معرفی و دانلود کتاب شهری بر لبه آسمان
برای دانلود قانونی کتاب شهری بر لبه آسمان و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب شهری بر لبه آسمان
نمایش یک قرن از امپراطوری عثمانی در کتاب شهری بر لبه آسمان؛ الیف شافاک در بلندپروازانهترین و جسورانهترین رمانِ خود، زندگی پسر دوازده سالهای را به تصویر میکشد که ورودش به قصر پادشاه با شکلگیری دسیسهها و فتنههایی همراه میشود و او در این میان معنای واقعی عشق را درمییابد. این کتاب نامزد جایزه گودریدز شده است.
دربارهی کتاب شهری بر لبه آسمان:
پسر نوجوان 12 سالهای به نام «جهان»، اهل یکی از روستاهای هند، در سال 1540 از طریق کشتی وارد استانبول و امپراطوری عثمانی میشود. او که وظیفهاش رام کردن حیوانات پادشاه است، مسئولیت نگهداری فیلی زیرک به نام چوتا را به عهده میگیرد و علاقه و وابستگی شدیدی به او پیدا میکند. کمی بعد از حضور جهان در سرای پادشاه، او با شاهزاده مهریماه دختر دلربای سلطان آشنا میشود. چیزی نمیگذرد که میان این دو علاقهای شدید و عجیب شکل میگیرد. هر چند ممکن است این دو عاشق به دلیل تفاوتهای بسیارشان با یکدیگر هرگز به وصال هم نرسند، با این حال همدیگر را بارها ملاقات کرده و علاقهشان را به هم ابراز میکنند.
پس از گذشت روزها، جهان با یکی از معماران برجستهی قصر امپراطوری به اسم سینان، روبهرو میشود و خیلی زود توجه معمار بزرگ را به خود جلب میکند و همراه او تعدادی از بزرگترین و بهترین سازههای تاریخ همچون مساجد سلیمیه و سلیمانیه را میسازد. برخلاف تصورِ نوجوان 12 ساله، اوضاع چنین آرام و خوب باقی نمیماند، چرا که از سویی در بین چهار شاگرد سینان آتش خشم، کینه و حسادت زبانه میکشد و از سوی دیگر قصر عثمانی دچار دسیسهها و نیرنگهای مداوم میشود؛ به طوری که دوست به دشمن تبدیل میگردد و حتی گاهی دشمنان برای نجات خود با هم پیمان میبندند.
الیف شافاک با رمان شهری بر لبه آسمان (The architect's apprentice)، شما را به قلب داستانهای عاشقانه تاریخی و پر از نیرنگ و رمزوراز میبرد. او برخلاف رمانهای پیشین خود، داستانش را از غرب به شرق برده و این بار قصهی ساخت بناهای باشکوه و عشقی ناب را به تصویر میکشد. شافاک موفق شده در این اثر متفاوتترین شخصیتپردازی را ارائه و کاراکترهایش را از جنس افرادی قرار دهد که در جامعه و اطراف خود با آنها زیاد مواجه میشوید.
شخصیت اصلی داستان یعنی جهان تا میانههای داستان به عنوان نوجوانی با رفتارهای مشکوک شناخته میشود، چرا که او یک دزد باتجربه و سابقهدار است و هیچ بعید نیست که خودش را لو بدهد! او از یک طرف تسبیحی سرقتی در دست و حقشناسی عجیبی در دل دارد و از طرف دیگر زرنگترین و بهترین رامکنندهی فیل است.
در همین حین اتفاقات پیشبینی نشده و عجیبی در گوشههای مختلف قصر رخ میدهد و شافاک شما را به قلب زندگی هر یک از شخصیتهای داستانش میبرد. او با مهارت و توانایی بالای خود داستانش را روایت میکند، به طوری که در عین روایت ماجراجوییهای جهان، رخدادها و تغییر و تحولات تاریخی مانند جنگ لپانتو را نیز به تصویر میکشد و برای این کار کاراکترهای خیالی و واقعی همچون میکل آنژ و عارفان، وزیران و خواجگان حرمسرا را وارد قصهاش میکند.
الیف شافاک در رمان شهری بر لبه آسمان تلاش کرده فضاسازیهایی مناسب با روند قصه خلق کند و دغدغههایش را در دل داستان به شما بگوید.
جوایز و افتخارات کتاب شهری بر لبه آسمان:
- نامزد دریافت جایزهی والتر اسکات سال 2015
- نامزد دریافت جایزهی انجمن سلطنتی ادبیات سال 2015
- نامزد دریافت جایزهی بهترین داستان تاریخی گودریدز سال 2015
نکوداشتهای کتاب شهری بر لبه آسمان:
- اثری شگفتانگیز. (ساندی تایمز)
- شاداب، تازه و سرزنده. (واشنگتن تایمز)
- موفقیتی چشمگیر. (بررسی کتاب نیویورک تایمز)
- داستانی زیبا و پیچیده با شخصیتهای بهیادماندنی. (سیاتل تایمز)
- حماسی و کمیک و در عین حال خارقالعاده و واقعگرایانه. (فایننشال تایمز)
- داستانی بهیادماندنی دربارهی آزادیهای هنری، خلاقیت و نزاع میان علم و بنیادگرایی. (گودریدز)
- شافاک قابی باشکوه از شهری مملو از اسرار، فتنهها و عاشقانهها به تصویر میکشد. (دیلی تایمز)
کتاب شهری بر لبه آسمان به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به داستانهای تاریخی و ادبیات ترکیه و بهویژه آثار الیف شافاک علاقهمند هستید، این رمان را از دست ندهید.
با الیف شافاک بیشتر آشنا شویم:
او نویسنده، سخنران دانشگاه و روزنامهنگاری ترکیهایست که در سال 1971 در فرانسه به دنیا آمد. الیف شافاک (Elif Shafak) به کشورهای مختلفی مهاجرت کرد و آثار خود را به دو زبان ترکی و انگلیسی نوشت. رمان «پنهان» اولین اثر او است که جایزه مولانای ترکیه را دریافت کرد. او همچنین در سال 2000 برای رمان «محرم» جایزه بهترین رمان سال را از طرف کانون نویسندگان ترکیه دریافت کرد. از جمله آثار مهم دیگر او میتوان به «ملت عشق، سه دختر حوا، شیر سیاه و فرزانگی در عصر تفرقه» اشاره کرد.
آثار شافاک به زبانهای مختلف از جمله فارسی ترجمه شده و در ایران به دلیل اینکه مضمون داستانهایش برای فرهنگ ایرانی قابل درک است، خوانندگان زیادی دارد.
این نویسنده موفق علاوه بر فعالیتهای ادبی در زمینه حقوق زنان و آزادی بیان هم فعالیت میکند و همچنین دوبار در TED Global سخنرانی کرده است. او در نشریات مهم در سراسر جهان درحال فعالیت است و به خاطر این موضوع عنوان Chevalier des Arts et des Lettres را دریافت کرد. در سال 2017 او توسط Politico به عنوان یکی از دوازده نفری که جهان را بهتر خواهند کرد، انتخاب شد.
جوایز و افتخارات الیف شافاک:
- کسب نشان شوالیه فرانسه
- دریافت جایزه «ایمپک دوبلین»
- دریافت جایزه ادبیات داستانی زنان «اورنج»
- دریافت جایزه ادبیات داستانی مستقل بریتانیا
- دریافت جایزه بینالمللی روزنامهنگاری
- دریافت جایزه دستاوردهای زنان آسیایی
در بخشی از کتاب شهری بر لبه آسمان میخوانیم:
سینان برای اینکه آشفتگیاش را مخفی کند، پردۀ کیپکشیدۀ کابین را کنار زد و بیرون را نگاه کرد. همانطور که بهتاخت در خیابانهای پرپیچ و از زیر درختانی که از اندوه سر خم کرده بودند حرکت میکردند، به مردمی فکر کرد که در خانههایشان خوابیده بودند: داراها در عمارتها و ندارها در آلونکهایشان. از محلههای یهودنشین، ارمنینشین، یونانینشین و شاماتنشین رد شدند. کلیساهایی را تماشا کرد که هیچ یک اجازۀ نصب ناقوس نداشتند، کنیسههایی با حیاط چهارگوش، مساجدی با بامها و گنبدهای سربپوش و خانههای خشتیچوبی که انگار بهخاطر تسلی، به یکدیگر تکیه کرده بودند. حتی اشرافزادهها خانههایشان را با خشتهایی ساخته بودند که بهخوبی پخته نشده بودند. برای هزارمین بار از خودش پرسید چطور شهری با اینهمه زیبایی، پر است از خانههایی با چنین معماریهای ضعیفی.
بالآخره، به قصر رسیدند. کالسکه در انتهای صحن اول متوقف شد. خدمتکاران قصر بِدو آمدند برای کمک. حرکاتشان فرز و تمرینشده بود. سینان و قاصد پای پیاده از دروازۀ میانی که هیچ کس غیر از سلطان اجازه نداشت سواره از آن عبور کند گذشتند. از کنار فوارۀ مرمری که انگار از دنیای دیگر بود و در تاریکی برق میزد رد شدند. خانههای تابستانی کنار دریا که در دوردست ایستاده بودند، غولهایی بدعنق را به یاد میآوردند. سینان که بهتازگی بخشهایی از حرمسرا را گسترش داده و مطبخ دربار را بازسازی کرده بود، کاملاً با محیط پیرامونش آشنا بود. ناگهان، متوجه یک جفت چشم شد که از دل تاریکی به او خیره شده بودند و ایستاد. یک غزال بود، با چشمانی درشت و درخشان مثل شبنم. حیوانات دیگری هم آن اطراف بودند طاووس، لاکپشت، شترمرغ و بُزگوزن. تمامشان به دلیلی که درک نمیکرد، بیدار و هوشیار بودند.
هوا سرد بود و رگههایی از بوی مورت، خَربَق و رزماری در خود داشت. اوایل شب، باران زده بود و چمن خیس زیر پایشان وامیداد. نگهبانها برای عبورشان راه باز کردند. به عمارت سنگی عظیم دربار بهرنگ ابرهای توفانزا رسیدند و از تالاری گذشتند که با شمعهایی از پیه حیوانات که در جریان هوای سرد میلرزیدند، نور میگرفت.
فهرست مطالب کتاب
اسلامبول، 27 شعبان 982 هجری قمری
پیش از استاد
داستانی که فیلبان برای شاهدخت تعریف کرد
داستانی که فیلبان برای شاهدخت تعریف کرد
استاد
گنبد
بعد از استاد
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب شهری بر لبه آسمان |
نویسنده | الیف شافاک |
مترجم | رضا اسکندری آذر |
ناشر چاپی | نشر نون |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 464 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6652-11-7 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان تاریخی خارجی |
مثل سایر کتابهای الیف شافاک ردی از عرفان و شناخت خدا دیده میشد که من این قسمتهای کتاب را خیلی دوست داشتم.
تنها نقطه ضعفی که در کتاب من دیدم این بود که جاهایی از کتاب حس میکردی، داستان دچار یک تکرار شده و حرفی برای گفتن نداره.
در مجموع کتاب مفید و داستان جالبی بود.