معرفی و دانلود کتاب صوتی روزالده
برای دانلود قانونی کتاب صوتی روزالده و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی روزالده
کتاب صوتی روزالده اثر برجستهای از برنده جایزه نوبل ادبیات، هرمان هسه است و داستان مردی ثروتمند را به تصویر میکشد که همراه با همسر و فرزندش در خانهای بزرگ و باشکوه زندگی میکنند اما زندگی آنها بدون شادی و عشق میگذرد و مرد خواهان رفتن از آنجاست.
درباره کتاب صوتی روزالده:
داستانی کوتاه از مردی هنرمند و نقاش که ازدواج ناموفقی داشته و با همسر خود هیچ تناسبی ندارد و هر دو تنها به خاطر فرزند خردسال پسرشان به زندگی با هم تن دادهاند. به نوعی کتاب صوتی روزالده (Rosshalde) برگرفته از زندگی شخصی نویسنده برجسته آلمانی، هرمان هسه است. مردی ثروتمند و متاهل اما تنها که آرزوها و خواستههای روحی و معنوی فراوانی دارد اما به خاطر تعهد به خانواده نمیتواند آنها را ترک کند.
نام روزالده در کتاب به محل زندگی شخصیت اول داستان یوهان وراگوت اشاره دارد که برایش شبیه به یک زندان مجلل شده است و نمیتواند خود را از محدوده آن خارج کند. اما سرانجام داستان کتاب روزالده تا جایی پیش میرود که یوهان تصمیم میگیرد که همسرش آدل را ترک کند و از امنیت بیروح و کشنده آن خانه بگریزد تا در سفرش به هندوستان، دوباره خودش را از نو کشف کند.
این اثر ناب و زیبا اشارهای به جدایی هسه از همسر اولش دارد که گویی زندگی پرتلاطم و تلخی را باهم پشت سر گذاشتند؛ همچنین سفر یوهان وراگوت به هندوستان نیز علاقهی نویسنده به اندیشههای شرقی را به خوبی نشان میدهد.
هرمان هسه را بیشتر بشناسیم:
یکی از داستاننویسان مهم و برجسته آلمانی که برنده جایزه نوبل ادبیات 1946 شده است، هرمان هسه (Hermann Hesse) نام دارد. او در سال 1877 به دنیا آمد اما دوران کودکی سختی را گذراند و به خاطر افسردگی شدید و اقدام به خودکشی مدتی در آسایشگاه کودکان عقب افتاده ذهنی بستری بود. پس از مرخص شدن از آسایشگاه در یک ساعتسازی کار کرد و مدتی بعد به نویسندگی روی آورد. همچنین او به خاطر حضور در جنگ جهانی اول و دوم روحیاتی ضد جنگ داشت.
از دیگر ویژگیهای آشکار هرمان هسه داشتن شخصیتی منزوی و گوشهگیر بود که برای شناخت حقیقت و معنای زندگی کمک بسیار زیادی به او کرده بود. همچنین این نویسنده درخشان توجه ویژهای به فلسفه هند داشت که این علاقه در بیشتر آثارش نیز دیده میشود.
هرمان هسه در دوران خود یکی از محبوبترین و تاثیرگذارترین نویسندگان آلمانی زبان به شمار میرفت. او توانست با نوشتن رمان دمیان، تاثیری جدی بر نسلی بگذارد که پس از جنگ به خانه بازگشته بودند و یا رمان بازی مهره شیشهای نیز توانست روحیهای جدید به ملت شکست خورده آلمان پس از جنگ جهانی دوم بدهد.
همچنین پس از مرگ هسه، او همچنان در آمریکا شناخته شده نبود اما پس از آنکه روزنامه نیویورک تایمز درباره این نویسنده نوشت، رمانهایش نیز طرفداران زیادی پیدا کرد؛ تا حدی که کتابهایی نظیر سیذارتا و سفر به شرق در میان جنبش ضدفرهنگ هیپیها در دهه 1960 به محبوبیت فراوانی رسید.
سرانجام هسه در سالهای پایانی عمر خود به بحران عمیق روحی و روانی دچار شد و در سال 1962 دار فانی را وداع گفت.
کتاب های این نویسنده آلمانی به بیش از 50 زبان زنده دنیا ترجمه شده که برخی از آنها عبارتند از: «دمیان، بازی مهره شیشهای، سفر به شرق، نارسیس و گولدموند، روزالده و...»
جوایز و افتخارات هرمان هسه:
- جایزه گوته (1946)
- جایزه نوبل ادبی (1946)
- جایزه ادبی ویلهلم رابه (1950)
- جایزه صلح انجمن کتابفروشان آلمان (1955)
نکوداشتهای کتاب صوتی روزالده:
- نوعی بیوگرافی از زندگی هسه که روایتی از آشفتگی شخصی نویسنده در آستانه جنگ است. (مجله The Christian Science Monitor)
- بهترین داستان کوتاه هرمان هسه... بلوغ و مهارت و حقیقت نهفته در کتاب، آن را به اثری برجسته تبدیل کرده است. (مجله The Oregon Journal)
کتاب صوتی روزالده به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به آثار کلاسیک و به خصوص داستانهای آلمانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شما مناسب است.
در بخشی از کتاب صوتی روزالده میشنویم:
وراگوت در برابر آن تابلوی بزرگی که ستم را نشان میداد، ایستاد و مشغول کار روی لباس زن شد که به رنگ سبز نیلی روشن بود. یک قطعه طلای زینتی کوچک که از اندوه و پریشانی ساطع بود، به گردن داشت. این نور باارزش که بسیار ماهرانه کار شده بود، در چهره و قامت زن که در سایه بود، جایی برای درنگ نمییافت. از روی رنگ آبی ملالت آور لباسش، با بیزاری و اندوه میرمید ولی همین نور با موهای بور و آشفته کودک زیبایی که در کنارش بود، با عطوفت و شادی به بازی میپرداخت.
ضربهای به در زده شد؛ نقاش با بیحوصلگی به سمت در رفت. پس از زمانی کوتاه که ضربهای دیگر به در زده شد، با گامهای بلند خود را به در رسانید و آن را به اندازه شکافی باز کرد.
آلبرت بود که از زمان ورودش به روزالده، قدم به کارگاه نذاشته بود. کلاه حصیریاش را در دست داشت و تقریبا باتردید به چهره هیجان زده پدرش مینگریست.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی روزالده |
نویسنده | هرمان هسه |
مترجم | محمد بقایی |
راوی | سامان قلیچ خانی |
ناشر چاپی | انتشارات تهران |
ناشر صوتی | آوانامه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۸ ساعت و ۳ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای ادبیات کلاسیک، کتابهای داستان و رمان خارجی |
با کلافگی نقاش و حس بی تعلقی و کم مهری که با خانوادهاش احساس میکنه، به راحتی میشه همزادپنداری کرد. من بخشی از داستان رو که از زبان پییر روایت میشد رو بیشتر دوست داشتم، گرچه بود تکهای کوتاه اما حسی ملموس داشت و بنظرم تنها اوست که وقایع را روشن و شفاف میبینه!
کتاب تصویر واضحی از انتخاب بین دو وضعیت سکون و حرکت، پیش روی ما میگذاره: سکونی که امنست؛ و حرکت که پرشور است ولی ناامن، که با انتخابش «امکان دارد» نقطهی امنی که اکنون داریم رو هم از کف بدیم.
پیام غیر مستقیمی که داستان داشت:
«عشق میتواند مثل قل و زنجیر
آدمی را اسیر کند؛ میتواند هم زندگی
و هم آزادی را از ما برباید!!»
(حتی عشق والد به فرزند که از هر نظر متعالیترین درجه عشق است)
پینوشت: اجرای راوی خوب بود منتها اگر دیالوگهای «فراگوت» و «آلبرت» را فاکتور بگیریم. هرچند «روبرت» و «اوتو» و البنه خانم «آدله» عالی بودن. من شخصا زیاد طرفدار عوض کردن اغراقآمیز صدای شخصیتها نیستم؛ اینکار بیشتر مناسب نمایشنامهی رادیویی است و نه خوانش کتاب. البته این یک اظهارنظر کلیه و در اجرای برخی راویها اینکار نتیجهی خوبی خواهد داشت.