معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب اشک و آه
- نویسنده: صادق صالحی
صادق صالحی در کتاب اشک و آه ما را با مجموعه داستانی روبهرو میکند که همگی از خاطرات خود او برخاستهاند. این داستانها بیانگر احساسات تلخ و شیرین نویسندهای نابینا هستند که حوادث را بدون بهکارگیری حس بینایی درک کرده و آن را با شیوۀ بیان جذاب خود و بر اساس تفسیرهای شخصیاش روایت میکند. دربارۀ کتاب اشک و آه: داستانهایی که در کتاب اشک و آه در اختیار خواننده قرار میگیرند، داستانهایی بسیار ساده... ادامه ›
کتاب پاریس، من و آن ماهی...!
- نویسنده: ناهید رحمدل
کتاب پاریس، من و آن ماهی...! نوشتۀ ناهید رحمدل، دربردارندۀ داستانهای شیرینی است که با مرگ آغاز و با زندگی پایان مییابند. این قصهها سراسر زندگی هستند. ساده و شیرین، طنزوار، رها و پیچیده مثل خود زندگی! این مجموعه داستان فراتر از شرح سفر یک توریست به سرزمینهای دیگر است و حکایت از تصمیمهایی دارد که سالها بر جدیت آنها اصرار داریم اما در اصل شوخی بودند. داستانهای کتاب پاریس، من و آن ماهی...!... ادامه ›
کتاب هانسل و گریتل
- نویسنده: برادران گریم
کتاب صوتی هانسل و گریتل اثر برادران گریم داستان هارد هیزم شکن فقیری بود که به همراه همسر و دو فرزندش در یک جنگل بزرگ زندگی میکردند. پسرش هانسل و دخترش گریتل نام داشتند. او همواره بسیار تلاش و کوشش میکرد امّا رزق و روزی کافی بدست نمیآورد و زمانیکه خشکسالی آغاز شد، دیگر حتی نتوانست نان مورد نیاز روزانه خانوادهاش را تهیه کند. پس از مدتی زن و مرد با هم تصمیم گرفتند که فردا صبح زود بچهها را... ادامه ›
کتاب صوتی سراسر پنجره
- نویسنده: سجاد بنکدار
کتاب صوتی سراسر پنجره، دربرداندهی مجموعهای از داستانهای منتخبی است که در سال 1387 جایزه ادبی طهران را دریافت کردهاند. مجموعه داستان سراسر پنجره شما را به جهانی انباشته شده از صداها و رنگهای گوناگون هدایت میکند. در این اثر چند صدایی ادبی وجود دارد که امکانی برای انتخاب و مقابله با دنیاهای جدیدی را فراهم میکند که حتی اگر در حیطهی انتخاب و سلیقه ادبی شما نیز نباشد، اما به واسطه قرار گرفتن... ادامه ›
کتاب صوتی آخرین شب
- نویسنده: میلاد دهکت نژاد
شخصیتهای اصلی کتاب صوتی آخرین شب مجبور میشوند شبی را در یک مُتل بیرونق بگذرانند که اگر به خودشان بود، هرگز پا به درون آن نمیگذاشتند. این داستان کوتاه را میلاد دهکتنژاد نوشته است. دربارهی کتاب صوتی آخرین شب داستانی کوتاهی دربارهی زن و مردی که مجبور میشوند در ابتدای سفرشان بهخاطر نقص در پرواز شبی را در یک متل بگذارنند؛ ساختمانی تنها در کنار یک اتوبان خالی. ورود این زوج به هتل اتفاقات... ادامه ›
کتاب صوتی سپاه گمشده کمبوجیه
- نویسنده: محمدامین پورحسینقلی
کتاب صوتی سپاه گمشده کمبوجیه نوشتهی محمدامین پورحسینقلی، دربارهی مردی است که از طرف دانشگاه برای پژوهشی علمی راهی قاهره میشود. او در این شهر تاریخی با دکتر شریفِ مصری وارد گفتوگویی دربارهی خاورمیانه میشود و صحبتها به ماجرای ناپدید شدن سپاه 50 هزار نفرهی کمبوجیه میرسد. در بخشی از کتاب صوتی سپاه گمشده کمبوجیه میشنویم: من گفتم: «البته رومیها همیشه با عقد و عروسی کارشون رو پیش نمیبردن تو... ادامه ›
کتاب صوتی ساطور
- نویسنده: جلال ملکشاهی
کتاب صوتی ساطور اثری از جلال ملکشاهی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. ملکشاهی در این داستان کوتاه راوی زندگی مردی جاهلمآب و لوطیمسلک است که میان ادامهی راه گذشتهی تیره و تاری که از سر گذرانده و انتخاب مسیری متفاوت برای آیندهاش مردد است. دربارهی کتاب صوتی ساطور جلال ملکشاهی در کتاب صوتی ساطور از هراسهای مردی میگوید که دلنگران از سرنوشت خود و خانواده، بهویژه دختر کوچکش، قصد دارد... ادامه ›
کتاب سین هشتم
- نویسنده: زهرا گیوی
کتاب سین هشتم نوشتهی زهرا گیوی به ماجرای سیل خوزستان در نوروز 98 میپردازد و با زوایهی دیدی نو و بدیع مشکلات مردم سیلزده در حمیدیه و روستاهای اطرافش را بررسی میکند. ایران در نوروز 98 با مشکل بزرگی دست به گریبان شد و در بسیاری از شهرهای این کشور سیل آمد و برخی از مناطق آسیب بسیاری دیدند و خوزستان نیز یکی از همین مناطق بود و خسارات بسیار زیادی برای مردم این خطه به جا گذاشت. زهرا گیوی هم در... ادامه ›
کتاب ملکه خیال
- نویسنده: سحر منوچهری
کتاب ملکه خیال نوشته سحر منوچهری، مجموعهای از داستانهای عاشقانه در سبکهای متفاوت است. این مجموعه شامل 16 داستان کوتاه با بیانی روان و لحنی صمیمی است. در بخشی از کتاب ملکه خیال میخوانیم: خورشید مثل تخم مرغی در املت هر لحظه بیشتر در غروب فرو میرفت و به چشمانی که نشانهاش گرفته بودند فخر میفروخت. اما سپیده بیاعتنا به آن همه زیبایی به موبایلش خیره شده بود و برای کوتاهتر شدن زمان انتظار؛... ادامه ›
کتاب ماه پنهان
- نویسنده: شیدا سادات آرامی
کتاب ماه پنهان نوشتهی شیدا سادات آرامی، داستانهایی بازنویسی شده از ماجراهای انسانهای با ایمانی است که در خواب یا بیداری به محضر حضرت مهدی (عج) تشرف یافتهاند و قصههایشان در کتابهای گوناگون نقل شده. در بخشی از کتاب ماه پنهان میخوانیم: سید محمد حسن، «قرآن» را بوسید و در جا قرآنی گذاشت. نماز صبح را تازه خوانده بود و همچنان که نگاهش را دور تا دور حرم میچرخاند. از جا برخاست و خود را به ضریح... ادامه ›
کتاب غریبههای قریب
- نویسنده: حوری سیدابوالقاسم
کتاب غریبههای قریب به قلم حوری سیدابوالقاسم، مجموعهای از داستانهای کوتاه، دلنوشته و اشعار عاشقانه است که با بیانی دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. غریبههای قریب، بیان سادهی زندگی آدمهای ناآشنایی است که، برخی خاطرات مشترک میان همهی نسلها را زنده میکند. طوری که انگار این سرنوشتها و آدمها را پیش از این، در جایی از زندگی دیدهایم... در بخشی از کتاب غریبههای قریب میخوانیم: آقای رسایی... ادامه ›
کتاب صوتی روی شعله کم اجاق
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی روی شعله کم اجاق، داستانی کوتاه نوشته شده توسط آزاده جمشیدپور است. در این داستان، زنی به مرور خاطرات دوران گذشته و سالهای تحصیلش در دانشگاه میپردازد. لحن ساده و صمیمی آزاده جمشیدپور در این داستان و روایت رئالیستی از حسرتها و فرصتهای از دسترفته، جذابیت ویژهای به این داستان کوتاه داده است. دربارهی کتاب صوتی روی شعله کم اجاق داستان کوتاه از دید برخی از نویسندگان، چیزی جز «برشی از... ادامه ›
کتاب در روزگار ما آدمها
- نویسنده: آمنه گریتی
کتاب در روزگار ما آدمها مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم آمنه گریتی است. نویسنده در این اثر جذاب به خلق داستانهایی پرداخته که شیرینی آن تا مدتها پس از آن که مطالعه را به پایان میبرید، بر جانتان خواهد نشست. درباره کتاب در روزگار ما آدمها: از مارک تواین، نویسندهی بزرگ آمریکایی، چنین نقل میکنند: «دو روز از مهمترین روزهای زندگی شما روزیست که به دنیا میآیید و روزیست که میفهمید چرا؟»... ادامه ›
کتاب صوتی سل
- نویسنده: فاطمه مستخدمین
کتاب صوتی سل اثری از فاطمه مستخدمین از نویسندگان معاصر ایران است. مستخدمین در این داستان کوتاه راوی ماجرای یک مربی سنگنوردی است که در نوعی تردید و انکارِ گذشته زندگی میکند؛ گذشتهای که با وجود تلاش بسیار برای فراموش کردنش، گویا قرار نیست به این سادگیها گریبان او را رها کند. دربارهی کتاب صوتی سل فاطمه مستخدمین در کتاب صوتی سل ماجرای یک مربی سنگنوردی را شرح میدهد که سالها پیش یکی از... ادامه ›
کتاب صوتی مثل همیشه
- نویسنده: نوشین جم نژاد
کتاب صوتی مثل همیشه نوشتهی نوشین جم نژاد، داستان کوتاهی دربارهی یک پزشک تنهاست که در یک روز ابری و خلوت در مطبش، ناگهان با بیماری روبهرو میشود که انتظار دیدنش را در مطبش نداشته و نمیداند چطور باید از او پذیرایی کند... دربارهی کتاب صوتی مثل همیشه نوشین جمنژاد در کتاب صوتی مثل همیشه، داستان یک روز ابری و مطب خالی یک دکتر را روایت میکند. آن روز صبح هم دکتر مثل همیشه، ساعت هفت صبح در مطبش را... ادامه ›
کتاب صوتی دختری که خودش را خورد
- نویسنده: سعید محسنی
سعید محسنی در کتاب صوتی دختری که خودش را خورد، قصه مرد معلمی را به تصویر میکشد که یک زندگی تکراری و ملالانگیز دارد و همواره خسته و تنهاست اما وقتی به شکلی غیرمنتظره درگیر یک ماجرای پلیسی میشود، زندگی او تغییر میکند. درباره کتاب صوتی دختری که خودش را خورد: شخصیتی جامعهگریز و منزوی را تصور کنید که تحت فشار اقتصادیست و زندگی یکنواخت و ملالتباری دارد و مجبور است هر روز مثل تمام آدمهای دیگر... ادامه ›
کتاب چه باشیم چه نباشیم
- نویسنده: مجید دانش آراسته
کتاب چه باشیم چه نباشیم نوشته مجید دانش آراسته، مجموعهای از 24 داستان کوتاه با مضامین گوناگون است که با نثری روان و جذاب به رشتۀ تحریر درآمده. در بخشی از کتاب چه باشیم چه نباشیم میخوانیم: پدرسگ دیوانه شده. دنبالم راه میافتد، که چی؟ میخواهم بدانم آن زنیکه کیه کنارت مینشیند. نیشت را برایش باز میکنی. اما خانه که میآیی یک کلمه حرف نمیزنی. اخمهایت همیشه توی هم است. حالا به این زن چه بگویم.... ادامه ›
کتاب ابژه لاو
- نویسنده: مریم راهی
مریم راهی افکار و دیدگاههای خود در باب عشق را در قالب یازده داستانکوتاهِ کتاب ابژه لاو به چاپ رسانده است. او خیال و واقعیت را در این داستانها درهم میآمیزد و انگیزههای انسانیِ شخصیتهای داستانی را مورد واکاوی قرار میدهد؛ تصمیماتی که آنها نسبت به مقولهی عشق در زندگی خود اتخاذ میکنند. دربارهی کتاب ابژه لاو کتاب ابژه لاو مجموعه داستانی از مریم راهی است که پیش از این آثارش را در قالب رمان... ادامه ›
کتاب صوتی به دنبال فلک
- نویسنده: صمد بهرنگی
کتاب صوتی به دنبال فلک، نوشته صمد بهرنگی، داستان مردی است که خود را از بدبختها و فلکزدههای روزگار میداند. به همین خاطر بههر دری میزند تا فلک را پیدا کند و مشکلش را به او بگوید، بلکه از این همه بدبختی خلاص شود. به این ترتیب در این کتاب صوتی به دنبال فلک میشنویم که در بین راه چه اتفاقات جالبی برای او میافتد و او همچنان بهدنبال راهی میرود تا بلاخره از این وضعیت نجات پیدا کند غافل از... ادامه ›
کتاب قطار خاطرهها
- نویسنده: صدیقه حیدری رامشه
کتاب قطار خاطرهها نوشته صدیقه حیدری رامشه، مجموعه داستانهای کوتاهی است که درونمایه و محتوایی اجتماعی دارند و با قلمی روان و لحنی جذاب به رشته تحریر درآمدهاند. درباره کتاب قطار خاطرهها: مهمترین و بزرگترین تحولات سیاسی، اخلاقی، اجتماعی و ... در جوامع امرزی به دست اهل قلم به رشته تحریر درمیآید. نویسنده مینگارد تا مخاطب مطالعه کند، از این رو هر صاحب قلمی باید نهایت دقت و ریزبینی خود را به... ادامه ›
کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟
- نویسنده: فرحناز گلناری
فصل تابستان و تعطیلات که فرا میرسد تعداد زیادی از آدمها و خانوادهها راهی سفرهای تفریحی میشوند. اما سهم بیتا، شخصیت اصلی کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟ از این همه سفر و تفریح، تنها حسرت خوردن و خیال کردن دربارهی آن است. فرحناز گلناری در این کتاب، داستان همیشگی «سفر نرفتن» بیتا را روایت میکند. دربارهی کتاب صوتی تعطیلات کجا برویم؟ بیتا زنی است که بدون سفر کردن به پرتغال، چین و ترکیه، تکتک... ادامه ›
کتاب به روایت بادهای دیرسال
- نویسنده: فاطمه نژادنیلی
کتاب به روایت بادهای دیرسال دربردارندهی پنج داستان کوتاه و جذاب به قلم فاطمه نژادنیلی است که با بیانی ساده و روان به رشتهی تحریر درآمدهاند. در بخشی از کتاب به روایت بادهای دیرسال (Narration of Old Winds) میخوانیم: دستها و پاهای دراز و شُل و ولی داشت. آدم را به یاد عروسکهای بزرگ نمایش میانداخت. با لباسهای یک دست قهوهای و موها و سبیلی که رنگ سیاهشان غیرطبیعی میزد. یک دماغ پهنِ گوشتالود... ادامه ›
کتاب صوتی شیر دالگ
- نویسنده: محمدرضا مهرآریا
کتاب صوتی شیر دالگ اثری از محمدرضا مهرآریا نویسندهی معاصر ایرانی است. مهرآریا در این داستان کوتاه راوی برشی کوتاه از زندگی ژینا، زن کولبری است که به دلیل مشکلات اقتصادی بهناچار به این کارِ دشوار روی آورده است. نویسنده در این کتاب به کولبری و معضلات اجتماعی و اقتصادی که فقر مطلق بههمراه دارد نیز نیمنگاهی انداخته است. دربارهی کتاب صوتی شیر دالگ محمدرضا مهرآریا در کتاب صوتی شیر دالگ از زندگی... ادامه ›
کتاب PDF آدمیان
- نویسنده: زویا قلی پور
کتاب آدمیان، به قلم زویا قلیپور، روایتگر رنج و تنهایی انسانهاست. نویسنده در این اثر که مجموعهای از یازده داستان کوتاه است، به سراغ تنهاییِ آدمی رفته؛ احساسی درونی که منشأ بسیاری از دردها و بیماریهای روانی است. احساس تنهایی رنجهای عظیمی بر انسان تحمیل میکند و راه نجات، تنها این است که انسان پناه انسان باشد. قلیپور در این کتاب بهخوبی توانسته رنج تنهایی را به تصویر بکشد و نشان دهد انسانها... ادامه ›