معرفی و دانلود کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی
برای دانلود قانونی کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی
در زمانی که تصمیمگیریهای فردی بیش از هر وقت دیگری تحتتأثیر امواج جمعی قرار دارد، شناخت و تحلیل رفتارهای جمعی به ضرورتی انکارناپذیر تبدیل شده است. در کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی، فرشاد نجفیپور این پدیدهی پیچیده را با نگاهی چندبعدی و تحلیلی واکاوی میکند. از جنبشهای اجتماعی تا واکنشهای سازمانی، از رسانههای جمعی تا صفهای روزمرهی فروشگاهها، همهجا ردپای روانشناسی و جامعهشناسی جمعی قابلمشاهده است و این مبحث یکی از داغترین موضوعات حال حاضر در مباحث اجتماعی را به خود اختصاص داده است.
دربارهی کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی
کتاب جامعهشناسی رفتارهای جمعی اثری نظاممند و درعینحال کاربردی است که در 12 بخش منسجم، به بررسی ساختارها، فرآیندها و نیروهای تأثیرگذار بر رفتارهای جمعی میپردازد. فرشاد نجفیپور با بهرهگیری از رویکردهای میانرشتهای، ابعاد روانشناختی، جامعهشناختی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی رفتارهای جمعی را مورد بررسی قرار داده و تلاش دارد تا بین نظریههای علمی و واقعیتهای عملی، پلی مؤثر برقرار سازد.
در بخشهای نخست، مفاهیمی مانند تأثیرات اجتماعی، شکلگیری هنجارها، نقشها و هویت گروهی بهصورت بنیادین تشریح میشوند. سپس با ورود به تحلیلهای عمیقتر، خواننده با تعاملات پیچیدهای مانند رابطه میان نارضایتی عمومی و شکلگیری جنبشها، نقش رهبری در رفتارهای جمعی، تأثیر ارزشها و ارتباطات جمعی در هدایت یا تحریک رفتار گروهها آشنا میشود.
یکی از مزیتهای برجسته کتاب، تأکید بر تحلیل کاربردی در مدیریت سازمانها است. مخاطب میآموزد، چگونه از درک رفتارهای جمعی در جهت مدیریت مؤثر منابع انسانی، طراحی ساختارهای ارتباطی، پیشگیری از تفکر گروهی مسموم، افزایش انسجام سازمانی و مقابله با طفرهروی اجتماعی استفاده کند.
همچنین در فصلهای پایانی، نویسنده به بررسی تأثیر جهانبینیهای انقلابی، نقش ابزارهای رسانهای و همچنین چگونگی برقراری تعادل میان اقدامات کنترلی و پویایی جمعی میپردازد. این نگاه گسترده و سیستمی، کتاب را به منبعی ارزشمند برای فهم رفتارهای کلان اجتماعی در بسترهای واقعی تبدیل میکند.
اثر پیش رو اصول بنیادین را بهروشنی شرح داده و با ارائهی راهکارهای عملی و کاربردی، خواننده را در مسیر استفاده از این مفاهیم در محیطهای پژوهشی و همچنین واقعی یاری میدهد. بهطورکلی کتاب جامعهشناسی رفتارهای جمعی بهگونهای طراحی شده که دانشجویان را به ابزارها و دانش ضروری برای تحلیل و مدیریت رفتارهای جمعی در سازمانها و جوامع گوناگون مجهز کند.
زبان کتاب، در عین دقت علمی، روان و آموزنده است، هر بخش به شکلی تیتروار و بخشبندی شده و با مثالهای ملموس، مباحث تئوریک را قابللمستر میکند و درک عمیقی از رفتار گروهها، تعاملات جمعی و دینامیکهای اجتماعی ارائه میدهد. کتاب جامعهشناسی رفتارهای جمعی از انتشارات نسل نواندیش در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر برای دانشجویان کارشناسیارشد رشتهی مدیریت نوشته شده است. اما درعینحال برای دانشجویان رشتههای دیگر چون علوم اجتماعی و روانشناسی و تحلیلگران اجتماعی و سیاستگذاران نیز راهنمایی مفید و کاربردی محسوب میشود. بهطورکلی میتوان گفت چه دانشجو باشید، چه مدیر و تحلیلگر یا فردی کنجکاو و دغدغهمند، خواندن این کتاب برایتان سودمند خواهد بود.
در بخشی از کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی میخوانیم
رابطۀ بین نارضایتی عمومی و رفتار جمعی یک تعامل پیچیده و پویاست که پاسخهای جامعه را به نارضایتیها، نابرابریها و مشکلات فراگیر شکل میدهد. این تحلیل به بررسی ابعاد مختلف این رابطه میپردازد و بررسی میکند که چگونه نارضایتی عمومی بهعنوان یک کاتالیزور برای اقدامات جمعی، نقش رفتار جمعی در ابراز نارضایتی و نتایج و پیامدهای بالقوۀ چنین تعاملاتی عمل میکند.
1. مبانی نارضایتی عمومی: نارضایتی عمومی اغلب از احساس نیازهای برآوردهنشده، احساس بیعدالتی، نابرابریهای اقتصادی یا نارضایتیهای سیاسی در یک جامعه ناشی میشود. عواملی مانند رکود اقتصادی، نابرابری اجتماعی، فساد سیاسی یا تنشهای فرهنگی میتوانند به احساس نارضایتی گسترده در میان مردم منجر شوند. نارضایتی اجتماعی میتواند به اشکال مختلف، از نارضایتیهای فردی گرفته تا احساس سرخوردگی عمومی، ظاهر شود.
2. پاسخهای فردی و جمعی به نارضایتی: پاسخهای فردی به نارضایتی ممکن است از بیتفاوتی و کنارهگیری گرفته تا جستوجوی راهحلهای شخصی یا درگیرشدن در فعالیتهای شخصی باشد. بااینحال، زمانی که نارضایتی گسترده میشود، واکنشهای جمعی اغلب با گرد هم آمدن افراد برای رسیدگی به نگرانیهای مشترک ظاهر میشوند. این رفتار جمعی ممکن است به شکل اعتراض، جنبش اجتماعی، فعالیت سیاسی یا سایر اقدامات جمعی باهدف ابراز نارضایتی و ایجاد تغییر باشد.
3. جنبشهای اجتماعی برای بیان نارضایتی: جنبشهای اجتماعی نمونههای قوی رفتار جمعی هستند که از دل نارضایتی عمومی بیرون میآیند. جنبشهایی مانند جنبش حقوق مدنی، جنبشهای فمینیستی یا فعالیتهای زیستمحیطی اغلب از نارضایتی مشترک از شرایط اجتماعی، سیاسی یا اقتصادی حاکم سرچشمه میگیرند. این جنبشها بستری را برای مردم فراهم میکنند تا نارضایتی خود را به طور جمعی هدایت کنند و به دنبال تأثیرگذاری بر افکار عمومی، تغییر سیاستها یا هنجارهای فرهنگی باشند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بخش اول: رفتارهای جمعی
بخش دوم: تحلیل روانشناختی رفتار جمعی
بخش سوم: تحلیل جامعهشناختی رفتار جمعی
بخش چهارم: تحلیل فرهنگی رفتار جمعی
بخش پنجم: تحلیل اقتصادی رفتار جمعی
بخش ششم: تحلیل سیاسی رفتار جمعی
بخش هفتم: تعامل بین نارضایتی عمومی و رفتار جمعی
بخش هشتم: تعامل بین رهبری و رفتار جمعی
بخش نهم: تعامل بین ارزشها و رفتار جمعی
بخش دهم: پویایی ارتباطات جمعی و رفتار جمعی
بخش یازدهم: پیوند بین جهانبینیهای انقلابی و رفتار جمعی
بخش دوازدهم: تعادل ظریف اقدامات کنترلی و رفتار جمعی
منابع
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب جامعه شناسی رفتارهای جمعی |
نویسنده | فرشاد نجفی پور |
ناشر چاپی | انتشارات نسل نواندیش |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 96 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-220-951-3 |
موضوع کتاب | کتابهای روابط اجتماعی، کتابهای روانشناسی عمومی، کتابهای فرهنگ و رفتار اجتماعی، کتابهای جامعه شناسی سیاسی |