معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب صوتی بر شانههای زخمی ایل
- نویسنده: محمود عطایی
کتاب صوتی بر شانههای زخمی ایل نوشتهٔ محمود عطایی، داستان بخشی از زندگی ایلات بختیاری را روایت میکند و در خلال این داستان زیبا ویژگیهای مهم زندگی ایلاتی را برای مخاطب بازگو میکند. درباره کتاب صوتی بر شانههای زخمی ایل: محمود عطایی در این داستان بلند به شرح ویژگیهایی همچون عقاید مذهبی عشایر، روابط اجتماعی آنها، جایگاه زن در خانواده و اجتماع، آدابورسوم رایج بین آنها و نوع کار و زندگی این... ادامه ›
کتاب غبار غروب
- نویسنده: مهدیه عشرتی
کتاب غبار غروب نوشتۀ مهدیه عشرتی، داستانی از سرکشیهای دختری جوان است که به زورگوییهای جامعه مردسالار نه میگوید. از شهر و خانوادهاش جدا میشود و به روستای پدری میرود. اما هنوز نمیتواند به میل خودش زندگی کند. غبار غروب، زندگی گیسو سخن میگوید. او گله به صحرا میبرد، گاوها را میدوشد اما با ذهنی روشن برای خواستههایش میجنگد. در بخشی از کتاب غبار غروب میخوانیم: از غلت زدن در جایم خسته شدم،... ادامه ›
کتاب صوتی سنگ، سین آخر
- نویسنده: کیوان ارزاقی
کتاب صوتی سنگ، سین آخر رمانی از کیوان ارزاقی، نویسندهی جوان و خوشآتیهی کشورمان است. او در این اثر داستانِ مرد جوانی را بازگو کرده که برای دفن جنازهی یکی از بستگان خود، ناچار از گذراندن شبی در قبرستان میشود... درباره کتاب صوتی سنگ، سین آخر: شب سی اسفند است. از آن شبها که به قول سید یحیی، کاراکتر پرحرف داستان، غریب و پادرهواست. هوا سرد است و تاریکی محیط پیرامون را فرا گرفته. زمینِ پوشیده از... ادامه ›
کتاب مادر
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب مادر نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، فصل دوم رمان در حوالی عذاب، داستان زندگی زنی به اسم شیواست که با سختیهای فراوان کودکانش را خود به تنهایی بزرگ میکند. خلاصهای از کتاب مادر (فصل دوم رمان در حوالی عذاب): شیوا در جوانی همسرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. اما ازدواج با طاهر، مردی که هیچ بویی از... ادامه ›
کتاب شکل کودک - مجموعه داستان کوتاه
- نویسنده: حمیدرضا اکبری
کتاب حاضر، دربردارندة مجموعة داستان های کوتاه فارسی، با موضوعات مختلف اجتماعی است. داستان «شکل کودک» ماجرای مردی زندانی است که توسط شرکای خود به زندان افتاده است. او هر سه شنبه منتظر ملاقات کنندگان است. اصلی ترین ملاقات کنندة او پسر کوچکش «جبرئیل» است. دلخوشی های پدر نقاشی های جبرئیل است که هر هفته برای او می آورد. اما در شبی بمباران هوایی عراق، تمام دلخوشی های پدر را می گیرد و تنها نقاشی جبرئیل... ادامه ›
کتاب لحظههای بیتکرار
- نویسنده: الهام دیلمی فر
الهام دیلمی فر در کتاب لحظههای بیتکرار با داستان عاشقانهای که ارائه میدهد به شما کمک میکند تا در سختترین موقعیتهای زندگی هم ناامید نشوید و همیشه برای اهداف خود تلاش کنید. دربارهی کتاب لحظههای بیتکرار: الهام دیلمیفر داستان خود را با داوین آغاز میکند، آن هم در حالی که کنار جاده ایستاده است و میخواهد خود را از روستا به شهر برساند. مایکل او را سوار ماشینش میکند و به او پیشنهاد میدهد... ادامه ›
کتاب آدوریها
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب آدوریها نوشتهی علی چنگیزی، رمانیست دربارهی فقر و مصیبت و آوارگی. این اثر که آخرین بخش از سهگانهی کویریِ نویسنده است، ترسیمگر چشماندازی متأثرکننده از تلاشهای یک خانواده برای بقا در دل شرایطی دشوار است. درباره کتاب آدوریها: خانوادهای به نام آدوری بنا بر دلایلی مجبور به مهاجرت از شهر و زیستن در فضایِ خشن بیابانی میشوند. دوام آوردن در دل این زندگی جدید، مستلزم متحملشدن بیرحمیها،... ادامه ›
کتاب برسد به دست گمشدهها
- نویسنده: مژده الفت
مژده الفت سالها به آسیبهای جنگ، دوری مردم از زادگاهشان و مهاجرت اجباری آنان فکر میکرد. او سرانجام در کتاب برسد به دست گمشدهها، این موضوع را درونمایهی اصلی اثری ادبی قرار داد. شخصیت اصلی این کتاب، دختری به نام نگار است که راهی جز مهاجرت غیرقانونی به ترکیه برایش نمانده. در این میان خاطرات ترک شهر زادگاهش، کرمانشاه، در زمان جنگ ایران و عراق برای او تداعی میشود. دربارهی کتاب برسد به دست... ادامه ›
کتاب بیست هزار آرزو
- نویسنده: آناهیتا چشمه علایی
کتاب بیست هزار آرزو نوشته آناهیتا چشمه علایی، روایتگر ماجرای پزشکی است که در آستانه ورود به 51 سالگی، در حالی که از زندگی روزمره خسته شده، تصمیم میگیرد یک رمان بنویسد و به آرزوی دیرینهاش یعنی نویسندگی دست یابد. درباره کتاب بیست هزار آرزو: یک آرایشگاه زنانه اولین مکانی است که رمان در آن آغاز میشود؛ زن میانسالی برای رنگ کردن موهایش در نوبت نشسته است. او که علاقه زیادی به نوشتن دارد، در یک... ادامه ›
کتاب زنی که قمار شد
- نویسنده: آرام شهنواز
کتاب زنی که قمار شد به قلم آرام شهنواز، داستان زنی را به تصویر میکشد که زندگی، سختیهای بسیاری برای او رقم زده و حتی از سوی فرزندانش نیز مورد آزار و اذیت قرار گرفته است. در بخشی از کتاب زنی که قمار شد میخوانیم: گریه فخرى منو به گریه انداخت انگار بگى نگى مادرم فهمیده بود چى شده آروم گریه مىکرد وسط گریه رو کرد به فخرالسادات و گفت دختر من با خداست ابرو داره بچههاش از عزت هستن هر سهشون. حاجى... ادامه ›
کتاب صوتی عشق خاکستری
- نویسنده: شهناز شهبازی
کتاب صوتی عشق خاکستری نوشتهی شهناز شهبازی، داستان کوتاه عاشقانهای است که بیشتر از آنکه بوی عشق بدهد، رنگ خشونت و مردسالاری را به خود گرفته. در این داستان ماجرای دختر جوانی را میشنویم که دور از چشم پدر سنتی، عاشق همکلاسی برادرش شده... دربارهی کتاب صوتی عشق خاکستری وقتی نام داستان عاشقانه به گوشمان میخورد، همه به یاد دلتنگی و تبوتاب عاشقانهی دو نفر برای رسیدن به هم و شیرینیهای این حس... ادامه ›
کتاب صوتی لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
مجموعهای از داستانهای کوتاهی که به قلم آزاده جمشیدپور نوشته شدهاند. نویسنده در داستانهای کتاب صوتی لالایی نیروانا به سراغ برخی از مهمترین معضلات اجتماعی همچون فقر، طلاق و اعتیاد رفته است. دربارهی کتاب صوتی لالایی نیروانا آزاده جمشیدپور در مجموعه داستان کوتاه لالایی نیروانا از دریچهی روایت زندگی شخصیتهای داستانهایش به معضلات فرهنگی و اجتماعی روز میپردازد. فقر، اعتیاد، بزهکاری و طلاق از... ادامه ›
کتاب من مادام ... هستم
- نویسنده: منصور کمالی
کتاب من مادام ... هستم رمانی است نوشتهی منصور کمالی که حوادث آن، در خلال جنگ آلمان و فرانسه روی میدهد. اثر نامبرده بخشی از زندگی و احوالات زنی به نام ماریان را در میانهی این جنگ روایت میکند. این کتاب، سرگذشتِ زنی شاغل است که به او تجاوز میشود، خود را در روسپیخانهها مییابد و با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند. مبارزهی ماریان بر سر زندگی است. دربارهی کتاب من مادام ... هستم ماریان زنی... ادامه ›
کتاب صوتی نرگسها
- نویسنده: راضیه تجار
کتاب صوتی نرگسها نوشته راضیه تجار، دربردارندهی 10 داستان کوتاه است که با نگاهی ظریف به روایت رویدادهای زندگی میپردازد. عناوین داستانها عبارتند از: تصویرهای شکسته، نرگسها، هفت بند، بیست و چهار ساعت، از ستاره تا ستارگان، نگهداری لاله در باد سخت است، طلوع، باغ اما ویران، مرغ دریایی، ماه. راضیه تجار، در سال 1326 در تهران به دنیا آمد، وی در بیشتر داستانهایش با نثری شاعرانه و احساسی به نقش زنان... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب صوتی دختری که خودش را خورد
- نویسنده: سعید محسنی
سعید محسنی در کتاب صوتی دختری که خودش را خورد، قصه مرد معلمی را به تصویر میکشد که یک زندگی تکراری و ملالانگیز دارد و همواره خسته و تنهاست اما وقتی به شکلی غیرمنتظره درگیر یک ماجرای پلیسی میشود، زندگی او تغییر میکند. درباره کتاب صوتی دختری که خودش را خورد: شخصیتی جامعهگریز و منزوی را تصور کنید که تحت فشار اقتصادیست و زندگی یکنواخت و ملالتباری دارد و مجبور است هر روز مثل تمام آدمهای دیگر... ادامه ›
کتاب قربانیان خاموش
- نویسنده: خوشنام احدی جید
کتاب قربانیان خاموش اثر خوشنام احدی جید، ضمن اشاره به اهداف عالیهی خالق بیهمتا در آفرینش جهان هستی و آراستن آن با نظم و حکمت بیبدیل، تجربیات تلخ یک انسان بی گناه و فارغ از هر گونه جرأت دخالت در امور خارج از حد معمول را شامل میشود، تجربیاتی که در برههای از تاریخ سیاه حکومت دیکتاتورهای بیکفایت در ایران را حکایت میکند که با دخالت تفرقهافکنانه تعدادی از مدعیان فاقد شایستگی حاکمیت بر... ادامه ›
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد
- نویسنده: صبا ارسطو
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد نوشتهی صبا ارسطو، با روایت داستان دختری که در بین مشکلات و تعصبات خانوادهاش به دنبال به دست آوردن آزادی است، به شما نشان میدهد که هیچکس قادر نیست به تنهایی با سختیهای دنیا بجنگد و به همان چیزی که میخواهد دست یابد. در بخشی از کتاب او خواست دنیا را نجات دهد میخوانیم: وقتی داشتم قلم مو را به رنگ سبز آغشته میکردم؛ برق رفت. بدم نمیآمد در تاریکی بنشینم. حس خوبی... ادامه ›
کتاب سپاس
- نویسنده: فرح رشیدی
کتاب سپاس به قلم فرح رشیدی نامهای از طرف مادر به فرزند است که با لحنی شاعرانه از فراز و فرودهای زندگیاش حرف میزند... مطالعه این داستان کمک میکند از فشاری که سنتها بر دوش زنان میگذارد آگاه شویم و درکی عمیقتر از پیامدهای مردسالاری پیدا کنیم. درباره کتاب سپاس: هورفر راوی کتاب سپاس دختری است که در خانوادهای پدرسالار زندگی میکند. در خانه آنها همیشه پدر حرف اول و آخر را میزند و هیچ احترامی... ادامه ›
کتاب فراتر از آوای عشق
- نویسنده: عباس کریم سرداری
کتاب فراتر از آوای عشق به قلم عباس کریم سرداری، داستان زندگی پسری روستایی به نام عباس را به تصویر میکشد که به دلیل شرایط سخت مالی مجبور به ترک تحصیل میشود. داییاش که از این موضوع مطلع میشود او را با خود به شهری دیگر میبرد تا در آنجا درسش را ادامه دهد اما همین موضوع سرآغاز فراز و نشیبهای زندگی عباس میشود. دربارهی کتاب فراتر از آوای عشق: در روستا زندگی و کار با هم عجین شده است. این عجین... ادامه ›
کتاب تریتیکاله
- نویسنده: فاطیما پیرهادی
در این دانشکده هرکس پی یک چیز میگردد یکی در پشت میز و، دیگری هم رفته تا آرنج در جامیز میگردد یکی در جستجوی مدرک است و دیگری نوشابه یا تک تک یکی هم جیبها را در پی فندک، برای کارهای «جیز» میگردد در این دانشکده خواهر- برادرها جدا هستند و در تفکیک ولی بهنام با مریم، و شیوا با برادرزادهی پرویز میگردد ز تفکیک کلاس درسها گفتم، ولی آخر چه قانونی برای حکم کردن در پی استادهای هیز میگردد؟ اگر من... ادامه ›
کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم
- نویسنده: طاهره براتی نیا
کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم به قلم طاهره براتی نیا، حکایت مرد جوانی را روایت میکند که که عاشق و دلباخته یک زن مطلقه میشود. این مرد جوان یک زندگی تکراری، از آسانسور تا اتاق استیجارهایاش دارد اما پس از این که عاشق این زن میشود زندگیاش تغییر میکند و جلایی تازه به خود میگیرد. در بخشی از کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم میخوانیم: آن یک مشت آجیل... ادامه ›
کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم
- نویسنده: رضا فکری
روایتی از شور و شوق جوانی و به آتش کشیده شدن آمال و آرزوها. کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم، رمانی با درون مایهای سیاسی و اجتماعی نوشته رضا فکری است که ماجرای زندگی چند جوان را در یک بازه ده ساله به تصویر میکشد. درباره کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم: در رمانهای کلاسیک سفری زیبا و منظم از سیر و سلوک قهرمانان داستان به تصویر کشیده میشود اما کتاب ما بد جایی ایستاده بودیم یک رمان مدرن تمام عیار و... ادامه ›
کتاب کباب غاز
- نویسنده: محمدعلی جمالزاده
منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 داستان کوتاه در ایران با مجموعه ی یکی بود یکی نبود از سید محمد علی جمالزاده در سال 1300 متولد شد. محمد علی جمالزاده در سال 1274ش. در خانواده ای روحانی در اصفهان به دنیا آمد. در هفده سالگی برای تحصیل به بیروت رفت و سپس رهسپار پاریس شد. او نخستین مجموعه ی داستان های کوتاه ایرانی را تحت عنوان یکی بود یکی نبود در سال 1300 منتشر کرد. به... ادامه ›