معرفی و دانلود کتاب پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟
برای دانلود قانونی کتاب پرسشهای اساسی فلسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟
در زندگی پرسشهای زیادی دربارهی انسان و رابطهاش با جهان پیرامون مطرح میشود که ممکن است برای برخی پاسخ قطعی نباشد و برخی دیگر، پاسخهای متنوعی داشته باشند. سایمون بلک برن در کتاب پرسشهای اساسی فلسفه بیست سؤال فلسفی را که ممکن است برای بسیاری مطرح باشد، ارائه میکند و به آنها پاسخ میدهد. این اثر که در گروه کتابهای فلسفی قرار دارد، سفری به دنیای پرسشهای عمیق و بیانتهاست که شما را به تأمل در معنای زندگی و آگاهی انسان دعوت میکند.
دربارهی کتاب پرسشهای اساسی فلسفه
در میان رشتههای دانشگاهی، فلسفه تفاوتهای غیر عادی با سایر شاخههای علم دارد؛ چراکه بهجای ارائهی پاسخ به پرسشها بها میدهد. پرسشهای ساده، خود به پرسشهای ریز و درشت تقسیم میشوند و بر اساس سنّتهای دینی، اجتماعی و سیاسی گوناگون اشکال و صورتهای متعددی به خود میگیرد. همین امر باعث میشود تنها یک پاسخ برای آنها نباشد؛ بلکه در شرایط مختلف، بتوان پاسخهای متعددی به یک پرسش داد. با توجه به اهمیت طرح پرسش در فلسفه، سایمون بلک برن (Simon Blackburn) در کتاب پرسشهای اساسی فلسفه (What Do We Really Know?: The Big Questions in Philosophy)، بیست پرسش مستقل را انتخاب کرده و در مورد آنها توضیح میدهد. در این بین، شاید آشنا شدن با پرسش و چگونگی پاسخ به آن، از خود پاسخ مهمتر باشد.
در میان بیست سؤالی که نویسنده در کتاب پرسشهای اساسی فلسفه مطرح کرده، پرسشهایی با موضوعات اخلاق و ارزشها، معنای زندگی، هویت انسان، اختیار یا جبر، زیبایی و هنر مطرح میشود. در میان این پرسشها، برخی چالشبرانگیزتر هستند. مانند: آیا به خدا نیاز داریم؟، حقوق من کدامند؟ آیا باید از مرگ ترسید؟ و برخی پرتکرارترند؛ مانند: معنای زندگی چیست؟ یا زیبایی چیست؟ نویسنده این پرسشها را از منظرهای گوناگون پاسخ میدهد.
نویسنده در پاسخ به هر سؤال از بررسی تاریخی استفاده میکند و نشان میدهد چگونه پاسخ به این پرسش خاص در طول زمان تکامل یافته است. او به فیلسوفان برجستهی تاریخ مانند افلاطون، ارسطو، دکارت، کانت، دیوید هیوم، نیچه و بسیاری دیگر استناد کرده، نظرات مختلف را نقد و بررسی میکند و با تکیه بر این ایده که هیچ دیدگاهی کامل نیست، نقاط قوت و ضعف هر دیدگاه را میکاود. او همچنین با تحلیل منطقی و مثالهایی از زندگی روزمره و تجربیات فکری، مفاهیم پیچیده را روشن و ساده میکند. بلک برن در پایان هر بخش، مطالب عرضه شده را جمعبندی و نتیجهگیری میکند تا خواننده بتواند درک جامع و واضحی از موضوع داشته باشد.
سایمون بلک برن که استاد فلسفهی دانشگاه کمبریج و یکی از فیلسوفان برجستهی روزگار ماست، کتابهای تحسینبرانگیز و پرفروشی به چندین زبان زندهی دنیا منتشر کرده تا بتواند بسیاری را با فلسفه آشنا کند. کتاب پرسشهای اساسی فلسفه یکی از کتابهای اوست که انتشارات ققنوس با ترجمهی مریم تقدیسی منتشر کرده است.
در نکوداشت کتاب پرسشهای اساسی فلسفه
- سایمون بلک برن به پرسشهای کلیدی در فلسفه میپردازد. (آمازون)
کتاب پرسشهای اساسی فلسفه برای چه کسانی مناسب است؟
این کتاب برای علاقهمندان به فلسفه که در جستجوی پاسخی به سؤالات بزرگ و پیچیدهی زندگی هستند، مناسب است.
در بخشی از کتاب پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟ میخوانیم
شاید اولین موضوعى که در این زمینه ذهنمان را به خود مشغول مىسازد این باشد که آیا ماهیت انسان مفهومى قابل احترام است یا صرفا بازماندهاى از این نظریه ارسطویى است که همه چیز وضعیت طبیعى ثابتى دارد. داروین با این استدلال که گونهها به مرور زمان تغییر مىکنند، و نقطه آغاز مکانیسم تغییر، تنوع درون گونههاست، به این بحث پایان داد. نقش تکثیر جنسى و آمیزههاى ژنتیکىِ متعاقبِ آن احتمالاً فقط کمک به این تنوع است. علاوه بر این، مسیر حرکت از ژنوم تا جانور حاصل از آن نشاندهنده نسبت طبیعى واحدى نیست. اغلب، این مسیر فقط تنوعى از برآیندها را نشان مىدهد زیرا ژنها در محیطهاى متفاوت بروز متفاوتى دارند، و تفاوتهاى حاصل، گرچه معلول ژنها نیستند، مىتوانند موروثى باشند. تنها مىتوانیم امیدوار باشیم که موارد ثابت جالبى وجود داشته باشد، درست همانطور که موارد ثابت دیگرى در رشد جانور وجود دارد. دو چشم و دو دست معمولاً ثابتاند، ولى چه کسى مىتواند مطمئن باشد که خصوصیات روانشناختى هم به همین طریق ثابت و انعطافناپذیرند؟ شاید آنچه ثابت است خصوصیتى ساده مانند خودخواه یا مهاجم بودن نیست، بلکه ارتباط محیط زندگى با آن خصوصیت است. کودکى که خودخواه بار مىآید خودخواه مىشود، و کودکى که اطرافیان بزرگسالش را افرادى مهاجم و پرخاشگر تشکیل مىدهند در آینده به فردى پرخاشگر تبدیل مىشود. همین رابطه ثابت در مورد یادگیرى زبان هم صدق مىکند: موضوع ثابت در این مورد فراگیرى زبان فرانسوى یا چینى نیست، بلکه این است که کودک زبان مادرى پیرامونش را مىآموزد.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
آیا انسان روحى در دستگاه است؟
ماهیت انسان چیست؟
آیا انسان آزاد است؟
چه مىدانیم؟
آیا انسان حیوانى عاقل است؟
چطور مىتوانیم به خودمان دروغ بگوییم؟
آیا چیزى به نام جامعه وجود دارد؟
آیا انسانها قادر به درک یکدیگر هستند؟
آیا دستگاهها مىتوانند فکر کنند؟
چرا خوب باشیم؟
آیا همه چیز نسبى است؟
آیا زمان در حرکت است؟
چرا همه چیز جارى است؟
چرا به جاى اینکه هیچ چیز نباشد چیزى هست؟
مکان از چه پر شده است؟
زیبایى چیست؟
آیا به خدا نیاز داریم؟
غایت زندگى چیست؟
حقوق من کداماند؟
آیا باید از مرگ ترسید؟
فیلسوفان بزرگ
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب پرسشهای اساسی فلسفه: واقعا چه میدانیم؟ |
نویسنده | سایمون بلک برن |
مترجم | مریم تقدیسی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 263 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-106-2 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |