معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب هیولای تلخ
- نویسنده: محمد اسعدی
کتاب هیولای تلخ نوشتهی محمد اسعدی مجموعهای شامل دوازده داستان کوتاه است که عمدتاً در بستر رئال و سورئال روایت میشود. نویسنده داستانهای این مجموعه را با زبانی طنزآمیز نگارش کرده است و اغلب داستانها راوی اول شخص دارد. دربارهی کتاب هیولای تلخ مجموعهداستان هیولای تلخ دومین اثر محمد اسعدی نویسندهی نیشابوری است که برای اولین بار در سال 1401 منتشر شد. این کتاب شامل دوازده داستان کوتاه است که در... ادامه ›
کتاب تنهاترین تنها
- نویسنده: فاطمه نیک سیرت
کتاب تنهاترین تنها نوشته فاطمه نیک سیرت، دربردارندۀ مجموعه آثار منتخب دومین جشنواره ملی فاخته است که به قلم نویسندگان مختلف به رشتهی تحریر درآمده. در بخشی از کتاب تنهاترین تنها میخوانید: از استرس زیاد، توی اتوبوس خوابم برد. ولی به خاطر ترافیک بود که ربع ساعت دیر رسیدم به مصاحبهی کاریم. نگران نبودم چون برگشتم خانه و این بار ربع ساعت زودتر حرکت کردم و به موقع سر مصاحبه حاضر شدم. توی... ادامه ›
کتاب سیب سرخ خوشبختی
- نویسنده: لیلا رعیت
خوشبختی و محقق شدن آرزوهایتان در یک قدمی شماست! لیلا رعیت در کتاب سیب سرخ خوشبختی، به وسیلهی داستانهایی کوتاه و آموزنده قوانینی را به شما میآموزد که اگر به آنها عمل کنید قطعاً تحولی بزرگ در زندگیتان رخ خواهد داد. دربارهی کتاب سیب سرخ خوشبختی: خوشبختی چیست؟ چه مؤلفههایی دارد؟ الفبای آن چیست؟ آیا رموز آن در کتابی به نگارش درآمده است و در مدارس تدریس میشود یا برخی اساتید نکات اصلی آن را... ادامه ›
کتاب صوتی تاکستان با طعم صدای پیاف
- نویسنده: نرگس صفاییان
کتاب صوتی تاکستان با طعم صدای پیاف دربرگیرندهی ده داستان کوتاه از نرگس صفاییان با صدای خود اوست. «قهوهی ارمنی، چوبها کی میسوزند، کسی شبیه ترس، تاکوارگی هستی، پلهی آخر، سفید خاکستری مثل صبح، طبیعیترین اتفاق جهان، جنگلهای نیمسوختهی کوچک، ساعت پنج عصر و مسافر هیچ»، بهترتیب عناوین این ده داستان هستند. دربارهی کتاب صوتی تاکستان با طعم صدای پیاف کتابی که پیش روی شماست، مجموعهای شامل ده... ادامه ›
کتاب زنی با چکمه ساق بلند سبز
- نویسنده: مرتضی کربلایی لو
مرتضی کربلایی لو در کتاب زنی با چکمه ساق بلند سبز، مجموعهای از داستانهایی را برای مخاطب گرد هم آورده که هیچکدام ناملموس و غیرقابلباور نیستند. هشت داستان کوتاهی که دقیقاً راوی زندگیهای روزمرهی انسانهای عادی هستند و ممکن است مشابه قصههایشان را بارها دیده و شنیده باشیم و بتوانیم هرآنچه احساس میکنند را تا عمق وجود، درک کنیم. این کتاب برندهی جایزهی مهرگان ادب و روزی روزگاری بوده است.... ادامه ›
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز
- نویسنده: عباس مریخ نژاد اصل
کتاب درشکه چی (یه شلاق): داستانهای کوتاه خاطره آمیز نوشتهی عباس مریخنژاد اصل، دربرگیرنده سه داستان خواندنی و جذاب مربوط به دهه چهل شمسی است که در هر کدام پیامهای اخلاقی خاصی نهفته است. مهربانی، فداکاری و دوست داشتن در هر خانوادهای متفاوت است و پُررنگ و کمرنگ بودن آن در روابط اعضا و تشکیل شخصیت هر یک از افراد تأثیر بهسزایی دارد و انعکاس آن اول در خانواده و سپس در جامعه نمودار میشود. مهر... ادامه ›
کتاب تا ابد بمان مادر
- نویسنده: ندا ترابی
کتاب تا ابد بمان مادر نوشتۀ ندا ترابی، مجموعهای داستانی، جذاب و خواندنی با مضامینی گوناگون است. بنمایه هر یک از داستانهای این مجموعه بیانگر حوادثی خاص و تاثیرگذار بر شماست که در مجموع باعث برانگیخته شدن عواطف و احساساتتان میگردد. قلم روان و جذاب نویسنده آگاهانه به زوایای روح انسان نفوذ میکند و در کنار توصیفاتی به هنگام، شما را به دنیایی که آفریده میکشاند. تا ابد بمان مادر، در یک نگاه کلی... ادامه ›
کتاب PDF وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر)
- نویسنده: داود علی بابایی
داود علی بابایی در کتاب وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود! (همراه چند داستان کوتاه دیگر) سعی بر این داشته است تا مسائل روزمره مردم را در قالب داستان نوشته و آنان را برای قشر تحصیل کرده و روشنفکر بازگو کند و مانند آینهای در برابر چشمان آنان قرار دهد. در واقع او با بیانی ساده، روان و طنز، نسل جوان را آگاه میسازد. مجموعه داستان وقتی گرمابه داری شهردار شهر میشود!، روایتگر قصههای کوتاهی است که... ادامه ›
کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است
- نویسنده: حمید عشقی
کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است نوشته حمید عشقی، مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی و مدرن است که از بیانی ساده، روان و دلنشینی برخوردارند. در بخشی از کتاب دوست داشتن آغاز مرگ است میخوانیم: چند لحظه ایستاد. دستش را در جیب بغل کُتش کرد؛ اما درآورد. چند قدم دور شد. برگشت. دوباره نگاه کرد: پی شما را خواهد کشت. روزنامه را از روی انبوه روزنامههای دسته شده برداشت، حتی قصد نداشت آن را بخرد؛ اما وقتی... ادامه ›
کتاب پرده آخر
- نویسنده: ارسطو خوش حساب
کتاب پرده آخر نوشتهی ارسطو خوش حساب مجموعهای است از پنج قصه، که به جز داستان نخست که با بیانی طنز به نگارش درآمده، باقی قصهها اسرارآمیز، درام و عاشقانه بوده و به قتل و جنایت ختم خواهند شد. لازم به ذکر است، به سبب سبک روابط، اتفاقات و روند قصهها، مطالعه کتاب حاضر برای افراد زیر 18 سال توصیه نمیشود. در بخشی از کتاب پرده آخر میخوانیم: اون زن از اولش هم با ازدواج ما موافق نبود. من این رو... ادامه ›
کتاب صوتی آدمک قرمز
- نویسنده: نیکو خاکپور
کتاب صوتی آدمک قرمز نوشتهی نیکو خاکپور، از هفت داستان کوتاه تشکیل شده که هر کدام با داشتن روایتهایی جذاب و به یاد ماندنی، بخشی از زندگی روزمره جامعه ایرانی را به تصویر میکشد. درباره کتاب صوتی آدمک قرمز: نیکو خاکپور یکی از نویسندگان نسل جوانیست که کتاب صوتی آدمک قرمز را نوشته است. مجموعهای از داستانهای کوتاه که هر کدام با لطافت و ذوق زیبایی به تصویر کشیده شده و شخصیتهای هر یک از داستانها،... ادامه ›
کتاب تقاطع
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
قصهای کوتاه با پایانی غافلگیرکننده... کتاب تقاطع به قلم وحید قربانی نژاد شلمانی، ماجرای یک شب برفی را روایت میکند که غریبهای خود را به پشت در کلبهی دورافتادهی یک پیرمرد میرساند... درباره کتاب تقاطع داستان کوتاه کتاب تقاطع با منظرهای از یک کولاک سهمگین آغاز میشود. برف زمین را یکدست سفیدپوش کرده و تنها کلبهای تکافتاده و کوچک این منظرهی سرتاسر سپید را بر هم زده است. وحید قربانی نژاد... ادامه ›
کتاب صوتی آقای میم
- نویسنده: مسعود شامحمدی
کتاب صوتی آقای میم داستان کوتاهی از مسعود شامحمدی است که زندگی مردی عجیب و نامتعارف به نام آقای میم را روایت میکند. بعد از پنجاه و اندی سال زندگی، روزی آقای میم از خواب برمیخیزد، بیآنکه مثل قبل آدم خنگ و کمهوشی باشد. حالا باید دید رفتار آدمهای اطرافش که عمری او را مورد تمسخر قرار دادهاند، چگونه خواهد بود. دربارهی کتاب صوتی آقای میم کتاب صوتی آقای میم داستان مردی خنگ، دستوپاچلفتی و... ادامه ›
کتاب مرگ همسایهی آلمانی
- نویسنده: فاطمه نقوی
کتاب مرگ همسایهی آلمانی، نوشتۀ فاطمه نقوی، شامل هفت داستان کوتاه فارسی است. این داستانها با نگاهی نوستالژیک به گذشته و از دل روایتهای روزمره برآمدهاند و نویسنده با قلمی جذاب و دلنشین آنها را نگارش کرده است. دربارۀ کتاب مرگ همسایهی آلمانی فاطمه نقوی نویسندۀ جوان و تازهکار ایرانی در نخستین مجموعه داستان منتشر شدۀ خود به نام مرگ همسایهی آلمانی، هفت داستان کوتاه مختلف را گرد هم آورده است.... ادامه ›
کتاب میرزا مقنی گورکن
- نویسنده: علی درزی
کتاب میرزا مقنی گورکن به قلم علی درزی، داستان زندگی پیرمرد چاهکن و تنهایی را به تصویر میکشد که در یک روستا به نام جیران زندگی میکند و از قدرتی ماورایی برخوردار است. این کتاب نخستین داستان علی درزی است که در سال 98 در مسابقهی داستاننویسی خودنویس به مرحله نهایی راه یافت و مقام نخست مسابقه را از آن خود کرد. در روستای جیران اواخر بهار به مدت دو هفته مسیر قبرستان به دلیل آبیاری مزارع به زیر آب... ادامه ›
کتاب هارمونی زندگی
- نویسنده: رشید ساعدپناه
کتاب هارمونی زندگی نوشته رشید ساعدپناه، روایتگر زندگی دو خانواده اشرافزاده دوبلینی است که رویکردهای متفاوتی نسبت به جامعه دارند. این کتاب نگاهی به تاریخ، هنر و موسیقی ایرلند دارد، در زمانی که آثار قحطی، فقر و رودررویی مسیحیان کاتولیک و پروتستانها و میهنپرستی ایرلندیها با شروع موسیقی و هنر رومانتیسم همراه بود. در این داستان زنان دلیل و بهانه خوشبختی همسرانشاناند. همه شخصیتها آرمانگرا،... ادامه ›
کتاب کلاق من صیگار میکشد
- نویسنده: مجتبی گودرزی
کتاب کلاق من صیگار میکشد نوشتهی مجتبی گودرزی، از هفت داستان کوتاه با محتوای اجتماعی و سیاسی تشکیل شده است. مجموعه داستانهای این اثر زندگی افراد گوناگون جامعه را روایت میکنند که تفکرات آنها به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر زندگی روزمرهشان سایه افکنده است. دربارهی کتاب کلاق من صیگار میکشد: عنوان کتاب حاضر اولین موردی است که توجه ما را به خود جلب میکند؛ مجتبی گودرزی در این باره بیان کرده است... ادامه ›
کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت
- نویسنده: محمد لله گانی دزکی
کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت، مجموعهای از داستانهای کوتاه محمد للهگانی دزکی و راوی داستانهای این مجموعه، نوجوانی روستایی است. عناصر زندگی و زبان روستایی در این مجموعهداستان بسیار پررنگ هستند. از مشخصههای مهم داستانهای این کتاب میتوان به سادهنویسی و جزئینگری اشاره کرد. دربارهی کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت کتاب شیرین و مجنونی که بابا میگفت نوشتهی محمد للهگانی دزکی،... ادامه ›
کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود
- نویسنده: فاطمه سعید
کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود نوشتهی فاطمه سعید، مجموعه داستان جذاب و گیرایی است که در هر بخش به روایت حوادث و ماجراهای جالب و باورنکردنی میپردازد. کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستان کوتاه علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود میخوانیم: مانند رهگذری بود که به زندگیم پا گذاشت و گذشت و تنها ردّ پایش به جا... ادامه ›
کتاب صوتی سی و شیش
- نویسنده: علیرضا زندی
کتاب صوتی سی و شیش مجموعهای متشکل از ده داستان کوتاه فارسی به قلم علیرضا زندی است و چاپ آن به اوایل دههی هشتاد بازمیگردد. داستانهای این مجموعه از حال و هوایی متفاوت و خاص برخوردارند که نظیرش در کار نویسندگان ایرانی کمتر دیده میشود. درباره کتاب صوتی سی و شیش: علیرضا زندی ده داستانِ خاص و زیبای خود را در مجموعه سی و شیش گرد آورده است. این ده داستان به ترتیب این عناوین را بر خود دارند: «سی و... ادامه ›
کتاب دل به دل راه دارد؟
- نویسنده: ایده مفرح
کتاب دل به دل راه دارد؟ نوشته ایده مفرح، مجموعهای از چند داستان کوتاه است که محتوای اغلب آنها عاشقانه است. در بخشی از کتاب دل به دل راه دارد؟ میخوانیم: ستاد جعفری ناگهان هول کرد و با استرس گفت: - شما نباید ازدواج کنید. وی ادامه داد: - ازدواج اجباری زندگی انسان را به نابودی میکشاند. سعی کن با چشم باز جلو بروی. مارال از نگرانی و دلهرهی استادش متعجبزده شده بود ولی به روی خود نیاورد. مارال تا... ادامه ›
کتاب مینی مالهای عامری
- نویسنده: زهرا عامری
کتاب مینی مالهای عامری شامل داستانهایی کوتاه از روزمرگی زهرا عامری است که در قالب روایتهای کوتاه و جذاب به رشتهی تحریر در آمده است. در بخشی از کتاب مینی مالهای عامری میخوانیم: من مطمئن هستم رضا با روح بلندی که داره دیگر منتظر ازدواج با من نیست. اما من دوستش دارم، ولی به قول مادر من که طاقت دیدن یک زخم کوچیک رو ندارم چطور میتونم یک عمر با مردی که یک دست ندارد و از هر دو چشم نابیناست زندگی... ادامه ›
کتاب اشکهای صورتی
- نویسنده: سیده فاطمه حسینی
کتاب اشکهای صورتی نوشتهی فاطمه پورشعبانی و سیده فاطمه حسینی، در دو داستان کوتاه با زبانی دلنشین، مشکلات انسانهایی را شرح میدهد که دچار اختلالات روحی و روانی هستند. دربارهی کتاب اشکهای صورتی: در طول این دو داستان شما با زندگی افرادی آشنا میشوید که دچار حالات روحی و روانی غیرطبیعی هستند، اما هیچکس نمیتواند به طور قطع اعلام کند که بیمارند. آنها فقط علائمی خفیفتر یا گاهی شدیدتر دارند که... ادامه ›
کتاب سرک نکش
- نویسنده: منیرالسادات آزادبخت
کتاب سرک نکش نوشتۀ منیرالسادات آزادبخت، شامل ۱۶ داستان کوتاه با موضوعات آیینی و دفاع مقدس، اجتماعی و کرامت خانواده است. در بخشی از کتاب سرک نکش میخوانیم: سرک میکشی؛ زنی چادرش را به دندان گرفته و دختر بچهای را که انگار لج کرده، دنبال خودش میکشد. لبخندت محو میشود و دلت میگیرد؛ نمیدانی چرا. مثل همان شبی که حالت بد شد و او بالش را برداشت و رفت روی کاناپه، و تو هر چه فکر کردی، ندانستی این... ادامه ›