معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب سپیده سیاه
- نویسنده: میلاد سرداری
کتاب سپیده سیاه اثری خواندنی از میلاد سرداری است. این رمان ایرانی در مورد موضوع اعتیاد است و سعی دارد روایتی تکاندهنده و عمیق از این بیماری داشته باشد. سرداری در رمان خود از روایت اول شخص بهره برده تا به مخاطبان نشان دهد که حادثهی گرفتار آمدن در دام اعتیاد ممکن است برای هر شخصی رخ دهد و باید نسبت به آن کاملاً خودآگاه باشند. دربارهی کتاب سپیده سیاه کتاب سپیده سیاه نوشتهی میلاد سرداری به... ادامه ›
کتاب از همان راهی که آمدی برگرد
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب از همان راهی که آمدی برگرد به قلم فرشته نوبخت، توسط چهار راوی که هر کدام حول هستهی اصلی داستان به روایت زندگی خود میپردارند، به رشته تحریر درآمده و در نهایت داستانهایی تو در تو در دل قصه اصلی روایت میشود. شخصیت اصلی داستان دختری به نام شیوا است. دختری که کودکیاش را در پرورشگاه گذرانده و بزرگ شده اما اکنون میخواهد که برای خودش زندگی کند. قصد دارد کار پیدا کند و جایگاهی مناسب بدست آورد... ادامه ›
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب ورودی غربی، نیمکت سوم همراه با سی و سه داستان دیگر اثری از مهرداد اسماعیل پور است. این کتاب مجموعهای از داستانهای کوتاه که به طور میانگین شامل هفتصد کلمه است و شیوهی روایی غالب آنها اول شخص است. ادامه ›
کتاب کتابدار
- نویسنده: محرمعلی دودانگه
کتاب کتابدار نوشتهی محرمعلی دودانگه، داستان متصدی کتابخانهای را به تصویر میکشد که با پیدا کردن چکی ارزشمند درگیر ماجراهایی عجیب و پیچیده میشود. درباره کتاب کتابدار: محرمعلی دودانگه در این داستان ماجرای متصدی کتابخانهای را روایت میکند که داخل یکی از کتابهای اهدایی کتابخانه چکی با مبلغی بالا پیدا میکند. بدین ترتیب متصدی برای یافتن صاحب چک وارد ماجرایی پیچیده میشود که در آن صاحب چک قصد... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
کتاب سیاه مرداب
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
در کتاب سیاه مرداب، تالیف پروانه شفیعی نیا، مهرآسا و آزاده تصمیم میگیرند از شخصی مریض که البته از یک بیماری روحی رنج میبرد، مراقبت کنند که در این بین اتقاقاتی هم میافتد... در بخشی از کتاب سیاه مرداب میخوانیم: حرامزاده! شاید دخترک بیچاره اولین نبود، آخرینش هم! اصلا مهرآسا خودش دیده بود! دختری جوانتر از خودش را که آن حرامی به خانهاش آورده بود. خودش! به چشم خودش! همان روزی که بسته هروئین... ادامه ›
کتاب هنوز زمستان است
- نویسنده: مژده اسفندیاری راد
کتاب هنوز زمستان است، داستانی واقعگرا نوشتهی مژده اسفندیاریراد است. شخصیت اصلی این رمان زنی دانشجوی دکتری جامعهشناسی است که در تلاش است تا برای نوشتن تز دکتریاش به اطلاعات میدانی مناسبی دست پیدا کند. موضوع رسالهی دکتری او، به مسائل اجتماعی زنان مربوط است. دربارهی کتاب هنوز زمستان است مژده اسفندیاریراد نویسندهی کتاب هنوز زمستان است، در این داستان قصهی زنی به نام سایه را روایت میکند که... ادامه ›
کتاب ته - Run
- نویسنده: حسین قسامی
حسین قسامی در کتاب ته - Run با استفاده از راویهای متعدد در قالب یک داستان کلی، زندگی شخصیتهای گوناگونی را به تصویر میکشد که هر کدام با معضلات مختلفی در کلان شهر تهران رو به رو هستند. رمان ته - Run در واقع قصهای اجتماعیست که به وسیلهی چرخش روایتها در بین شخصیتهای متعدد داستان، ماجرای زندگی افراد متفاوت را شرح میدهد. در این کتاب حسین قسامی با استفاده مهارت شگفتانگیزش در داستانپردازی... ادامه ›
کتاب پشت درخت توت
- نویسنده: احمد پوری
داستانی در مورد آرزوها، رویاها و آرمانهای یک دوره. کتاب پشت درخت توت در دههی چهل و در شهر تبریز روایت میشود. داستان نویسندهای که قرار است شروع به نوشتن یک رمان کند، اما بهواقع چه مسیر و ماجراهایی انتظارش را میکشند. این رمان خواندنی در باب ایدههایی از مقاومت فردی است. احمد پوری در این کتاب تأثربرانگیز بخشی از درون خود را درون روایت بازتاب داده است. این رمان به ما نشان میدهد که چگونه هویت... ادامه ›
کتاب آدم و خاک
- نویسنده: جواد رضایی
کتاب آدم و خاک از جواد رضایی، روایت خانوادهایست که هر یک از اعضای آن با مشکلات عجیبوغریبی دستوپنجه نرم میکنند، همهی فرزندان خانواده یک ویژگی مشترک دارند: همه به اتفاق معتقدند که تمام مشکلاتی که دارند، از وجود پدرشان و رفتارهای او سرچشمه میگیرد. در این رمان از خانوادهای میخوانیم که همیشه با غم و چالش روبهرو است و در نهایت هم سرنوشت غمانگیزی برای آنها رقم میخورد. دربارهی کتاب آدم و... ادامه ›
کتاب اسبها هنوز در من شیهه میکشند
- نویسنده: محمدرضا آریان فر
مدئا در روح شخصیت اصلی کتاب اسبها هنوز در من شیهه میکشند، حلول میکند! مائده که همه او را شوری یا شورانگیز میخوانند، با همسرش، سالور، و دو فرزندش زندگی خوبی دارند؛ تااینکه سه رویداد جدید نظم طبیعی زندگیشان را بر هم میزند: تمرین نمایشنامهی مدئا در پارکینگ آپارتمان، نقلمکان خانواده از سعادتآباد تهران به هشتگرد و برگشتن عشق قدیمی سالور به ایران. محمدرضا آریانفر در این رمان، نمایشنامهی... ادامه ›
کتاب کشتارگاه
- نویسنده: سالار کنعانی
سالار کنعانی در کتاب کشتارگاه داستان زندگی دو دوست به نامهای «کانی» و «آسو» را به تصویر میکشد؛ دو دختر که یکی در میان کتابهایش زندگی میکند و دیگری تمام آمال و آرزوهایش در ازدواج خلاصه میشود. داستان پرکشش این اثر شما را تا پایان با خود همراه خواهد کرد. درباره کتاب کشتارگاه: «دوباره، وقتی با آسو از کنار کوچه گذشتند، ایستاد و به انتهای کوچه نگاه کرد. کوچه سراشیبی تندی داشت و آنجایی که خانهها... ادامه ›
کتاب گذرا، چون عشق
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب گذرا، چون عشق اثر مهرداد اسماعیل پور، مجموعهای از چهل داستان کوتاه با موضوع اجتماعی است که درونمایهی آنها دوست داشتنهای ساده و روزمرهاند. شیوهی روایی بیشتر داستانها اول شخص است و بعضی از آنها تماماً مکالمهی میان دو شخصیت هستند. در بخشی از کتاب گذرا، چون عشق میخوانیم: - آخرین باری که خندیدم کی بود؟ - چرا همهاش حسرت میخوری؟ - خاطره خود کلانتر جان است، نسیم من! - آخرش کی چی؟... یه... ادامه ›
کتاب شکل کودک - مجموعه داستان کوتاه
- نویسنده: حمیدرضا اکبری
کتاب حاضر، دربردارندة مجموعة داستان های کوتاه فارسی، با موضوعات مختلف اجتماعی است. داستان «شکل کودک» ماجرای مردی زندانی است که توسط شرکای خود به زندان افتاده است. او هر سه شنبه منتظر ملاقات کنندگان است. اصلی ترین ملاقات کنندة او پسر کوچکش «جبرئیل» است. دلخوشی های پدر نقاشی های جبرئیل است که هر هفته برای او می آورد. اما در شبی بمباران هوایی عراق، تمام دلخوشی های پدر را می گیرد و تنها نقاشی جبرئیل... ادامه ›
کتاب کمی مایل به سرخ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کمی مایل به سرخ نوشتهی فرشته نوبخت، رمانی جذاب با فضایی متفاوت است که داستان زنی به نام پونه را روایت میکند. او پس از سه ماه از کما بیرون میآید، چرخی در گذشتهاش میزند و به جستجوی اخبار و اتفاقاتی میپردازد که در این مدت سبب تغییر آدمهای اطرافش شده است. این اثر، داستانی با سبک مدرن دارد که ایدهی اصلی آن بر اساس مرگ یکی از نزدیکان نویسنده شکل گرفته است. او در این کتاب مثل دیگر آثارش،... ادامه ›
کتاب رهگذر تاریکی
- نویسنده: شمیم حیدری
هیچکس نمیداند سرنوشت چه چیزی را برایش رقم خواهد زد! کتاب رهگذر تاریکی به قلم شمیم حیدری رمانی اجتماعی است که درباره زندگی مردی به نام اهورا صحبت میکند. مردی که قربانی یک تصادف واست و این اتفاق بیناییاش را از او میگیرد. حالا اهورا به دنبال انتقامی است که زندگیاش را زیر و رو میکند... دربارهی کتاب رهگذر تاریکی اهورا بعد از یک تصادف سخت در بیمارستان بستری شده و در پی این تصادف، بیناییاش را... ادامه ›
کتاب غزل سیب
- نویسنده: منیرالدین بیروتی
کتاب غزل سیب، مجموعهای از 9 داستان کوتاه ایرانی نوشتهی منیرالدین بیروتی است؛ روایتهایی از زندگیها و دغدغههای انسانهای عادی. انسانهایی که ممکن است به ما شباهت زیادی داشته باشند و نویسنده توانسته با قلم رسا و سبک روایی خاصی که دارد، هر مخاطبی را با داستانهای خود همراه کند. دربارهی کتاب غزل سیب مجموعه داستانها معمولاً طرفداران خاص خودشان را دارند و محبوبیت آنها هم به این دلیل است که... ادامه ›
کتاب دزد
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب دزد به قلم احسان کیان فرد، داستان دو دسته از مردم را به تصویر میکشد که دو زندگی متفاوت دارند. هر دو دسته انسانهای خوب و شریفی هستند. اما راه و رویهای که در پیش میگیرند با هم متفاوت است. دسته اول به سختی میکوشند تا نتیجه کار خود را بیابند و قصه آنها واقعی است. دسته دوم سعی در به سرعت یافتن خوشبختی و سعادت دارند و قصه آنها ساختگی است. وجه اشتراک مابین این دو گروه، افرادی هستند که... ادامه ›
کتاب دنیای من
- نویسنده: لیدا ناصحی
لیدا ناصحی در کتاب دنیای من داستان دخترِ نقاشی را روایت میکند که در مسیر موفقیت و برنده شدن در مسابقهای قدم برداشته است و در حین تکاپوها و تلاشهای مربوط به این مسابقه پی به حقایقی در خصوص زندگی خود میبرد. معرفی رمان دنیای من: رمان کوتاه دنیای من اثری متفاوت محسوب میشود و شما را با دختری به نام دنیا آشنا میکند. این دختر، ذهن پرسشگر و پویایی دارد و همواره به دنبال پاسخهای مناسب و منطقی است.... ادامه ›
کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من
- نویسنده: مریم السادات میرحسینی
دغدغههای زنانه از درونمایههای رایج داستانهای معاصر است که میتواند بیانگر حقایق اجتماعی و فرهنگی مهمی در جامعهی ایران باشد. در کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من، نوشتهی مریم السادات میرحسینی، ده داستان کوتاه با محوریت شخصیتهای زن گرد آمده است. زبان این داستانها پخته و سرشار از عواطف انسانی و صور خیال است. دربارهی کتاب مادرها و مادربزرگهایی شبیه من در دهههای گذشته نویسندگان مختلفی با... ادامه ›
کتاب انتقام پدرانه
- نویسنده: سید یعسوب حسینی
سید یعسوب حسینی در کتاب انتقام پدرانه، داستان خانوادهای را در سه اپیزود روایت میکند. پدر خانواده مجبور میشود از روستا به تهران کوچ کند تا زندگی جدیدشان در شهر را بر پایهی هدفی والا، یعنی تحصیل فرزندانش، بنا کند. اما متأسفانه آنها نه تنها به هدف خود دست نمییابند، بلکه پدر و بنیان خانوادهشان به سوی پرتگاه کشیده میشوند. دربارهی کتاب انتقام پدرانه: از دل غصهها، کمبودها و شکستهاست که... ادامه ›
کتاب یک شاعر به فروش میرسد
- نویسنده: ابوالحسن درویشی مزنگی
یک شاعر که در میان جمع تنهاست! این است داستان زندگی استاد شاعر؛ قهرمان کتاب یک شاعر به فروش میرسد، اثر ابوالحسن درویشی مزنگی . این داستان، جامعهای را به تصویر میکشد که هنر و ادبیات در آن تبدیل به کالا شدهاند و اگر کسی از این قاعده پیروی نکند، محکوم به انزوا است. دربارهی کتاب یک شاعر به فروش میرسد حالا که پول همهچیز را تعیین میکند، هنر و ادبیات نیز ناگزیر به این ورطهی هولناک در میافتند؛... ادامه ›
کتاب ایشان
- نویسنده: احمد ابوالفتحی
کتاب ایشان، به قلم احمد ابوالفتحی، رمانی پرکشش و واقعگرایانه دربارهی سینا بهرهمند است؛ مردی که میخواهد از ماجراهایی ماوراءالطبیعی که به نظر میرسد، چند نسل است کل خانوادهاش را درگیر نفرینی هولناک کرده است پرده بردارد. داستانی که به مبارزهی تمامقد با خرافات برمیخیزد و نشان میدهد چهطور، فقر، ظلم و خشم فروخوردهی مردم پاییندست جامعه، به خلق اسطورههای عجیب میانجامد. دربارهی کتاب ایشان... ادامه ›
کتاب و دوباره زندگی
- نویسنده: نسرین سرومیلی
کتاب و دوباره زندگی به نویسندگی نسرین سرومیلی، روایتی ساده و بدون پیچیدگی با نثری عوامانه که سرنوشت زندگی دختر جوانی به نام رویا را بیان میکند که درگیر احساسات و عواطف اشتباه میشود و مسیر زندگیاش تغییر میکند. در بخشی از متن کتاب و دوباره زندگی (And live again) میخوانیم: آخرین امتحانم رو که دادم خوشحال روانه خانه شدم. خوشحال نه به خاطر اینکه امتحانم رو خوب داده بودم. به خاطر اینکه اگه شانس... ادامه ›