معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب در من هوا سرد است
- نویسنده: طیبه نجیب
کتاب در من هوا سرد است نوشتهی طیبه نجیب، زندگی روزمرهی زنی معمولی از طبقهی متوسط را روایت میکند و از دغدغهها و احساسات او میگوید. مینا زن جوانی است که روزگاری سودای شاعری و نوشتن داشته ولی حالا که ازدواج کرده و بچه دارد، در زندگی غرق شده و سرگرم امور خانه است. او در مراوده با دوستان و اعضای خانوادهاش گذشته را به یاد میآورد و زندگیاش را مرور میکند. دربارهی کتاب در من هوا سرد است مینا... ادامه ›
کتاب شبی در کولاک
- نویسنده: نرجس نظری
کتاب شبی در کولاک اثر نرجس نظری، روایت دختری است که برای رسیدن به آرامش اُخروی فراز و نشیبهای زیادی را پشت سر میگذارد و در آخر با پیدا کردن کتابی که جواب تمام سوالاتش در آن نهفته است توانست تمام غل و زنجیرهای مادی را از دست پایش باز کند و به جاودانگی برسد. کتاب شبی در کولاک هم برای رسیدن به حسی خوب مناسب است و هم به خواننده کمک میکند که با وسعت دادن یا تغییر دادن زاویه دیدش به جهان اطرافش،... ادامه ›
کتاب بیو بیو بیو
- نویسنده: ابراهیم دمشناس
کتاب بیو بیو بیو نوشتهی ابراهیم دمشناس، داستانی مبتنی بر زبان، فرهنگ و سنتهای رایج مردم جنوب ایران است. نویسنده که خود اهل ماهشهر است، در این رمان گرم و گیرا سنتهای مجالس عروسی جنوبی را از دیدگاه پیرزنان مجلسآرا روایت کرده است. دربارهی کتاب بیو بیو بیو ابراهیم دمشناس، رماننویس جنوبی معاصر، افتخارات بسیاری را با نوشتههایش از آن خود کرده است. از میان آثار او، کتاب «نَهَست» در چهارمین دورهی... ادامه ›
کتاب با تو سقوط میکنم
- نویسنده: سارا نظری
«خودت فهمیدی داری میمیری؟» سارا نظری کتاب با تو سقوط میکنم را با این جملهی عجیب آغاز میکند. او در این کتاب از بار غم خانوادههای داغدار و واکنشهای متفاوت اطرافیان نسبت به غم از دست دادن عضوی از خانواده میگوید. درباره کتاب با تو سقوط میکنم: پگاه با نامزدش (پسر عمهاش) به کوهنوردی میرود و طی حادثهای از کوه سقوط میکند. مرگ پگاه روابط خانوادگی را به شدت از هم میپاشد. مادر، پدر و خواهرش... ادامه ›
کتاب گذرا، چون عشق
- نویسنده: مهرداد اسمعیل پور
کتاب گذرا، چون عشق اثر مهرداد اسماعیل پور، مجموعهای از چهل داستان کوتاه با موضوع اجتماعی است که درونمایهی آنها دوست داشتنهای ساده و روزمرهاند. شیوهی روایی بیشتر داستانها اول شخص است و بعضی از آنها تماماً مکالمهی میان دو شخصیت هستند. در بخشی از کتاب گذرا، چون عشق میخوانیم: - آخرین باری که خندیدم کی بود؟ - چرا همهاش حسرت میخوری؟ - خاطره خود کلانتر جان است، نسیم من! - آخرش کی چی؟... یه... ادامه ›
کتاب یک شاعر به فروش میرسد
- نویسنده: ابوالحسن درویشی مزنگی
یک شاعر که در میان جمع تنهاست! این است داستان زندگی استاد شاعر؛ قهرمان کتاب یک شاعر به فروش میرسد، اثر ابوالحسن درویشی مزنگی . این داستان، جامعهای را به تصویر میکشد که هنر و ادبیات در آن تبدیل به کالا شدهاند و اگر کسی از این قاعده پیروی نکند، محکوم به انزوا است. دربارهی کتاب یک شاعر به فروش میرسد حالا که پول همهچیز را تعیین میکند، هنر و ادبیات نیز ناگزیر به این ورطهی هولناک در میافتند؛... ادامه ›
کتاب رنجهای پیرمرد خفته
- نویسنده: کامران محرابیان
کتاب رمان رنجهای پیرمرد خفته، به تالیف کامران محرابیان، داستان پیرمردی است که یک شب با بیخوابی رو به رو میشود. در کتاب رمان رنجهای پیرمرد خفته میخوانیم: هوای خونه خیسِ خیسِ همه جا خیسِ، من تو گودالم، گودالِ پُر از آبِ، گودالِ پُر از کثیفی، گودالِ پُر از رویاست، این منم، این چیزی که ساختم، این چیزی که همیشه بودم، تا آخرین لحظه هم همین طوریم. حالا که فکر میکنم، میبینم من تو تموم این مدت توی... ادامه ›
کتاب عروس سیاهپوش
- نویسنده: نسرین ثامنی
خواننده گرامی، تنها انگیزهام از نگارش این کتاب، بررسی اجمالی مسئله خانمان بر انداز طلاق است که در هر جامعه ای بخصوص در جامعه اسلامی ما به اشکال گوناگون وجود داشته و عوامل مختلف و مشکلاتی که بعنوان مسئله طلاق مطرح میگردد باعث میشود که جامعه را به زوال و نیستی سوق دهد . در این کتاب، بر خلاف اکثر رمانهای تخیلی، از سرگذشت واقعی انسان درمانده ای پرده برداری شده و شخصیت واقعی اوست که مورد بحث و... ادامه ›
کتاب عطر خسته بنفشه
- نویسنده: آرزو خمسه کجوری
کتاب عطر خسته بنفشه نوشتهی آرزو خمسه کجوری، متشکل از 24 داستان بسیار کوتاه است که بیشترشان مضامینی زنانه، اجتماعی و انسانی دارند. این داستانها عموماً در مورد مسائل روزمرهی زندگی هستند، لحنی موجز و مختصر دارند و شما در مرز میان واقعیت و خیال قرار میدهند. برخی از داستانهای این کتاب تراژیک و تلخ هستند و برخی دیگر در فضایی طنز و کمدی روایت میشوند. دربارهی کتاب عطر خسته بنفشه ادبیات داستانی... ادامه ›
کتاب سکوت
- نویسنده: زهرا لرستانی
کتاب سکوت، اولین رمان زهرا لرستانی است که باید آن را بارها و بارها بخوانید تا بتوانید عمق آن را درک کنید. در بخشی از کتاب سکوت میخوانیم: فکرش این بود که موری در مورد قرصها و دخترک کمکش کند میدانست میتواند روی موری حساب کند خوشحال هم میشد. روز کاری فرقی با بقیه روزها نداشت. برای او تنها تفاوتش با روزهای دیگر این بود که در تمام مدت به دختری فکر میکرد که وقتی برگردد در خانه منتظرش خواهد... ادامه ›
رمان و اکنون سرنوشت را بنواز
- نویسنده: سحر منوچهری
رمان و اکنون سرنوشت را بنواز، زندگی عاطفی و پرماجرای اعضای یک گروه موسیقی نو پا و رو به رشد را بیان میکند که با تکیه بر استعداد شگرف خود مسیر زندگیشان را همانطور که میپسندند، تغییر می دهند. آنها میدانند چطور می توان زیر سایه ی عشق پاک٬ گذشته های تلخ را به فراموشی سپرد و مشکلات را با تکیه بر اراده ی خود از پا درآورد و همچنان شاد زندگی کرد. ادامه ›
کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار
- نویسنده: شهریار زمانی
کتاب ماه مهر را به خاطر بسپار به قلم شهریار زمانی، رمانی جذاب و دلنشین با مضمونی اجتماعی است که به روایت زندگی دو خانواده ایرانی در دههی 50 میپردازد. میرآقا و روزبه پسرهای این دو خانواده هستند که به شدت با یکدیگر ناسازگارند. روزی روزبه برای خواستگاری خواهر میرآقا که ناهید نام دارد به منزل آنها میرود و میرآقا را با این کار به شدت خشمگین میکند. از طرفی میرآقا نیز دلباختهی دختری به نام ژیلا... ادامه ›
کتاب پیاده روی با مرگ
- نویسنده: گیتی حریرچیان طهرانی
اگر به دنبال کتابی هستید که ضمن به تصویر کشیدن داستانی عاشقانه، ترس شما را نسبت به مرگ کم کند و دیدگاهی متفاوت از زندگی را در اختیارتان قرار دهد، کتاب پیاده روی با مرگ به قلم گیتی حریرچیان طهرانی را از دست ندهید. درباره کتاب پیاده روی با مرگ: گیتی حریرچیان طهرانی در این کتاب ضمن به تصویر کشیدن تجربهای شبیه به مرگ، شما را با درون خودتان روبهرو کرده و تلفیقی از احساسات گوناگون را در اعماق... ادامه ›
کتاب آرتیست
- نویسنده: سعید تشکری
کتاب آرتیست به قلم سعید تشکری، رمانی کوتاه و خواندنیست که قصه ملاقات یک نویسنده و فردی که آرزو دارد زندگیاش را به صورت یک کتاب داستان درآورد را روایت میکند. این داستان گیرا که به سبک پستمدرن تألیف شده است، از دغدغههای امروزی جامعه ایرانی سخن میگوید. درباره کتاب آرتیست: داستانی درباره چگونگی نوشتن یک داستان! رمان آرتیست روایت مرد جوانی به نام کوشاست که برای ماندگار کردن بخشی از تجربههای... ادامه ›
کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند
- نویسنده: حسین شکری
کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند نوشتهی حسین شکری زندگی آدمهایی را تصویر میکشد که مرحله رشد و تکوین انسانیت را در آغوش گرفتهاند، بر مرکب عدل اجتماعی استوارند و سرود ایستادگی و مقاومت را به بهترین شکل آن میسرایند. درباره کتاب عروسکها قصه آدم بزرگها را دوست ندارند میخوانیم: این داستان اگر چه واقعیت ندارد، اما غیر واقعی هم نیست، میتواند لحظه لحظه بودن انسانها در حیاتی موسوم به... ادامه ›
کتاب آدوریها
- نویسنده: علی چنگیزی
کتاب آدوریها نوشتهی علی چنگیزی، رمانیست دربارهی فقر و مصیبت و آوارگی. این اثر که آخرین بخش از سهگانهی کویریِ نویسنده است، ترسیمگر چشماندازی متأثرکننده از تلاشهای یک خانواده برای بقا در دل شرایطی دشوار است. درباره کتاب آدوریها: خانوادهای به نام آدوری بنا بر دلایلی مجبور به مهاجرت از شهر و زیستن در فضایِ خشن بیابانی میشوند. دوام آوردن در دل این زندگی جدید، مستلزم متحملشدن بیرحمیها،... ادامه ›
کتاب کوته فکران جامعه
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب کوته فکران جامعه نوشتهی احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد. دربارهی کتاب کوته فکران جامعه: جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه... ادامه ›
کتاب در حوالی عذاب
- نویسنده: ام البنین منیری خلیل آباد
کتاب در حوالی عذاب نوشتهی ام البنین منیری خلیل آباد، داستان زندگی زن جوانیست به نام شیوا که فرزندانش را خود به تنهایی برزگ کرده و در این راه سختیهای بسیاری را متحمل میشود. شیوا در 19 سالگی شوهرش را از دست میدهد. او با سه فرزند و یک تو راهی از روستای کوچک خود به شهر میآید، تا خود را از تهمت و حرف مردم نجات دهد. شیوا سعی میکند روی پای خود و به خود متکی باشد. به همین جهت با دردسرهای فراوان... ادامه ›
کتاب رایمون
- نویسنده: حمیده انصاری پور
کتاب رایمون، رمانی ایرانی به قلم حمیده انصاریپور دربارهی خانواده، اصالت، عشق، مهربانی و البته دست بیرحم روزگار است که انسان را با حوادث متعدد بارها و بارها میآزماید. در این کتاب، داستان خانوادهی رایمون و بالا و پایینهای سرنوشت را میخوانیم که از کودکی تا بزرگسالی شخصیت رایمون را به روزهایی تلخ و شیرین بدل کرده است. دربارهی کتاب رایمون روزگار بالا و پایین بسیار دارد. برای بعضی آدمها این... ادامه ›
کتاب مسافر
- نویسنده: زهره زاهدی
کتاب مسافر نوشتهی زهره زاهدی داستان زندگی دختری را روایت میکند که برای رسیدن به ثباتی درونی اقدام به مهاجرت میکند. رمان با روایتی از عشق نوجوانی شخصیت اصلی آغاز میشود و زندگی او را مرحله به مرحله روایت میکند. دربارهی کتاب مسافر زهره زاهدی در کتاب مسافر، زندگی دختری را به تصویر کشیده که در کودکی مادرش را از دست داده و نتوانسته ارتباط خوب و مؤثری با پدرش ایجاد کند. پدرش نیز از پس دشواریهای... ادامه ›
رمان بود، هست، خواهد ماند
- نویسنده: نازنین فروغی فر
در کتاب بود، هست، خواهد ماند، به قلم نازنین فروغی فر، همیشه آخر قصه، رو همون اول قصه لو نمیدن. همون جایی که گفتن یکی بود یکی نبود. شاید زندگی شیرینتر از انتظارات ما بشه. فرزند آدم محکوم به سرنوشتی بود که پدر و مادرش برایش رقم زدند. سیبِ دندان زده همه قصه را خراب کرد. آدمیزاد محکوم شد اما سرنوشتش را بر باد نداد. بودند کسانی هم که سرنوشت را بر باد دادند ولی بعدها پشیمان شدند و بعدها درک کردند که... ادامه ›
کتاب روزانههای مخوف
- نویسنده: خلیل جلیل زاده
کتاب روزانههای مخوف تالیف خلیل جلیل زاده، با بیانی متفاوت، توسط دو راوی حکایت میشود. مخمور، نقش اول و یکی از دو راوی رمان است که با همسرش نفیسه در خیال و خاطرات عاشقی، روزگارشان را میگذرانند. خلیل جلیل زاده، به جز این زمان، کتاب دیگری را ترجمه کرده است. در نوشتههای این نویسنده، حس وهم و سورئال کاملا حس میشود. در بخشی از کتاب روزانههای مخوف میخوانیم: هنوز یادش بود که یکی دو سال قبل یک... ادامه ›
کتاب آلابولا
- نویسنده: زکریا قائمی
کتاب آلابولا نوشتهی زکریا قائمی، داستان زندگی مردی را روایت میکند که سودای پول و ثروت را در سر میپروراند، به همین خاطر پس از آزادی از زندان و با وقوع انقلاب، با دوستانش به سراغ یک معدن گچ میروند، اما با آغاز جنگ همه چیز تغییر میکند. دربارهی کتاب آلابولا: آلابولا داستان زندگی مردی به نام یونس شاهسوند را از دوران جوانی در حوالی پاییز 58 تا دوران میانسالی به تصویر میکشد. او که ترکزبان است،... ادامه ›
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید
- نویسنده: ناتاشا امیری
کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستانی از ناتاشا امیری است. این مجموعه به وقایعی در زندگی چند راوی، تلاش آنان برای حل کردن گرهای در داستان و پرسشهایشان در مواجهه با واقعیتی طعنهآمیز میپردازد. نویسندهی این مجموعه در گذشته برندهی چندین جایزهی ادبی معتبر شده است. دربارهی کتاب بعد دیگر نمیتوان خوابید مجموعهداستان بعد دیگر نمیتوان خوابید نوشتهی ناتاشا امیری در سال 1392 توسط نشر چشمه... ادامه ›