معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب پشت درخت توت
- نویسنده: احمد پوری
داستانی در مورد آرزوها، رویاها و آرمانهای یک دوره. کتاب پشت درخت توت در دههی چهل و در شهر تبریز روایت میشود. داستان نویسندهای که قرار است شروع به نوشتن یک رمان کند، اما بهواقع چه مسیر و ماجراهایی انتظارش را میکشند. این رمان خواندنی در باب ایدههایی از مقاومت فردی است. احمد پوری در این کتاب تأثربرانگیز بخشی از درون خود را درون روایت بازتاب داده است. این رمان به ما نشان میدهد که چگونه هویت... ادامه ›
کتاب سرزمین جعبهها
- نویسنده: احسان کیان فرد
سرزمین جعبهها یک محیط به شدت محدود با حاکمان سختگیر است که در آن انسانها به شیوههای مختلف کنترل میشوند تا فرصت اندیشیدن به هیچچیز را نداشته باشند. احسان کیان فرد در کتاب سرزمین جعبهها از شخصیتی سخن میگوید که میخواهد در چنین جامعهای معنای زندگی خود را کشف کند. دربارهی کتاب سرزمین جعبهها سرزمینی را تصور کنید که در آن واقعیتهای زندگی پنهان میشود و حاکمانش اجازه نمیدهند هیچکس از... ادامه ›
رمان تلاوت
- نویسنده: قادر طهماسبی
کتاب رمان تلاوت اثر قادر طهماسبی یک اثر معرفت شناسانه است که داستان درون و بیرون دنیای انسان را بررسی میکند؛ به همین دلیل است که عشق زمینی و عشق آسمانی در کنار هم پرداخته شده و به مرور داستان را به نقطه مشخصی میرساند که از منظر هستی شناسی اوج رمان محسوب میشود. قادر طهماسبی تلاش کرده است زاویه دیدهای تازهای را در هر فصل تجربه کند. شخصیتهای رمان همه اثیری هستند و مفاهیمی همچون نگاه، سکوت،... ادامه ›
کتاب PDF کادناس
- نویسنده: مونا مزینانی
کتاب کادناس، نوشتهی مونا مزینانی، رمانی است که بر اساس ماجراهایی واقعی نگاشته شده است. واژهی کادنا در زبان اسپانیایی به معنای زنجیر و کادناس به معنای زنجیرهاست و همانطور که از عنوان کتاب پیداست، محتوای این اثر درمورد زنجیرهایی است که وجود ما را به بند میکشند. رمان کادناس روایتگر زندگی فروزان، نیکی و دلناز است که هر سه در نقطهای از زندگی با گرههای گذشتهی خود روبهرو میشوند و درمییابند که... ادامه ›
کتاب پرسه زیر درختان تاغ
- نویسنده: على چنگیزى
کتاب پرسه زیر درختان تاغ به قلم على چنگیزى، از مشقتهای زندگی پسری جوان از یک خانواده معمولی و عشق نافرجام او سخن میگوید. کتاب پرسه زیر درختان تاغ که کاندیدای جوایز مختلفی از جمله کاندیدای بهترین رمان اول جایزه گلشیری، کاندیدای جایزه گام اول، کاندیدای کتاب فصل و کاندیدای بهترین رمان فارسی دهه هشتاد شده است، از طریق چند راوی روایت میشود که با فضاهای مشترکی که دارند به هم پیوند خورده و در کنار... ادامه ›
کتاب من مادام ... هستم
- نویسنده: منصور کمالی
کتاب من مادام ... هستم رمانی است نوشتهی منصور کمالی که حوادث آن، در خلال جنگ آلمان و فرانسه روی میدهد. اثر نامبرده بخشی از زندگی و احوالات زنی به نام ماریان را در میانهی این جنگ روایت میکند. این کتاب، سرگذشتِ زنی شاغل است که به او تجاوز میشود، خود را در روسپیخانهها مییابد و با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند. مبارزهی ماریان بر سر زندگی است. دربارهی کتاب من مادام ... هستم ماریان زنی... ادامه ›
کتاب صوتی سنگ انداز
- نویسنده: آذر نوری
کتاب صوتی سنگ انداز اثری از آذر نوری، نویسندهی معاصر ایرانی است. نوری در این کتاب به روایت ماجرایی شنیدنی و جالبتوجه از جنگ پرداخته است. ماجرا از این قرار است که روزی سربازان سنگهایی را میبینند که به طرفشان پرتاب میشود. آنها گمان میکنند که مورد هجوم دشمن قرار گرفتهاند. صدای: «ایست، ایست» سراسر جبهه را فرا میگیرد اما کسی دیده نمیشود. این اتفاق هر شب تکرار میشود تا اینکه یک روز فرمانده... ادامه ›
کتاب زنی با عطر تند گلهای مریم
- نویسنده: رقیه همتی بهار
رقیه همتی بهار در کتاب زنی با عطر تند گلهای مریم داستان دوستی دو زن همسایه به نامهای سیما و نادیا را از زاویهدید سوم شخص و اول شخص روایت میکند. سیما نویسنده است و همراه همسرش زندگی میکند و نادیا و خانوادهاش بهتازگی به محلهی آنها نقل مکان کردهاند. این دو زن خیلی زود با یکدیگر صمیمی میشوند؛ تا اینکه کنجکاوی سیما باعث میشود تصمیم بگیرد از ماجرای زندگی نادیا را به داستان تبدیل کند.... ادامه ›
کتاب غزل سیب
- نویسنده: منیرالدین بیروتی
کتاب غزل سیب، مجموعهای از 9 داستان کوتاه ایرانی نوشتهی منیرالدین بیروتی است؛ روایتهایی از زندگیها و دغدغههای انسانهای عادی. انسانهایی که ممکن است به ما شباهت زیادی داشته باشند و نویسنده توانسته با قلم رسا و سبک روایی خاصی که دارد، هر مخاطبی را با داستانهای خود همراه کند. دربارهی کتاب غزل سیب مجموعه داستانها معمولاً طرفداران خاص خودشان را دارند و محبوبیت آنها هم به این دلیل است که... ادامه ›
کتاب قربانیان خاموش
- نویسنده: خوشنام احدی جید
کتاب قربانیان خاموش اثر خوشنام احدی جید، ضمن اشاره به اهداف عالیهی خالق بیهمتا در آفرینش جهان هستی و آراستن آن با نظم و حکمت بیبدیل، تجربیات تلخ یک انسان بی گناه و فارغ از هر گونه جرأت دخالت در امور خارج از حد معمول را شامل میشود، تجربیاتی که در برههای از تاریخ سیاه حکومت دیکتاتورهای بیکفایت در ایران را حکایت میکند که با دخالت تفرقهافکنانه تعدادی از مدعیان فاقد شایستگی حاکمیت بر... ادامه ›
کتاب گذرگاه: مجموعه هفت داستان
- نویسنده: رضا شابهاری
از همان دور همینکه سایهی هیکل مرا دید، نفس تازه کرد و برگشت و رفت توی خانه و در را باز گذاشت برای ورود من. چشمهای مضطرب و نگرانش در پس گرهی ابروانش مثل کمندی شد دور پایم و به یکباره قدمهایم کُند شد. خوب میدانستم شب پُر پرسش و پاسخی پیشرو خواهم داشت. آنقدرکه کلافهام خواهد کرد سوآلات متعددش؛ دلشورها و اضطرابهایش، حدس و گمانه زنیهایش، پند و اندرزهایش... باید خودم را آماده میکردم.... ادامه ›
کتاب رهگذر تاریکی
- نویسنده: شمیم حیدری
هیچکس نمیداند سرنوشت چه چیزی را برایش رقم خواهد زد! کتاب رهگذر تاریکی به قلم شمیم حیدری رمانی اجتماعی است که درباره زندگی مردی به نام اهورا صحبت میکند. مردی که قربانی یک تصادف واست و این اتفاق بیناییاش را از او میگیرد. حالا اهورا به دنبال انتقامی است که زندگیاش را زیر و رو میکند... دربارهی کتاب رهگذر تاریکی اهورا بعد از یک تصادف سخت در بیمارستان بستری شده و در پی این تصادف، بیناییاش را... ادامه ›
کتاب صوتی مرز
- نویسنده: سمیه جعفری
سمیه جعفری در کتاب صوتی مرز، داستان کوتاه و غمباری از وضعیت دشوار پناهندگان افغان روایت کرده و نشان داده که چگونه فقر میتواند زندگیهای بسیاری را نابود و افراد زیادی را در راه گریز از آن قربانی کند؛ سرنوشت شومی که پیشاز هر کس، گریبان کودکان و ضعیفترها را میگیرد. دربارهی کتاب صوتی مرز داستان کتاب صوتی مرز نوشتهی سمیه جعفری، جایی در مرز میان ایران و افغانستان در جریان است. جادههای خاکی،... ادامه ›
کتاب سیاه مرداب
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
در کتاب سیاه مرداب، تالیف پروانه شفیعی نیا، مهرآسا و آزاده تصمیم میگیرند از شخصی مریض که البته از یک بیماری روحی رنج میبرد، مراقبت کنند که در این بین اتقاقاتی هم میافتد... در بخشی از کتاب سیاه مرداب میخوانیم: حرامزاده! شاید دخترک بیچاره اولین نبود، آخرینش هم! اصلا مهرآسا خودش دیده بود! دختری جوانتر از خودش را که آن حرامی به خانهاش آورده بود. خودش! به چشم خودش! همان روزی که بسته هروئین... ادامه ›
کتاب PDF لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
کتاب لالایی نیروانا، شامل 13 داستان کوتاه به قلم آزاده جمشیدپور، ماجراهایی از رنج و تنهایی است. نویسنده در این کتاب، به سراغ معضلات اجتماعیای همچون فقر، طلاق، اعتیاد و بزهکاری رفته و به روایت رنجهایی پرداخته که گریبانگیر شخصیتهای این مجموعه داستان میشود. زبان جمشیدپور در این داستانها قابل تأمل است. هر شخصیت لهجهی خاص خود را دارد و این خصوصیت، گیرایی متن داستانها را دوچندان کرده است.... ادامه ›
کتاب صوتی هتل مارکوپولو
- نویسنده: خسرو دوامی
هر انسانی که دور از وطن خود زندگی میکند، شبها قبل از خواب، با هجوم خاطرات به سرزمین مادری خود و خاطرات روشن و مبهمی که از آن دارد پرتاب میشود. کتاب صوتی هتل مارکوپولو، مجموعهای از داستانهای کوتاه خسرو دوامی با درونمایهی مشترک مهاجرت و زندگی مهاجران است. این مجموعه داستان برندهی جایزهی ادبی مهرگان شده است. دربارهی کتاب صوتی هتل مارکوپولو «اسم پارکینگ فرودگاه را سازمان ملل گذاشته بودیم.... ادامه ›
کتاب صوتی خوبیهای خوبان
- نویسنده: علی موذنی
داستانی از دلدادگی و دلشکستگی... کتاب صوتی خوبیهای خوبان از علی موذنی دربارهی روابط پیچیدهی میان یک گروه تئاتر است. این قصهی متاثرکننده توسط سه راوی نقل میشود که بعد از استعفای دستیار توانای کارگردان سردرگمی بزرگی را تجربه میکنند... . دربارهی کتاب صوتی خوبیهای خوبان علی موذنی کتاب صوتی خوبیهای خوبان را با یک تماس تلفنی از سمت ترانه آغاز میکند؛ دخترِ بیستوچهار سالهای که در تئاتری... ادامه ›
رمان سودای سکوت
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
هنوز کودکیام در انتهای کوچه میخندد و فریاد میزند. نوجوانیام در راه برگشت از مدرسه گمشده. جوانیم آنقدر سرش شلوغ است که خودش را نمیبیند. میانسالیام به دیوار تکیه داده و به این فکر میکند که برای گفتن همین یک جمله باید یک کتاب بنویسد. کتابی بیربط که حرف دلش را در قالب یک جمله در آن پنهان کند. ادامه ›
کتاب چنین دیدم...
- نویسنده: فرشته امیری
کتاب چنین دیدم... به قلم فرشته امیری اثری جذاب، پر کشش و غافلگیر کننده درباره خانوادهای کوچک است که راز بزرگی در دلشان دارند، اما با گذشت زمان و اتفاقاتی که برایشان پیش میآید ناچار به فاش کردن آن برای فرزند در آستانه بلوغشان میشوند. درباره کتاب چنین دیدم: این کتاب سه شخصیت اصلی دارد که هر کدام ماجراهای پرپیچ و خمی را پیش رو دارند و یا از سر گذراندهاند. اصلیترین شخصیت داستان مادری یتیم است... ادامه ›
کتاب آرام شب به خیر
- نویسنده: راضیه تجار
کتاب آرام شب به خیر مجموعه داستانی از راضیه تجار است که با تمی مختلف به بیان مسائل و مشکلات قشر خاصی از جامعه یعنی زنان میپردازد. این اثر مجموعه داستانهایی است که هر کدام پارههایی از وجود یک زن هستند؛ اما وقتی در کنار هم قرار میگیرند، یک انسان کامل را شکل میدهند؛ این زن الزاماً نویسندهی داستانها نیست؛ بلکه میتواند نماد و نشانهای از همه زنهای یک سرزمین باشد، با رنجها و شادیهایشان، با... ادامه ›
کتاب دیلماج
- نویسنده: حمیدرضا شاه آبادی
حمیدرضا شاه آبادی در کتاب دیلماج زندگی میرزا یوسف خان مستوفی را بررسی میکند. این رمان آمیزهای از خیال و واقعیت است. توصیف نویسنده از شخصیت میرزا یوسف خان به نحوی است که او را از مرزهای تاریخ فراتر میبرد و به شخصیتی متکثر تبدیل میکند که ردپایش را میتوان در هر زمانی یافت. این کتاب افتخار دریافت جوایز متعددی، از جمله جایزۀ «رمان متفاوت» از جایزۀ ادبی واو را در کارنامۀ خود دارد. دربارۀ کتاب... ادامه ›
کتاب تدارکاتچی
- نویسنده: عبدالرضا کمال نادیان
کتاب تدارکاتچی نوشتهی عبدالرضا کمال نادیان، سرگذشت یک کاندیدای ریاست جهموری است که با رخ دادن اتفاقی شبیه مرگ در زندگیاش، تصمیم میگیرد تا اشتباهات چندین سالهی خود را در سیاست جبران کند و برای پیشرفت شرایط شهروندانش قدمی مثبت بردارد. دربارهی کتاب تدارکاتچی: هر اتفاقی میتواند تلنگری برای یک انسان باشد. کتاب تدارکاتچی داستان یک کاندیدای ریاست جمهوری است که بر اثر سکته قلبی به کما میرود و از... ادامه ›
کتاب فصل قحطی کنگر
- نویسنده: نسرین یوسفی
نسرین یوسفی در کتاب فصل قحطی کنگر، درد و رنجی که در روح یک زن ماندگار شده را از زبان او برای مخاطب روایت میکند و از زنی میگوید که در آسایشگاهی در ژاپن بستری شده، اما فقط جسمش در این آسایشگاه است. ذهن او در سالهای دور و نزدیک و در هر جایی غیر از آسایشگاه پرسه میزند و از طریق فلشبکهایی راوی عشق، احساس و رنجیست که با روحش آمیخته شده است. دربارهی کتاب فصل قحطی کنگر اگر خودمان هم از آن دسته... ادامه ›
کتاب سنگ صبور: مجموعه داستان
- نویسنده: راضیه تجار
دغدغه راضیه تجار در کتاب سنگ صبور: مجموعه داستان، نشان دادن واقعیتهای ماجرای زندگی است، با این امید که انگیزهای برای ارائه راهحل از سوی روانشناسان، جامعهشناسان و حقوقدانان ایران اسلامی شود. راضیه تجار در داستانهایش با نثری شاعرانه و احساسی به نقش زنان در مسائل مربوط به جبهه و جنگ میپردازند. از نظر عبدالعلی دستغیب، یکی از منتقدان ادبی، داستان کوتاه گلریزان بهترین داستان راضیه تجار و یکی... ادامه ›