معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
رمان از تهی سرشار
- نویسنده: علی حدادی اصل
از تهی سرشار، رمانی است اجتماعی که بحرانهای زندگی در دنیای مدرن و انسانهایش را روایت میکند. این اثر داستان دانشجویی است به نام”رها “که تصمیم دارد پایان نامه دوره کارشناسی ارشداش را درباره اخوان ثالث و آثار و احوالات او بنویسد. از متن کتاب: نمیتوانستم در چهرۀ بابا خیره شوم. بهانه آوردم که تا شما اینجایید، یک سر به قطعۀ هنرمندان میزنم و زود برمیگردم. سوار ماشین عمو علیرضا شدم. سیگاری آتش... ادامه ›
کتاب واحد شماره دو!
- نویسنده: عاطفه طیه
عاطفه طیه در کتاب واحد شماره دو! به معضلات زندگی زنان در جوامعی میپردازد که در حال پشت سر گذاشتن ساختار سنتی خود و ورود به دنیای مدرن هستند. قهرمان این رمان زنی تنها و افسرده است که زیر بار مسئولیتهای زندگی کمر خم کرده... درباره کتاب واحد شماره دو! زن ایرانی در دوران گذر از جامعهی سنتی به سر میبرد. او هم وظایف یک زن خانهدار که شامل تربیت و مراقبت از فرزندان، نظافت منزل و تهیه غذا میشود را... ادامه ›
کتاب سالهای عقرب
- نویسنده: محمد بهارلو
کتاب سالهای عقرب تالیف محمد بهارلو، رمانی در مورد مبارزههای سیاسی و اجتماعی یک خانواده از طبقۀ متوسط است. اسحاق کارگری است که همراه خانواده دوران تبعید خود را در یک شهر بندری میگذراند. مادر پیر با نفسی که دیگر به خسخس افتاده با خود عهد کرده است تا زمانی که به شهر خود بازنگردند پا از خانه بیرون نگذارد. اسحاق و همسرش چشم به راه فرزندشان نجف هستند که از دست گزمهها گریخته و در ناکجاآبادی خود را... ادامه ›
کتاب مردگان باغ سبز
- نویسنده: محمدرضا بایرامی
اگر بالاش هرگز با شاعری از اعضای حزب دموکرات آذربایجان، ملاقات نمیکرد، شاید در آخر پیرمردی بازنشسته میشد و این داستان هرگز شکل نمیگرفت، اما او برای سرنوشت خود تصمیم دیگری گرفت. کتاب مردگان باغ سبز دربارهی تقدیر تلخی است که گریبانگیر بالاش و صدها جوان دیگر شد. محمدرضا بایرامی ما را به هشتاد و اندی سال پیش در شهر تبریز میبرد؛ جایی که جعفر پیشهوری مشغول تشکیل حکومت خودمختار است. این داستان... ادامه ›
کتاب عبور از خاک
- نویسنده: علی ناصری
این کتاب مجموعه سه داستان است که در 125 صفحه و در ژانر اجتماعی و سبک های رئال و سوررئال نگارش شده است... اولین داستان با عنوان اتاق بازجویی به شرح جزئیات وحشتناک بازجویی از یک متهم سیاسی می پردازد... داستان دوم با عنوانعبور از خاک شرح سور رئالیستی سرنوشت مردی است که در حال درختکاری، زمین زیر پایش دهان باز می کند و او ناگهان سر از دنیای ناشناخته ی دیگری در می آورد ...و حوادث خوشایندی برایش پیش می... ادامه ›
کتاب کک
- نویسنده: لیلی والی
کتاب کک نوشتهی مهدیس مسکینی و لیلی والی، روایتگر زندگی پسری شهرستانی است که ناچار شده برای گذران زندگیاش به تهران مهاجرت کند اما زندگی از همان روزهای اول با او خوب تا نمیکند. او در تهران موفق به پیدا کردن شغلی مطابق با مهارتهایش نمیشود و برای ادامهی زندگی ناچار میشود وارد مسیری شود که او را به ناکجا میرساند. آیا او موفق خواهد شد خودش را از ورطهای که در آن گرفتار شده، بیرون بکشد؟... ادامه ›
کتاب زیاگان شصت (مجموعه داستان کوتاه)
- نویسنده: توحید تیموری
مجموعه ای از 7 داستان کوتاه از توحید تیموری از متن کتاب: دوست دارم وقتی کاوه اینجوری لباس میپوشد. شلوار مشکی تنگ براقش با آن پیراهن دکمهدار که همیشه باز میگذارد تا در این وقت سال بادی که از در باز تراس داخل میآید خنکش کند. تا حالا این موضوع را به او نگفتم. میدانم اگر این موضوع را بداند وقتی این لباسها را میپوشد زیرچشمی مرا مرور خواهد کرد تا عکسالعملم را بببیند. آن موقع است که دیگر این... ادامه ›
کتاب فصل آخر
- نویسنده: مژده اسفندیاری راد
کتاب فصل آخر، ماجراهای زندگی پرپیچوخم دختری به نام شیرین را روایت میکند و مخاطب را با او، از روزهای نوجوانی و خانهی پدری، تا جوانی و مهاجرتش به آلمان، همراه میکند. مژده اسفندیاری راد در این رمان اجتماعی به صورت ویژه به مسائل زندگی مهاجران و پناهجویان پرداخته است. دربارهی کتاب فصل آخر مهاجرت و تغییر محل زندگی با هدف بهبود شرایطی که در زندگی خود تجربه میکنیم، از رویاهاییست که بسیاری از... ادامه ›
رمان نارگل
- نویسنده: حدیث گل زاده
همۀ ما یک خواب مشترک دیدیم ... خواب بود؟!! چون به قدری دور نمای حوادثی که در خلال آن سالهای طلایی رنگ اتفاق افتاد، از نظرزندانیان دنیا بعید به نظر میرسد که با وجود حقیقی بودن، حالا دیگر رنگی از خواب و رؤیا گرفته است . چون سر، باز بودن، کمترین کار کسانی بود که آفریدگار لحظه لحظههای آن رؤیای محال و هر یک به تنهایی، ربّ النوع عشق بودند. همانند یک کوه که عظمت آن را وقتی در مییابی که از آن فاصله... ادامه ›
کتاب من مادام ... هستم
- نویسنده: منصور کمالی
کتاب من مادام ... هستم رمانی است نوشتهی منصور کمالی که حوادث آن، در خلال جنگ آلمان و فرانسه روی میدهد. اثر نامبرده بخشی از زندگی و احوالات زنی به نام ماریان را در میانهی این جنگ روایت میکند. این کتاب، سرگذشتِ زنی شاغل است که به او تجاوز میشود، خود را در روسپیخانهها مییابد و با مشکلات زیادی دستوپنجه نرم میکند. مبارزهی ماریان بر سر زندگی است. دربارهی کتاب من مادام ... هستم ماریان زنی... ادامه ›
کتاب اجتماع بیاجتماع
- نویسنده: امیرحسین لگا
کتاب اجتماع بیاجتماع اثر امیرحسین لگا، داستانی جنایی است که سعی دارد ناهنجاریهای دنیای امروز را بیان کند. این کتاب با نگاهی نقادانه به عمق روابط اجتماعی، داستان خبرنگاری را روایت میکند که در تلاش است از قتلهای زنجیرهای رخداده پرده بردارد؛ او در این مسیر با وقایعی روبهرو میشود که هریک ریشه در یک معضل اجتماعی دارد. دربارهی کتاب اجتماع بیاجتماع وقوع قتلی بهشدت دلخراش در یکی از محلههای... ادامه ›
کتاب فرزند ناب
- نویسنده: زینت شیخ مرادی
داستان زندگی مردی روستایی به نام باباعلی و آخرین فرزند او، عرشیا، در کتاب فرزند ناب نوشتهی زینت شیخ مرادی نگاشته شده است. این کتاب که در گروه رمانهای فارسی قرار میگیرد، داستانی از تلاش و استقامت یک مرد روستایی و خانوادهی اوست. دربارهی کتاب فرزند ناب باباعلی مردی روستایی، صادق، درستکار و معتمد خان و اهل روستاست. تا جایی که خان او را برای کارهای شخصی مثل تحقیق دربارهی ازدواج پسرش میفرستد.... ادامه ›
کتاب آریا
- نویسنده: زهره زاهدی
داستان کتاب آریا نوشتۀ زهره زاهدی، در مورد پسری به نام آریا است که خانواده خودش را از دست میدهد و در طول زمان با جمع کردن افراد بی سر و سامان دور خودش خانواده بزرگتری تشکیل میدهد که خیلی قویتر از خانواده اولش باشند. در بخشی از کتاب آریا میخوانیم: در آن شب گرم تابستانی مانی حال دیگری داشت. بیدلیل و بیجهت دلش برای مروارید تنگ بود و بسیار خویشتنداری میکرد که به مغازۀ او سر نزند و با او یک... ادامه ›
کتاب اندوه مونالیزا
- نویسنده: شاهرخ گیوا
شاهرخ گیوا در کتاب اندوه مونالیزا، داستان خانوادهای را به تصویر میکشد که در دورهی پهلوی زندگی میکنند و شهرداری قصد دارد منزل آنها را برای ساخت پل تخریب کند. این خانواده که بیشتر اعضای آن در نمایش روحوضی مشغول به کار هستند، آرام آرام دچار مشکلاتی میشوند که باعث میشود نهایتاً از هم پاشیده شوند. اما این پایان داستان نیست زیرا بهرام که یکی از اعضای این خانواده قدیمی است، شروع به روایت داستان... ادامه ›
رمان گذر تنگ دلتنگی
- نویسنده: فریبا رحمانی
در کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی، به تالیف فریبا رحمانی، با یک گذر تنگ، جادهی بیفروغ، سکوت پرصدا، ندای بیصدا و یک ردپای بیجا همراه میشوید. همهاش حاکی از وجود کیست؟ چه کسی سکوت را میشکند؟ چه کسی ندای بیصدا را در گوش زمزمه میکند. این ردپا، حاکی از قدمهای کیست؟ در جادهی بیفروغ قلبها، درگذر تنگ دلتنگیها... این گذر، گذر دیگری خواهد شد! اگر... در بخشی از کتاب رمان گذر تنگ دلتنگی میخوانیم:... ادامه ›
کتاب بازی زمانه
- نویسنده: عبدالله خادمیان
بازیهای بیپایان سرنوشت و سرگذشت پسری جوان، موضوع کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان است که در قالب داستانی در زمان معاصر نگاشته شده. ماجرا از سالهایی نهچندان دور آغاز میشود و به روایت تجربیات قهرمان داستان در دوران کودکی، جوانی، وقوع جنگ با عراق و سالهای پس از آن میپردازد. دربارهی کتاب بازی زمانه کتاب بازی زمانه به قلم عبدالله خادمیان، روایت پسری هفتساله از خانوادهای فقیر است که... ادامه ›
کتاب نوازنده
- نویسنده: حجت یکتا
کتاب نوازنده نوشتهی حجت یکتا، داستان نوازندهی دورهگردی است که با مشکلات زیادی در زندگی روبهرو میشود ولی با کمک همسرش از این منجلاب نجات پیدا میکند و خود را میرهاند. ناصر که پدری دائمالخمر و قمارباز دارد از کودکی عاشق ساز و نوازندگی است ولی پدر بههیچوجه اجازه نمیدهد او به سمت موسیقی برود. بیتوجهیها و رفتارهای ناخوشایند پدر درنهایت باعث میشود ناصر در موقعیتی دشوار قرار بگیرد که هرگز... ادامه ›
کتاب جذاب قاتل
- نویسنده: فخرالسادات اسکندری ورامین
کتاب جذاب قاتل، داستان معاصر فارسی نوشتهی فخرالسادات اسکندری ورامین، روایتگر زندگی زن جوانی است که سالهاست در چنگال خستگی روحی و جسمی مداوم و مزمن زندگی و روزمرگی اسیر شده و در یکی از روزهای آرام و خلوتی که در مغازهاش میگذراند، با ویزیتور جوانی روبهرو میشود که اگرچه در برخورد اولیه ارتباط ناقص و سردی بین آنها برقرار میشود؛ اما در روزهای بعدی جرقههای یک تعامل دوطرفه و پررنگ میان آنها،... ادامه ›
کتاب سفر به ریشه ها
- نویسنده: راضیه تجار
داستان های این مجموعه برای خواننده تداعی کننده اتفاق هایی است که می تواند در زندگی هر کسی روی داده باشد. اگرچه نمی توان یک تم مشخص برای این مجموعه انتخاب کرد ولی مرگ و انتظار از مهم ترین بن مایه های داستانی این کتاب به شمار می روند. حتی در داستان اول آنجا که نویسنده از پاییز و خاطرات دایه می نویسد باز هم انتظاری را طلب می کند که انگار پایانی ندارد. بخش هایی از متن کتاب: پاییز و غروبهای زودرس و... ادامه ›
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر
- نویسنده: فرشته احمدی
کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر چندین داستان کوتاه از فرشته احمدی، نویسندهی معاصر، را پیش روی علاقهمندان داستانهای ایرانی قرار میدهد. داستانهای این کتاب عموماً بازتابی از دغدغههای گوناگون زندگی زنان ایران به حساب میآیند. دربارهی کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر کتاب گرمازدگی و داستانهای دیگر، مجموعهای است از چندین داستان کوتاه جذاب و خواندنی. فرشته احمدی، نویسندهی این کتاب، تاکنون... ادامه ›
کتاب کوته فکران جامعه
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب کوته فکران جامعه نوشتهی احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد. دربارهی کتاب کوته فکران جامعه: جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه... ادامه ›
کتاب زیوا
- نویسنده: فاطمه کریم آبادی
کتاب زیوا، نوشتۀ فاطمه کریم آبادی، داستان تمام دخترانی است که از دوران کوتاه و حساس نوجوانی عبور کردهاند اما بار احساسات ضد و نقیضش را سالها به دوش میکشند. زیوا شاید زنی در همسایگی همه ماست که داستان تولدش را تا جایی که میخوانیم و قرار است خوانندههایش بخوانند در یازده فصل بدون اسم در زمان حال، آینده و گذشته نوشته است. یازده فصلی که یک زندگی متشنج را خواندنیتر و شنیدنیتر میکند و انسانهای... ادامه ›
کتاب یک مغول خوب (مجموعه داستان)
- نویسنده: نظام الدین مقدسی
مردمان را از پیر و جوان از خانهها بیرون آوردندی و مرد و زن به طرف صحرا بردندی. آنگونه که شهر خالی شد و هیچ نماند. آنگاه مردمان را قسمت کردی و هر قسمت بیست نفر شدی. فرمان آمد که هر سرباز بیست نفر با خود به جایی برده و گردن زند تا تمامی هلاک شوند. چنین بشد و هر سرباز بیست نفر از خراسانیان با خود بردی. آوردهاند که سربازی بیست نفر با خود بردی و دستور میداد که صف شوند. آنگاه گفتی که زانو زده سر... ادامه ›
کتاب پسر رها شده و فرشته درد
- نویسنده: امیرحسین ابوئی مهریزی
امیرحسین ابوئی مهریزی ملقب به هیراد در کتاب پسر رها شده و فرشته درد، داستانی از ترس؛ غم؛ شادی؛ عشق؛ محبت و... به رشته تحریر درآورده است که فقط جنبه سرگرمی دارند و کاملا زاییدۀ قوه تخیل اوست. به راستی که آخر زندگی ما چه میشود؟ آیا ما نیز هدف مشخصی داریم، میدانیم برای چه تلاش میکنیم، و اصلا برای چه زندهایم، آیا اصلا تلاشی میکنیم؟ اگر نه، بلند شو؛ بلند شو کاغذی بردار و برای خودت هدفی مشخص کن!!... ادامه ›