معرفی و دانلود کتاب رویای اویغور: مبارزه من علیه ظلم و ستم چین
برای دانلود قانونی کتاب رویای اویغور و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رویای اویغور: مبارزه من علیه ظلم و ستم چین
زندگی در میان کوهستانهای ترکستان شرقی، تجربهای پر از ماجرا، خطر، و رویایی برای آزادی است. احمدجان قاسم در کتاب رویای اویغور داستانی واقعی از مبارزات مردمی را روایت میکند که با ظلم و بیعدالتی دستوپنجه نرم میکنند. این کتاب، از دل تاریخ و فرهنگ اویغورها تا پناهگاههای ساختهشده برای فرار از بمبها، شما را با دنیایی کمتر شناختهشده آشنا میکند که هر صفحهاش پر از حقیقتی تلخ و انسانی است.
دربارهی کتاب رویای اویغور
رویایی که در میان کوههای برفی و رودخانههای زلال ترکستان شرقی جریان دارد، داستانی است که کمتر روایت شده است. در کتاب رویای اویغور (De Oeigoerse Droom) نوشتهی احمدجان قاسم (Ahmedjan Kasim)، شما با دنیایی روبهرو میشوید که هر فصلش پرده از گوشهای از زندگی مردمانی برمیدارد که برای هویت و آزادیشان میجنگند. اما این تنها روایت یک زندگی نیست؛ بلکه سفری است به عمق فرهنگ، تاریخ و مقاومت.
شهر اورومچی، پایتخت خودمختار اویغورها، با کوههای بلند و طبیعت زیبایش، محلی است که داستان در آن جان میگیرد. احمدجان قاسم در این کتاب، تجربههای شخصی و خانوادگیاش را به تصویر میکشد؛ از روزهای کودکی و بازیهای سادهی خیابانی تا ترس و وحشتی که در نتیجهی تنشهای سیاسی و اجتماعی آن منطقه به زندگیشان سایه انداخته است.
آنچه این کتاب را متمایز میکند، نگاه انسانی نویسنده به وقایعی است که نهتنها زندگی او بلکه هویت یک ملت را تغییر داده است. احمدجان قاسم نه صرفاً به شرح اتفاقات اکتفا میکند و نه به قضاوتهای سطحی؛ بلکه با زبانی ساده و صمیمی، شما را با جزئیات زندگی روزمرهی مردم اویغور آشنا میکند. او از مادرانی میگوید که فرزندانشان را در سکوت، با دلی پر از بیم و امید، به پناهگاهها میبرند و از کودکانی که بازیهایشان با صدای انفجار قطع میشود.
این روایت در کنار نگاه تاریخی به امپراتوری اویغور و سقوط آن، بهگونهای پیش میرود که گویی پازلی از گذشته و حال را برای خواننده کامل میکند. با خواندن این کتاب، با تاریخ و فرهنگ اویغورها آشنا میشوید، همچنین پرده از زخمهایی برداشته میشود که هنوز هم به شکل مبارزات مدرن ادامه دارند. کتاب رویای اویغور با ترجمهی زینب محمدی، از سوی انتشارات آناپل منتشر شده است.
کتاب رویای اویغور برای چه کسانی مناسب است؟
کتاب رویای اویغور مناسب افرادی است که به داستانهای اتوبیوگرافی، تاریخ ملل کمتر شناختهشده و زندگی در سایهی مبارزات اجتماعی علاقه دارند. پژوهشگران، دانشجویان علوم انسانی و کسانی که به دنبال درک عمیقتری از فرهنگ و مقاومت مردمان اویغور است، نیز از خواندن این کتاب بهره خواهند برد.
در بخشی از کتاب رویای اویغور: مبارزه من علیه ظلم و ستم چین میخوانیم
به اشتراک گذاشتن غذا با همسایهها یا دیگر مردمی که در محلهتان هستند، بسیار متداول است. پیوندهای خانوادگی نیز محکم هستند. وطندوستی را میتوان در دورهمیهای سنتی مانند «مِشرِپ» مشاهده کرد. مشرب، یک نوع دورهمی است که در آن اویغورهای یک محله دور هم جمع میشوند تا بخورند، بیاشامند، برقصند و آواز بخوانند. ترانههای سنتی که در این دورهمی خوانده میشوند، در بارهی عشق و حکمت زندگی هستند. مردان و زنان، غذاهای خانگیشان را به این دورهمی میآورند. قبلاً کسی به عنوان مسئول اصلی دورهمی، «ییجیت باشی» انتخاب میشد. این فرد، موضوع خاصی را برای بحث مطرح کرده و افراد حاضر در بارهی آن گفتگو میکردند. خوشبختانه این دورهمی، مجلس بسیار شادی است و لطیفههای زیادی هم در آن تعریف میشود.
همچنان که ظلم و ستم حکومت چین افزایش مییافت، اویغورها به یکدیگر نزدیکتر میشدند. ما بیشتر جویای حال هم میشدیم و از یکدیگر بهتر محافظت میکردیم. آموزش، زبان، سنت و هویت ما در معرض خطر بود. ما احساس همبستگی با مردممان داشتیم. سرکوبی فزاینده از سوی حکومت چین، تنها این احساس را تقویت کرده بود. این بدان معنا نیست که از نظرمان سایر مردم ارزش کمتری داشتند یا ما احساس میکردیم برتر از دیگرانیم، وطندوستی ما را با راستگرایی افراطی اشتباه نگیرید، ولی ما میخواهیم از هویتمان محافظت کرده و عشق به مردم و سرزمینمان را ابراز کنیم. در این شرایط، روزهای پایانی مدرسه ابتداییام نزدیک میشد. پس از یک سال در خانه جدیدمان، این بار به جنوب اورومچی، منطقه تَنگریتاغ، اسبابکشی کردیم. این کار به خاطر دبیرستانم بود. مادرم واقعاً میخواست که من به یک دبیرستان خوب بروم و چنانچه در آپارتمان قدیمیمان میماندیم، این کار میسر نمیشد. چرا که هیچ مدرسه خوبی در نزدیکیمان نبود و رفت و آمد به شهر وقت زیادی را میگرفت؛ بنابراین، سال آخر دوران ابتدایی را در مدرسه دیگری در منطقه تنگریتاغ بودم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
1: دِ وُراوُنت
2: توپ قرمز با خالخالیهای سفید
3: امپراطوری اویغور
4: اورومچی، بین اتحاد جماهیر شوروی و چین
5: خواندن، خواندن و بیشتر خواندن
6: خانهای از خودتان
7: خیابانها و محلههای چینی شده
8: اویغورها مستثنی میشوند
9: وحشت: نه تنها در جنگ جهانی دوم
10: با هم غذا خوردن، با هم بحث کردن
11: بهترین موسیقی
12: 5 ژوئیه 2009، همه چیز متفاوت خواهد شد
13: تظاهرات در لاهه
14: یک تماس تلفنی از هلند
15: آمستردام نه بلکه بازگشت به وطن
16: خدمت سربازی در کوهستان
17: روی مدار سیاست
18: یک عزیمت عجولانه
19: مدرسه رفتن در هلند
20: مهاجران اویغور
21: روتردام، زیباترین شهر هلند
22: پدرم بازداشت شد
23: مدارکی برای مادرم
24: تهدیدشدن در دبی
25: اویغورها ناگهان ناپدید میشوند
26: از فرسودگی تا مبارزه
27: چگونه بر چین اِعمال محدودیت کنیم؟
28: چگونه نسلکشی را به رسمیت بشناسیم؟
29: چگونه مسئولیت به عهده بگیرید
30: رویای من
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رویای اویغور: مبارزه من علیه ظلم و ستم چین |
نویسنده | احمدجان قاسم |
مترجم | زینب محمدی |
ناشر چاپی | انتشارات آناپل |
سال انتشار | ۱۴۰۳ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 114 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-94209-6-6 |
موضوع کتاب | کتابهای اتوبیوگرافی |