معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب ژن معیوب
- نویسنده: مریم اسدی خانوکی
کتاب ژن معیوب روایتی اجتماعی است که در آن مریم اسدی خانوکی با زبانی ساده و روان به بیان معضلات اجتماعی پرداخته و آن را به چالش کشیده است. در بخشی از کتاب ژن معیوب میخوانیم: دستهایش میلرزید. پیشانیاش از عرق خیس شده بود. التهاب صورت و سرخی چشمهایش نشان از آشفتگی داشت. پلکهایش بیوقفه باز و بسته میشد. پلک پایین چشم چپش هر چند لحظه یک بار پرش داشت که حاکی از ضعف اعصاب بود. زن در مقابلش زانو... ادامه ›
کتاب تغییر سرنوشت
- نویسنده: نوشین مرادیان
کتاب تغییر سرنوشت به قلم نوشین مرادیان، در دل سهمگینترین مشکلات زندگی، عاشقانهای را به تصویر میکشد که شما را مجذوب خود خواهد کرد. برگهای درخت بید با یک نسیم خنک هم به لرزش و ارتعاش میافتند. بید عاشق، بید مجنون در طوفان خم میشود، آنقدر که صدای نالهاش را میشود شنید. اما هر چقدر طوفانهای زندگی سرد و سهمگین باشند، بید مجنون نمیشکند. گردباد شاید همه چیز را در هم بپیچد اما بلاخره میگذرد و... ادامه ›
کتاب آلابولا
- نویسنده: زکریا قائمی
کتاب آلابولا نوشتهی زکریا قائمی، داستان زندگی مردی را روایت میکند که سودای پول و ثروت را در سر میپروراند، به همین خاطر پس از آزادی از زندان و با وقوع انقلاب، با دوستانش به سراغ یک معدن گچ میروند، اما با آغاز جنگ همه چیز تغییر میکند. دربارهی کتاب آلابولا: آلابولا داستان زندگی مردی به نام یونس شاهسوند را از دوران جوانی در حوالی پاییز 58 تا دوران میانسالی به تصویر میکشد. او که ترکزبان است،... ادامه ›
کتاب آینهها حرف میزنند
- نویسنده: زهرا جمالی
کتاب آینهها حرف میزنند مجموعه داستانی کوتاه از زهرا جمالی می باشد. در یکی از داستان های این کتاب می خوانید: دوباره رفت روبهروی آینهی قدی ایستاد. نگاهش چون آینه زنگار گرفته بود. خودش را در لایهای از غبار دید: محو و کمرنگ. آنچه را آینه نشان میداد، روح سرگردان و درهمشکستهای بیش نبود که فقط میشد از میان غبار دیدش. دستی بر آینه کشید، خودش را دید که در آینه مچاله شده است. پای چشمها گود... ادامه ›
کتاب در ابرها، داستان بلند یک سرگردانی کوتاه
- نویسنده: محمد سراوانی
کتاب در ابرها، داستان بلند یک سرگردانی کوتاه نوشتهی محمد سراوانی، یک داستان پست مدرن مینیمالیستی است که در آن نویسنده سعی کرده با کمترین کلمات، فضای ذهنی شخصیت اصلی که راوی داستان هست و همچنین جایی که در آن زندگی میکند را روایت کند. فلوبر در نامهای به لوئیز کوله (یکی از شاعران هم دورهاش) چنین مینویسد: «چیزی که به نظرم زیباست و دوست دارم بنویسم کتابی درباره هیچی است. کتابی که قائم به چیزی... ادامه ›
کتاب شب را باور نکن
- نویسنده: مرجان ارتند
مرجان ارتند در کتاب شب را باور نکن، داستان دختر نوجوانی را به تصویر میکشد که در آستانهی کنکور، فشارهایی را از سوی خانواده برای پذیرفته شدن در این آزمون حساس متحمل میشود و ماجراهایی در این بین شکل میگیرد. دربارهی کتاب شب را باور نکن: دخنر نوجوانی به نام نگین با سختگیریها و فشارهای شدید خانوادهاش در آستانه کنکور مواجه شده، از این رو بسیار پریشان و آشفته است. او در یک خانواده چهار نفره بزرگ... ادامه ›
کتاب به فردا فکر نمیکنم
- نویسنده: مرسده کسروی
مرسده کسروی در کتاب به فردا فکر نمیکنم ماجرای زنی را روایت میکند که حکم اعدامش صادر شده و قرار است به زودی اعدام شود. این زن در روزهای آخر عمرش تصمیم میگیرد برای یک نویسنده نامهای بفرستد و خاطرات زندگیاش را برای او تعریف کند. خواستهی زن این است که نویسنده از روی نامهاش یک رمان بنویسد و به این ترتیب یاد او را در اذهان زنده نگه دارد. دربارهی کتاب به فردا فکر نمیکنم رمان اجتماعی قالبی از... ادامه ›
کتاب انگشتر فیروزه
- نویسنده: زهرا اخوان پاکدهی
کتاب انگشتر فیروزه رمانی اجتماعی به قلم زهرا اخوان پاکدهی، نویسندهی خوب کشورمان است. در این اثر قرار است با داستان دختری همراه شوید که در یک شب زمستانی تصمیم میگیرد خود را از همهی قیود زمانهاش رها سازد و دست به فرار بزند. درباره کتاب انگشتر فیروزه: «با قلقلک دستی از خواب پریدم. نور خورشید در صورت زیبای خواهرم ریحان که پنج سالی از من کوچک تر بود می درخشید... لبخند شیرینی زد و با خنده در حالی... ادامه ›
کتاب سپیده سیاه
- نویسنده: میلاد سرداری
کتاب سپیده سیاه اثری خواندنی از میلاد سرداری است. این رمان ایرانی در مورد موضوع اعتیاد است و سعی دارد روایتی تکاندهنده و عمیق از این بیماری داشته باشد. سرداری در رمان خود از روایت اول شخص بهره برده تا به مخاطبان نشان دهد که حادثهی گرفتار آمدن در دام اعتیاد ممکن است برای هر شخصی رخ دهد و باید نسبت به آن کاملاً خودآگاه باشند. دربارهی کتاب سپیده سیاه کتاب سپیده سیاه نوشتهی میلاد سرداری به... ادامه ›
کتاب در تلاش معاش: جلد اول
- نویسنده: محمود زمانی
کتاب در تلاش معاش: جلد اول به قلم محمود زمانی، قصهی واقعی انسانهایی را به تصویر میکشد که تمام همّ و غمشان در زندگی کسب روزی است. این کتاب یک داستان نیست. حقیقت زندگی برخی از مردم را به نمایش میگذارد که به دلیل حفظ حرمت خانوادهها، اسامی آنها تغییر داده شده و هیچ تخیلی در واقعیت داستان وجود ندارد. ممکن است شما هنگام خواندن این داستان، با خود فکر کنید که مگر میشود که ایران در دههای که... ادامه ›
کتاب بندهای روشنایی
- نویسنده: راضیه تجار
این کتاب با استفاده از آرایه های داستانی و مضامین اجتماعی و خانوادگی به رشته تحریر در آمده است. در این داستان سعی شده برای مقابله با گه های کور زندگی و راه های مقابله با آن، راهکارهایی ارائه گردد. برآیند این داستان به گونه ای است که خواننده بعد از مطالع داستان افق جدید از زندکی در برابر او گشوده خواهد شد که با توجه به همین رویکرد و حرکت رو به جلوی داستان ها، عنوان کتاب «بندهای روشنایی» قرار داده... ادامه ›
کتاب ساعت گرگ و میش
- نویسنده: محمدرضا پورجعفری
کتاب ساعت گرگ و میش تالیف محمدرضا پورجعفری، از محکومی میگوید که در یک قدمی مرگ قرار گرفته است و در این فرصت ذهن او به گذشته بازمیگردد و زندگیاش را مرور میکند. فراز و فرود زندگی را میکاود و صداهای بیرون از روزمرگی را میشنود. محکوم به اعدام میداند که پیش از مرگ باید تمام زندگی را در ذهن داشت، تمام زندگی را در مشت گرفت و لمس کرد و فشرد. و وقتی این چنین باشد اعدام، مرگ یک لحظه نیست، بلکه مرگ... ادامه ›
رمان بازگشت
- نویسنده: آمنه ظاهری عبدوند
آن نعمتی که خدا به رایگان و همه گیر در نهاد هر انسانی قرار داده، تخیل است. حتی، آن زمان که کولی آواره ای در خیابان از فرط بی چیزی به سوی تو از روی نیاز دست دراز می کند و در نگاهش اندوۀ بی پناهی و نداری موج می زند، او ثروتمندی است که از گنج پنهان در ذهنش بی خبر است. خیال انگیزی و تخیل انسانی مرز نمی شناسد، جغرافیا ندارد، به زمین وابسته نیست و حتی به آسمانها نیز. تخیل ثروتی است که شاهزاده و گدا... ادامه ›
کتاب خاطره ظهر فردا: داستان جوان شهر ری
- نویسنده: محمدحسین محمدی
هیچ کس نیست که قصهای برای گفتن نداشته باشد. بله، همه قصهای برای گفتن دارند. اما یکی میتواند قصهاش را بگوید و دیگری قصهاش ناگفته میماند؛ چون قصهگو نیست. برخی هم قصههای زیادی برای گفتن دارند؛ اما همه کس، حتی او که قصههای زیادی برای گفتن دارد، حتماً داستاننویس نمیشوند. کسی داستاننویس میشود که قصهگوی خوبی است و میتواند قصههایش را خوب بازگو کند. بله، او میتواند داستاننویس خوبی... ادامه ›
کتاب خواب های رنگی گلی
- نویسنده: فاطمه خوش نشین
این کتاب مجموعه ایست از 11 داستان کوتاه جالب و جذاب از متن کتاب: یکی بود. یکی زیر یکیرو، نوشتی عزیزم! یکی نبود. یکی زیر، یکیرو. سوی چشمهایش آنقدر کم شده بود که فاصلهی بین دانههای روی میل بافتنیاش را درست نمیدید. انگشتانش جور چشمهایش را میکشید و فاصلهها را پیدا میکرد. ـ غیر از خدا هیشکی نبود صدای مینا درآمد: ـ مامان خانوم! اولندش هیشکی نیس و باید بگی هیچکس. دومندش داری دیکته میگی یا... ادامه ›
کتاب رهش
- نویسنده: رضا امیرخانی
رضا امیرخانی در کتاب رهش به رابطه زوجی معمار پرداخته که بعد از تولد فرزند بیمارشان، از یکدیگر فاصله گرفتهاند و هر کدام به شکلی با مشکلات زندگی در تهران درگیر هستند. این اثر که با محوریت آسیب توسعه شهری بر کیفیت زندگی تالیف شده، توانست جایزه کتاب برگزیده جلال آل احمد را برای نگارنده خود به ارمغان آورد و با استقبال فراوان خوانندگان مواجه شد. درباره کتاب رهش: علا و لیا با عشق با همدیگر ازدواج... ادامه ›
کتاب پیرزن جوانی که خواهر من بود
- نویسنده: صمد طاهری
اگر بهدنبال اثری هستید که بخش مهمی از فرهنگ زندگی مردمان شهر آبادان را بازتاب دهد، کتاب پیرزن جوانی که خواهر من بود را بخوانید. رمانی کوتاه از نویسندهی شایستهی ایرانی صمد طاهری . داستان در مورد یک راوی نامتعارف است که ابعاد گوناگون زندگی در شهر آبادان، تقابل با موقعیتهای زیست اجتماعی و همچنین درونمایهی «از میان رفتن معصومیت» را بیان میکند. دربارهی کتاب پیرزن جوانی که خواهر من بود قصه در... ادامه ›
کتاب ژیکال (سرآغازی نوین)
- نویسنده: بهزاد سعادت منش
کتاب ژیکال (سرآغازی نوین) نوشتۀ بهزاد سعادتمنش، داستانی تأثیرگذار از زندگی زنی به نام ژیکال است که علیرغم زندگی دشوار و شرایط پیچیدهای که در هر مرحله از زندگی برایش به وجود میآید، امیدوار و الهامبخش است. درباره رمان ژیکال: این کتاب سرگذشت پر پیچ و خم بانویی استوار و قوی به نام ژیکال است که در روستا متولد شده و از همان آغاز زندگیاش با دشواریها و مشکلات عدیدهای همچون فقر، از دست دادن... ادامه ›
کتاب آن سوی دیوار شیشهای
- نویسنده: زهرا جمالی
کتاب آن سوی دیوار شیشهای مجموعه داستانی کوتاه از زهرا جمالی می باشد. در بخشی از داستان های این کتاب می خوانید: همه جا غرق در سکوت و آرامش بود. انگار صدای خودش هم در گلو خفه شده بود. در گرگ و میش هوا فقط میتوانست تختهسنگهای بزرگ کوهستان را ببیند. آسمان را ابرهای خاکستری غرق کرده بودند، خالی از نور و ستاره. اما آرامآرام رشتههای باریک و سرخرنگی بر جایجایش نمایان میشدند، کمنور و پرنور درهم... ادامه ›
کتاب به خاطر دیگری
- نویسنده: زهرا بیگی
کتاب به خاطر دیگری، داستانی بلند و جذاب با محتوایی اجتماعی است که توسط زهرا بیگی به رشتۀ تحریر درآمده. در بخشی از کتاب به خاطر دیگری میخوانیم: عضلات صورت حیدرقلی دستخوش پرشهای عصبی شد، فکش لرزید و نفسش یکهو به شماره افتاد؛ یعنی که طاقت آن اهانت نابخشودنی را ندارد: «نتوانستن در ذات اقدس الهی نیست، خود ما آدمها مانع هستیم. اونها هم که شما میفرمایید، آدمیزاد هستند و آدمیزاد هم جایزالخطاست.... ادامه ›
کتاب پاس دو برجک دو
- نویسنده: سجاد افشار
کتاب پاس دو برجک دو برگرفته از خاطرات، دیدهها و شنیدههای سجاد افشار در دوران خدمت سربازی است. البته هیچکدام از نوشتهها و نامهای داخل کتاب عین واقعیت نبوده و او همه متون را با تخیلات خودش مخلوط کرده و به رشتهی تحریر درآورده است. سجاد افشار امیدوار است تا به وسیلهی این کتاب کمی از غم سربازان را نشان دهد، غمی که داخل پادگان چند برابر بیشتر از خارج آن خودنمایی میکند. در بخشی از کتاب پاس دو... ادامه ›
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش
- نویسنده: سینا دادخواه
کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش، داستانی بلند، نوشتهی سینا دادخواه است که به شرح زندگی شخصیتی بهنام فرزام میپردازد. او پس از کشف حقایقی دربارهی سرگذشت خانوادهاش، با شرایطی متلاطم مواجه میشود که باید در خلال آنها، تصمیمهای مهمی بگیرد. این کتاب بهرسم دیگر آثار نویسنده، از فضاهای شهری و مناسبات میان انسانها برای پیشبرد داستان بهره میگیرد. دربارهی کتاب قطعه نایاب برای تعمیر ریش تراش... ادامه ›
کتاب کنام
- نویسنده: سعید کاویانپور
سعید کاویانپور در کتاب کنام، ماجرای ساکنان یک آپارتمان در حال فروپاشی را شرح میدهد که به جای مشارکت با هم جهت بازسازی ساختمانشان، یکدیگر را مقصر میدانند و با هم میجنگند. دربارهی کتاب کنام در دنیایی که ما زندگی میکنیم بیشتر آدمها مریض هستند! از پشت سر خنجر میزنند و روبهرویمان میخندند. اگر لحظهای حواسمان به اطراف نباشد تلافی عقدههای درونیشان را روی سرمان خالی میکنند. خودمان چطور؟ آیا... ادامه ›
کتاب زمایا
- نویسنده: حامد خسروان
کتاب زمایا نوشتهی حامد خسروان، ماجرای کمک خلبانی ایتالیایی است که باید برای انجام مأموریتی به سارایوو برود ولی در زمان بازگشت به دستور مافوق خود در فرودگاه میماند و اتفاقات عجیبی برایش رخ میدهد. دربارهی کتاب زمایا: در ابتدای داستان کمک خلبان با یکی از پرسنل فرودگاه آشنا میشود که در پی آن تصمیمات عجیبی برای مافوق خود میگیرد. در ادامه او با یک خبرنگار زن ایتالیایی که زمانی عشق دوران جوانیاش... ادامه ›