معرفی و دانلود کتاب غریزهی اراده: خودکنترلی چگونه عمل میکند، چه اهمیتی دارد و چگونه میتوان بیشترین بهره را از آن برد
برای دانلود قانونی کتاب غریزهی اراده و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب غریزهی اراده: خودکنترلی چگونه عمل میکند، چه اهمیتی دارد و چگونه میتوان بیشترین بهره را از آن برد
توانایی کنترل اراده، ذهن و افکار مثبت و منفی گوناگون، مهمترین عامل پیشرفت در امور مختلف است. کتاب غریزهی اراده اثر کلی مک گونیکال با استفاده از استدلالهای علمی و رویکرد درمانی به ذهن و بدن، به ارائهی راهکارهای مفیدی برای کنترل اراده پرداخته و چالشهایی که در مسیر تقویت آن وجود دارد را مورد بررسی قرار داده است.
دربارهی کتاب غریزهی اراده
یکی از موانع همیشگی ما در راه تغییر عادات و در دست گرفتن کنترل اعمال و افکار خود، نداشتن نظارت و قدرت کافی بر ارادهمان است. کلی مکگونیکال (Kelly McGonigal) روانشناس سلامت و محقق دانشگاه استنفورد، در کتاب غریزهی اراده (The Willpower Instinct: How Self-Control Works, Why It Matters, And What You Can Do To Get More Of It) با برشمردن موانع درونی و بیرونی بر سر راه کنترل اراده و بررسی عوامل تسریع یا کند شدن روند پیشرفت در یک کار، به راهکارهای مؤثر در ارتباط با کنترل اراده پرداخته و با ارائهی تمرینات و نمونههای آزمایششدهی بسیار، به ما در به کنترل گرفتن ارادهمان کمک میکند. بازیهای ذهنی و روانی که مغز ما در شرایط گوناگون انجام میدهد، بسیاری از مواقع عملکرد ما را بدون آنکه از دلیل آن آگاه باشیم، مختل میکند. نویسنده در این کتاب با بررسی هرکدام از فریبهای ذهنیای که در جامعه، اقتصاد و تجارت نیز بسیار به کار رفتهاند، به افزایش هشیاریمان و در نتیجه تصمیمگیری درست در شرایط گوناگون کمک کرده و رفتهرفته آرامش و رضایت از زندگی را به هدفی قابل دسترسی تبدیل میکند.
کتاب غریزهی اراده با طرح این موضوع که روزمرگیها و خستگیهای ناشی از آن، میتوانند تا ابد ما را فریب دهند، راهحلهای کاربردی برای مواجهه و مقاومت در برابر آنها را پیش رویمان گذاشته و با تکنیکهای کنترل ذهن، نوید نتیجهای بادوامتر را بهمان میدهد. یکی از مسائلی که کلی مکگونیکال با توسل به آن به تقویت اراده کمک میکند، پیشبینی نتایج عادات و رفتارهایمان در بلندمدت است. به این شکل که اگر فلان عادت بد را ترک نمیکنم، مایلم عواقب ترک نکردن آن را در یک سال آینده ببینم؟ درمورد عادات خوب نیز همین روش را پیشنهاد میکند. این روش موجب میشود به جای آری گفتن به هوسها و خواستهها، دیدی وسیعتر نسبت به تصمیماتمان در لحظه داشته باشیم.
نویسنده در کتاب غریزهی اراده با تحلیل عصبشناختی کارکرد مغز، منطق علمی پشت فریبهای ذهنیمان را تشریح و تمرینهای تدریجی مفیدی را برای مقابله با آنها پیشنهاد کرده است. از جمله فریبهای ذهنی متداول میان انسانها جایگزینی خواستن با شادی و یا وعدهی پاداش با خوشبختی است. با مطالعهی کتاب پیش رو از این فریبهای ذهنی آگاه شده و در نتیجه، پس از هیجان شروع به انجام یک کار، لزوماً در انتظار «نتیجهی خوشحالکننده» نخواهیم بود. درواقع کلی مکگونیکال در تلاش است به ما کمک کند بدون آنکه فشار زیادی به خود تحمیل کنیم، به سمت ترک عادات بد و به طور کلی تغییر، قدم برداریم. همچنین اضطراب و استرس بهعنوان یکی از مخربترین پدیدههای ذهنی بهتفصیل مورد بررسی قرار گرفته و علاوه بر تحلیل عصبشناختی، نوع واکنشهای شخصی هر فرد در مواجهه با آن مطالعه شده است.
ایجاد انگیزه با دلایلی که به قدر کافی شما را برای حرکت روبهجلو متقاعد کند، و نگاه واقعگرایانه و علمی به رواننژندیها و عادات مخرب ذهن، از جمله ویژگیهایی است که کتاب غریزهی اراده را به اثری ارزشمند در حوزهی روانشناسی، خودیاری و کنترل اراده تبدیل میکند. اگر در پی تغییر خود از طریق کنترل ذهن و قدرت ارادهتان هستید، مطالعهی این کتاب را از دست ندهید.
این کتاب توسط مرضیه صادقی لویه ترجمه شده و به همت انتشارات میلکان در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب غریزهی اراده
- چه کتاب رهاییبخشی! مکگونیکال واقعیت علمی پشت قدرت اراده را توضیح میدهد و از افسانههایی سخن میگوید که اکثرمان به آنها باور داریم. ارادهی قویتر، مبتنی بر حقایق الهامبخش، و نه مزخرفاتی مأیوسکننده، بالاخره برای همگان قابلدسترسی است. (جف کالوین، نویسندهی کتاب افسانه استعداد ذاتی)
- «غریزهی اراده» نوع جدیدی از کتاب خودیاری است. کلی مک گونیگال با استفاده از علم برای توضیح «چراییها» و استراتژیهای لازم برای «چگونگی»، کتابی ضروری برای هرکسی که میخواهد زندگی خود را چه از جنبههای کوچک و چه در عرصههای بزرگ، تغییر دهد، فراهم کرده است. (بوک پیج)
- این کتاب برای هر کسی که مشتاق است چگونگی دستیابی مؤثرتر به اهداف خود را یاد بگیرد، فوقالعاده باارزش است. (جفری شوارتز، روانپزشک و محقق آمریکایی و نویسندهی کتاب پرفروش قفلگشایی از مغز وسواسی)
کتاب غریزهی اراده برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی اثر پیش رو برای افرادی که به دنبال ریشهیابی گرههای ذهنی و تغییر اساسی خود با استفاده از کنترل اراده هستند، بسیار مفید خواهد بود.
در بخشی از کتاب غریزهی اراده: خودکنترلی چگونه عمل میکند، چه اهمیتی دارد و چگونه میتوان بیشترین بهره را از آن برد میخوانیم
بهمحض اینکه در کلاس به خودبخشودگی اشاره میکنم، بحثها شروع میشود. انگار گفتهام که راز قدرت ارادهی بیشتر انداختن بچه گربهها جلوی اتوبوسهای تندرو است. «اگر به خودم سخت نگیرم، هرگز کاری را انجام نمیدهم.» «اگر خودم را ببخشم، دوباره این کار را خواهم کرد.» «مشکل من این نیست که خیلی به خودم سخت میگیرم، مشکل من این است که به اندازهی کافی از خودم انتقاد نمیکنم.» برای بسیاری از مردم، بخشش خود مانند بهانهتراشی است که فقط منجر به افراط بیشتر میشود. شاگردانم معمولاً استدلال میکنند که اگر به خودشان آسان بگیرند، یعنی اگر روی شکستهایشان تمرکز نکنند، اگر وقتی استانداردهای بالایشان را رعایت نمیکنند از خودشان انتقاد نکنند یا اگر خود را با عواقب وحشتناک ناشی از شکست تهدید نکنند، به سمت تنبلی خواهند لغزید. آنها بر این باورند که نیاز به صدایی خشن در سر دارند که اشتها، غرایز و نقاط ضعفشان را کنترل کند. آنها میترسند که اگر دست از سر این دیکتاتور و منتقد درونی بردارند، اصلاً خودکنترلی نخواهند داشت.
بسیاری از ما تاحدی این مسئله را باور داریم. ما ابتدا در کودکی یاد گرفتیم که ازطریق دستورات و تنبیه والدین خود را کنترل کنیم. این رویکرد در دوران کودکی ضروری است؛ زیرا اگر با خود روراست باشیم، کودکان حیواناتی وحشی هستند. سیستم خودکنترلی مغز تا بزرگسالی بهصورت کامل رشد نمیکند و بچهها تازمانیکه قشر جلوی پیشانی مغزشان به رشد کامل برسد، به حمایت خارجی نیاز دارند. بااینحال، بسیاری از مردم با خود بهگونهای رفتار میکنند که انگار هنوز بچهاند و صادقانه بگویم بیشتر شبیه والدین بدسرپرست عمل میکنند تا مراقبان حمایتکننده. آنها هر زمان که تسلیم وسوسه میشوند یا از نظر خودشان شکست میخورند، از خود انتقاد میکنند: «تو خیلی تنبلی. مشکلت چیست؟» هر شکست درحکم مدرکی است مبنیبر اینکه آنها باید حتی با خود سختگیرتر باشند. «در هیچ موردی نمیتوان به تو اعتماد کرد.»
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل یکم: چالش «انجام خواهم داد»، «انجام نخواهم داد» و «میخواهم»
فصل دوم: غریزهی اراده
فصل سوم: بیش از حد خسته برای مقاومت
فصل چهارم: مجوز گناه
فصل پنجم: دروغ بزرگ مغز
فصل ششم: به جهنم
فصل هفتم: بهحراجگذاشتن آینده
فصل هشتم: مبتلا شدید! چرا اراده مسری است
فصل نهم: این فصل را نخوانید
فصل دهم: درنگ آخر
سپاسگزاری
یادداشتها
پیوست
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب غریزهی اراده: خودکنترلی چگونه عمل میکند، چه اهمیتی دارد و چگونه میتوان بیشترین بهره را از آن برد |
نویسنده | کلی مک گونیگال |
مترجم | مرضیه صادقی لویه |
ناشر چاپی | نشر میلکان |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 293 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-254-741-7 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت ذهن، کتابهای خودسازی |