معرفی و دانلود رایگان کتاب صوتی مولوی در آینه علم: خلاقیتها و نوآوریها به صورت پرسش و پاسخ
برای دانلود قانونی کتاب صوتی مولوی در آینه علم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی مولوی در آینه علم: خلاقیتها و نوآوریها به صورت پرسش و پاسخ
کتاب صوتی مولوی در آینه علم حاصل تحقیقات و پژوهشهای عبدالحسین حق بین پیرامون انسان و هستی از دیدگاه مولوی است. برای درک روشنتر و بهتر نظریات مولوی، کتاب در قالب پرسش و پاسخ تهیه شده که در آن پاسخ سؤالات علمی با اشعار مولوی داده شده است.
دربارهی کتاب صوتی مولوی در آینه علم
در سالهای اخیر، ما هر روزه شاهد پیشرفت انسان در علوم و فناوریهای جدید بودهایم. با این حال به نظر میرسد به همان اندازه که دانایی و دانش ما در مورد جهان افزایش یافته است، پرسشها و سؤالات بیشتری ذهن بشر را به خود مشغول کردهاند. برخی از این پرسشها البته، از قرنها پیش و از زمانی که بشر روی دیوار غارها نقاشی میکرد و ابزارهای سادهای میساخت، وجود داشتهاند؛ مانند: زمین و کوهها و موجودات زنده چگونه به وجود آمدهاند؟ ماهیت خورشید و ستارگان آسمانی چیست؟ و از مهمتر اینکه، انسان در جهان چه جایگاهی دارد و به کدام سو میرود؟
تقریباً تمامی دانشمندان و عالمین بهدنبال یافتن پاسخی برای این پرسشها بودهاند و حاصل تلاشهای آنان پیشرفت علم و تکنولوژی و چیرگی بیشتر بشر بر طبیعت و جهان است. رویکرد غالب این دانشمندان، تخصصیسازی و تقسیمبندی شاخههای علم و دانش بوده است بهطوری که متخصصین هر رشته از یافتههای رشتههای دیگر بیاطلاعند. اما در قرون گذشته، همهی متفکرین و دانشمندان چنین رویکردی نداشتهاند و کسانی بودهاند که بر مبنای تحقیقات و شهودشان، به درک دقیق و متفاوتی از جهان هستی میرسیدند و یافتههای خود را قالب شعر یا داستانهای ادبی بیان میکردند. از شاخصترین چهرههای ایرانی-اسلامی که کشف و شهود خود را قالب این اشعار بیان کردهاند میتوان به مولوی، حافظ، سعدی و فردوسی اشاره کرد. عبدالحسین حق بین در کتاب صوتی مولوی در آینه علم، بخش کوچکی از اقیانوس کشف و شهود این عارف و شاعر بزرگ ایران را به شما ارائه کرده است.
این کتاب صوتی در شش فصل تنظیم یافته و هر فصل به نظریات متفاوت مولوی در مورد انسان و هستی میپردازد. فصل اول کتاب، نظریات مولوی در مورد زمین، آسمان و کهکشانها و ارتباط این نظریات با نظریههای جدید علمی چون مهبانگ و نسبیت را بیان میکند. در فصل دوم، نظریات مولوی در رابطه با ذرات بسیار ریز و جهان کوآنتوم بررسی و در فصل سوم، نظریات این عارف بزرگ در مورد دیگر قوانین هستی به مخاطب ارائه میشوند. فصل چهارم به هشیاری و ذهن انسان میپردازد و در فصل پنجم، مبحث علم از دید مولوی بررسی میشود. در فصل آخر کتاب، راه و روشی که این کشف و شهود را برای مولوی ممکن کرده است بیان میگردد تا مخاطب بتواند همچون مولوی در این دریای دانش و حکمت غرق شود.
کتاب مولوی در آینه علم توسط انتشارات مرجع علم منتشر شده و نسخهی صوتی این کتاب را همین انتشارات به گویندگی راحله قلعه بردار تهیه کرده است.
کتاب صوتی مولوی در آینه علم برای چه کسانی مناسب است؟
علاقهمندان به حوزههای عرفان و ادبیات که دوست دارند ارتباط آرای عرفانی و معنوی مولوی با یافتههای جدید علم را دریابند، از شنیدن این کتاب صوتی لذت خواهند برد.
در بخشی از کتاب صوتی مولوی در آینه علم: خلاقیتها و نوآوریها به صورت پرسش و پاسخ میشنویم
مطابق نظریات علمی مشخص شده، اجزای عالم توسط چهار نیروی بنیادی تنگ هم نگهداشته شده است. این نیروها یکی نیروی گرانش (ثقل) و دیگری نیرویی که علت ربایش و رانش بین ذرات باردار است. دو نیروی دیگر یکی نیروی هستهای قوی و دیگری نیروی هستهای ضعیف است.
دانشمندان مختلفی از جمله اینشتین سعی کردهاند رابطه بین این چهار نیرو را تعیین کنند و تا امروز هم دنبال نظریه وحدت بزرگ بین نیروها هستند. عدهای از دانشمندان به وجود ماده تاریک در فضا پی بردهاند و متوجه شدهاند این ماده، قسمت اعظم هستی را تشکیل میدهد. این ماده تاریک مانند هالهای کهکشانها را در بر گرفته و سعی دارد همهچیز را در کنار هم نگه دارد. ازاینرو، عدهای از دانشمندان معتقدند این همان نیروی جاذبهای است که در بعد دیگری، غیر از این سه بعدی که ما میشناسیم، قرار دارد.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی مولوی در آینه علم: خلاقیتها و نوآوریها به صورت پرسش و پاسخ |
نویسنده | عبدالحسین حق بین |
راوی | راحله قلعه بردار |
ناشر صوتی | انتشارات مرجع علم |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۲ ساعت و ۵۶ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای عرفان و تصوف |
ابتدا خیلی خوشحال شدم که بررسی اشعار مولوی را از دیدگاه علمی یک مهندس خواهم خواند (شنید) ولی بتدریج متوجه شدم:
۱- سوالات علمی طوری طراحی شد که شاید پاسخی برای آنها به زعم نویسنده در اشعار مولوی یافت شود.
۲- خود شاعر به دنبال اثبات علمی چیزی نبوده چراکه جسته و گریخته در باب موضوعی شعر و و گفته رفته
۳- مقایسه اشعار مولوی با نظریههای علمی دانشمندانی چون نیوتون انیشتین و حتی گالیله و گیلبرت که یا با ریاضیات و یا مشاهده اثبات شده قیاس مع الفارغ است و نادرست!!
۴- بطور مثال در فصل دو نویسنده در سوالی میفرماید: «آیا ذرات همیشه در حال تغییر هستند؟» و شاهد آن شعری از مولوی میآورد که مضمون آن اینست که بله همه چیز در حال دگرگونی است ونتیجه میگیرد که او زودتر از انیشتین این را گفته!! خوب کنفسیوس هم خیلی زودتر گفت عمر انسان همچون رودخانهای است و در لحظه این آب آن آب گذر کرده نیست.
۵- دانشمندان کمتر و تقریبا هیچگاه نظرات علمی خود را با شعر بیان نمیکنند بلکه با ریاضیات و شهود اعلام میکنند چراکه کشف رمز شعر خود مقولهای است که دانشمند را از هدف اصلی ارائه علمی دور مینماید.
اشعار حضرت مولانا بسیار دل انگیز، عرفانی، دوست داشتنی و طرب انگیز است و بله از شهود و گاها علم هم بهره برده و هدفش اندیشیدن و یافتن فلسفه زندگی بوده است.
و سوالی از نویسنده محترم کتاب دارم؟ هدف از نوشتن کتاب چه بود؟ اینکه شاعران ما با اتصال به علوم الهی و عرفان و شعر پیشرو بوده اند؟ یا اینکه نیاز به علم تجربی نیست چون با عرفان میشود راز هستی را کشف کرد؟