معرفی و دانلود کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران

برای دانلود قانونی کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران

در کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران مخاطب سلسله‌ای از مباحث جامعه‌شناختی خواهید بود که جملگی با محوریت موضوع اعتماد و عدم اعتماد در ساحت زیست جمعی شهروندانِ ایرانی طرح شده‌اند. گفتنی است که نگارش اثر پیش رو بر عهده‌ی گروهی از مؤلفان بوده است.

درباره کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران

اگر بپذیریم که بی‌اعتمادی اجتماعی یکی از معضلات خطیر و بزرگ در میان مردمان ایران‌زمین است، بی‌درنگ باید از خود در باب چراییِ پدید آمدن این امر منفی بپرسیم و فوراً در پی برطرف ساختن عواملِ تقویت‌کننده‌ی آن برآییم. زیرا بی‌اعتمادی در ساحت جامعه واقعیتی شوم است که امکان تحقق هر نوع پیشرفت و ترقی را در حوزه‌های گوناگون، اعم از سیاست، اقتصاد و فرهنگ، منتفی، یا در بهترین حالت، بی‌اندازه دشوار می‌سازد. البته این بیش از همه وظیفه‌ی متخصصان حوزه‌ی جامعه‌شناسی است که به تأمل در باب معضلات این‌چنینی بپردازند و راه‌حل‌های احتمالی خویش را در جهت حل مسائل ارائه کنند. با این حال، این هم واقعیتی غیرقابل انکار است که آحاد مردم نیز در این زمینه مسئولیتی مهم را بر عهده‌ دارند و به همین خاطر، باید به سهم خود، تا آنجا که در توان دارند برای حل معضل عدم اعتماد اجتماعی بکوشند. بی‌گمان این مهم بدون شناختِ دقیقِ ماهیتِ معضلی که از آن سخن می‌گوییم به انجام نخواهد رسید. در همین راستا مایلیم شما را به مطالعه‌ی کتابی با عنوان «در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران» دعوت کنیم.

اثر نام‌برده حاصل نشست‌های گوناگونی است که در سال 1394، با حضور متخصصان و صاحب‌نظران حوزه‌ی جامعه‌شناسی، در مؤسسه‌ی رحمان تشکیل شد. در این نشست‌ها، مباحث سودمند و متعددی در باب ریشه‌های بی‌اعتمادی اجتماعی در میان ایرانیان مطرح شد و رابطه‌ی این بی‌اعتمادی با تاریخ و فرهنگ ایرانی از یک سو، و شرایط دشوار سیاسی و اقتصادیِ امروز ایرانیان از سویی دیگر، به دقت مورد بحث و گفت‌وگو قرار گرفت. آنچه در کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران گرد آمده، چنان‌که اشاره کردیم، صورتِ نظم و نسق‌یافته‌ی همین نشست‌هاست.

به طور خلاصه، آنچه بیش از همه مطمح نظرِ مؤلفان کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران بوده است، نه صرفِ طرح پرسش‌‌ها، بلکه تلاش برای ارائه‌ی پاسخ‌ها بوده. به همین خاطر است که خواننده هنگام مطالعه‌ی این اثر، بی‌درنگ متوجه این نکته می‌شود که مطالبی که با آن‌ها مواجه است، تماماً معطوف به زیستِ عملی خود او، در مقام عضوی از این جامعه است. به عبارتی ساده‌تر، رویکرد کلی نویسندگان نه رویکردی آکادمیک و نظری، بلکه رویکردی انضمامی و کاربردی بوده است. به همین جهت، باید اذعان داشت که مطالعه‌ی این کتاب، علی‌رغم تمام انتقاداتی که می‌توان نسبت به بسیاری از جنبه‌های آن وارد دانست، برای ایرانیانِ امروز ابداً خالی از ثمر و فایده نخواهد بود.

کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران مناسب چه کسانی است؟

علاقه‌مندان به مباحث جامعه‌شناختی مخاطبین اصلی و اولیه‌ی این کتاب آموزنده‌اند. با این حال عموم مخاطبین نیز می‌توانند مطالب آن را مفید یا دست‌کم، تأمل‌برانگیز بیابند.

در بخشی از کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران می‌خوانیم

اعتمادْ پیش‌بینی و کنترل دنیای انسانی را ممکن می‌کند. اگر اعتماد نباشد، ما مضطرب می‌شویم و آینده را وهم‌آلود می‌بینیم، ولی اعتماد کمک می‌کند تا آینده را کنترل کنیم. اعتماد به ما امید و اطمینان می‌دهد که بتوانیم تصمیم‌گیری کنیم و وضع انسان و خودمان و نیازهایمان را بهتر کنترل کنیم. اعتماد، راهبردی برای سازگار کردن افراد با محیط اجتماعی است. ما بسیاری از افرادی را که طی روز با آن‌ها مواجه می‌شویم، نمی‌شناسیم و حتی در مواردی نمی‌بینیم. وقتی‌که از عابر بانک استفاده می‌کنید و در اینترنت خرید می‌کنید یا از حساب خودتان پول برداشت می‌کنید، سازوکاری پشت آن وجود دارد که شما از قبل به آن اعتماد کرده‌اید، وگرنه چگونه حاضرید پول خودتان را در حساب بانکی بگذارید و بدون آگاهی فنی از فرایند پیچیدۀ بانکی از آن استفاده کنید؟ پیچیدگی اجتماعی به معنای آن است که، برای مثال، در هنگام مسافرت با هواپیما، اگرچه خلبان را نمی‌شناسید و حتی اسم او را هم نشنیده‌اید و هرگز هم او را نخواهید شناخت، به هواپیمای او سوار می‌شوید.

این موضوع با بحث تقسیم وظیفه که دورکیم آن را مطرح کرد پیوند دارد. اعتماد به ما کمک می‌کند تا از فرصت‌های فزاینده در محیط اجتماعی پیچیده سود ببریم. در بحث از اعتماد، موضوع بی‌اطلاعی و نبود قطعیت نیز مطرح است، یعنی ما نمی‌توانیم و فرصت نداریم تمام انسان‌هایی را که با آن‌ها ارتباط برقرار می‌کنیم، بشناسیم تا ازطریق آن شناخت به اعتماد برسیم، یعنی پیش از آنکه افراد را بشناسیم، به آن‌ها اعتماد می‌کنیم و اگر این بازی اعتماد و قواعد آن نقض نشود، یاد می‌گیریم که این اعتماد به نفع ماست و اساساً اعتماد به این شکل در جامعه گسترش می‌یابد. برای درک بهتر کارکرد اعتماد مثال می‌زنم؛ دو نفر انسان را تصور کنید که یکی بااعتماد است و یکی بی‌اعتماد و هر دو برای انجام معامله‌ای به یکدیگر نیاز دارند. فرد دوم که به او اعتماد می‌شود، امین نام دارد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
آیندۀ سرمایه اجتماعی دانشگاهیان/ناصرالدین علی تقویان
تحول ساختار رسانه ‌ای و مسئله اعتماد اجتماعی در ایران/هادی خانیکی
افول اعتماد اجتماعی؛ علت ‌ها، پیامدها و راهکارها/علی دینی ترکمانی/حسین راغفر
اعتماد اجتماعی به عنوان مسئله فرهنگی معاصر ایران/نعمت‌الله فاضلی
فرهنگ اعتماد در عصر مشروطه/امیرمعین نیکزاد لاریجانی
گفت‌ وگوی اجتماعی/مهدی حسین‌آبادی

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران
نویسنده، ، ، ، ، ،
ناشر چاپیبنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات200
زبانفارسی
شابک978-600-253579-5
موضوع کتابکتاب‌های جامعه شناسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران

امیرحسین اسمعیل نیا
۱۴۰۲/۵/۹
کتاب فوق العاده‌ای است و خواندن آن بر هر ایرانی واجب است چرا که ما هنوز فرهنگ گفت و گو را یاد نگرفته ایم، به قول دکتر حسین عظیمی تا زمانی که فرهنگ مردم ایران اصلاح نشود هر چقدر که پول به درون این مملکت ریخته شود، این‌کشور تبدیل به یک کشور توسعه یافته نخواهد شد.
مهران صمدی
۱۴۰۳/۶/۱۷
کتاب خوبی است. برای هر فردی با هر میزان تحصیلات مفید است.
مشاهده همه نظرات 2

راهنمای مطالعه کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران

برای دریافت کتاب در جستجوی اعتماد اجتماعی در ایران و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.