معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
رمان بود، هست، خواهد ماند
- نویسنده: نازنین فروغی فر
در کتاب بود، هست، خواهد ماند، به قلم نازنین فروغی فر، همیشه آخر قصه، رو همون اول قصه لو نمیدن. همون جایی که گفتن یکی بود یکی نبود. شاید زندگی شیرینتر از انتظارات ما بشه. فرزند آدم محکوم به سرنوشتی بود که پدر و مادرش برایش رقم زدند. سیبِ دندان زده همه قصه را خراب کرد. آدمیزاد محکوم شد اما سرنوشتش را بر باد نداد. بودند کسانی هم که سرنوشت را بر باد دادند ولی بعدها پشیمان شدند و بعدها درک کردند که... ادامه ›
کتاب سیاه مرداب
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
در کتاب سیاه مرداب، تالیف پروانه شفیعی نیا، مهرآسا و آزاده تصمیم میگیرند از شخصی مریض که البته از یک بیماری روحی رنج میبرد، مراقبت کنند که در این بین اتقاقاتی هم میافتد... در بخشی از کتاب سیاه مرداب میخوانیم: حرامزاده! شاید دخترک بیچاره اولین نبود، آخرینش هم! اصلا مهرآسا خودش دیده بود! دختری جوانتر از خودش را که آن حرامی به خانهاش آورده بود. خودش! به چشم خودش! همان روزی که بسته هروئین... ادامه ›
کتاب چنین دیدم...
- نویسنده: فرشته امیری
کتاب چنین دیدم... به قلم فرشته امیری اثری جذاب، پر کشش و غافلگیر کننده درباره خانوادهای کوچک است که راز بزرگی در دلشان دارند، اما با گذشت زمان و اتفاقاتی که برایشان پیش میآید ناچار به فاش کردن آن برای فرزند در آستانه بلوغشان میشوند. درباره کتاب چنین دیدم: این کتاب سه شخصیت اصلی دارد که هر کدام ماجراهای پرپیچ و خمی را پیش رو دارند و یا از سر گذراندهاند. اصلیترین شخصیت داستان مادری یتیم است... ادامه ›
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر
- نویسنده: فرشته احمدی
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر چندین داستان کوتاه از فرشته احمدی، نویسندهی معاصر، را پیش روی علاقهمندان داستانهای ایرانی قرار میدهد. داستانهای این کتاب عموماً بازتابی از دغدغههای گوناگون زندگی زنان ایران به حساب میآیند. دربارهی کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر، مجموعهای است از چندین داستان کوتاه جذاب و خواندنی. فرشته احمدی، نویسندهی این کتاب، تاکنون... ادامه ›
کتاب مادری به نام مینا
- نویسنده: زینب گودینی
کتاب مادری به نام مینا، به تالیف زینب گودینی، دربردارنده 22 داستان کوتاه به هم پیوسته است، که همگی در زمان حال اتفاق افتاده و از زبان راوی اول شخص بیان شده اند. داستان مادری به نام مینا، قصه زندگی یک دانشمند ایرانی است، که بهخاطر شغل حساس و پرمشغلهای که دارد، یکی از اعضای خانوادهاش دچار مشکل پیچیدهای میشود که عاقبت خوشی به همراه ندارد. این کتاب قصهی کسانی است که سینههایشان برای هوایی... ادامه ›
کتاب سکوت
- نویسنده: زهرا لرستانی
کتاب سکوت، اولین رمان زهرا لرستانی است که باید آن را بارها و بارها بخوانید تا بتوانید عمق آن را درک کنید. در بخشی از کتاب سکوت میخوانیم: فکرش این بود که موری در مورد قرصها و دخترک کمکش کند میدانست میتواند روی موری حساب کند خوشحال هم میشد. روز کاری فرقی با بقیه روزها نداشت. برای او تنها تفاوتش با روزهای دیگر این بود که در تمام مدت به دختری فکر میکرد که وقتی برگردد در خانه منتظرش خواهد... ادامه ›
کتاب صبحی در تاریکی
- نویسنده: فاطمه قهدریجانی
روزهای زندگی میگذرند و هر روز بهامید روزی بهتر سپری میشود. چگونه روزگاری در انتظار ماست؟ و موفقیت در انتظار توست، تویی که صبر را چرخهای زندگیات کردی و امید را سایبان راستین راه بیهموارت و تلاش را سرلوحهی کردارت و چه خوب است انسانیت، انسانیتی که فرق ما را با بقیهی مخلوقات نمایان میکند و آن سایبان سبز الهی که در انتظار توست، بارانی از رحمت بر تو میبارد و بخشایشی از آسمان، آسمان مال توست... ادامه ›
کتاب فریاد دردها
- نویسنده: زهرا ایمانی
کتاب فریاد دردها نوشتۀ زهرا ایمانی، داستان خانواده سه نفرهای را به تصویر میکشد که در خانهای در یک محلۀ قدیمی زندگی میکنند و هر روز صدای جیغهایی را در همسایگیشان میشنوند. دربارهی کتاب فریاد دردها: یک خانواده که متشکل از یک مادر و دو خواهر است در خانهای قدیمی زندگی میکنند، یکی از دخترها در آستانۀ ازدواج قرار دارد. چند سالی است که صدای جیغ یک دختربچه که عقبمانده ذهنی است در همسایگیشان... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها
- نویسنده: حسین قسامی
کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها اثر حسین قسامی، روایت دنیایی سیاه است از زبان پنج خواهر و برادر خردسال که پدری متکدی و مادری هر جایی دارند و خودشان هم مجبورند برای سیر کردن شکم کار کنند. هر یک از چهل و سه فصل کتاب خاکسپاری ماهی قرمزها توسط یکی از خواهر و برادرها روایت میشود تا در نهایت داستان کلی شکل بگیرد. در این اثر مضمون شر با به کار گرفتن زبانی معصومانه جلوهای دوچندان یافته است. به عبارت دیگر... ادامه ›
کتاب زمستان فصل مردن نیست
- نویسنده: فرشته نوبخت
زمستان فصل مردن نیست با نگاهی به زندگی زنان آسیب دیده اجتماعی به نگارش درآمده و داستان درگیری چند زن در موقعیت های اجتماعی متفاوت را با یکدیگر روایت می کند. در بخشی از این کتاب خواهید خواند: لحنش بوی موافقت نمیدهد و من دیگر ادامه نمیدهم. نمیگویم فکر میکنم همهی آدمها دهکدههای خودشان را دارند و هر قدر توی دهکده، آدم مهمی باشند، زندگیشان پیچیدهتر است. نمیگویم به آدمهایی که صبح با فکر... ادامه ›
کتاب پس از پایان
- نویسنده: همایون محمدی
اثری درباره دوباره برخواستن و شروع کردن. همایون محمدی در کتاب پس از پایان سرگذشت مردی را به تصویر میکشد که با از دست دادن مهمترین داشتههایش در ناامیدی غرق میشود اما پس از مدتها تحمل و مبارزه راهی برای شروع دوباره پیدا میکند... درباره کتاب پس از پایان: هر آدمی در مقطعی از زندگی فکر میکند به آخر خط رسیده است و دیگر توانی برای ادامه دادن ندارد. احتمالا هم حق با اوست چون ما نمیتوانیم... ادامه ›
کتاب در من هوا سرد است
- نویسنده: طیبه نجیب
کتاب در من هوا سرد است نوشتهی طیبه نجیب، زندگی روزمرهی زنی معمولی از طبقهی متوسط را روایت میکند و از دغدغهها و احساسات او میگوید. مینا زن جوانی است که روزگاری سودای شاعری و نوشتن داشته ولی حالا که ازدواج کرده و بچه دارد، در زندگی غرق شده و سرگرم امور خانه است. او در مراوده با دوستان و اعضای خانوادهاش گذشته را به یاد میآورد و زندگیاش را مرور میکند. دربارهی کتاب در من هوا سرد است مینا... ادامه ›
کتاب زنی شبیه تهران
- نویسنده: مهسا دهقانی پور
کتاب زنی شبیه تهران دومین اثر ادبی مهسا دهقانی پور، نویسندهی جوان ایرانی است که به مسئلهی تأثیرات شهر تهران بر هویت ساکنینش میپردازد. این کتاب پنج داستان کوتاه از زندگی زنان مختلف ساکن تهران را در بر میگیرد که به نوعی با یکدیگر ارتباط دارند. این زنان در سنین و شرایط مختلفی به سر میبرند و هر کدام داستان خودشان را روایت میکنند. دربارهی کتاب زنی شبیه تهران برای کسانی که از کودکی در تهران... ادامه ›
کتاب دلفین مرده
- نویسنده: حسن بهرامی
کتاب دلفین مرده به قلم حسن بهرامی، روایتگر داستانی رئال و اجتماعی است که برشی از زندگی یک پسر نوجوان و محروم از امکانات را به تصویر میکشد. از بنمایههای اصلی این داستان میتوان وهم و مفهوم بطالت در زندگی را برشمرد. درباره کتاب دلفین مرده: حسن بهرامی داستان دلفین مرده را به سبک رئالیستی نوشته و آن را با عناصر فراواقعگرایانه به زیبایی هرچه تمامتر تلفیق نموده است. در سبک داستاننویسی رئالیسم،... ادامه ›
کتاب کشتارگاه
- نویسنده: سالار کنعانی
سالار کنعانی در کتاب کشتارگاه داستان زندگی دو دوست به نامهای «کانی» و «آسو» را به تصویر میکشد؛ دو دختر که یکی در میان کتابهایش زندگی میکند و دیگری تمام آمال و آرزوهایش در ازدواج خلاصه میشود. داستان پرکشش این اثر شما را تا پایان با خود همراه خواهد کرد. درباره کتاب کشتارگاه: «دوباره، وقتی با آسو از کنار کوچه گذشتند، ایستاد و به انتهای کوچه نگاه کرد. کوچه سراشیبی تندی داشت و آنجایی که خانهها... ادامه ›
کتاب فریاد ققنوس
- نویسنده: فریده ونده ور
صدمات روحی و جسمی که زنان در طول تاریخ بشری متحمل شدهاند، به راحتی قابل تبیین نیست. زیانبارترین جراحات و آسیبهای روحی که بر پیکر ناتوان و بیتحمل زنان وارد شده است، خود فاجعهای بس بزرگ است. چرا باید مردان در جایگاه چنین قدرتی قرار بگیرند که اجازه داشته باشند با زنان مانند یک شیئی بیارزش رفتار کنند؟ زنان که از قدرت فکری بالایی برخوردار هستند، آیا باید همیشه زیر سلطهی تفکر غلط مردان باقی... ادامه ›
کتاب من همیشه تو بودم
- نویسنده: قاسم امیری
کتاب من همیشه تو بودم نوشته قاسم امیری، داستان جذاب و خواندنی ازدواج با یک معلول جنگ تحمیلی است. در بخشی از کتاب من همیشه تو بودم میخوانید: آن روز برف بود و کولاک، و من بودم و آن پنجره، که زیر مشتهایِ طوفان و تگرگ، طاقتش را از دست داد و باز شُد به رویِ هر چه بادا باد. تمام بالشهای داخل اتاق هم نتوانستند قدِ مرا به پنجرهای برسانند که حالا دیگر چیزی به شکسته شدنش نمانده بود. در آن کولاک،... ادامه ›
کتاب او... کمی قبل از واقعه
- نویسنده: مهسا ذوالفقاری
کتاب او... کمی قبل از واقعه نوشتهی مهسا ذوالفقاری، ماجرای دختری به نام نوآ است که باید یک زندگی پر از سختی و مسئولیت را مدیریت و تمام مشکلاتش را به تنهایی حل کند. کتاب او... کمی قبل از واقعه برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به حوزهی ادبیات و داستانخوانی علاقه دارید، این کتاب برای شما لذت بخش خواهد بود. در بخشی از کتاب او... کمی قبل از واقعه میخوانیم: نوآ: حالش خوب بود از صبح که بیدار شد سرحال تر... ادامه ›
کتاب آدوریها
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب آدوریها نوشتهی علی چنگیزی، رمانیست دربارهی فقر و مصیبت و آوارگی. این اثر که آخرین بخش از سهگانهی کویریِ نویسنده است، ترسیمگر چشماندازی متأثرکننده از تلاشهای یک خانواده برای بقا در دل شرایطی دشوار است. درباره کتاب آدوریها: خانوادهای به نام آدوری بنا بر دلایلی مجبور به مهاجرت از شهر و زیستن در فضایِ خشن بیابانی میشوند. دوام آوردن در دل این زندگی جدید، مستلزم متحملشدن بیرحمیها،... ادامه ›
کتاب دیر آمدم...!
- نویسنده: فیروز قربانی یکنمی
بخش هایی از متن کتاب: ظهر گرم و آفتابی یکی از روزهای اردیبهشت ماه بود . امّا بچهها با شور و هیجان خیلی زیاد در زمین خاکی بدنبال توپ میدویدند. آرش : مهران ! پاس بده. مهران توپ را به طرف آرش پاس داد و فریاد کشید: شوت کن. بدو پسر!... آفرین ... آفرین ...گُله... گُله... هورا... در همین هنگام صدای لیلا به گوش رسید: مهران... مهران، مامان کارت داره مهران در حالی که خیس عرق شده بود به آرش نزدیک شد و... ادامه ›
کتاب صوتی جاودان
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
کتاب صوتی جاودان اثر سید محمدعلی جمال زاده دربارهی مردیست که جنی شده و با پاشنهکش کفشش درگیر میشود، دوستش میخواهد به او کمک کند اما... سید محمدعلی جمال زاده، نویسنده و مترجم معاصر ایرانی است. او را پدر داستان کوتاه زبان فارسی و آغازگر سبک واقعگرایی در ادبیات فارسی میدانند. او نخستین مجموعه داستانهای کوتاه ایرانی را با عنوان یکی بود و یکی نبود در سال 1300 خورشیدی در برلین منتشر ساخت.... ادامه ›
رمان و اکنون سرنوشت را بنواز
- نویسنده: سحر منوچهری
رمان و اکنون سرنوشت را بنواز، زندگی عاطفی و پرماجرای اعضای یک گروه موسیقی نو پا و رو به رشد را بیان میکند که با تکیه بر استعداد شگرف خود مسیر زندگیشان را همانطور که میپسندند، تغییر می دهند. آنها میدانند چطور می توان زیر سایه ی عشق پاک٬ گذشته های تلخ را به فراموشی سپرد و مشکلات را با تکیه بر اراده ی خود از پا درآورد و همچنان شاد زندگی کرد. ادامه ›
کتاب گرگهای بارونی
- نویسنده: مجید فتاحی
مجید فتاحی در کتاب گرگهای بارونی با روایتی جذاب، داستان درگیری زنی به نام مارتا و مردی به نام جف را به تصویر میکشد. بدون شک قدرت، از آرزوهای ثابت هر موجود زندهاﻳﺴﺖ. ﭼﻪ ﺑﺴﻴﺎﺭﻧﺪ اﻫﺪافی ﻛﻪ بدون آن، لطیفهای بیش نیستند. ناگفتههایی که با وجودش منفجر میشوند و افکاری که به حساب میآیند. دوستان نامرئی، هویدا خواهند شد و دشمنانی که عذرخواهی خواهند کرد. آمار نهادهای طرفدار افزایش مییابد. ترسهایی که... ادامه ›