معرفی و دانلود کتاب زیاد به خودت سخت نگیر
برای دانلود قانونی کتاب زیاد به خودت سخت نگیر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب زیاد به خودت سخت نگیر
مارک منسون در کتاب زیاد به خودت سخت نگیر، که از پرفروشترینهای نیویورک تایمز است به شما نشان میدهد که چگونه با بیشتر شکست خوردن، بیشتر موفق شوید و به راحتی از مشکلات عبور کنید. او زندگی خودش را نیز در مسیر پرجوش و خروش کتاب وارد کرده و همین دلیل میشود که شما با کتاب احساس نزدیکی کنید.
مارک منسون (Mark Manson) وبلاگنویسی مشهوری است که نوشتههایش بیشتر از دو میلیون نفر خواننده دارد. به گفتهی خود او، کتاب زیاد به خودت سخت نگیر (The Subtle Art of Not Giving a F*ck) شما را راهنمایی میکند تا در مورد انتخابهایتان در زندگی، آنچه میخواهید به آن اهمیت بدهید و یا اهمیت ندهید، کمی روشنتر و عاقلانهتر فکر کنید و سپس تصمیم بگیرید.
او این حقیقت را با ایدۀ نو و جدیدی به نام بیخیالی به شما معرفی میکند. ایدۀ بیخیالی یکی از سادهترین روشها جهت هماهنگی دگربارهی خود با توقعاتتان در زندگی و همچنین انتخاب این حقیقت است که به چه چیزی باید اهمیت دهید و از چه چیزهایی چشمپوشی کنید.
اغلب انسانها زمانی که به بیخیالی فکر میکنند، حالتی روحانی را تصور میکنند که همه چیز برایشان فاقد اهمیت است و خوفناکترین طوفانها را با لبخندی مینشانند. آنها آرزوی کسی را دارند که هیچ چیز و هیچ کس نتواند او را تکان دهد و یا به عبارت بهتر آسیبپذیر نباشند.
اگر اغلب در آرزوی چیزی هستید، در حقیقت این واقعیت را در ذهن ناخودآگاه خود صدا میزنید که «آن چیز نیستید». جهان به شما میگوید که زندگی خوب چه چیزی است. تبلیغات به یاد شما میآورند که زندگی خوب در داشتن خانه لوکس، بهترین همسر و بهترین فرزندان است. ما در حال احاطه شدن به وسیلهی همهی عاملهایی هستیم که به ما خاطر نشان میکنند زندگی خوب چه چیزی است و چه کاری برای آن باید انجام دهیم.
به دست آوردن یک زندگی خوب و سعی برای ساختن آن خیلی خوب است، ولی مشکل اینجاست که وقتی به چیزی بیش از حد ارزش بدهید، سلامت فکر را به خطر میاندازد. کلید زندگی خوب این است که تنها روی چیزهایی متمرکز شوید که برایتان حقیقی، اضطراری و با ارزش هستند.
مارک منسون با اینکه فارغالتحصیل رشته مدیریت مالی است، علاقه زیادی به روانشناسی دارد و در این حوزه مطالعات بسیاری داشته است. او زمانی که که کاملاً ناشناس بود، اولین کتابش را به انتشار رساند و با اینکه مشهور نبود، در کمتر از یک سال توانست 15 هزار نسخه از آن را به فروش برساند. او همچنان وبلاگش را به روز حفظ میکند و یکی از پربینندهترین وبلاگهای آمریکا را دارد.
البته ذکر این نکته ضروری است که پشت مفهوم هنر ظریف بیخیالی، سه نکته وجود دارد که باید به آنها توجه داشت:
- بیخیال بودن را با بیتفاوتی اشتباه نگیرید، بیخیالی به این معنی است که با تفاوتی که میبینید، راحت باشید.
- این شما هستید که انتخاب میکنید به چه مسائلی اهمیت دهید، گرچه امکان دارد که این حقیقت را به درستی درک نکنید.
- برای اینکه نسبت به مشکلات بیاهمیت باشید، باید چیزی را بیابید که اهمیت بیشتری نسبت به مشکلات داشته باشد و به آن اهمیت بدهید.
در بخشی از کتاب زیاد به خودت سخت نگیر میخوانیم:
مشکلات در زندگی همیشگی و ثابتاند، فقط شکل آنها تغییر میکند. برای مثال، زمانی که تصمیم میگیرید مشکل سلامت خود را با ثبت نام در یک باشگاه ورزشی حل کنید، مشکلات جدیدی برای خود ایجاد میکنید، یعنی باید هر روز زودتر از خواب بیدار شوید تا به باشگاه بروید، سی دقیقه روی تردمیل یا الیپتیکال نفس نفس بزنید و شُر شُر عرق بریزید، سپس مجبورید برای اینکه بوی گند عرق کل شرکت را برندارد، دوباره به خانه برگردید و دوش بگیرید. اینطور میشود که دیر به محل کارتان میرسید و مشکلات جدید برای شما کلید میخورند.
یا وقتی تلاش میکنید مشکل صمیمیت با شریک زندگیتان را با اختصاص دادن شب چهارشنبه به «شب قرار» حل کنید؛ با این کار مشکلات جدیدی برای خود خلق میکنید، مثلاً باید هر چهارشنبه به فکر باشید که چه برنامهای برای شب تدارک ببینید، کجا بروید و در کدام رستوران غذا بخورید.
مشکلات هرگز متوقف نمیشوند، فقط تبدیل یا به روز میشوند.
شادی با حل مشکلات به دست میآید. کلمه کلیدی در اینجا «حل کردن» است، اگر از مشکلات خود اجتناب میورزید یا احساس میکنید هیچ مشکلی ندارید، باید بگویم قرار است خودتان را بدبخت کنید. همینطور اگر احساس میکنید مشکلاتی دارید که نمیتوانید آن را حل کنید، متأسفانه باز هم قرار است خودتان را بدبخت کنید. راه حل جادویی، حل مشکلات است نه اینکه مشکلی نداشته باشید.
ما برای شاد بودن نیاز داریم مشکل را حل کنیم، بنابراین شادی شکلی از عمل و فعالیت است، نه کیفیتی منفعل که به شما ارزانی شود یا دست بر قضا آن را در ده مقاله برتر هافینگتون پست پیدا کنید چیزی که استاد یا راهنمای معنوی به شما بگوید. شادی همیشه وقتی سرانجام پول کافی برای خرید خانه بزرگتر یا اضافه کردن اتاقی دیگر به خانه به دست میآورید، به دست نمیآید. شادی در مکانی خاص، ایدهای خاص، کاری خاص یا حتی کتابی خاص در انتظار شما نخواهد بود.
فهرست مطالب کتاب
فصل نخست: وقتت را تلف نکن
گیر افتادن در یک چرخه جهنمی
هنر ظریف بیخیالی
هی مارک، پس لعنتی نکته این کتاب چیه؟
فصل دوم: میل به همیشه شاد بودن خود یک مشکل است
مصائب پاندای ناامیدی
شادی با حل مشکلات به دست میآید
به احساسات بیش از حد بها دادهاند
مشکلت را انتخاب کن
فصل سوم: تو تافته جدابافته نیستی
اوضاع از هم پاشیده است
جبر استثناگرایی
امااااااا اگر قرار نیست من استثنایی باشم، اصلاً چرا تلاش کنم؟
فصل چهارم: ارزش رنجکشیدن
پیاز خودآگاهی
مشکلات یک نوازنده راک
ارزشهای بهدردنخور
تعریف ارزشهای خوب و ارزشهای بد
فصل پنجم: تو همیشه انتخاب میکنی
انتخاب
سفسطه مسئولیت و تقصیر
پاسخ به تراژدی
ژنتیک و شرایطی که با آن مواجه هستیم
مد جدید قربانیبودن
هیچ «چرا و چگونهای» وجود ندارد
فصل ششم: شما در مورد همه چیز اشتباه میکنید، البته من هم همینطور
معماری باورهای ما
خطر اطمینان به همه چیز
قانون اجتناب منسون
خود را بکُشید
چطور یک ذره کمتر به خودت مطمئن باشی
فصل هفتم: شکست راهی بهسوی رشد است
پارادوکس موفقیت یا شکست
رنج بخشی از راه است
اصل «یک کاری بکن»
فصل هشتم: اهمیت نهگفتن
نه گفتن زندگی شما را بهتر میکند
مرزها
چطور اعتماد ایجاد کنید
رهایی با تعهد
فصل نهم: … و سرانجام میمیری
چیزی فراتر از خودمان
آن سوی آفتابی مرگ
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب زیاد به خودت سخت نگیر |
نویسنده | مارک منسون |
مترجم | الهام شریف |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۳۹۸ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 224 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-220-065-7 |
موضوع کتاب | کتابهای راه و رسم زندگی |
کتاب خوبی است. البته با توجه به سابقه نویسنده بیشتر به سبک وبلاگ نویسی نزدیک است تا یک کتاب علمی با محتوی آزمایش شده و محکم. همچنین در فصلهای آخر به نظر بنده محتوی از چگالی کمتری به نسبت فصلهای ابتدایی برخوردار است. در کل یک نگاه جدید است و در خیلی از مواقع احساس میکنید برایتان آموزنده است مثل صحبت کردن با یکی از دوستان صاحب فکر خود از این رو خواندن آن توصیه میشود.