین داستانها از این قرارند: «کلاه زمستانی»، «دستکشهای رانندگی» و «پیراهن پوپلین». دربارهی کتاب چمدان سرگئی دولاتوف (Sergei Dovlatov) یک روز با یک چمدان از کشورش خارج... ادامه ›
کتاب ایلانو در آتش
- نویسنده: خوان رولفو
کتاب ایلانو در آتش دربردارندۀ داستانهای کوتاه خوان رولفو، یکی از اسطورههای ادبیات آمریکای لاتین است. هر یک از داستانهاى او نقشى در ذهن ما مىگذارد که قابل زدودن نیست و بهتر از هر چیز مىتواند حماقتهاى غیرقابل انکار تاریخ بشرى را بازگو کند. خوان رولفو (Juan Rulfo)، در سال 1918 در سایولا، یکى از فقیرترین استانهاى مکزیک متولد شد. پدرش، در سال 1923 در شورشى که ضد حکومت فدرال بود به قتل رسید.... ادامه ›
کتاب من آدم کشتهام
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب من آدم کشتهام شامل 26 داستان کوتاه از ادبیات روسیه است و هر داستان در زمان و مکان متفاوتی روایت میشود. تعدد زوایای دید و تنوع موضوعها این کتاب را به گنجینهای ارزشمند برای علاقهمندان به داستان کوتاه تبدیل کرده است. برخی نویسندگان این مجموعه عبارتند از: میخائیل بولگاکف، سیگیزموند کرژیژانوفسکى، یورى نیکالایِویچ تینیانوف، ایوان آلکسِیِویچ بونین و... . دربارهی کتاب من آدم کشتهام خواندن... ادامه ›
کتاب راهی به سوی بهشت و یک داستان دیگر
- نویسنده: رولد دال
کتاب راهی به سوی بهشت و یک داستان دیگر به قلم رولد دال، داستان خانمی به نام فوستر را روایت میکند که برای دیدار فرزند و نوههایش به شهر دیگری میرود. خانم فوستر در این مدت که شش هفته به طول میانجامد، برای همسرش نامههای دلگرم کنندهای مینویسد اما پس از پایان سفر و هنگام بازگشت به خانه با اتفاقاتی رو به رو میشود که دور از انتظارش است. رولد دال (Roald Dahl) نوسندهی کتاب راهی به سوی بهشت و یک... ادامه ›
کتاب شبانهها: پنج داستان درباره موسیقی و شب
- نویسنده: کازوئو ایشی گورو
داستانهای کتاب شبانهها: پنج داستان درباره موسیقی و شب نوشتۀ کازوئو ایشی گورو، لزوما به قصهسرایی درباره موسیقی نمیپردازند، بلکه حسی عجیب و جادویی شاید هم حس اغواگر موسیقی را با زبان سحرآمیز کلمات به خواننده منتقل میکنند. کازوئو ایشی گورو در کتاب شبانهها (Nocturnes)، بار دیگر قلمش را به دست میگیرد و با کلمات مخصوص خودش، سمفونی بیمانندی از هر آن چه باید درباره موسیقی بدانیم به پا میکند.... ادامه ›
کتاب مادری
- نویسنده: هلن سیمپسون
کتاب مادری، مجموعهی پنج داستان کوتاه از هلن سیمپسون است. محور تمام این داستانها شخصیت زنانی است که با بهدنیا آمدن یک بچه، جهانشان زیرورو شده است. این داستانها تصویری واقعی از مادر بودن را به ما نشان میدهند؛ از لذتهای آن گرفته تا سختیهای طاقتفرسای آن. این کتاب از مجموعهی تکههای نیک است که توسط انتشارات کتابسرای نیک منتشر شدهاند. دربارهی کتاب مادری هلن سیمپسون (Helen Simpson) چند پرده... ادامه ›
کتاب نیمهشب در داستایفسکی
- نویسنده: نیکل کراوس
کتاب نیمهشب در داستایفسکی، از چند داستان نسبتا کوتاه تشکیل شده و هر کدام از این داستانها متعلق به یکی از نویسندگان مشهور اروپایی است. جولیان بارنز (Julian Barnes)، دان دلیلو (Don DeLillo)، نیکل کراوس (Nicole Krauss)، برد واتسن (Brad Watson)، موریل اسپارک (Muriel Spark)، سیلویا پلات (Sylvia Plath)، هر کدام سبکهای خاص خودشان را دارند. بنابرین با مطالعه کتاب نیمهشب در داستایفسکی (Midnight in... ادامه ›
کتاب کاروان ته کوزهی شیر
- نویسنده: فرانتس هولر
فرانتس هولر یکی از داستاننویسان نامدار ادبیات سوئیس است. در کتاب کاروان ته کوزهی شیر، شماری از داستانکها و قصههای کوتاه وی، به قلم توانای ناصر غیاثی ترجمه شده و در اختیار علاقهمندان قرار گرفته است. عمدهی این داستانها حالوهوایی گروتسک دارند. درباره کتاب کاروان ته کوزهی شیر فرانتس هولر در ایران نویسندهی چندان شناختهشدهای نیست. با این حال، آثار او در زادگاهش سوئیس، و البته در دیگر... ادامه ›
کتاب داستانهای شگفت انگیز سفر به فضا
- نویسنده: گراف کانکلین
یازده داستان مهیج از سفر به قلب کیهان، به کوشش گراف کانلین در کتاب داستان های شگفتانگیز سفر به فضا گردآمدهاند و مجموعهای بینظیر از ماجراهای فانتزی و علمی-تخیلی را فراهم کردهاند. کتابی که پیش رو دارید، کلکسیونی است از بهترین داستانهای کوتاه نویسندگان نامآشنایی چون آیزاک آسیموف، آرتور سی کلارک، ری بردبری و... در زمینهی اکتشافات و سفرهای فضایی. دربارهی کتاب داستانهای شگفتانگیز سفر به... ادامه ›
کتاب شرم نوشتن
- نویسنده: روبرتو بولانیو
کتاب شرم نوشتن مجموعه شش داستان کوتاه از نویسنده شیلیایی روبرتو بولانیو است. این اثر یکی از جذابترین مجموعه داستانهای ترجمهای است که دغدغههای مختلف بولانیو را نمایش میدهد. البته منظور دغدغهای شخصی نیست بلکه منظور ایدههایی است که بولانیو آنها را از پیراموناش ربوده و به شکل داستانهای کوتاه و بلند ارائه کرده. روبرتو بولانیو (Roberto Bolano) که علاقه اصلیاش در زندگی شعر سرایی و گشت و... ادامه ›
کتاب زن عقدی
- نویسنده: ابیوسه نیکول
کتاب زن عقدی نوشتهی ابیوسه نیکول داستان زوجی است که مدتهاست با یکدیگر عقد هستند، اما همین که با یکدیگر عروسی میکنند روابط و رفتار هریک عوض میشود و دچار دگرگونیای در رابطهی خود میشوند. آنها به عادتهای روزمره دچار میگردند و برای خلاصی از این روزمرگی باید بهدنبال راه چارهای باشند. دربارهی کتاب زن عقدی داستان کتاب زن عقدی (The Truly Married Woman) دربارهی زوجی به نام آیایی و آیو است که... ادامه ›
کتاب کوچک تنهایی
- نویسنده: دبورا ویلیس
در کتاب کوچک تنهایی مخاطب هفت داستان کوتاه خواندنی از پنج نویسندهی مطرح آمریکایی با نامهای جنسن بیچ، مایکل سیتزفسکی، دبورا ویلیس، کری لابن و ژان جونز، خواهید بود. تنهایی، ملال و نومیدی، از جمله مهمترین درونمایههای آثار حاضر در مجموعهی پیش رو به شمار میروند. درباره کتاب کوچک تنهایی تا همین چند دههی اخیر، «رمان» پرمخاطبترین فرم روایی در سراسر جهان بود. برای پی بردن به صحت این گفته، کافی... ادامه ›
کتاب کفشهای خدمتکار و داستانهای دیگر
- نویسنده: برنارد مالامد
کتاب کفشهای خدمتکار و داستانهای دیگر، مجموعهای از پانزده داستان کوتاه از نویسندهی یهودی - آمریکایی، برنارد مالامد است. او که یکی از بهترین نویسندگان داستان کوتاه است و یکی از مجموعه داستانهایش با نام «بشکهی جادویی» برندهی جایزهی ملی کتاب شده، شخصیتهایی رنجور و تیرهروز را به تصویر میکشد که چارهای جز ادامهی زندگی ندارند. دربارهی کتاب کفشهای خدمتکار و داستانهای دیگر برنارد مالامد (... ادامه ›
کتاب چهار اثر برگزیده
- نویسنده: آندره ژید
کتاب چهار اثر برگزیده شامل چهار داستان کوتاه برگزیده از آندره ژید، نویسنده فرانسوی برنده جایزه نوبل ادبیات به نامهای سرگذشت تزه، پرومته، درخت سیزدهم و بازگشت پسر گمشده است. آندره ژید (Andre Gide) از نویسندگان اخیر فرانسه بود که روحى مضطرب و طبعى حساس و افکارى بلند داشت. به سال 1869 در پاریس به دنیا آمد. آثار ژید همه کمحجم و موحز اما شیرین و پرمغز مىباشد. بعضى از آنها مانند «دفترچه آندره... ادامه ›
کتاب هم راز
- نویسنده: جوزف کنراد
خود را برای یک سفر دریایی هیجانانگیز آماده کنید. جوزف کنراد، نویسندهی کتاب هم راز، در این اثر داستانیِ کوتاه خود، ما را سوار بر کشتی میکند و به قلب اقیانوس میبرد تا شاهد قصهی کاپیتان تازهکاری باشیم که از اعمال و افکار خود مطمئن نیست و همین مسئله، موجب میشود دست به انتخابهایی بزند که این سفر را رازآلود و پیچیده میکند. دربارهی کتاب هم راز به محض اینکه شروع به خواندن کتاب هم راز (The... ادامه ›
کتاب جنگل بزرگ
- نویسنده: ویلیام فاکنر
کتاب جنگل بزرگ، نوشته ویلیام فاکنر، مجموعهداستانهایی با محوریت شکار است که فاکنر در طی نوشتن آن از قوهی تخیل و داستانپردازی خود بهعلاوهی تجربیات زندگیاش در منطقهی یوکناپاتافای میسیسیپی بهره گرفته است. این اثر از داستانهایی تشکیل میشود که از مضامین مشابهی برخوردارند. اثر حاضر اولین جلد از مجموعهکتاب «میراث فاکنر» میباشد. دربارهی کتاب جنگل بزرگ شکار و شکارچی بودن، تنها یک عمل... ادامه ›
کتاب تهدید و داستانهای دیگر
- نویسنده: ویرجینیا وولف
کتاب تهدید مجموعهای از داستانهای کوتاه جالب خارجی از اقسام نقاط جهان در مورد، تجربیات مردمان و شرح آنها است. مانند داستان خانه اشباح و مردی که سیلاب را دید از نویسندگان معروفی چون ریچارد براتیگان، ارنست همینگوی، ویرجینیا وولف و... که توسط پرویز حسینی ترجمه شده است. در بخشی از داستانهای کوتاه کتاب تهدید میخوانیم: در ترینیداد به آموزگاران دبستان حقوق زیادی نمیدهند، اما به آنها اجازه... ادامه ›
کتاب اینجا همه آدمها اینجوریاند
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب اینجا همه آدمها اینجوریاند، مجموعه داستانی گردآوری شده از نویسندگان برگزیدۀ جایزه ا. هنری در سال 1998 است. این داستانها که مجموعهای از برترین آثار داستانی کوتاه هستند، هر یک به لحاظ فن داستاننویسی و محتوا میتواند الهامبخش بسیاری از نویسندگان تازهکار باشد. درباره کتاب اینجا همه آدم ها اینجوری اند: این مجموعه داستان، حاصل رقابت تنگاتنگ حدودا 3000 داستان کوتاه است که هر کدامشان در 240... ادامه ›
کتاب منظری به جهان
- نویسنده: جان چیور
با مطالعهی کتاب منظری به جهان، سفری خواهید داشت به آمریکای دهههای سی و چهل! جان چیور در این اثر زندگی مردمی را برایتان روایت میکند که ظاهراً خوشبختاند اما در باطن، در حال فروپاشی هستند. تناقضات زندگی انسانها، همچنین آمیزهی رنجها و خوشیهایی که زندگی را میسازند، درونمایهی داستانهای کوتاه این اثر را تشکیل میدهند. دریافت جایزهی پولیتزر در سال 1979، از افتخارات کتاب حاضر بهشمار میرود.... ادامه ›