معرفی و دانلود رایگان کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و...

عکس جلد کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و...
قیمت:
رایگان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و... و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و... و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و...

در طول تاریخِ شعر و ادب فارسی مفاهیم علمی و ریاضی تاثیر زیادی بر اشعار و محتوای متون ادبی گذاشته‌اند. عبدالحسین حق بین در کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و... بعد از توضیح مفاهیم علمی فیزیک و ریاضی، آثار شاعرانی چون: مولانا، سعدی، خواجه حافظ شیرازی و نظامی گنجوی را که به نوعی با مفاهیم علمی مطابقت دارند شرح می‌دهد. این کتاب در هفت فصل تدوین شده و منبع مطالعاتی جامعی برای پژوهشگران به‌شمار می‌آید.

درباره کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و...:

ادبیات عرصه مهمی برای محل تلاقی و نقطه پیوند بین علم و هنر به‌شمار می‌آید. شاعران ایرانی از دیرباز از مفاهیم علمی و فلسفی برای غنا بخشیدن به آثار خود استفاده می‌کردند و همواره تلاش داشتند تا همپای دانش روز در آثار خود قلم برانند.

کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و... ، نوشته عبدالحسین حق بین به بررسی مفاهیم قوانین علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی، نظامی و سایرین پرداخته است. قوانینی که منشاء علمی دارند و در آثار مختلف ادبی به کرات آورده شده‌اند.

قوانین اصل تعادل در حالت سکون و حرکت و اثر استرس بر خواص و رفتار اجسام، اصل عمل و عکس‌العمل، اصل بقای ماده و انرژی و تبدیل آن‌ها به یکدیگر، قانون نسبیت و وحدت ماده وانرژی، نهاد ناآرام جهان در سطح ذرات اتمی و کهکشانی و تشابه آن‌ها و عظمت هستی، نگرش سیستمی (کل‌نگری) و استفاده از ریاضیات (مفاهیم هندسی، استفاده از اعداد) از جمله مفاهیمی هستند که بازتاب وسیعی در حکمت و ادب فارسی داشته‌اند.

نویسنده این اثر در پایان کتاب فصلی به عنوان نتیجه‌گیری اضافه کرده است که به چندین پرسش درباره کتاب پاسخ مفصلی می‌دهد و ابهامات خوانندگان را برطرف می‌نماید.

کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و... مناسب چه کسانی است؟

علاقمندان به ادبیات کهن فارسی با خواندن این کتاب به دریای بی‌کران ادب و حکمت فارسی متصل می‌شوند و با نکات ارزشمندی آشنا خواهند شد. به علاوه دوستداران علم فیزیک نیز بهره فراوانی از کتاب بازتاب خواهند برد.

در بخشی از کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و... می‌خوانیم:

در مقایسه شناخت علمی و حکمت سیستمی باید گفت که هیچگونه تعارضی میان این دو وجه جهان‌شناسی وجود ندارد. تفاوت رویکرد علمی و نگرش سیستمی تنها دو شیوه نظاره جهان و روش بررسی قضایاست، علوم خاص مثل فیزیک، شیمی، زیست شناسی، روانشناسی و جامعه شناسی بنابر آنچه که معمول بوده با رویکردهای تجزیه‌گرایانه و تحلیلی بخش‌هایی از موضوعات مورد مطالعه خویش را شناسایی کرده‌اند و در زمینه‌های خویش به آگاهی‌هایی دست یافته‌اند.

از دیدگاه علمی، تئوری‌های علمی هر یک قطعاتی از جهان را دیده و در باب آن بخش‌ها به برداشت‌هایی رسیده‌اند، جهان‌بینی سیستمی از سوی دیگر بنابر ویژگی کل گرایانه‌اش به اقلیم گسترده‌ای از جهان نظر دارد و در این نظر است که وجوه مشترک آگاهی‌هایی علمی در شعب مختلف علوم را در می‌یابد و میان آن‌ها ارتباط و وحدت ایجاد می‌کند، از این دیدگاه تئوری‌های خاص و آگاهی‌های کسب شده در علوم گوناگون پایه‌ها و ریشه‌های مربوط به جهان بینی سیستمی را تشکیل می‌دهند. تشابه بین دنیاهای کوچک و بزرگ از دیدگاه سیستمی می‌تواند مطرح گردد.

انسان جهانی کوچک و مثالی از جهان بزرگ است. هر ذره کوچک از هر جسم، از خاک، از آب و یا هر چیز دیگر جهانی کوچک از کیهانی بزرگ است از ذرات مادی انسان گرفته تا مجموعه آن‌ها به صورت باخته‌ها، انسانها، فرهنگ‌ها و کل جهان، در جهانبینی سیستمی موجودیت‌هایی مرتبه دار، آرمانمند و قانونمندند، جوهر فرد از نظر حکمت سیستمی خود دارای نظام هستند و قانون طبیعت در ذات آن‌ها نهفته است.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
گفتار اول: جمع برداری اصل تعادل در حالت سکون و حرکت و اثر استرس بر روی خواص و رفتار اجسام
گفتار دوم: اصل عمل و عکس العمل
گفتار سوم: اصل بقاء ماده و انرژی و تبدیل آن‌ها به یکدیگر
گفتار چهارم: قانون نسبیت - وحدت ماده و انرژی
گفتار پنجم: نهاد ناآرام جهان در سطح ذرات اتمی و کهکشانی و تشابه آن‌ها و عظمت هستی
گفتار ششم: نگرش سیستمی (کل نگری)
گفتار هفتم: مفاهیم هندسی و استفاده از اعداد
گفتار هشتم: نتیجه گیری

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و...
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات مرجع علم
سال انتشار۱۳۹۰
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات84
زبانفارسی
شابک978-600-5222-07-4
موضوع کتابکتاب‌های نقد و بررسی شعر، کتاب‌های فیزیک، کتاب‌های شعر پارسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و...

M mohamadi
۱۴۰۱/۰۹/۰۷
به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل اگر مراد نیابیم به قدر شمع بکوشیم از این منظر که یکی از تکنیک‌های یاد گیری و آموختن هرچیز تازه ای، استعاره ساختن و پیدا کردن مشابه‌ها هست، این روش در یاد دادن فیزیک و حتی شعر، موثر است و اگر از جنبه آموزشی نگاه کنیم و با حفظ و مراقبت از اینکه در دام شبه علم نیفتیم، این کتاب دارای ایده‌ی مناسبی برای آموزش هم شعر و هم فیزیک به صورت کلی هست.
رضا علی خواه
۱۴۰۱/۰۳/۲۴
به نظر من نباید سعی کنیم علوم تجربی همچون فیزیک را با عرفان و فلسفه خلط کنیم. چون اولا با این کار مطالب از درجه‌ی علمی ساقط می‌شوند و دوما ممکن است از مسیر اصلی هر دو این شاخه‌ها یعنی علم و عرفان خارج شده و به چیزی برسیم به نام شبه علم.
ولی انصافا باید این را هم معترف شد که نویسنده تا حدودی توانسته است مفاهیم پایه فیزیک را از اشعار حضرت مولانا استخراج کند.
مریم اکبری
۱۴۰۱/۰۹/۰۳
من دو فصل اول کتاب را خواندم و دیگر ادامه ندادم. چون مفهوم فیزیکی ندیدم. اشعاری که آورده شده بود را میتوانستم به عرفان و اخلاق ربط دهم ولی نه به فیزیک. آیا محقق کتاب خود مدرک دانشگاهی فیزیک دارد؟ شاید دسته بندی اشعار درون کتاب خوب باشد ولی عنوان کتاب اشتباه هست.
محمدرضا طرقی
۱۴۰۳/۰۶/۲۶
این کتاب کتاب بی‌نظیری در زمینه علم فیزیک و ریاضیات است این کتاب سعی می‌کند که بر اساس اشعار بزرگان ما به علم ریاضی و فیزیک و علم جهان پیرامونی ما پی ببرد حتماً این کتاب را بخوانید را از خواندن آن پشیمان نمی‌شود و علم بسیار زیادی به دست می‌آورید ‌.
محمدحسن عزیزی
۱۴۰۲/۰۲/۰۴
درود بر خوانندگان عزیز
تا قبل از خوندن این کتاب شعرا را در ذهنم آدمهایی خوشگذران و فقط دارای طبع شعری و ادبی تصور میکردم اما اونا از رمز و رازهای خلقت و طبیعت آگاه بودن و هر کدام یه فیزیکدان و ریاضیدان و شیمیدان و... بودن (به خوندنش می‌ارزه وقت بذاریدبخونید)
اژدر پشمک به سر
۱۴۰۳/۰۲/۲۸
ایده و عنوان کتاب جذاب بود. اما متأسفانه برعکس عنوانش، بویی از علم و زبان علمی نداشت و به اهدافی که داشت نرسیده بود. قطعاً ویرایش سنگین و موشکافانه این کتاب زیر نظر دانشمندان علوم مربوطه این اثر را به اثر بسیار با ارزشی تبدیل خواهد کرد.
محمدرضا اکبری پردنجانی
۱۴۰۳/۰۹/۱۲
نقدکامل:, عنوان کتاب اشتباه است. زمان، حافظ، و، سعدی، و، نظامی، و، مولوی، فیزیک وریاصی وجودنداشت، ودر، زمان خیام و، عطغر، و، ابن سیناو.. وجود داشت. بایدعنوان کتاب این باشد: پیشتازان، علم فیزیک و ریاضی: مولوی، سعدی، حافظ، و، نظامی. سپاس
Cxerbia
۱۴۰۲/۰۸/۲۲
همه علوم در ابتدا و انتها یکی‌اند و ما برای برسی بهتر اونهارو جداکردیم
در جاهای مختلف شاهد ادغام علوم بودیم اما اکثرا علوم ادبی رو ادغام نمیکنند با علوم تجربی و این کتاب یک نو آوری بود و نمادی از یکی بودن علوم
فاطمه زهرا حسینی
۱۴۰۱/۰۷/۰۴
کتاب خیلی جالبی بود خیلی لذت بردم هیچ وقت فک نمیکردم ادبیات و فیزیک بهم مرتبط باشه، از این جنبه به فیزیک و ادبیات نگاه نکرده بودم، خیلی هم خوب و واضح بیان شده، از این کتاب‌ها بیشتر به اشتراک بذارید، متشکر.
محمدحسین برجعلی
۱۴۰۱/۰۳/۱۴
آخه کجای این نوشته قوانین نسبیته؟ اصلا نسبیت قانون نداره که بر پایه دوتا اصل بنا بنا شده انیشتین برای درک نسبیت یه مثال زد گفت اگر کنار معشوق باشید می‌بینید زمان سریع میگذره ولی اگر رو حرارت اجاق بشینید زمان کند می‌گذرد
Sheyda
۱۴۰۲/۰۲/۱۵
تصویر منجسم از جامعه‌ی که کوپرنیک در ان زندگی می‌کرد و شرح پیوسته وقایع زندگی او سبب شده این کتاب تصویر زیبا و واضحی از زندگی کوپرنیک را اراعه کند که بسیار جایی خشنودی دارد و تشکر....:)
محمد حسام مرادی
۱۴۰۲/۰۷/۱۴
بهترین کتاب علمی وشعری هستش، من روخوانی خیلی خوبی نداشتم ولی با خوندن این کتاب روخانیم بهتر از قبل شد. بجزء این مسائل بهترین چیزش داشتن شعر‌هایی مثل شعر‌های سعدی مولوی حافظ و...
مرتضی ظهیری
۱۴۰۳/۰۹/۲۷
خوب بود و از اشعار استفاده کردیم ولی واقعا حافظ، سعدی و.منظورشان این بوده، یا ما برداشت غلط و ربط غلط به مسائل فیزیک و ریاضی داده ایم؟
سعید جمشیدی
۱۴۰۲/۰۴/۲۸
اگر شعرهای خیام و عطار رو به فیزیک نسبت میدادی بهتر بود چون آن‌ها گویا ریاضی. دانان برجسته‌ای بودن که از رو عرفان شعر نگفتن بلکه بیشتر روحیات متافیزیکی داشتند
محمدحسین تحسینی
۱۴۰۲/۰۳/۲۹
جالبه برای کسانی که علاقه به شعر و ادبیات دارند و اینکه نویسنده تونسته کامل معنای بعضی ابیات رو که مربوط به کیهان و نظم بودن رو در این کتاب بیاره.
مشاهده همه نظرات 65

راهنمای مطالعه کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و...

برای دریافت کتاب بازتاب مفاهیم علم فیزیک و ریاضی در اشعار مولوی، حافظ، سعدی و نظامی و... و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.