معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب بیراهههای زندگی
- نویسنده: معصومه حبیبی
کتاب بیراهههای زندگی نوشتهی معصومه حبیبی، در مورد پسری به نام علی است که در گذشته مادرش را از دست داده و حالا با پدرش زندگی میکند. پدرش اخلاق تند و تیزی دارد و علی او را در مرگ مادر مقصر میداند. آشنا شدن با دخترکی بیخانمان او را وارد ماجراهایی میکند. در بخشی از کتاب بیراهههای زندگی (Bypaths of life) میخوانیم: سرما غوغا کرد و با لشگری تمام قد به داخل سالن هجوم آورد، دندانها به هم خورد،... ادامه ›
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب شاعرانههای یک مرد برفی به قلم محمدعلی قجه، رمانی با مضمون اجتماعی و عاشقانه است و داستان رازآلود شاعر جوانی را به تصویر میکشد که زندگی از هم پاشیدهای دارد و در تلاش است تا دوباره آن را از نو بسازد؛ راهی دشوار و پرپیچوخم که شجاعت زیادی برای به پایان رساندن آن نیاز است. کتاب شاعرانههای یک مرد برفی مناسب چه کسانی است؟ این کتاب به علاقهمندان به رمانهای اجتماعی و عاشقانه ایرانی پیشنهاد... ادامه ›
کتاب یک، دو، پنج حیات
- نویسنده: فرزانه رجبی
کتاب یک، دو، پنج حیات، رمانی واقعگرا نوشتهی فرزانه رجبی، داستان زندگی چند آتشنشان را بهطور موازی روایت میکند. نویسنده در این داستان تلاش میکند تا مخاطب را با دشواریهای زندگی حرفهای و شخصی آتشنشانها، تا حدودی آشنا کند. دربارهی کتاب یک، دو، پنج حیات آتشنشانی یکی از مشاغل دشوار و ضروری برای جامعه است. وضعیت کاری آتشنشانان به شکلی است که مرزی بین کار و زندگی شخصی آنان نمیتوان متصور شد... ادامه ›
کتاب آدوریها
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب آدوریها نوشتهی علی چنگیزی، رمانیست دربارهی فقر و مصیبت و آوارگی. این اثر که آخرین بخش از سهگانهی کویریِ نویسنده است، ترسیمگر چشماندازی متأثرکننده از تلاشهای یک خانواده برای بقا در دل شرایطی دشوار است. درباره کتاب آدوریها: خانوادهای به نام آدوری بنا بر دلایلی مجبور به مهاجرت از شهر و زیستن در فضایِ خشن بیابانی میشوند. دوام آوردن در دل این زندگی جدید، مستلزم متحملشدن بیرحمیها،... ادامه ›
کتاب سپیده سیاه
- نویسنده: میلاد سرداری
کتاب سپیده سیاه اثری خواندنی از میلاد سرداری است. این رمان ایرانی در مورد موضوع اعتیاد است و سعی دارد روایتی تکاندهنده و عمیق از این بیماری داشته باشد. سرداری در رمان خود از روایت اول شخص بهره برده تا به مخاطبان نشان دهد که حادثهی گرفتار آمدن در دام اعتیاد ممکن است برای هر شخصی رخ دهد و باید نسبت به آن کاملاً خودآگاه باشند. دربارهی کتاب سپیده سیاه کتاب سپیده سیاه نوشتهی میلاد سرداری به... ادامه ›
کتاب صوتی شاه پر
- نویسنده: مهدی عبدالله پور
کتاب صوتی شاه پر روایتی داستانی از مهدی عبدالله پور است. عبدالله پور در این داستان راوی حکایت دو دوست به نامهای رحیم و متین است که یکی کفتربازی حرفهای و دیگری در حال یادگیری از اوست. رحیم رسم و آداب نگهداری از کبوترها را به متین توضیح میدهد تا او هم بتواند از پرندههایش نگهداری کند اما متین تا یاد گرفتن زیر و بم این کار خیلی فاصله دارد. دربارهی کتاب صوتی شاه پر مهدی عبدالله پور در کتاب صوتی... ادامه ›
کتاب صوتی آینه
- نویسنده: محمود دولت آبادی
کتاب صوتی آینه اثر محمود دولت آبادی، دربارهی مردی است که به دلیل گم کردن شناسنامهاش هویت خود را از دست داده و در تلاش برای بازگرداندن هویت خود است. شناسنامه هویت انسان است هر فردی با وجود آن شناخته میشود و اجازه ورود به هر کاری را پیدا میکند اما اگر این سند به هر دلیلی از بین برود قسمتی از تاریخ زندگی فرد اعم از اسم، فامیل، محل تولد، تاریخ تولد و... نیز از بین خواهد رفت اما وجود این سند دال... ادامه ›
کتاب گنبد کبود
- نویسنده: کورش اسدی
کتاب گنبد کبود دربردارندهی هشت داستان کوتاه از کورش اسدی است که همگی فضایی مهآلود و تار دارد و در جهانی غریب، خیالی و وهمگون میگذرند. اسدی که از مهمترین و پیشروترین نویسندگان داستان کوتاه معاصر محسوب میشود، در این مجموعه به سراغ خطهای داستانی ساده و آدمهایی معمولی رفته ولی این قصهها و شخصیتها را در موقعیتهایی بکر و متفاوت قرار داده و کوشیده در آنها کندوکاو کند و به معنای جدیدی برسد.... ادامه ›
کتاب بلوتوث (داستانی کوچک برای کودکان سرطانی)
- نویسنده: عبدالرضا مولوی
سایر بچهها، راهی خانه شد. ماهان هر وقت تنها میشد تمام خاطرات گذشتهاش را مرور میکرد و از ناکامیهای زندگیاش دلتنگ میشد. او واقعا نمیخواست که تلخیهای زندگیاش را برای دیگران تعریف کند. آدم تو داری بود و چیزهایی که بقیه از او میدانستند تنها بخشی از قصهی زندگیاش بود. ماهان مهندس کامپیوتر بود و در یک شرکت خصوصی کار میکرد. معمولا سرش تو کار خودش بود و کمتر اهل خوش و بش با دیگران بود.... ادامه ›
کتاب صوتی ساطور
- نویسنده: جلال ملکشاهی
کتاب صوتی ساطور اثری از جلال ملکشاهی، یکی از نویسندگان معاصر ایران است. ملکشاهی در این داستان کوتاه راوی زندگی مردی جاهلمآب و لوطیمسلک است که میان ادامهی راه گذشتهی تیره و تاری که از سر گذرانده و انتخاب مسیری متفاوت برای آیندهاش مردد است. دربارهی کتاب صوتی ساطور جلال ملکشاهی در کتاب صوتی ساطور از هراسهای مردی میگوید که دلنگران از سرنوشت خود و خانواده، بهویژه دختر کوچکش، قصد دارد... ادامه ›
کتاب آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش
- نویسنده: مجتبا هوشیار محبوب
مجتبا هوشیار محبوب در کتاب آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش، سعی دارد با در هم ریختن برخی قواعد زبانی و استفاده از مونولوگهای هذیانوار، تصویری جدید و متفاوت از داستان را به ما نشان دهد. این اثر از سوی جایزه ادبی واو به عنوان رمان متفاوت و تحسین شده سال 1391 انتخاب شده است. شاید خیال کنید که در این کتاب کوچکترین اثری از زندگی نمیتوان یافت. یقینا همینطور است. رمان آقای مازنی و دلتنگیهای پدرش،... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب ژن معیوب
- نویسنده: مریم اسدی خانوکی
کتاب ژن معیوب روایتی اجتماعی است که در آن مریم اسدی خانوکی با زبانی ساده و روان به بیان معضلات اجتماعی پرداخته و آن را به چالش کشیده است. در بخشی از کتاب ژن معیوب میخوانیم: دستهایش میلرزید. پیشانیاش از عرق خیس شده بود. التهاب صورت و سرخی چشمهایش نشان از آشفتگی داشت. پلکهایش بیوقفه باز و بسته میشد. پلک پایین چشم چپش هر چند لحظه یک بار پرش داشت که حاکی از ضعف اعصاب بود. زن در مقابلش زانو... ادامه ›
کتاب زیوا
- نویسنده: فاطمه کریم آبادی
کتاب زیوا، نوشتۀ فاطمه کریم آبادی، داستان تمام دخترانی است که از دوران کوتاه و حساس نوجوانی عبور کردهاند اما بار احساسات ضد و نقیضش را سالها به دوش میکشند. زیوا شاید زنی در همسایگی همه ماست که داستان تولدش را تا جایی که میخوانیم و قرار است خوانندههایش بخوانند در یازده فصل بدون اسم در زمان حال، آینده و گذشته نوشته است. یازده فصلی که یک زندگی متشنج را خواندنیتر و شنیدنیتر میکند و انسانهای... ادامه ›
کتاب خواب های رنگی گلی
- نویسنده: فاطمه خوش نشین
این کتاب مجموعه ایست از 11 داستان کوتاه جالب و جذاب از متن کتاب: یکی بود. یکی زیر یکیرو، نوشتی عزیزم! یکی نبود. یکی زیر، یکیرو. سوی چشمهایش آنقدر کم شده بود که فاصلهی بین دانههای روی میل بافتنیاش را درست نمیدید. انگشتانش جور چشمهایش را میکشید و فاصلهها را پیدا میکرد. ـ غیر از خدا هیشکی نبود صدای مینا درآمد: ـ مامان خانوم! اولندش هیشکی نیس و باید بگی هیچکس. دومندش داری دیکته میگی یا... ادامه ›
کتاب مریلا (مجموعه داستان)
- نویسنده: نظام الدین مقدسی
آن شب که برای اولین بار مریلا را دیدم اندوهی پنهانی درونم را پر کرد. انگار او از جایی آمده بود که من خمیشه به آن فکر میکردم. از بهشت یا از جنگلهایی که نامشان را با لطاف خاصی به زبان میآوریم. پدرم گفت: مریلا از حالا پرستار مادرته. دخترم سارا! دستش را به طرفم دراز کرد. انگار که اگر این کار را نمیکرد مریلا من را با نقش قالیهای کف اتاق اشتباه میگرفت. بعد پدرم خندید و تند تند از اتاق بیرون رفا.... ادامه ›
کتاب خلوت کور
- نویسنده: یاسر محمدی
کتاب خلوت کور نوشتهی یاسر محمدی، شامل 10 داستان کوتاه است که گوشههایی از زندگیهای مختلفی در اجتماع و روزمرگیها و دغدغههای مردم را به تصویر میکشد. زندگیهایی که شاید دیدهاید ولی نخواستهاید درک کنید. یاسر محمدی در مقدمۀ کتاب خلوت کور بیان میکند: خلوت کور مرا به آسایشگاه نیکان میبرد. جایی که در آن آدمها هیچ وقت نتوانستند فرصت زندگی در جامعه را به دست آورند. سالمندانی که خانوادههایشان از... ادامه ›
کتاب با اعمال شاقه
- نویسنده: محمد حنیف
کتاب با اعمال شاقه تازهترین اثر محمد حنیف، درباره مردی است که با مرور خاطراتش شما را به درون یک هزارتوی داستانی هدایت میکند و بخشهایی از سرگذشت خود، زندگی افرادی دیگر و موقعیتها و اتفاقاتی خاص را برایتان بازگو میکند. این کتاب نامزد دریافت جایزه ادبی جلال آل احمد در سال 1398 شده است. درباره کتاب با اعمال شاقه: محمد حنیف از جمله نویسندگانی است که هم به فراگیری اصول داستان نویسی میپردازد و هم... ادامه ›
کتاب مردهها در راهاند
- نویسنده: ناتاشا امیری
کتاب مردهها در راهاند رمانی دیگر به قلم نویسندهی جوان ایرانی، ناتاشا امیری، است. این کتاب زندگی نسلهای زنان یک خانواده را در طی شش دهه در ایران معاصر و در بستر رویدادهای تاریخی و سیاسی این دوران روایت میکند. این زنها در شهری آرام در شمال ایران متولد شدهاند، اما تأثیرات وقایعی چون کودتای 28 مرداد، سیاستهای توسعهی دوران پهلوی، انقلاب و جنگ را از سر میگذرانند و پایشان به نقاط مختلف جهان... ادامه ›
کتاب قطار زندگی
- نویسنده: علیرضا باقری
داستانهای کتاب قطار زندگی اثر علیرضا باقری (سریتا) مجموعهای است سرشار از زندگی، حقیقت، عشق، جدایی، دلتنگی و ماجراهای شگفتانگیز که در لابهلای کلمات کتاب گنجاده شدهاند. کتاب قطار زندگی (Train of life) برای روح انسانی نوشته شده که آماده دریافت نور و حقیقت است. همراه با نویسنده در کوپههای قطار، زندگی و عشق را تجربه کنید و بگذارید زیبایی و شیرینی داستانها همراه با حقیقت شما را به سرمنزل اوقاتی... ادامه ›
کتاب صوتی یاقوت کبود
- نویسنده: مریم سادات طباطبایی
کتاب صوتی یاقوت کبود داستان کوتاهی از مریم سادات طباطبایی است. در این داستان کوتاه، ماجرای آشنایی اتفاقی دو زن و درددلهای غیرمنتظرهای را میشنویم که هر یک نشانی از خشونت خانگی را در خود دارند... دربارهی کتاب صوتی یاقوت کبود قصهی کتاب صوتی یاقوت کبود نوشتهی مریم سادات طباطبایی، از مطب دکتر آغاز میشود. زنی با زخمی بر روی گونهاش و عکس سونوگرافی در دست که هفتهی شانزدهم بارداریاش را نشان... ادامه ›
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه
- نویسنده: آزاده سوری
کتاب صوتی آن سوی بخار آینه روایتی داستانی از آزاده سوری است. سوری در این داستان کوتاه از روزمرگیها و چالشهای زندگی زنی به نام سایه صحبت میکند که درصدد است میان فرازونشیبها و دشواریهای زندگی متأهلی و نیازهای برآوردهنشده و آرمانهای محققنشدهی فردیاش تعادل برقرار کند. دربارهی کتاب صوتی آن سوی بخار آینه آزاده سوری در کتاب صوتی آن سوی بخار آینه راوی زندگی سایه است؛ زنی توانمند و تحصیلکرده... ادامه ›
کتاب صبحی در تاریکی
- نویسنده: فاطمه قهدریجانی
روزهای زندگی میگذرند و هر روز بهامید روزی بهتر سپری میشود. چگونه روزگاری در انتظار ماست؟ و موفقیت در انتظار توست، تویی که صبر را چرخهای زندگیات کردی و امید را سایبان راستین راه بیهموارت و تلاش را سرلوحهی کردارت و چه خوب است انسانیت، انسانیتی که فرق ما را با بقیهی مخلوقات نمایان میکند و آن سایبان سبز الهی که در انتظار توست، بارانی از رحمت بر تو میبارد و بخشایشی از آسمان، آسمان مال توست... ادامه ›
کتاب صوتی عشق خاکستری
- نویسنده: شهناز شهبازی
کتاب صوتی عشق خاکستری نوشتهی شهناز شهبازی، داستان کوتاه عاشقانهای است که بیشتر از آنکه بوی عشق بدهد، رنگ خشونت و مردسالاری را به خود گرفته. در این داستان ماجرای دختر جوانی را میشنویم که دور از چشم پدر سنتی، عاشق همکلاسی برادرش شده... دربارهی کتاب صوتی عشق خاکستری وقتی نام داستان عاشقانه به گوشمان میخورد، همه به یاد دلتنگی و تبوتاب عاشقانهی دو نفر برای رسیدن به هم و شیرینیهای این حس... ادامه ›