معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب موریانه
- نویسنده: بزرگ علوی
بزرگ علوی در کتاب موریانه، همگام با خط اصلی داستان، ساختار و ساختمان از هم پاشیده نظام شاهنشاهی را از زبان یک ساواکی و همراه با دستچین کردن تصاویر، موقعیتها و لحظههایی از عملکرد افراد چه در زندگی خصوصی و چه در زندگی سیاسی - اجتماعی را به تصویر میکشد. یک ساواکی که تنها پسر خانواده است، ناخواسته و از روی ناآگاهی قربانی ساواک میشود و در راهی قدم میگذارد که دیگر برایش هیچ جای برگشتی نیست.... ادامه ›
کتاب پسر خانمتاج
- نویسنده: مهرنوش رستم پور
کتاب پسر خانمتاج رمانی است دربارهی روزهای پرالتهاب جنگ و قصهی عاشقیِ فرخ و خورشید. این رمان با قلمِ جذابِ مهرنوش رستمپور، از زاویهدید سومشخص، به روایتِ زندگی خانوادهای سنتی میپردازد که شکافِ عقیدتی و فرهنگی میان اعضای آن، سرنوشتِ تکپسرِ آنها، یعنی فرخ را دستخوش تغییر میکند. دربارهی کتاب پسر خانمتاج همهی ما زمانهایی به قضاوت خود نشسته و خود را محکوم کردهایم. دادگاههایی که گاه در... ادامه ›
کتاب میرزا
- نویسنده: بزرگ علوی
کتاب میرزا اثری از سید مجتبی آقا بزرگ علوی مشهور به بزرگ علوی نویسندهٔ واقعگرا، سیاستمدار چپگرا، روزنامهنگار نوگرا و استاد زبان فارسی ایرانی است. او را همراه صادق هدایت و صادق چوبک، پدران داستاننویسی نوین ایرانی میدانند. میرزا مجموعه داستانهای کوتاهیست که بزرگ علوی در طول ۱۵ سال اول زندگی در آلمان نگاشت که شامل شش داستان کوتاه می شود. در بخشی از داستان میرزا می خوانید: سالی نیست که من... ادامه ›
کتاب تقدیم به او که دوستش دارم
- نویسنده: سمانه گلک
کتاب تقدیم به او که دوستش دارم داستانی روان است که لحظه به لحظه با تخیلات سمانه گلک پیش میرود. این قصه سعی دارد تا معنا و مفهوم خواستن را به چالش بکشد. در بخشی از کتاب تقدیم به او که دوستش دارم میخوانیم: روز برای من که همیشه دنبال بهانه هستم تا برای خودم داستانسازی کنم، با سر زدن خورشید شروع نمیشود؛ بلکه دقیقا از جایی شروع میشود که یک داستان تازه پیدا کنم. تکرار این که هر روز آفتاب طلوع کند... ادامه ›
کتاب بینشان
- نویسنده: تهمینه کامران
تهمینه آرمان در کتاب بینشان روایتکنندهی قصهی زندگی دختری عاشق و تنها است که تصمیم میگیرد مدتی دور از خانواده باشد و راهی سفر شود. دختر در این سفر با دوستی از دوران دبیرستان مواجه میشود و سفر آنها آغاز ماجراهای تازهی این دو دوست است. دربارهی کتاب بینشان در رمان بینشان نوشتهی تهمینه کامران با قصهی زندگی دختری به نام شادی مواجه هستیم. شادی روایتکنندهی قصهی زندگی خود و خانوادهی پنج... ادامه ›
کتاب نفرین زمین
- نویسنده: جلال آل احمد
جلال آل احمد در کتاب نفرین زمین که یکی از خواندنیترین آثارش محسوب میشود، ورود مدرنیته به ایران را روایت میکند. در این داستان آل احمد به عنوان معلمی برای تدریس به روستایی دور افتاده فرستاده شده است. او ماجرای تحولات و رویدادهای آبادی و هر آنچه در مدت نه ماه اقامت خود در دِه دیده، شنیده و آزموده را به صورت یادداشتهای روزانه ثبت میکند. سرانجام یادداشتهای او هنگامی که به روستای دیگری منتقل... ادامه ›
کتاب رژ قرمز
- نویسنده: سیامک گلشیری
سیامک گلشیری یکی از داستاننویسان پرکار و پرافتخار امروز ایران است. در کتاب رژ قرمز (نامزد دریافت جایزهی احمد محمود) مخاطب بیست و دو داستان کوتاه درخشان از این نویسنده خواهید بود. گفتنی است که کتاب حاضر ذیل مجموعهای موسوم به «جهان تازهی داستان»، از سوی نشر چشمه به انتشار رسیده است. درباره کتاب رژ قرمز سیامک گلشیری یکی از نویسندگان برجستهی نسل حاضر است؛ داستاننویسی پرکار که در آثار گوناگون... ادامه ›
رمان گمشدهای در پاییز
- نویسنده: عارف علاپور
کتاب گمشدهای در پاییز رمانی اجتماعی در مورد آشنایی افشین با دختری که شغل عجیبی دارد و باعث میشود زندگیاش تغییر کند. این رمان بهصورت اولشخص با تعریف افشین با کلامی ساده و روان نوشته شده که خواندن آن کاملاً جالب خواهد بود. در رمان گمشدهای در پاییز شخصیت اصلی داستان (افشین مظاهری) به خاطر یک سری مسائل خاص با افرادی روبرو میشود که همیشه در زندگی از روبرو شدن با اینگونه افراد پرهیز داشته است.... ادامه ›
کتاب PDF یک نفس فاصله
- نویسنده: طاهره خدادادیان
کتاب یک نفس فاصله، نوشتهی طاهره خدادادیان، زندگی دختری به نام ستاره را روایت میکند که بیشتر روزهای عمر خود را در محیط راکد خانه سپری کرده است. او دیگر از بیتجربگی و در قیدوبند دیگران بودن خسته شده و میخواهد قدم به اجتماع بگذارد. اما در این مسیر موقعیتهای تازهای پیش روی او قرار دارند که میتوانند او را با رویدادهای تلخی مواجه کنند. دربارهی کتاب یک نفس فاصله ستاره دختری بیتجربه، با آرزوهای... ادامه ›
کتاب منی که من نیستم
- نویسنده: نازنین نصیر
کتاب منی که من نیستم نوشتهی نازنین نصیر، سرگذشت دختری به نام سوفی را به تصویر میکشد که عاشق یکی از همکلاسیهای خودش شده است و به رغم مخالفتهای خانواده و جامعه، به صورت پنهانی با او ارتباط برقرار میکند. دربارهی کتاب منی که من نیستم: نازنین نصیر در این اثر، داستانی را شرح میدهد که کمتر در ادبیات ما به آن پرداخته شده است. شما در کتاب منی که من نیستم، با زندگی دختری آشنا میشوید که در قلبش... ادامه ›
کتاب عاشقی مه آلود
- نویسنده: نادیا توکلی اسکوئی
نادیا توکلی اسکوئی در کتاب عاشقی مه آلود، ضمن پرداختن به مفاهیمی مثل دلدادگی، امید، خودخواهی و... شما را به دنیایی خواهد برد که عشق در آن معنایی متفاوت دارد. درباره کتاب عاشقی مه آلود: شخصیت اصلی این رمان دختری مقاوم و مستقل به نام آذر است که زیر بار اتفاقات تلخ زندگیاش کمر خم نمیکند. او رابطهای عاشقانه اما سرد و مه آلود با حمید دارد و زندگی یکنواختی را پشت سر میگذارد، تا اینکه تصادفی هولناک... ادامه ›
کتاب راز بزرگ سیاوش
- نویسنده: طیبه تلخابی
کتاب راز بزرگ سیاوش نوشتهی طیبه تلخابی، داستان زندگی دختری است که با مردی مسنتر از خود ازدواج میکند؛ مردی که علیرغم اصرار زیادش برای ازدواج، بعد از اینکه دخترک را به خانهاش میبرد هیچ رغبتی برای زندگی مشترک با او نشان نمیدهد. در این میان سیاوش نیز از همسر سابقش جدا شده است و یک دختر افسرده و بیمار دارد. هر سه نفر کنار هم زندگی سرد و بیروحی را میگذرانند در حالیکه هر کدام دنیای متفاوتی... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
زن زیادی نام یکی از مجموعه داستانهای جلال آل احمد نویسندهٔ معاصر ایران است. این مجموعه در واقع جمعآوری همهٔ داستانهای دربارهٔ زنان و با محوریت آنان در یک کتاب است، حال آنکه این داستانها از تمامی آثار آل احمد گردآمدهاند. زبان این مجموعه و این داستان، طنز با ادبیاتی مختص به زمان های قدیم است. همان موقع ها که زن ها دور هم جمع می شدند و مراسم سمنو پزان می گرفتند و در حاشیه ی مراسم، نقشه ی چیز... ادامه ›
کتاب آله و آلاله
- نویسنده: لیلا رعیت
کتاب آله و آلاله رمانی اجتماعی - روانشناختی به قلم لیلا رعیت، نویسندهی معاصر ایرانی است و داستان دختر خبرنگاری به نام آلاله را روایت میکند که در یک کلانتری مشغول به کار میشود و در جریان حوادث و مصیبتهایی قرار میگیرد که تا آن زمان به چشم ندیده بوده است. نقطهی عطف ماجرا آنجاست که آلاله در همان محیط خشن کلانتری، درگیر رابطهای عاشقانه میشود و متعاقب آن تحولاتی در درون او رخ میدهد. دربارهی... ادامه ›
کتاب نقطه آرامش
- نویسنده: فرزانه جدیدی
کتاب نقطه آرامش، نوشتهی فرزانه جدیدی، نویسنده جوان ایرانی، داستانی عاشقانه و اجتماعیست از گذشته تا امروز. نویسنده در این داستان فضایی ترسیم کرده تا خوانندگان بتوانند با شخصیتهای اصلی که از جامعه واقعی الهام گرفته شدهاند، همراهی نمایند. کتاب نقطه آرامش به قلم فرزانه جدیدی را انتشارات افسانه نیاکان به چاپ رسانده است. در بخشی از کتاب نقطه آرامش میخوانیم انقدر که با چشم من رو نشون میدادن.... ادامه ›
کتاب آینهی واژگون
- نویسنده: رها تمیمی
کتاب آینهی واژگون نوشتهی رها تمیمی به سختیهای زندگی دختری به نام رها میپردازد که ترنسکشوال محسوب میشود و به رغم مخالفتهای خانواده و جامعه، عمل تغییر جنسیت را انجام داده است. این کتاب علاوه بر پرداختن به مشکلات این دختر، عاشقانهای جذاب نیز در دل خود دارد. رمان متفاوت و جذاب آینه واژگون دربارهی زندگی ترنسکشوالی به نام رها است که با وجود مخالفتهای پدرش تغییر جنسیت داده است. او در میان... ادامه ›
کتاب رقص شیطان: جلد دوم
- نویسنده: ایلناز طایفه
کتاب رقص شیطان: جلد دوم به قلم ایلناز طایفه، یک رمان نسبتا بلند در ژانر اجتماعی است که در آن شاهد برشی از زندگی یک دختر روستایی به نام سامیه هستیم. فراز و نشیبهای هیجانانگیز این قصه در کنار نقد وضعیت نابرابر جنسیتی در ایران، جذابیت این رمان را چند برابر میکند. درباره کتاب رقص شیطان: جلد دوم در جلد اول کتاب رقص شیطان خواندیم که زندگی سامیه، دختر روستایی جوان، پس از مرگ مادرش دگرگون میشود و به... ادامه ›
کتاب رقص شیطان: جلد اول
- نویسنده: ایلناز طایفه
فراز و نشیبهای خواندنی زندگی یک دختر روستایی جوان را ایلناز طایفه در کتاب رقص شیطان: جلد اول به زیبایی هر چه تمامتر روایت میکند. این رمان دو جلدی با نگاهی نقادانه به تبعیضهای جنسیتی در اجتماع، داستان معماگونۀ برملا شدن راز یکی از شخصیتها را به تصویر کشیده است. درباره کتاب رقص شیطان - جلد اول: چه رازی در دل مائده نهفته است که سامیه را به فرار از خانه مجبور میکند؟ کتاب رقص شیطان به قلم... ادامه ›
کتاب آراد من، آراد او
- نویسنده: سامیا دلیری
زندگی همیشه روی خوشش را نشان نمیدهد... کتاب آراد من، آراد او نوشتهی سامیا دلیری، کتابی درمورد دختری به نام اولدوز است که از کودکی وقایع ناگواری را از سر گذرانده؛ اما به دنبال این است که یکبار برای همیشه همه چیز را تغییر دهد. دربارهی کتاب آراد من، آراد او اولدوز (تارا) دختری است که در کودکی، ناپدریاش از او سوءاستفاده کرده است و اکنون نیز شایعاتی از او بر سر زبانهاست که نهتنها باعث بدنام شدن... ادامه ›
کتاب مدیر مدرسه
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب مدیر مدرسه که به جرأت یکی از بهترین آثار جلال آل احمد است با بیانی ساده به روایت داستان مردی میپردازد که از معلمی خسته شده و بعد از چند سال معلمی، مدیریت مدرسهای در روستا را به عهده میگیرد به امید اینکه کمی از سنگینی بار مسئولیتش کاسته و دغدغهاش کمتر شود بی آنکه بداند چه دردسرهایی در پی خواهد داشت. راوی داستان با دشواریِ سرپرستیِ «یک ناظم و هفت معلم و دویست و سی و پنج شاگرد» روبرو... ادامه ›
کتاب سال سیل
- نویسنده: مهرداد صدقی
مهرداد صدقی در کتاب سال سیل جایی میان حقیقت و خیال را روایت میکند. او در این داستان هیجانانگیز با زبانی صمیمانه از قصه عاشقی مردی به نام صولت میگوید که حوادث عجیب و تا حدی فانتزی زندگی او را دستخوش تغییر میکند. درباره کتاب سال سیل: احتمالا با شنیدن نام مهرداد صدقی، نویسنده خوشاستعداد و خلاق ایرانی، داستانهایی با چاشنی طنز در ذهنتان تداعی میشود، اما این بار داستاننویس محبوب کشورمان در... ادامه ›
کتاب اسب چوبی
- نویسنده: الهام فلاح
کتاب اسب چوبی داستان شکاف میان دو نسل است. روایت مادرانی که از فرزندانشان توقعاتی بهظاهر بهجا دارند؛ اما شرایط زمانه و مشکلات آنها را درک نمیکنند. الهام فلاح در این کتاب روایتگر زندگی زنی است که روزگار، عشق و شور زندگی را از یاد او برده. او که سالها بدون هیچ علاقهای با شوهرش زندگی میکرده، پس از آغاز دوران ورشکستگی او، زندگی جدیدی را در پیش میگیرد... دربارهی کتاب اسب چوبی بعضی اوقات... ادامه ›
کتاب مریم جوان مظهر زن ستمدیده شرقی
- نویسنده: احمد خوشوقتی
کتاب مریم جوان مظهر زن ستمدیده شرقی نوشتهی احمد خوشوقتی، روایتی غمانگیز و واقعی است که امکان دارد شالودهی زندگی هر خانوادهای را درهم شکسته و افراد بیگناهی را سیه روز گرداند. در این داستان اوّلین مطلبی که با آن مواجه میشویم «خرافهگرایی» و «جهل» است که باعث میشود، مریم جوان، دختر هوشمند و با احساس، خانهنشین گردد و برای همیشه از ادامهی تحصیل محروم شود. دوّمین موضوعی که اذهان را به خود جلب... ادامه ›
کتاب روز خرگوش
- نویسنده: بلقیس سلیمانی
بلقیس سلیمانی در کتاب روز خرگوش، با رویکردی نو و نگاهی واقع گرایانه، داستان دو زن متفاوت را در جامعه ایران به تصویر میکشد. آذین زنی میانسال است که بعد از ترک همسرش، خودش چرخ زندگی را میچرخاند و همهی اتفاقات زندگیاش را به عنوان بخشی از سرنوشتش پذیرفته است. در مقابل آزیتا تلاش میکند تا ماجراهای سرنوشتش را خود رقم بزند. این رمان روایتگر یک روز از زندگی این دو زن است. دربارهی کتاب روز خرگوش:... ادامه ›