معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب کوچه آژیر می کشد
- نویسنده: میثم محمدی
رحمان دهانش باز میشود، اما چیزی نمیگوید. جلوتر میروم. سرم را بالا میگیرم تا صورتش را خوب ببینم. توی لباس نظامی، ظاهرش با اولین باری که توی کوچه ی پشت نانوایی محله دیده بودم فرق کرده بود. پشت سرم می آمد، قدم هایش را توی دلم می شمردم. به نُه که رسید، آرام صدایم زد: «گلنار!» که پاهایم بی اختیار ایستاد. سرم را برگرداندم. چادرم را محکم جلوی چانه ام گرفتم، سرم را پایین بردم. کفش های نظامی... ادامه ›
کتاب فصل قحطی کنگر
- نویسنده: نسرین یوسفی
نسرین یوسفی در کتاب فصل قحطی کنگر، درد و رنجی که در روح یک زن ماندگار شده را از زبان او برای مخاطب روایت میکند و از زنی میگوید که در آسایشگاهی در ژاپن بستری شده، اما فقط جسمش در این آسایشگاه است. ذهن او در سالهای دور و نزدیک و در هر جایی غیر از آسایشگاه پرسه میزند و از طریق فلشبکهایی راوی عشق، احساس و رنجیست که با روحش آمیخته شده است. دربارهی کتاب فصل قحطی کنگر اگر خودمان هم از آن دسته... ادامه ›
کتاب گنبد کبود
- نویسنده: کورش اسدی
کتاب گنبد کبود دربردارندهی هشت داستان کوتاه از کورش اسدی است که همگی فضایی مهآلود و تار دارد و در جهانی غریب، خیالی و وهمگون میگذرند. اسدی که از مهمترین و پیشروترین نویسندگان داستان کوتاه معاصر محسوب میشود، در این مجموعه به سراغ خطهای داستانی ساده و آدمهایی معمولی رفته ولی این قصهها و شخصیتها را در موقعیتهایی بکر و متفاوت قرار داده و کوشیده در آنها کندوکاو کند و به معنای جدیدی برسد.... ادامه ›
کتاب شاید دیگری
- نویسنده: پروانه شفیعی نیا
کتاب شاید دیگری، رمانی از نویسنده جوان پروانه شفیعی نیا، با تکنیک قصهگویی خاص به روابط انسانی در زندگی روزمره شهری میپردازد؛ داستانی میان خیال و واقعیت که در طول یک روز اتفاق میافتد و ماجرا از زبان دختری جوان روایت میشود. در بخشی از کتاب شاید دیگری میخوانیم: نه سام!... برگردد. خواهش میکنم برگردد. التماست میکنم که برگردی. دیگر توانش را ندارم، نوک دماغم قندیل ببندد، پاهایم توی نیمبوت چرم... ادامه ›
کتاب محکومین به زندگی
- نویسنده: عبدالنبی جلالی
عبدالنبی جلالی در کتاب محکومین به زندگی، داستان فردی نابینا و مسیر زندگی او با همسر و فرزندانش را به تصویر میکشد. به راستی هر یک از شما زمانی متولد میشوید و بعد از گذران روزگاری میمیرید که به آن طول عمر گفته میشود. مهم این است که هر یک از شما چقدر ایام را در مینوردید که این تنها کمیت زندگی است. اینقدر ایام آمدند و رفتند و هیچ تغییری به جز پیری نیاوردند. مهم کیفیت زندگی است که از خود چه به... ادامه ›
رمان دریای بی ساحل
- نویسنده: مریم حسنی
امروز بار دیگر قلم بدست گرفتهام تاداستان دیگری از اتفاقات روزمره را به تصویر کشم. نوشتن این وقایع و گاه قدردانیهایم نسبت به کسانی که دوستشان دارم، وجدان، خیال و روحم را آسوده میگرداند. احساس سبکی و شادمانی به من میدهد، گویا حس مسؤولیتی نسبت به اطرافیانم بوده که در حد توان، انجامشان دادهام. اینک به عنوان یک مشاور دبیرستان دخترانه، نسبت به کار و شغلم، حس قشنگتری دارم. عزیزان زندگی، دشمن ما... ادامه ›
کتاب نامههای سلیمان
- نویسنده: فریبرز یدالهی
کتاب نامههای سلیمان به قلم فریبرز یدالهی، حکایت جوانی به نام سلیمان و نامههایی که از خانه ارباب به مادرش مینویسد را روایت میکند. نامههای او، شرح مصائب و مشکلات زندگی کودکی است گیج و لال که نه در چاه، که با قلم شرح درد مینگارد. سلیمان که پس از فوت پدر ناچار میشود زادگاه خویش را ترک نماید، سوگند میخورد که به خانه بازنگردد و لب یه سخن گفتن نگشاید اما... در بخشی از کتاب نامههای سلیمان... ادامه ›
کتاب کوته فکران جامعه
- نویسنده: احسان کیان فرد
کتاب کوته فکران جامعه نوشتهی احسان کیانفرد، داستان زندگی فردی نابینا را به تصویر میکشد که به دلیل معلولیتش از همان دوران طفولیت از سوی خانواده طرد میشود، اما در آینده توان و قدرت خود را به رخ خانواده و جامعه میکشد. دربارهی کتاب کوته فکران جامعه: جامعه به معنای گروه یا جمعی از انسانهاست که در کنار یکدیگر، در یک کشور، شهر، محله و یا یک خانه زندگی میکنند. تعبیر و تعریف هر کس از جامعه... ادامه ›
کتاب PDF گناه من چیست؟
- نویسنده: حسین دریانی
کتاب گناه من چیست؟ به قلم حسین دریانی، به روایت زندگی مردی جوان و داستان ازدواج او میپردازد. در بخشی از کتاب گناه من چیست میخوانیم: در دوران جنگ، قطعی برق، آن هم چند ساعت در روز عادی بود و به خاطر همین قالبساز نتوانست به قولش عمل کند و بالاخره یک ماه دیرتر از زمانی که به خانم فرهنگی گفته بودم، قطعه حاضر شد. بالاخره قرار گذاشتیم همان جایی که روز بارانی سوار شده بود، دستگیره را تحویل بگیرد. سر... ادامه ›
کتاب PDF لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
کتاب لالایی نیروانا، شامل 13 داستان کوتاه به قلم آزاده جمشیدپور، ماجراهایی از رنج و تنهایی است. نویسنده در این کتاب، به سراغ معضلات اجتماعیای همچون فقر، طلاق، اعتیاد و بزهکاری رفته و به روایت رنجهایی پرداخته که گریبانگیر شخصیتهای این مجموعه داستان میشود. زبان جمشیدپور در این داستانها قابل تأمل است. هر شخصیت لهجهی خاص خود را دارد و این خصوصیت، گیرایی متن داستانها را دوچندان کرده است.... ادامه ›
کتاب مریلا (مجموعه داستان)
- نویسنده: نظام الدین مقدسی
آن شب که برای اولین بار مریلا را دیدم اندوهی پنهانی درونم را پر کرد. انگار او از جایی آمده بود که من خمیشه به آن فکر میکردم. از بهشت یا از جنگلهایی که نامشان را با لطاف خاصی به زبان میآوریم. پدرم گفت: مریلا از حالا پرستار مادرته. دخترم سارا! دستش را به طرفم دراز کرد. انگار که اگر این کار را نمیکرد مریلا من را با نقش قالیهای کف اتاق اشتباه میگرفت. بعد پدرم خندید و تند تند از اتاق بیرون رفا.... ادامه ›
کتاب شیانه
- نویسنده: نصرت الله کامیاب تالشی
در کتاب شیانه، تالیف نصرت الله کامیاب تالشی، با دختری به نام شیانه آشنا میشویم که ماجراهایی جالبی را رقم میزند و در آخر هم به سزای کارش میرسد. در بخشی از کتاب شیانه میخوانیم: «سلامه» هم از بچّهها تشکر کرد و راهی منزل خود شد. از آنجا به خانه خود رفت و پس از دو سه روز به خانهی «سامیه» سری زد. «سامیه» هم نگران اوضاع برادرش بود. از مادرش وضعیّت «شیانه» را پرس و جو شد. «سلامه» گفت: «زبان... ادامه ›
کتاب شهر مجانی
- نویسنده: علی اصغر امیدوار
کتاب شهر مجانی، نوشته علی اصغر امیدوار، رمانی رؤیایی و آرمانی است، در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی جامعه. هدف از نوشتن کتاب شهر مجانی که بصورت رمانی رؤیایی و آرمانی به رشته تحریر درآمده است در رابطه با امور فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی نگاهی آرمانی را مورد توجه قرار داده است. دراین کتاب خواننده پا به شهری غیرواقعی میگذارد که میتواند واقعی باشد در این شهر زندگی افراد از زمان کودکی تا... ادامه ›
کتاب یک، دو، پنج حیات
- نویسنده: فرزانه رجبی
کتاب یک، دو، پنج حیات، رمانی واقعگرا نوشتهی فرزانه رجبی، داستان زندگی چند آتشنشان را بهطور موازی روایت میکند. نویسنده در این داستان تلاش میکند تا مخاطب را با دشواریهای زندگی حرفهای و شخصی آتشنشانها، تا حدودی آشنا کند. دربارهی کتاب یک، دو، پنج حیات آتشنشانی یکی از مشاغل دشوار و ضروری برای جامعه است. وضعیت کاری آتشنشانان به شکلی است که مرزی بین کار و زندگی شخصی آنان نمیتوان متصور شد... ادامه ›
کتاب پس از پایان
- نویسنده: همایون محمدی
اثری درباره دوباره برخواستن و شروع کردن. همایون محمدی در کتاب پس از پایان سرگذشت مردی را به تصویر میکشد که با از دست دادن مهمترین داشتههایش در ناامیدی غرق میشود اما پس از مدتها تحمل و مبارزه راهی برای شروع دوباره پیدا میکند... درباره کتاب پس از پایان: هر آدمی در مقطعی از زندگی فکر میکند به آخر خط رسیده است و دیگر توانی برای ادامه دادن ندارد. احتمالا هم حق با اوست چون ما نمیتوانیم... ادامه ›
کتاب عطر خسته بنفشه
- نویسنده: آرزو خمسه کجوری
کتاب عطر خسته بنفشه نوشتهی آرزو خمسه کجوری، متشکل از 24 داستان بسیار کوتاه است که بیشترشان مضامینی زنانه، اجتماعی و انسانی دارند. این داستانها عموماً در مورد مسائل روزمرهی زندگی هستند، لحنی موجز و مختصر دارند و شما در مرز میان واقعیت و خیال قرار میدهند. برخی از داستانهای این کتاب تراژیک و تلخ هستند و برخی دیگر در فضایی طنز و کمدی روایت میشوند. دربارهی کتاب عطر خسته بنفشه ادبیات داستانی... ادامه ›
کتاب سکوت
- نویسنده: زهرا لرستانی
کتاب سکوت، اولین رمان زهرا لرستانی است که باید آن را بارها و بارها بخوانید تا بتوانید عمق آن را درک کنید. در بخشی از کتاب سکوت میخوانیم: فکرش این بود که موری در مورد قرصها و دخترک کمکش کند میدانست میتواند روی موری حساب کند خوشحال هم میشد. روز کاری فرقی با بقیه روزها نداشت. برای او تنها تفاوتش با روزهای دیگر این بود که در تمام مدت به دختری فکر میکرد که وقتی برگردد در خانه منتظرش خواهد... ادامه ›
کتاب کنام
- نویسنده: سعید کاویانپور
سعید کاویانپور در کتاب کنام، ماجرای ساکنان یک آپارتمان در حال فروپاشی را شرح میدهد که به جای مشارکت با هم جهت بازسازی ساختمانشان، یکدیگر را مقصر میدانند و با هم میجنگند. دربارهی کتاب کنام در دنیایی که ما زندگی میکنیم بیشتر آدمها مریض هستند! از پشت سر خنجر میزنند و روبهرویمان میخندند. اگر لحظهای حواسمان به اطراف نباشد تلافی عقدههای درونیشان را روی سرمان خالی میکنند. خودمان چطور؟ آیا... ادامه ›
کتاب یک شهر، یک پدر
- نویسنده: محمود مرادی گمش تپه
محمود مرادی گمش تپه در کتاب یک شهر، یک پدر، داستان جذاب پسری جوان را در یکی از شهرهای شمالی کشور به تصویر میکشد که برای زندگی ایدهآل خود، دست از تلاش و مبارزه نمیکشد. این اثر برگزیدهی دوره اول مسابقهی خودنویس در سال 98 شده است. دربارهی کتاب یک شهر، یک پدر: راوی و شخصیت اصلی داستان پسری جوان به نام احمد است که همراه با پدرش در یکی از شهرهای کوچک شمال ایران زندگی میکنند. ماجراهای زندگی... ادامه ›
کتاب سایههای موازی من
- نویسنده: آیدا عبداللهی
کتاب سایههای موازی من نوشتهی آیدا عبداللهی، قصه دختری به نام باران را تعریف میکند که در زندگی خود سختیهای بسیار کشیده اما هیچگاه دست از تلاش و عشق ورزیدن به دیگران برنمیدارد تا اینکه در اوج جوانی متوجه بیماری سخت و لاعلاج خود میشود. درباره کتاب سایه های موازی من: باران دختری 17 ساله است که در کنار خانواده خود زندگی میکند. پدر و مادری که در اصل والدینش نیستند و در کودکی او را به فرزندی... ادامه ›
کتاب همراه آفتاب
- نویسنده: محمد عزیزی
کتاب همراه آفتاب داستانی ایرانی به قلم محمد عزیزی، دربارهی مردی بیرجندی به نام حبیب است که دوران شاه خانوادهاش را رها میکند و در کورهپز خانههای جنوب تهران مشغول به کار میشود. حبیب در سی و پنج سالگی بیمار، ضعیف و ناتوان میشود و شبی دار فانی را وداع میگوید. پسر بزرگ او تقی در اوج جوانی مجبور میشود برای تأمین مخارج خانواده و تسویه حساب با طلبکاران پدرش به تهران برود. در بخشی از کتاب همراه... ادامه ›
کتاب گذرگاه: مجموعه هفت داستان
- نویسنده: رضا شابهاری
از همان دور همینکه سایهی هیکل مرا دید، نفس تازه کرد و برگشت و رفت توی خانه و در را باز گذاشت برای ورود من. چشمهای مضطرب و نگرانش در پس گرهی ابروانش مثل کمندی شد دور پایم و به یکباره قدمهایم کُند شد. خوب میدانستم شب پُر پرسش و پاسخی پیشرو خواهم داشت. آنقدرکه کلافهام خواهد کرد سوآلات متعددش؛ دلشورها و اضطرابهایش، حدس و گمانه زنیهایش، پند و اندرزهایش... باید خودم را آماده میکردم.... ادامه ›
کتاب سلیمان
- نویسنده: پریسا تیموری
کتاب سلیمان تریلر جاسوسی به قلم پریسا تیموری، در مورد خانوادهای پرنفوذ در جمهوری اسلامی است که همهی اعضای آن از مقامات بلندپایه و امنیتی نظام بهشمار میروند. حاج سهراب، پدر و بزرگ این خانواده، روزشماری میکند تا نوهاش سلیمان پس از سالها به کشور بازگردد و او را ببیند. اما سلیمان به قصد دیدار با خانواده نمیآید، بلکه هدف دیگری را در سر میپروراند که هیچکس انتظارش را ندارد. دربارهی کتاب... ادامه ›
کتاب ژن معیوب
- نویسنده: مریم اسدی خانوکی
کتاب ژن معیوب روایتی اجتماعی است که در آن مریم اسدی خانوکی با زبانی ساده و روان به بیان معضلات اجتماعی پرداخته و آن را به چالش کشیده است. در بخشی از کتاب ژن معیوب میخوانیم: دستهایش میلرزید. پیشانیاش از عرق خیس شده بود. التهاب صورت و سرخی چشمهایش نشان از آشفتگی داشت. پلکهایش بیوقفه باز و بسته میشد. پلک پایین چشم چپش هر چند لحظه یک بار پرش داشت که حاکی از ضعف اعصاب بود. زن در مقابلش زانو... ادامه ›