معرفی و دانلود کتاب عصبانیتهای عصر ما
برای دانلود قانونی کتاب عصبانیتهای عصر ما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب عصبانیتهای عصر ما
کتاب عصبانیتهای عصر ما، اثری سودمند برای آشنایی با ریشههای ایجاد عصبانیت و روشهای از بین بردنِ آن در انسانهای امروزی است. کارن هورنای، نویسندهی کتاب، نتیجهی سالها مطالعه دربارهی بیماریهای عصبی را در این اثر پیش روی خوانندههای علاقهمند به بحثهای عصبشناسی قرار دارده است. پس از مطالعهی این کتاب با دلیلهای ایجاد عصبانیت در افراد آشنا میشوید و شیوههای برطرف کردن عصبانیت را یاد میگیرید.
دربارهی کتاب عصبانیتهای عصر ما
کتاب عصبانیتهای عصر ما (The Neurotic Personality of Our Time)، منبعی کامل برای شناخت دلیلهای ایجاد عصبانیت و روشهای برطرف کردن آن در انسانهای دوران مدرن بهحساب میآید. کارن هورنای (Karen Horney) عصبانیت را فقط یک احساس نمیداند؛ بلکه عصبانیت را واکنشی پیچیده معرفی میکند که در عارضههای روانی و اجتماعی ریشه دارد. خواننده، پس از مطالعهی کتاب حاضر، متوجه میشود که عصبانیت، حاصل فشارهای اجتماعی، رقابتهای شدید، احساس ناامنی و سرخوردگی از نرسیدن به اهداف است. نویسندهی کتاب، در این اثر به تحلیل دقیق روان انسانها در روزگار مدرن پرداخته و نشان میدهد که عوامل مختلف، باعث ایجاد انواع مختلف عصبانیت میشوند.
مطالب کتاب عصبانیتهای عصر ما، پس از توضیحات مترجم و مقدمهی مولف، با بررسی اثرات اجتماعی و روانی عصبیتها آغاز میشود. عصبانیت در این اثر بهعنوان احساسی پیچیده و قدرتمند توصیف شده است. این احساس میتواند اثرات قابلتوجهی بر فرد و جامعه به جا بگذارد. به همین دلیل اگر بهدرستی مدیریت نشود، پیامدهای منفی بسیاری را به دنبال خواهد داشت. پس از آشنایی با آثار اجتماعی و روانی عصبانیت، علل و ریشههای عصبانیتهای عصر ما، در این کتاب توضیح داده شده است. عصبانیت انسانهای امروزی بر اثر ارتباط پیچیدهی بین عوامل روانشناختی ناشی از دنیای مدرن و واکنشهای فیزیولوژیکی مغز انسانها ایجاد میشود. این عصبانیت، در عوامل اجتماعی مانند فشارهای روزمره، نابرابریها و احساس ناامنی ریشه دارد.
در ادامهی کتاب عصبانیتهای عصر ما، بحث مفصلی دربارهی اضطراب گنجانده شده است. نویسنده، اضطراب را واکنش طبیعی بدن به تهدیدات واقعی یا خیالی میداند. احساس نگرانی، ترس و تنش بهعنوان عوارض اضطراب در این اثر برشمرده شدهاند. این عوارض عملکرد روزمرهی فرد را مختل میکند. رابطهی اضطراب و عناد، مفهوم دیگری است که در بخش بعدی گنجانده شده. کارن هورنای در ادامه به توضیحاتی دربارهی ساختمان اساسیِ عصبیت، پرداخته است. به گفتهی هورنای، انسانها از دیدگاه علم عصبشناسی به محبت نیاز دارند. افراد برای حفظ سلامت روانی و جسمی خود، نیازمند محبت هستند. محبت بهعنوان یک نیاز اساسی، باعث تقویت سیستم عصبی میشود و احساس تعلق و امنیت را در انسانها تقویت میکند.
بررسی سایر مشخصات احتیاج عصبی به محبت، طرق جلب محبت، عذابهای ناشی از شکست در تحصیل آن و نقش امور جنسی در احتیاج عصبی به محبت، مطالب دیگری است که در بخشهای بعدی کتاب عصبانیتهای عصر ما، قرار دارد. کارن هورنای در ادامه به طرح توضیحاتی دربارهی عطش قدرت، حیثیت و ثروت و نقش این عوامل در ایجاد عصبانیت پرداخته است. رقابت عصبی و اجتناب از رقابت، بحثهای جالب دیگری است که در این کتاب گنجانده شده. منظور از رقابت عصبی، شرایطی است که انسان در موقعیتهای مسابقهای یا چشموهمچشمی قرار میگیرد. این شرایط، همزمان با احساسات قوی مانند اضطراب، هیجان و خشم برانگیخته میشود. این احساسات، در صورت دستیابی به نتایج نامطلوب در رقابت، عصبانیت فرد را به دنبال دارد. سبک زندگی مدرن و تلاش انسان برای کسب جایگاه بهتر، چشموهمچشمیِ بیشتری را به دنبال داشته تا رقابت عصبی به عاملی مهم در ایجاد عصبانیت تبدیل شود.
مطالب کتاب عصبانیتهای عصر ما در نهایت با توضیحاتی دربارهی احساس گناه عصبی، رنج و عذاب عصبی و رابطهی فرهنگ و عصبیت، خاتمه پیدا میکند. نویسنده تمامی این مطالب را با زبانی خوشفهم و ساده به رشتهی تحریر در آورده تا عموم خوانندهها از مفاهیم پیچیدهی عصبشناسی و روانشناسیِ این اثر آگاه شوند.
کتاب عصبانیتهای عصر ما را انتشارات علمی و فرهنگی چاپ و روانهی بازار کرده. ابراهیم خواجه نوری، مترجم این اثر است.
کتاب عصبانیتهای عصر ما برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان و متخصصهای عصبشناسی و همچنین علاقهمندان به حوزهی روانکاوی بهعنوان مخاطبهای اصلی این کتاب شناخته میشوند. مطالعهی کتاب حاضر برای افرادی که به دنبال منبعی برای آشنایی با ریشههای عصبانیت در انسانهای عصر حاضر و روشهای کاهش آن میگردند نیز خالی از لطف نیست.
در بخشی از کتاب عصبانیتهای عصر ما میخوانیم
سومین موضوعی که من با فروید در آن اختلافنظر دارم این است که فروید معتقد است اضطراب منحصراً در کودکی ایجاد شده است. به این ترتیب که اضطراب، هنگام تولد و ملازم با آن شروع شده و همینطور ادامه پیدا کرده تا رسیده است به ترس از عقیم شدن.
او معتقد است اضطرابهای بعدی شخص هم مبنیبر واکنشهایی است که در کودکی ایجاد شده است و به همان صورت کودکانۀ خود باقی ماندهاند. ضمناً میگوید بدون تردید اشخاصی را که من عصبی مینامم، کسانی هستند که حالت و منش و واکنش آنها در مقابل خطر به همان شکل کودکانه باقی مانده است و هنوز نتوانستهاند خود را از آن شرایط اضطرابانگیز دوران کودکی بیرون آورند.
بهتر است که این نظریۀ فروید را به تفکیک بررسی کنیم. فروید اظهار میکند که در هنگام کودکی همه مستعدند در معرض اضطراب قرار گیرند. با دلایل کافی این اظهارنظر کاملاً صحیح به نظر میرسد. مثلاً کودک در مقابل خطراتی که او را تهدید میکنند، حالت درماندگی و یأس و زبونی دارد و همین درماندگی خواه ناخواه در او مقدار زیادی اضطراب ایجاد میکند. درحقیقت، اضطراب اشخاصی که خلقیات خیلی عصبی دارند، مسلماً در کودکی تشکیل شده است یا لااقل اساس و بنیان آنچه من اضطراب اساسی یا هستۀ اضطراب نامیدهام، در آن زمان پایهگذاری شده است.
مطلب دیگری که فروید میگوید این است که اضطراب شخص عصبی بالغ، هنوز هم مقید به همان شرایطی است که در اصل، یعنی در ایام کودکی، سبب بروز آن شده است. معنای این اظهار آن است که مثلاً مردی بالغ به همان مقداری که در کودکی از ترس عقیمشدن مشوش بوده است، حالا هم هست، منتها تشویش و ترس او به صورت دیگری تغییر شکل یافته است.
بدون شک موارد معدودی هست که تحت تأثیر محرکهای قوی، اضطرابهای کودکانۀ شخص، به همان صورت اولیه و تغییرشکلنیافته در زندگی بعدی او دوباره ظاهر میشوند، ولی به عنوان یک قاعده باید گفت آنچه ما فعلاً میبینیم عیناً تکرار اضطرابات کودکانه نیست، بلکه اضطراب فعلی، صورت رشدیافتۀ آن است.
فهرست مطالب کتاب
توضیح کوچکی دربارۀ این کتاب
مقدمۀ مؤلف
فصل اول: اثرات اجتماعی و روانی عصبیتها
فصل دوم: علل بحث از «عصبانیتهای عصر ما»
فصل سوم: اضطراب
فصل چهارم: رابطۀ اضطراب و عناد
فصل پنجم: ساختمان اساسی عصبیت
فصل ششم: احتیاج عصبی به محبت
فصل هفتم: سایر مشخصات احتیاج عصبی به محبت
فصل هشتم: طرق جلب محبت و عذابهای ناشی از شکست در تحصیل آن
فصل نهم: نقش امور جنسی در احتیاج عصبی به محبت
فصل دهم: عطش قدرت و حیثیت و ثروت
فصل یازدهم: رقابت عصبی
فصل دوازدهم: اجتناب از رقابت
فصل سیزدهم: احساس گناه عصبی
فصل چهاردهم: رنج و عذاب عصبی
فصل پانزدهم: رابطۀ فرهنگ و عصبیت
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب عصبانیتهای عصر ما |
نویسنده | کارن هورنای |
مترجم | ابراهیم خواجه نوری |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 230 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436-093-7 |
موضوع کتاب | کتابهای عصب شناسی |