معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب در آینه
- نویسنده: محمدعلی قجه
محمدعلی قجه در کتاب در آینه، جهانبینی خاصی را دنبال میکند و تلاش دارد با استفاده از 6 داستان کوتاه، دنیا را مانند آینهای به تصویر بکشد که انعکاس اعمالتان را به شما بازمیگرداند. در بخشی از کتاب در آینه میخوانیم: آقای مرادی در حالیکه لوح تقدیرش را به پهلو میفشرد به سوی خانهاش میدوید. این لوح ازرشمند بود چرا که گویای سالها خدمت انسانیاش بود. خدمتی بیچشم داشت به طبیعت، به درختان و به هر... ادامه ›
کتاب تکههای آدم
- نویسنده: نوشین هسته چی
کتاب تکههای آدم نوشتهی نوشین هسته چی، مجموعهای متشکل از شصت داستان کوتاه است. قصههای این مجموعه در مورد آدمهای معمولی و موقعیتهای عادی در زندگی هر کدام از آنهاست که قرابت و نزدیکی خاصی با تجربیات هر یک از ما دارد. با خواندن این مجموعه داستان کوتاه بازگشتی به خاطرات و تجربههای زیستهی زندگی خودتان خواهید داشت. دربارهی کتاب تکههای آدم این مجموعه بیشتر از شصت داستان دارد که بعضی از آنها... ادامه ›
کتاب باران بمبئی
- نویسنده: پیام یزدانجو
کتاب باران بمبئی نُه داستان کوتاه در بر دارد که برگرفته از درک و کشف پیام یزدانجو از چندین سال تحصیل و زندگی در هند است. داستانها با درونمایههایی نزدیک، قصهی انسانی را به تصویر میکشند که با وجوهِ مختلفِی چون آگاهی، اسرارآمیز بودن و ناپدید شدن روبهرو میشود. دربارهی کتاب باران بمبئی: کتاب حاضر چهارمین اثر داستانیست که پیام یزدانجو به رشته تحریر درآورده. او که از نویسندگان تجربی ایران به... ادامه ›
کتاب ملکه خیال
- نویسنده: سحر منوچهری
کتاب ملکه خیال نوشته سحر منوچهری، مجموعهای از داستانهای عاشقانه در سبکهای متفاوت است. این مجموعه شامل 16 داستان کوتاه با بیانی روان و لحنی صمیمی است. در بخشی از کتاب ملکه خیال میخوانیم: خورشید مثل تخم مرغی در املت هر لحظه بیشتر در غروب فرو میرفت و به چشمانی که نشانهاش گرفته بودند فخر میفروخت. اما سپیده بیاعتنا به آن همه زیبایی به موبایلش خیره شده بود و برای کوتاهتر شدن زمان انتظار؛... ادامه ›
کتاب همسفرها
- نویسنده: على محمد افغانى
کتاب همسفرها به قلم على محمد افغانى، داستان دو مرد که به سوی شهر بلخ با هم همسفر میشوند و اتفاقات و حوادث جذابی که طی این سفر برایشان رقم میخورد را روایت میکند. علی محمد افغانی متولد 21 آذرماه سال 1304 در کرمانشاه در خانوادهای نسبتاً فقیر به دنیا آمد. او پس از گذراندن دوره متوسطه به تهران آمده و وارد دانشکده افسرى شد. ممتاز بود، و همین موضوع سبب شد تا با استفاده از بورس تحصیلی به آمریکا برود... ادامه ›
کتاب جنگل آدمها
- نویسنده: احمد بیرانوند
در کتاب جنگل آدمها، در فضایی خاص و به ظاهر تمثیلی، حیوانات با بهرهگیری از مظاهر متمدن حضور پیدا میکنند! باید گفت این داستانها دنیایی ویژه را نمایان میکنند. جنگل آدمها (هجده داستان از هجده نویسنده در دنیای حیوانات)، حاصل تلاش جمعی از نویسندگان است که به صورت کارگاهی، در داستانهایشان اقدام به خلق دنیای حیوانات با گرایشهای انسانی نمودهاند. در بخشی از کتاب جنگل آدمها میخوانیم: من یک خر... ادامه ›
کتاب ماه پنهان
- نویسنده: شیدا سادات آرامی
کتاب ماه پنهان نوشتهی شیدا سادات آرامی، داستانهایی بازنویسی شده از ماجراهای انسانهای با ایمانی است که در خواب یا بیداری به محضر حضرت مهدی (عج) تشرف یافتهاند و قصههایشان در کتابهای گوناگون نقل شده. در بخشی از کتاب ماه پنهان میخوانیم: سید محمد حسن، «قرآن» را بوسید و در جا قرآنی گذاشت. نماز صبح را تازه خوانده بود و همچنان که نگاهش را دور تا دور حرم میچرخاند. از جا برخاست و خود را به ضریح... ادامه ›
کتاب جغله
- نویسنده: علی رفیعی وردنجانی
کتاب جغله به قلم علی رفیعی وردنجانی، داستانی از یک مرد جوان و رویاپرداز را روایت میکند که غرق در خیالات خود است. در این اثر با جهانبینی یک انسان متوهم و نسبتا عجیب آشنا خواهیم شد. شیوه روایت داستان و بازی نویسنده با واژهها، داستانی غیرقابل پیشبینی و گاهی تکاندهنده پیش رویتان میگذارد. درباره کتاب جغله: اگر علاقه دارید بدانید که دنیا از دید یک آدم خیالپرداز چگونه است، این اثر را بخوانید.... ادامه ›
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز
- نویسنده: عباس مریخ نژاد اصل
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز نوشتهی عباس مریخنژاد اصل، دربرگیرنده سه داستان خواندنی و جذاب مربوط به دهه چهل شمسی است که در هر کدام پیامهای اخلاقی خاصی نهفته است. مهربانی، فداکاری و دوست داشتن در هر خانوادهای متفاوت است و پُررنگ و کمرنگ بودن آن در روابط اعضا و تشکیل شخصیت هر یک از افراد تأثیر بهسزایی دارد و انعکاس آن اول در خانواده و سپس در جامعه نمودار میشود. مهر... ادامه ›
کتاب PDF در کوچه باغ عشق
- نویسنده: سید اکبر طباطبایی وایقان
حضور خداوند در جریان زندگی و عشق ورزیدن به او مهمترین اصل عرفان است. این اصل، اساس داستانهای موجود در کتاب در کوچه باغ عشق را تشکیل میدهد که توسط سیداکبر طباطبایی وایقان به رشتهی تحریر درآمده است. نویسنده سعی دارد از خلال داستانهای کوتاه موجود در کتاب حاضر، خواننده را به خداوند نزدیک کند. دربارهی کتاب در کوچه باغ عشق زندگی سرشار از جلوههای حضور خداوند است که انسانها را به اندیشیدن دعوت... ادامه ›
کتاب چند نسخه از این کاغذها
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب چند نسخه از این کاغذها در بردارنده هفت داستان کوتاه از امیررضا بیگدلی است که به سوژههای مختلف میپردازد. استخوانبندی محکم روایتهای بیگدلی، مجموعهای با پیرنگ منسجم و خواندنی را به ارمغان آورده است. درباره کتاب چند نسخه از این کاغذها: امیررضا بیگدلی نویسنده توانای معاصر با نوشتن داستانهایی تحت عناوین از این آشغالها، همسایه جدید، چند نسخه از این کاغذها، من که ربکا نیستم، کُلفت، بوی لاشه... ادامه ›
کتاب اسبهایی که با من نامهربان بودند
- نویسنده: امین فقیری
امین فقیری یکی از بهترین نویسندگان کشور، ده داستان برگرفته از تجربیات شخصی خود را در کتاب اسبهایی که با من نامهربان بودند به رشته تحریر درآورده است. روایتهای این کتاب به نوعی مستند هستند و با قلمی هنرمندانه از دغدغههای مردمی رنجدیده سخن میگویند. دربارهی کتاب اسبهایی که با من نامهربان بودند: بخش عمدهی داستانهای کتاب حاضر به خاطرات سالهایی باز میگردد که امین فقیری در روستاهای محروم به... ادامه ›
کتاب صوتی آدم برفی
- نویسنده: مسعود شامحمدی
کتاب صوتی آدم برفی داستانی گزنده و وهمآلود را در فضایی سرد و تاریک، دربارهی عشق یک زن به یک آدم برفی روایت میکند. درحالیکه دو مرد به زن عشق میورزند، زن تمام روحش را وقف آدم برفیِ خودساختهای کرده است و این عشق، او را تا پای مرگ میبرد. مسعود شامحمدی عشق، خیانت، ملال و پوچی را در این اثر داستانی خود به تصویر میکشد. دربارهی کتاب صوتی آدم برفی کتاب صوتی آدم برفی روایتگر عشقِ دو مرد به زنی... ادامه ›
کتاب PDF فریاد خاموش
- نویسنده: هادی واشقانی فراهانی
هادی واشقانی فراهانی در کتاب فریاد خاموش داستاهای پندآموز و جذابی را به صورت نظم و نثر در اختیارتان قرار میدهد و تلاش میکند مفاهیم ارزشمند بسیاری را به شما منتقل کند. دربارهی کتاب فریاد خاموش: نویسنده در کتاب حاضر سعی دارد به سبک آثار کلاسیک ایرانی با ترکیب نظم و نثر ماجراهای اخلاقی جذابی را برایتان روایت کند. کتاب فریاد خاموش مانند کلیله و دمنه، حیوانات را محور اصلی داستانهای خود قرار داده... ادامه ›
کتاب آن سال سیاه
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب آن سال سیاه، مجموعه داستانی خواندنی به قلم امیررضا بیگدلی است که هفت داستان کوتاه را شامل میشود. این روایتها که قالبی اجتماعی دارند، با پرداختن به دغدغههای روزمره انسان امروزی، سعی دارند مسائل اجتماع را از زاویهای داستانی و متفاوت نقد و بررسی نمایند. درباره کتاب آن سال سیاه: هفت داستان این کتاب عبارتند از: «جایی که ماهیها به قلاب میافتند، گلخانه، وقتی باران بند آمد و آسمان آفتابی شد،... ادامه ›
کتاب مرگ بازی
- نویسنده: پدرام رضایی زاده
کتاب مرگ بازی نوشتهی پدرام رضایی زاده، مجموعه داستانی جذاب همراه با توصیفات زیبا و تاثیرگذار است که تمام قصههایش با محوریت و موضوع مرکزی مرگ به رشته تحریر درآمده است. پدرام رضایی زاده در این اثر سعی بر این داشته است تا مخاطب در تمام داستانهایش تجربهی لحنها و فضاهای متفاوتی را داشته باشد. قصههایی که از لحاظ زبان، لحن و فضاسازی شباهت و به هم پیوستگی چندانی ندارند. بیشک این مجموعه داستان،... ادامه ›
کتاب سوسک در فنجان اسپرسو
- نویسنده: رامین کاوه
کتاب سوسک در فنجان اسپرسو، مجموعهای زیبا و خواندنی از داستانهای کوتاه رامین کاوه است. این مجموعه داستان، دومین اثر این نویسنده است. در بخشی از کتاب سوسک در فنجان اسپرسو میخوانیم: دقیقاً همین جای روایت شیشههای عینکم کثیف شد. البته تا آنجا که به خاطر دارم آدمهای میز سمت راست تا آن لحظه به عینکم دست نزدند. به هر حال مهم این است که عینکم را پاک میکنم و ادامه میدهم. تا جایی که یادم میآید... ادامه ›
کتاب صوتی معلمهای نادان: رویتپذیری و آگاهسازی امر تروماتیک
- نویسنده: محمدرضا تاجیک
کتاب صوتی معلمهای نادان: رویتپذیری و آگاهسازی امر تروماتیک نوشتهی محمدرضا تاجیک، آموزههای اخلاقی و اجتماعی را با روایتی نمایشی بیان میکند. شخصیت معلمها در این اثر نماد کسانی است که در جامعه با انجام کارهای ناپسند عامل ترویج بداخلاقی در اجتماع هستند و برای ورود به ساحت نظم نمادین یعنی عرصه تحقق حضور و هویت در قاب و قالب موجودات زندهای جلوه میکنند که دارای قابلیت اضافی زیست اجتماعی هستند.... ادامه ›
کتاب صوتی نرگسها
- نویسنده: راضیه تجار
کتاب صوتی نرگسها نوشته راضیه تجار، دربردارندهی 10 داستان کوتاه است که با نگاهی ظریف به روایت رویدادهای زندگی میپردازد. عناوین داستانها عبارتند از: تصویرهای شکسته، نرگسها، هفت بند، بیست و چهار ساعت، از ستاره تا ستارگان، نگهداری لاله در باد سخت است، طلوع، باغ اما ویران، مرغ دریایی، ماه. راضیه تجار، در سال 1326 در تهران به دنیا آمد، وی در بیشتر داستانهایش با نثری شاعرانه و احساسی به نقش زنان... ادامه ›
کتاب شنل بزرگ
- نویسنده: بهمن معتمدیان
«روستایی که روی نقشه نیست»، «پنهان شدن تدریجی زنی زیر خال ریز گونهاش»، «تبدیل یک مرد به زنی خانهدار» و...؛ بهاندازهی کافی برای اینکه موضوع یک داستان باشند، جذاب نیستند؟ کتاب شنل بزرگ نوشتهی بهمن معتمدیان هفت داستان کوتاه را در بر میگیرد که روایت همهی آنها در فضایی سوررئال اتفاق میافتد. این مجموعه داستان کوتاه بهسبب تصویرسازیهای خوب و روایت صریح، یکی از خواندنیترین کتابهای داستانی... ادامه ›
کتاب از میان شیشه از میان مه
- نویسنده: علی خدایی
کتاب از میان شیشه از میان مه داستانهایی کوتاه به قلم علی خدایی از مطرحترین نویسندگان ادبیات داستانی معاصر ایران دربردارد که از زمان آغاز انتشار با استقبال فراوانی مواجه شد و بر بسیاری از آثار بعد از خودش نیز تاثیرگذار بود. دربارهی کتاب از میان شیشه از میان مه: علی خدایی نویسندهی چیرهدست، با انتشار کتاب از میان شیشه از میان مه در سال 1370 به دنیای داستان نویسی ادبیات ایران معرفی شد. او... ادامه ›
کتاب ندارد
- نویسنده: همایون جمشیدیان
همایون جمشیدیان در کتاب ندارد، مجموعهای از داستانهای واقعی را جمعآوری کرده است، اما آیا واقعا این داستانها واقعیت دارند؟ کتاب ندارد نه واقعیتِ واقعیت است نه خیالِ خیال، چیزی است بین خیال و واقعیت، شاید به عبارتی بتوان گفت، توهم و واقعیت، اگر در این نوشتهها نام کسی ذکر شده باشد، حتی اگر کسی ردی از او در اطراف نگارنده بیابد، هیچ معلوم نیست او همان شخصِ زندهی واقعیِ غیر داستانی باشد یا اگر... ادامه ›
کتاب غولواره در مهمانخانه درخت بنفش
- نویسنده: سودابه فضایلی
سودابه فضایلی در کتاب غولواره در مهمانخانه درخت بنفش سه داستان پیاپی را نقل میکند که جملگی بههم مرتبطاند و بین سالهای 1347 تا 1386 نوشته و بازنویسی شدهاند و برای نخستین بار در سال 1395 منتشر شد. «درخت بنفش، ماه بیبی یا قصهی یک غولواره، و مهمانخانه» سه داستان این مجموعه هستند. کتاب غولواره در مهمانخانهی درخت بنفش برای چه کسانی مناسب است؟ اگر از علاقهمندان داستان کوتاه و ادبیات تألیفی... ادامه ›
کتاب اتانازی
- نویسنده: نسترن لیاقتمند
کتاب اتانازی دربردارندۀ داستانهایی عاشقانه و اجتماعی است که توسط نسترن لیاقتمند به رشته تحریر درآمده. نسترن لیاقتمند در شهری زندگی میکرد که دمای هوا خیلی بالا بود و برای رهایی از این شرایط به خواندن و نوشتن و نقاشی کردن روی آورده بود. او میگوید: چهارده ساله که بودم، در دفتر خاطراتم نوشتم: آرزویم این است روزی نویسنده شوم و کتاب خودم را چاپ کنم. سالها آرزویم را فراموش کرده بودم، اما او هرگز... ادامه ›