معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب فریاد ققنوس
- نویسنده: فریده ونده ور
صدمات روحی و جسمی که زنان در طول تاریخ بشری متحمل شدهاند، به راحتی قابل تبیین نیست. زیانبارترین جراحات و آسیبهای روحی که بر پیکر ناتوان و بیتحمل زنان وارد شده است، خود فاجعهای بس بزرگ است. چرا باید مردان در جایگاه چنین قدرتی قرار بگیرند که اجازه داشته باشند با زنان مانند یک شیئی بیارزش رفتار کنند؟ زنان که از قدرت فکری بالایی برخوردار هستند، آیا باید همیشه زیر سلطهی تفکر غلط مردان باقی... ادامه ›
کتاب همین یک نفر
- نویسنده: رعنا زراعت گر
کتاب همین یک نفر نوشتۀ رعنا زراعت گر، داستانی ایرانی با درونمایهای اجتماعی است. در بخشی از کتاب همین یک نفر میخوانیم: خوب است که انسان هر چند وقت یک بار به طور عمد اشتباه کند. این به ما یادآوری میکند که همه ممکن است اشتباه کنند. اگر همیشه سعی کنیم بینقص باشیم هم قطعاً موفق نمیشویم اما خودمان فکر میکنیم بهترین آدم دنیاییم. در این صورت به دیگران حق اشتباه کردن را نمیدهیم. هرچقدر هم تلاش... ادامه ›
کتاب بیو بیو بیو
- نویسنده: ابراهیم دمشناس
کتاب بیو بیو بیو نوشتهی ابراهیم دمشناس، داستانی مبتنی بر زبان، فرهنگ و سنتهای رایج مردم جنوب ایران است. نویسنده که خود اهل ماهشهر است، در این رمان گرم و گیرا سنتهای مجالس عروسی جنوبی را از دیدگاه پیرزنان مجلسآرا روایت کرده است. دربارهی کتاب بیو بیو بیو ابراهیم دمشناس، رماننویس جنوبی معاصر، افتخارات بسیاری را با نوشتههایش از آن خود کرده است. از میان آثار او، کتاب «نَهَست» در چهارمین دورهی... ادامه ›
کتاب فریاد دردها
- نویسنده: زهرا ایمانی
کتاب فریاد دردها نوشتۀ زهرا ایمانی، داستان خانواده سه نفرهای را به تصویر میکشد که در خانهای در یک محلۀ قدیمی زندگی میکنند و هر روز صدای جیغهایی را در همسایگیشان میشنوند. دربارهی کتاب فریاد دردها: یک خانواده که متشکل از یک مادر و دو خواهر است در خانهای قدیمی زندگی میکنند، یکی از دخترها در آستانۀ ازدواج قرار دارد. چند سالی است که صدای جیغ یک دختربچه که عقبمانده ذهنی است در همسایگیشان... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
کتاب من در حال نابودی؟ یا مریخ در حال پذیرش
- نویسنده: آرش آذر
کتاب من در حال نابودی؟ یا مریخ در حال پذیرش به قلم آرش آذر، در قالب رمانی جذاب نگاهی متفاوت به مشکلات حاضر در جامعه، ویروس کرونا و چگونگی مواجهه مردم با آن دارد. درباره کتاب من در حال نابودی؟ یا مریخ در حال پذیرش: با شروع شیوع ویروس مرگبار کرونا در تمام دنیا ترس و اضطراب زیادی بر مردم دنیا چیره شد. به طوری که در آغاز شیوع این بیماری خیابانها و مکانهای عمومی خلوت و مردم در خانههای خود پنهان... ادامه ›
کتاب کمی مایل به سرخ
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب کمی مایل به سرخ نوشتهی فرشته نوبخت، رمانی جذاب با فضایی متفاوت است که داستان زنی به نام پونه را روایت میکند. او پس از سه ماه از کما بیرون میآید، چرخی در گذشتهاش میزند و به جستجوی اخبار و اتفاقاتی میپردازد که در این مدت سبب تغییر آدمهای اطرافش شده است. این اثر، داستانی با سبک مدرن دارد که ایدهی اصلی آن بر اساس مرگ یکی از نزدیکان نویسنده شکل گرفته است. او در این کتاب مثل دیگر آثارش،... ادامه ›
کتاب شیانه
- نویسنده: نصرت الله کامیاب تالشی
در کتاب شیانه، تالیف نصرت الله کامیاب تالشی، با دختری به نام شیانه آشنا میشویم که ماجراهایی جالبی را رقم میزند و در آخر هم به سزای کارش میرسد. در بخشی از کتاب شیانه میخوانیم: «سلامه» هم از بچّهها تشکر کرد و راهی منزل خود شد. از آنجا به خانه خود رفت و پس از دو سه روز به خانهی «سامیه» سری زد. «سامیه» هم نگران اوضاع برادرش بود. از مادرش وضعیّت «شیانه» را پرس و جو شد. «سلامه» گفت: «زبان... ادامه ›
کتاب مجسمهای به نام نوبر
- نویسنده: حدیث احمدی
کتاب مجسمهای به نام نوبر نخستین کتاب حدیث احمدی روایتی است احساسی از زندگی دختر بچهی ناتوانی که در خانواده و اجتماع تنها و بدون هیچ پشتیبانی مانده است. در بخشی از کتاب مجسمهای به نام نوبر میخوانیم: کوچه مثل همهی جمعه صبحها خلوت بود. برگ درختان روی زمین را زرد کرده بودند، بر خلاف دیروز آفتاب در آسمان بود اما باد همچنان میوزید و شاخههای بید مجنون را به رقص در میآورد. نادر که صبح با... ادامه ›
کتاب قمار یک کشیش
- نویسنده: مجید برزگر باقری
شخصیت اصلی کتاب قمار یک کشیش نوشتهی مجید برزگر باقری کشیشی به نام یحیی است که به یک دهکدهای دورافتاده تبعید شده و با پا گذاشتن بر امیال خویش تصمیم گرفته تا نور امید را بر سیاهیهای دهکده بتاباند. او عزمش را جزم کرده تا کارهایی که دیگران ناتمام گذاشته یا از انجام آن طفره رفتهاند را به سرانجام برساند و دهکده را از آلودگیها پاک نماید. پدر یحیی در این مسیر تنها نیست و با گروهی همراه میشود.... ادامه ›
کتاب چگونه میتوانیم ایجاد اشتغال نماییم
- نویسنده: علی اصغر امیدوار
کتاب چگونه میتوانیم ایجاد اشتغال نماییم - سامان شهر (داخل پرانتز)، نوشتۀ علی اصغر امیدوار داستانی است تخیلی و آرمانی؛ برگرفته از تعلق خاطر بی پایان و آرزوی علی اصغر امیدوار. این داستان در ادامه کتاب (شهر مجانی) با نگاهی تخیلی و آرمانی به ایجاد و شکل گیری شهری رؤیایی و نوعی زندگی همراه با ایجاد زمینههای کار و تولید و پیشرفت اجتماعی پرداخته شده است. پیامبران بزرگ خدا با رسالت مقدسی که بر عهده... ادامه ›
کتاب هر صبح میمیریم
- نویسنده: سید احمد بطحایی
کتاب هر صبح میمیریم اثر سید احمد بطحایی، داستانی در باب گیر افتادن میان دوزخ، برزخ و دنیاست. در این رمان داستان مرد عاشقی را دنبال میکنیم که در بند ۳ زندان محبوس است و در انتظار طناب دار روزهای باقیماندهاش را سپری میکند. دربارهی کتاب هر صبح میمیریم کتاب هر صبح میمیریم نوشتهی سید احمد بطحایی، داستان زندگی احمد است که یک عکاس زندانی است. جسم احمد در زندان است، اما گوشهای از ذهنش در دنیا،... ادامه ›
کتاب پایان روز
- نویسنده: محمدحسین محمدی
کتاب پایان روز نوشتهی محمدحسین محمدی، داستان یک کارگر مهاجر است که در تهران کارگری میکند. او روزی متوجه میشود که یکی از عزیزانش در حال مرگ است و از آن روز به بعد اتفاقات تأثیرگذار زیادی رخ میدهد. در این اثر با داستانی موازی از فضای افغانستان و خانوادهی مردی مهاجر مواجهاید. نویسنده تصویری نو از زندگی یک کارگر مهاجر در تهران و فضایی که او زندگی میکند، ساخته است. این اتفاقات که در یک روز... ادامه ›
کتاب دلفین مرده
- نویسنده: حسن بهرامی
کتاب دلفین مرده به قلم حسن بهرامی، روایتگر داستانی رئال و اجتماعی است که برشی از زندگی یک پسر نوجوان و محروم از امکانات را به تصویر میکشد. از بنمایههای اصلی این داستان میتوان وهم و مفهوم بطالت در زندگی را برشمرد. درباره کتاب دلفین مرده: حسن بهرامی داستان دلفین مرده را به سبک رئالیستی نوشته و آن را با عناصر فراواقعگرایانه به زیبایی هرچه تمامتر تلفیق نموده است. در سبک داستاننویسی رئالیسم،... ادامه ›
کتاب مینا
- نویسنده: مینا اسحاقی
کتاب مینا، تالیف مینا اسحاقی، داستان دختری است که در اثر ورشکستگی شرکت پدرش و بیماری او دچار شوک عجیبی میشود. در بخشی از کتاب مینا میخوانیم: سرمو انداختم پایین و گفتم: کدوم شرکت؟! باغبانی نامرد همه پولا رو از حساب اصلی شرکت خارج کرده، به خاطر همین بابام الان تو این حال و روزه. همون عمو حسین که این همه بابا بهش اعتماد داشت. + واقعاً؟ - آره عمو! همه چی خراب شده. دیگه یه جورایی هیچی نداریم؛ صبح... ادامه ›
کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم
- نویسنده: طاهره براتی نیا
کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم به قلم طاهره براتی نیا، حکایت مرد جوانی را روایت میکند که که عاشق و دلباخته یک زن مطلقه میشود. این مرد جوان یک زندگی تکراری، از آسانسور تا اتاق استیجارهایاش دارد اما پس از این که عاشق این زن میشود زندگیاش تغییر میکند و جلایی تازه به خود میگیرد. در بخشی از کتاب از درون سیاهچاله شماره چهار بوی جنگل میآید خانم میخوانیم: آن یک مشت آجیل... ادامه ›
کتاب آن سوی دیوار شیشهای
- نویسنده: زهرا جمالی
کتاب آن سوی دیوار شیشهای مجموعه داستانی کوتاه از زهرا جمالی می باشد. در بخشی از داستان های این کتاب می خوانید: همه جا غرق در سکوت و آرامش بود. انگار صدای خودش هم در گلو خفه شده بود. در گرگ و میش هوا فقط میتوانست تختهسنگهای بزرگ کوهستان را ببیند. آسمان را ابرهای خاکستری غرق کرده بودند، خالی از نور و ستاره. اما آرامآرام رشتههای باریک و سرخرنگی بر جایجایش نمایان میشدند، کمنور و پرنور درهم... ادامه ›
کتاب یک مغول خوب (مجموعه داستان)
- نویسنده: نظام الدین مقدسی
مردمان را از پیر و جوان از خانهها بیرون آوردندی و مرد و زن به طرف صحرا بردندی. آنگونه که شهر خالی شد و هیچ نماند. آنگاه مردمان را قسمت کردی و هر قسمت بیست نفر شدی. فرمان آمد که هر سرباز بیست نفر با خود به جایی برده و گردن زند تا تمامی هلاک شوند. چنین بشد و هر سرباز بیست نفر از خراسانیان با خود بردی. آوردهاند که سربازی بیست نفر با خود بردی و دستور میداد که صف شوند. آنگاه گفتی که زانو زده سر... ادامه ›
کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند
- نویسنده: حسین شکری
کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند نوشتهی حسین شکری زندگی آدمهایی را تصویر میکشد که مرحله رشد و تکوین انسانیت را در آغوش گرفتهاند، بر مرکب عدل اجتماعی استوارند و سرود ایستادگی و مقاومت را به بهترین شکل آن میسرایند. درباره کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند میخوانیم: این داستان اگر چه واقعیت ندارد، اما غیر واقعی هم نیست، میتواند لحظه لحظه بودن انسانها در حیاتی موسوم به... ادامه ›
کتاب عاشق ناشی
- نویسنده: موسی بیدج
این کتاب شامل 12 داستان کوتاه است از موسی بیدج، مترجم، شاعر و پژوهشگر نامآشنا. در داستانهای این کتاب فضای فرهنگی و ارتباط انسانها با یکدیگر و جامعه بازتابانده شده است. او زبانی روشن و ساده دارد و بی هیج پیچیدگی در کلام و بدون حاشیهپردازی به موضوع داستان میرسد. داستانهای این کتاب هم کمدی و هم تراژدی، هم طنز و هم نقد اجتماعی را در خود دارند. قسمتی از داستان بعد از هجرت (از متن کتاب):... ادامه ›
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد
- نویسنده: صبا ارسطو
کتاب او خواست دنیا را نجات دهد نوشتهی صبا ارسطو، با روایت داستان دختری که در بین مشکلات و تعصبات خانوادهاش به دنبال به دست آوردن آزادی است، به شما نشان میدهد که هیچکس قادر نیست به تنهایی با سختیهای دنیا بجنگد و به همان چیزی که میخواهد دست یابد. در بخشی از کتاب او خواست دنیا را نجات دهد میخوانیم: وقتی داشتم قلم مو را به رنگ سبز آغشته میکردم؛ برق رفت. بدم نمیآمد در تاریکی بنشینم. حس خوبی... ادامه ›
کتاب هشت داستان
- نویسنده: جلال آل احمد
از متن کتاب: دو بعد از نیمه شب یعنی تمام شب بخوابی. یعنی کلافگی و خستگی و شتاب، همراه با دلتنگی و اضطرابی مجهول و این که میروم و میمانم و دیگر برنمیگردم (از آن فکرهای الکی)، یا برعکس، همین جا، در همین تهران عزیز ـ با همه خوبیها و بدیهایش ـ میمانم و از جایم تکان نمیخورم (از آن تصمیمهای الکیتر) و خلاصه این که گور پدر این سرگردانی و این رفت و برگشتهای ابدی (ابدی به اندازهی عمر من) و این... ادامه ›
رمان دریای بی ساحل
- نویسنده: مریم حسنی
امروز بار دیگر قلم بدست گرفتهام تاداستان دیگری از اتفاقات روزمره را به تصویر کشم. نوشتن این وقایع و گاه قدردانیهایم نسبت به کسانی که دوستشان دارم، وجدان، خیال و روحم را آسوده میگرداند. احساس سبکی و شادمانی به من میدهد، گویا حس مسؤولیتی نسبت به اطرافیانم بوده که در حد توان، انجامشان دادهام. اینک به عنوان یک مشاور دبیرستان دخترانه، نسبت به کار و شغلم، حس قشنگتری دارم. عزیزان زندگی، دشمن ما... ادامه ›
کتاب خواب های رنگی گلی
- نویسنده: فاطمه خوش نشین
این کتاب مجموعه ایست از 11 داستان کوتاه جالب و جذاب از متن کتاب: یکی بود. یکی زیر یکیرو، نوشتی عزیزم! یکی نبود. یکی زیر، یکیرو. سوی چشمهایش آنقدر کم شده بود که فاصلهی بین دانههای روی میل بافتنیاش را درست نمیدید. انگشتانش جور چشمهایش را میکشید و فاصلهها را پیدا میکرد. ـ غیر از خدا هیشکی نبود صدای مینا درآمد: ـ مامان خانوم! اولندش هیشکی نیس و باید بگی هیچکس. دومندش داری دیکته میگی یا... ادامه ›