معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
چرا باید داستان و رمان اجتماعی ایرانی بخوانیم؟
شاید بپرسید تعریف دقیق رمان اجتماعی چیست؟ داستان یا رمان اجتماعی، یکی از ژانرهای ادبی محسوب میشود که مشکلات و کاستیهای اجتماعی را با کمک روایتی داستانی و در قالبی دراماتیک پرداخت میکند. نویسندگان این ژانر معمولاً با هدف آموزش به جامعه و یا آگاهیبخشی در مورد موضوعات مهم اجتماعی مثل تبعیضهای قومی، نژادی و جنسیتی، اختلاف طبقاتی، فقر، مسائل خانوادگی، خشونت علیه زنان، فساد اداری، رشد جرم و جنایت و... به نگارش داستان مشغول میشوند و از این طریق، به نقد و بررسی معضلات اجتماعی میپردازند. این ژانر ادبی از قرن نوزدهم میلادی و با رمانهای اجتماعی نویسندگانی همچون چارلز دیکنز، مطرح شد و به سراسر دنیا گسترش یافت.
تاریخچهی نگارش داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
بررسی روند داستاننویسی در ایران نشان میدهد که تا قبل از جنبش مشروطه، توجه به داستانهای اجتماعی بسیار کمرنگ بود؛ بهطوریکه در میان داستانهای کهن ایرانی، آثار اندکی همچون «سمک عیار» وجود دارند که از چنین درونمایهای بهرهمندند. در اواخر قرن سیزدهم هجری و پس از جنگ جهانی اول، توجه نویسندگان ایرانی به نگارش رمان اجتماعی جلب شد و در دورهی مشروطه، نیاز به چنین داستانهایی برای آگاهسازی مردم جامعه بیشتر به چشم آمد.
همانطور که در غرب، وقوع انقلاب صنعتی و تغییرات اجتماعی پس از آن سبب شد که توجه به مسائل جامعه در نگاه نویسندگان اهمیت پیدا کند، در ایران نیز تعاملات سیاسی و تبادلات فرهنگی با غرب و اطلاع از این تغییرات، بهمرور آگاهی مردم را نسبت به زندگی اجتماعی رشد داد. این شد که با آغاز قرن چهاردهم هجری و از اوایل سالهای 1300 هجری، داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی پا به عرصه گذاشتند و توجه به مناسبات اجتماعی و نقصانها و کمبودهای مختلف، در آثار داستاننویسان و رماننویسان ایرانی نمود یافت.
با انتشار مجموعه داستان «یکی بود، یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده در سال 1303 و رمان «تهران مخوف» اثر مرتضی مشفق کاظمی در سال 1305 و همچنین داستان کوتاه «آبجی خانوم» نوشتهی صادق هدایت در سال 1309، اولین داستانهای اجتماعی ایرانی متولد شدند. این روند با رمانهایی همچون «روزگار سیاه»، «انتقام» و «اسرار شب» به قلم عباس خلیلی و داستان «در تلاش معاش» اثر محمد مسعود، ادامه پیدا کرد. در طی دهههای 1320 و 1330 شمسی، داستانهایی مثل «دختر رعیت» تألیف م ا به آذین و «مدیر مدرسه» نوشتهی جلال آل احمد، مسائل اجتماعی را بازنمایی کردند.
در سال 1340 علی محمد افغانی با انتشار رمان اجتماعی «شوهر آهو خانم» و شرح زندگی یک خانوادهی ایرانی در آن، توجهات بسیاری را به خود جلب کرد. در دههی 1350، اسماعیل فصیح با «دل کور» و احمد محمود با «همسایهها»، بهترین رمانهای اجتماعی ایرانی را خلق کردند. انتشار رمان «سگ و زمستان بلند» به قلم شهرنوش پارسی پور نیز به نوبهی خود بر نگارش رمان اجتماعی در ایران تأثیر گذاشت.
عباس معروفی در دههی 1360 با خلق رمان «سمفونی مردگان» و به تصویر کشیدن زندگی خانوادهای تحت استبداد پدر در آن، به نقد جامعهی پدرسالار و نخبهکشی در جامعهی ایرانی پرداخت. این نویسندهی پرآوازه، پس از آن نگاه اجتماعی خود را به ماجرایی عاشقانه پیوند داد و کتاب «سال بلوا» را در دههی 1370 منتشر کرد. در این دهه همچنین، رمان اجتماعی «خانه ادریسیها» نوشتهی غزاله علیزاده که خانه و خانواده در آن نمودی از مام وطن بود، توجه و تحسینهای بسیاری را برانگیخت.
در دهههای بعدی، نویسندگان بیشتری به نوشتن در ژانر اجتماعی روی آوردند و داستانها و رمانهای متعددی همچون «طعم گس خرمالو» نوشتهی زویا پیرزاد، «حتی وقتی میخندیم» به قلم فریبا وفی، «آقادار» اثر مریم سمیع زادگان، «بنفش مایل به لیمویی» نوشتهی یاسمن خلیلی فرد، «خون خرگوش» اثر رضا زنگی آبادی و... وارد بازار کتاب شدند و مورد استقبال خوانندگان قرار گرفتند؛ مسیری که رشد و شکوفایی آن همچنان ادامه دارد.
انواع داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
نویسندگان معمولاً برای روایتپردازی در ژانر اجتماعی، مسائل و دغدغههای مختلف جامعه را با فضاسازیها و عناصر متنوع درهم میآمیزند و زیرژانرهایی را خلق میکنند که برخی از مهمترینهایشان عبارتاند از:
- داستان اجتماعی عاشقانه: در این داستانهای اجتماعی، نویسنده در خلال یک ماجرای عاشقانه، مصائب موجود در روابط، معضلات خانوادگی و مشکلات جامعه را نیز به تصویر میکشد. رمان «چشمهایش» اثر معروف بزرگ علوی، نمونهای از این آثار است.
- داستان اجتماعی تاریخی: داستانهایی که مسائل اجتماعی را در بستر یک دورهی تاریخی مشخص مطرح میکنند، در زیرژانر اجتماعی - تاریخی قرار میگیرند. در اینگونه داستانها، آداب و سنن اجتماعی و عرف و قوانین جامعه در دورهی تاریخی موردنظر بسیار پررنگ هستند. برای مثال شهرنوش پارسی پور در مجموعه داستان «زنان بدون مردان»، وضعیت زنان ایرانی را در دههی 1330 به تصویر میکشد.
- داستان اجتماعی انتقادی: نویسنده در اینگونه از داستانهای اجتماعی، یک معضل غالب و یا فقدان ارزش اجتماعی خاصی را به بوتهی نقد میگذارد و بهشکلی ویژه به آن میپردازد. در داستان کوتاه «سگ ولگرد» نوشتهی صادق هدایت، این نگاه انتقادی بهخوبی نمود پیدا کرده است. نویسنده در این اثر به رفتار ناپسند حیوانآزاری در میان مردم جامعه میتازد و در خلال داستان، به ریشههای آن اشاره میکند.
- داستان اجتماعی سیاسی: در داستانهای این زیرژانر معمولاً به مسائل سیاسی، همچون شیوهی حکمرانی، حقوق بشر، فسادهای سیاسی، عدم وجود آزادی بیان و... بهعنوان ریشهی معضلات اجتماعی اشاره میشود. چنین نگاهی را در مجموعه داستان «از رنجی که میبریم» اثر جلال آل احمد، میتوان مشاهده کرد.
- داستان اجتماعی پرولتری: داستانهای اجتماعیای که تمرکزشان بر مشکلات و مسائل قشر کارگر معطوف است، در ردهی رمانهای اجتماعی کارگری و یا پرولتریایی قرار میگیرند. داستان «گلیه مرد» نوشتهی بزرگ علوی، یکی از نمونههای معروف این آثار است که سختیها و مصائب زندگی کارگران را روایت میکند.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی
در کنار سرگرمی که هدف اصلی ادبیات داستانی است و ارزش و اهمیتش را هم نمیتوان انکار کرد، ژانر داستان اجتماعی این امکان را فراهم میکند تا خواننده در بستر داستان و روایت، معضلات جامعه را بشناسد، نسبت به دغدغههای افراد اجتماع آگاهی یابد و به توانایی درک و همدلی برسد. مطالعهی رمانها و داستانهای اجتماعی ایرانی، شناخت ما را نسبت به طبقات مختلف اجتماع، دغدغههای زنان و مردان ایرانی و ریشهی مسائل و مشکلات خانوادگی افزایش میدهد و کمک میکند فارغ از نگاههای کلیشهای، دیگران را بهتر درک کنیم. این آثار همچنین روند تاریخی وقایع اجتماعی را برایمان روشن میکنند و ما را نسبت به علت وقوع رویدادهای سرنوشتساز آگاه میسازند. این آگاهی کمک میکند تا مسائل و کاستیهای اجتماعی امروز را ریشهیابی کنیم و برای بهبود آنها، گامهایی اثرگذار برداریم.
خواندن داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر تمایل دارید مسائل اجتماعی کشورمان را در طی دورههای تاریخی مختلف شناسایی و ریشهیابی کنید و با دغدغههای اقشار مختلف جامعهمان آشنا شوید تا به قدرت درک بالایی در این زمینه برسید و دلتان میخواهد به موازات دستیابی به این مقاصد، حلاوت داستانخوانی را هم مزهمزه کنید، پس پیشنهاد میکنیم خرید و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
با توجه به اهمیت و جذابیت مطالعهی ژانر اجتماعی، کتابراه بهترین آثار داستانی این حوزه را در قالب کتاب الکترونیک، PDF و صوتی، برای خرید و دانلود در اختیار مخاطبان قرار داده است. گفتنیست که برخی از بهترین رمانهای اجتماعی و ایرانیِ موجود در سایت و اپلیکیشن کتابراه، با بازخورد مثبت قابل توجهی از جانب کاربران مواجه شدهاند و این مخاطبان با خرید و توصیهی مطالعهی آنها به دیگران، بر کیفیت محتوایشان تأکید کردهاند. در لیست زیر تعدادی از این عناوین محبوب را برشمردهایم:
- کتاب شوهر آهو خانم، اثر علی محمد افغانی
- کتاب چراغها را من خاموش میکنم، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب چشمهایش، اثر بزرگ علوی
- کتاب سال بلوا، نوشتهی عباس معروفی
- کتاب سالتو، تألیف مهدی افروزمنش
- کتاب محلل، اثر صادق هدایت
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی ایرانی در کتابراه
چنانچه شما هم برای مطالعهی داستانهای اجتماعی متنوع اشتیاق دارید، اما بابت هزینههای خرید کتاب نگران هستید، میتوانید با مراجعه به سایت و اپلیکیشن کتابراه، تعدادی از کتابهای متنوع و مرتبط با این ژانر را بهطور رایگان و در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و PDF دانلود و دریافت کنید و از مطالعه یا شنیدنشان لذت ببرید. برخی از این عنوانهای رایگان را در زیر فهرست کردهایم:
- کتاب عشق خاکستری، اثر شهناز شهبازی
- کتاب انسان معیار، به قلم معصومه چهاردوری
- کتاب سرزمین جعبهها، نوشتهی احسان کیان فرد
- کتاب یه جور ناجور، تألیف زهرا علیرضازاده
- کتاب لالایی نیروانا، اثر آزاده جمشیدپور
کتاب زنی شبیه تهران
- نویسنده: مهسا دهقانی پور
کتاب زنی شبیه تهران دومین اثر ادبی مهسا دهقانی پور، نویسندهی جوان ایرانی است که به مسئلهی تأثیرات شهر تهران بر هویت ساکنینش میپردازد. این کتاب پنج داستان کوتاه از زندگی زنان مختلف ساکن تهران را در بر میگیرد که به نوعی با یکدیگر ارتباط دارند. این زنان در سنین و شرایط مختلفی به سر میبرند و هر کدام داستان خودشان را روایت میکنند. دربارهی کتاب زنی شبیه تهران برای کسانی که از کودکی در تهران... ادامه ›
کتاب نقاشی ماریا
- نویسنده: میترا داور
کتاب نقاشی ماریا، رمانی خواندنی با بنمایههای اجتماعی است که توسط میترا داور به رشته تحریر درآمده. میترا داور رماننویس و نویسنده زن ایرانی است. رمانهای «بالای سیاهی آهوست»، «دل باش»، «خوب شد به دنیا آمدی»، «جاده، قفسهٔ دوم»، «صندلی کنار میز»، «یا من هو» و «و قطار در حال حرکت» از آثار این نویسنده میباشد. وی کارشناس ارشد اقتصاد نظری از دانشگاه الزهرا میباشد. رمان «بالای سیاهی آهوست» از او جزو... ادامه ›
کتاب زمایا
- نویسنده: حامد خسروان
کتاب زمایا نوشتهی حامد خسروان، ماجرای کمک خلبانی ایتالیایی است که باید برای انجام مأموریتی به سارایوو برود ولی در زمان بازگشت به دستور مافوق خود در فرودگاه میماند و اتفاقات عجیبی برایش رخ میدهد. دربارهی کتاب زمایا: در ابتدای داستان کمک خلبان با یکی از پرسنل فرودگاه آشنا میشود که در پی آن تصمیمات عجیبی برای مافوق خود میگیرد. در ادامه او با یک خبرنگار زن ایتالیایی که زمانی عشق دوران جوانیاش... ادامه ›
کتاب PDF یه جور ناجور
- نویسنده: زهرا علیرضازاده
کتاب یه جور ناجور، نوشتهی زهرا علیرضازاده، شامل 9 داستان کوتاه با مضامین اجتماعیست که به سبک ادبیات واقعگرایانه نگاشته شده است. نویسنده در این مجموعه داستان به سراغ مضامینی همچون روابط انسانی و چالشهای خانوادگی رفته. مواجههی انسان با پدیدههای شومی چون مرگ نیز از دیگر موضوعاتی است که طی چند داستان در این کتاب به آن پرداخته شده است. کتاب یه جور ناجور به همت کانون فرهنگی چوک منتشر شده است؛... ادامه ›
کتاب از همان راهی که آمدی برگرد
- نویسنده: فرشته نوبخت
کتاب از همان راهی که آمدی برگرد به قلم فرشته نوبخت، توسط چهار راوی که هر کدام حول هستهی اصلی داستان به روایت زندگی خود میپردارند، به رشته تحریر درآمده و در نهایت داستانهایی تو در تو در دل قصه اصلی روایت میشود. شخصیت اصلی داستان دختری به نام شیوا است. دختری که کودکیاش را در پرورشگاه گذرانده و بزرگ شده اما اکنون میخواهد که برای خودش زندگی کند. قصد دارد کار پیدا کند و جایگاهی مناسب بدست آورد... ادامه ›
کتاب بچه های ایران شهر
- نویسنده: رضا حریر آبان
مجموعه داستان «بچههای ایرانشهر» با درونمایهای شاعرانه روایتهایی را برای خواننده بازگو میکند که شاید بسیاری از آنها را شنیده باشد ولی اینبار جور دیگری میبیند و میشنودشان. روایاتی درباره جنگ، انقلاب، فقر، خشونتها و تبعیضهای قومی، خانواده، مرگ و خیلی داستانهای آشنا که اگر خوانده نشوند یا فراموش میشوند و یا کتمان. تمام داستانها علاوه بر موضوعات کلی، تنهایی انسان معاصر را یادآور میشوند،... ادامه ›
کتاب سال درخت
- نویسنده: ضحی کاظمی
ضحی کاظمی در کتاب سال درخت به سراغ داستان پرفرازونشیب خاندان پورسالاری و نادرخانی رفته است. داستانی که آکنده از غم و شادی، عشق، خرافات، بداقبالی و سوگواری است. راوی این داستان یکی از پسران این خاندان یعنی پیمان است. او که در حادثهای چاقو خورده و مرده، به همراه خواهرش پریسا و برادرش پویا، آخرین نفرات شجرهنامهی این خانواده، پرده از گذشتهی این خاندان برمیدارند. دربارهی کتاب سال درخت کتاب سال... ادامه ›
کتاب سپیده سیاه
- نویسنده: میلاد سرداری
کتاب سپیده سیاه اثری خواندنی از میلاد سرداری است. این رمان ایرانی در مورد موضوع اعتیاد است و سعی دارد روایتی تکاندهنده و عمیق از این بیماری داشته باشد. سرداری در رمان خود از روایت اول شخص بهره برده تا به مخاطبان نشان دهد که حادثهی گرفتار آمدن در دام اعتیاد ممکن است برای هر شخصی رخ دهد و باید نسبت به آن کاملاً خودآگاه باشند. دربارهی کتاب سپیده سیاه کتاب سپیده سیاه نوشتهی میلاد سرداری به... ادامه ›
کتاب PDF گناه من چیست؟
- نویسنده: حسین دریانی
کتاب گناه من چیست؟ به قلم حسین دریانی، به روایت زندگی مردی جوان و داستان ازدواج او میپردازد. در بخشی از کتاب گناه من چیست میخوانیم: در دوران جنگ، قطعی برق، آن هم چند ساعت در روز عادی بود و به خاطر همین قالبساز نتوانست به قولش عمل کند و بالاخره یک ماه دیرتر از زمانی که به خانم فرهنگی گفته بودم، قطعه حاضر شد. بالاخره قرار گذاشتیم همان جایی که روز بارانی سوار شده بود، دستگیره را تحویل بگیرد. سر... ادامه ›
رمان و اکنون سرنوشت را بنواز
- نویسنده: سحر منوچهری
رمان و اکنون سرنوشت را بنواز، زندگی عاطفی و پرماجرای اعضای یک گروه موسیقی نو پا و رو به رشد را بیان میکند که با تکیه بر استعداد شگرف خود مسیر زندگیشان را همانطور که میپسندند، تغییر می دهند. آنها میدانند چطور می توان زیر سایه ی عشق پاک٬ گذشته های تلخ را به فراموشی سپرد و مشکلات را با تکیه بر اراده ی خود از پا درآورد و همچنان شاد زندگی کرد. ادامه ›
کتاب آینهها حرف میزنند
- نویسنده: زهرا جمالی
کتاب آینهها حرف میزنند مجموعه داستانی کوتاه از زهرا جمالی می باشد. در یکی از داستان های این کتاب می خوانید: دوباره رفت روبهروی آینهی قدی ایستاد. نگاهش چون آینه زنگار گرفته بود. خودش را در لایهای از غبار دید: محو و کمرنگ. آنچه را آینه نشان میداد، روح سرگردان و درهمشکستهای بیش نبود که فقط میشد از میان غبار دیدش. دستی بر آینه کشید، خودش را دید که در آینه مچاله شده است. پای چشمها گود... ادامه ›
کتاب پیاده روی با مرگ
- نویسنده: گیتی حریرچیان طهرانی
اگر به دنبال کتابی هستید که ضمن به تصویر کشیدن داستانی عاشقانه، ترس شما را نسبت به مرگ کم کند و دیدگاهی متفاوت از زندگی را در اختیارتان قرار دهد، کتاب پیاده روی با مرگ به قلم گیتی حریرچیان طهرانی را از دست ندهید. درباره کتاب پیاده روی با مرگ: گیتی حریرچیان طهرانی در این کتاب ضمن به تصویر کشیدن تجربهای شبیه به مرگ، شما را با درون خودتان روبهرو کرده و تلفیقی از احساسات گوناگون را در اعماق... ادامه ›
کتاب خط فاصله
- نویسنده: سوگند عباسی
مجموعه 6 داستان کوتاه اجتماعی از سوگند عباسی از متن کتاب: دیشب خواب دیدم، یه خواب خوب یعنی همچین هم خوب نبود اما میگن تعبیرش خوبه! خواب دیدم خونمون خیلی بهم ریخته و شلوغه، هیچی سرجاش نیست، حتی تا انباری زیر شیروانی خونمون هم بهم ریختهاس من داد میکشیدم که به خدا مامان من همه جا رو تمیز کردم و جارو کشیدم چرا اینجوری شد؟ داد میکشیدم همهاش تقصیر بچههای فریبا اس که همه چیز را بهم ریختهان! اما... ادامه ›
کتاب مرغ آمین
- نویسنده: سیمین دخت حسینیان
کتاب مرغ آمین مجموعه داستانهایی کوتاه از سیمین دخت حسینیان دربردارد. این مجموعه، روایتهایی جذاب و خواندنی را شامل میشود که شما را با خود همراه کرده و لحظات دلنشینی را برایتان رقم خواهد زد. دربارهی کتاب مرغ آمین: افسانه، ونوس، مرغ آمین، خوابم میآد، پردهای که انگار زمانی رنگش سفید بود، صدای شصت و سه، سؤال بی جواب، طعم تلخ پاستیل و شام عروسی عناوین 9 داستان کتاب حاضر هستند. میتوان گفت مرگ... ادامه ›
کتاب قطار شهری
- نویسنده: مجید محمدی فر
کتاب قطار شهری نوشتۀ مجید محمدیفر، داستان اجتماعی کوتاهی است و قصۀ آدمهایی را روایت میکند که به طور اتفاقی در یک قطار با هم آشنا میشوند و ماجراهایی را رقم میزنند. در بخشی از کتاب قطار شهری میخوانیم: پسر محصل قصه ما بعد از تلاش سختی که برای پاسخ دادن به دوستش متحمل میشود و میبیند که او متوجه حرف او نشده است، نفس عمیقی میکشد و با صورتی سرخ شده سرش را پایین میاندازد ولی در سمت راست او روی... ادامه ›
کتاب سبز (مجموعه داستان های کوتاه 1)
- نویسنده: هادی ناجی
سبز مجموعهای از هشت داستان است. این کتاب در حقیقت قسمت اول یک سهگانه است. قسمت دوم با نام سفید و قسمت سوم قرمز نام دارد. در این سه گانه مولف تلاش کرده است سه دوره از زندگی یک شخصیت داستانی را به نقد بگذارم. دوره اول که مربوط به نوجوانی است و دوران مدرسه را توصـیف میکند، در کتاب سبز گنجانده شده است. مخاطب با خواندن مجموعه سبز به دوران کودکی میرود، به آن سادگیها. اتفاقاتی که برای آن سن و سال... ادامه ›
کتاب غوغای کاکتوس
- نویسنده: فائقه درویش
فائقه درویش در کتاب غوغای کاکتوس داستانی را روایت میکند که تمامی ماجراهای آن در یک بیمارستان روانی میگذرد. این کتاب اثری در ژانر اجتماعی و روانشناسانه است و سرشار از نمادها و تمثیلهاست که خوانندگان میتوانند برداشتی آزادانه از نمادهای آن داشته باشند و ارتباطی فعال با متن برقرار کنند. کتاب غوغای کاکتوس برای چه کسانی مناسب است؟ اگر علاقهمند به رمانهای ایرانی هستید و دوست دارید از یکی از... ادامه ›
کتاب PDF لالایی نیروانا
- نویسنده: آزاده جمشیدپور
کتاب لالایی نیروانا، شامل 13 داستان کوتاه به قلم آزاده جمشیدپور، ماجراهایی از رنج و تنهایی است. نویسنده در این کتاب، به سراغ معضلات اجتماعیای همچون فقر، طلاق، اعتیاد و بزهکاری رفته و به روایت رنجهایی پرداخته که گریبانگیر شخصیتهای این مجموعه داستان میشود. زبان جمشیدپور در این داستانها قابل تأمل است. هر شخصیت لهجهی خاص خود را دارد و این خصوصیت، گیرایی متن داستانها را دوچندان کرده است.... ادامه ›
کتاب شرح زندگی من
- نویسنده: وحید معینی فر
کتاب شرح زندگی من به قلم وحید معینی فر، ماجرای جوان کارگری به نام اشکان را روایت میکند که در خانوادهای فقیر و معتاد چشم به دنیا گشوده بود. او به دلیل مشکلات خانوادگی نتوانسته به دانشگاه برود و در جامعه با مشکلات فراوانی ناشی از فقر روبهرو میشود و اتفاقات و فراز و فرودهای متفاوت و تلخی را در زندگیاش تجربه میکند. در بخشی از کتاب شرح زندگی من میخوانیم: این بلایی بود که گرسنگی و بیکاری بر سر... ادامه ›
کتاب مرغدانی
- نویسنده: محمد محمدعلی
داستانی از کتاب بازنشستگی و داستانهای دیگر منتشر شده در ماهنامه ادبیات داستانی چوک شماره مهرماه سال 92 تلفن زنگ زد. کاشفی بود. «بازنشستگی آقا ولی چی شد؟» «احتمالاً همین امروز فردا حکمش صادر میشود.» «براش کاری در نظر گرفتم.» «ممنون که سفارش ما را فراموش نکردی، جناب!» «فقط بگو مرد کارهای سنگین هست؟» «به هیکل گنده و شُلش نگاه نکن، این جا دست تنها کار یک آبدارخانه و چند تا کارمند را پیش میبرد.»... ادامه ›
کتاب آدم و خاک
- نویسنده: جواد رضایی
کتاب آدم و خاک از جواد رضایی، روایت خانوادهایست که هر یک از اعضای آن با مشکلات عجیبوغریبی دستوپنجه نرم میکنند، همهی فرزندان خانواده یک ویژگی مشترک دارند: همه به اتفاق معتقدند که تمام مشکلاتی که دارند، از وجود پدرشان و رفتارهای او سرچشمه میگیرد. در این رمان از خانوادهای میخوانیم که همیشه با غم و چالش روبهرو است و در نهایت هم سرنوشت غمانگیزی برای آنها رقم میخورد. دربارهی کتاب آدم و... ادامه ›
کتاب با تنهایی قدم میزنم
- نویسنده: اکرم بادی
کتاب با تنهایی قدم میزنم نوشته اکرم بادی، روایتگر داستان پر درد و رنج زنی است که همسرش به بیماری سختی گرفتار میشود و زندگیشان ناخواسته دچار چالشهای دشواری میگردد که هر دو را از پا در میآورد و تردید را به جان زن میاندازد. درباره کتاب با تو قدم میزنم: رمان پیش رو داستان زندگی زن جوانی به نام الهه را به تصویر میکشد که زندگی خوبی را با همسرش مصطفی سپری میکند؛ تا اینکه با شروع بیماری مصطفی... ادامه ›
کتاب عیار نامعلوم
- نویسنده: فاطمه بهشتی آریا
کتاب عیار نامعلوم به قلم فاطمه بهشتی آریا، داستان پستی و بلندی و سختیهای زندگی علی و همسرش بیبی ناز را به تصویر میکشد. در بخشی از کتاب عیار نامعلوم میخوانیم: در خانه غیر از زنها و سریدار فقط دو برادر کوچک سیمین حضور داشتند که با ترس از پنجره بیرون را نگاه میکردند. پسر بزرگتر اردلان که دوران بلوغ را میگذراند و احساس بزرگی میکرد به مادرش میگفت عزیز جان اگر اجازه بدهی میروم خدمتش میرسم... ادامه ›
کتاب پشت درخت توت
- نویسنده: احمد پوری
داستانی در مورد آرزوها، رویاها و آرمانهای یک دوره. کتاب پشت درخت توت در دههی چهل و در شهر تبریز روایت میشود. داستان نویسندهای که قرار است شروع به نوشتن یک رمان کند، اما بهواقع چه مسیر و ماجراهایی انتظارش را میکشند. این رمان خواندنی در باب ایدههایی از مقاومت فردی است. احمد پوری در این کتاب تأثربرانگیز بخشی از درون خود را درون روایت بازتاب داده است. این رمان به ما نشان میدهد که چگونه هویت... ادامه ›