معرفی و دانلود کتاب تاریخ یک انقلاب: گزیده مقالات، سخنرانیها و مصاحبههای عزت الله سحابی
برای دانلود قانونی کتاب تاریخ یک انقلاب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تاریخ یک انقلاب: گزیده مقالات، سخنرانیها و مصاحبههای عزت الله سحابی
کتاب تاریخ یک انقلاب به قلم امیر طیرانی، مجموعهای از سخنرانیها، مقالات و مصاحبههای عزتالله سحابی روزنامهنگار و سیاستمدار برجسته ایرانی است. در این اثر، گزیدهای از دیدگاهها و نظرات وی دربارهی انقلاب مشروطیت، نهضت امام حسین، نهضت ملی شدن صنعت نفت و... گردآوری شده است.
دربارهی کتاب تاریخ یک انقلاب:
نام عزتالله سحابی در طی زندگی اجتماعیاش علاوه بر عرصه سیاسی در عرصه مطبوعات نیز به چشم میخورد. او همواره آرا و نظرات خود را در قالب مقاله، مصاحبه، یادداشت و... در خصوص موضوعات و مسائل گوناگون جامعه در مجلات و روزنامهها به چاپ میرساند. با این حال حضور پراکنده در نشریات مختلف، جدا از حضور مداوم و پیوسته او در نشریه ایران فردا بود که سحابی به عنوان مدیرمسئول دیدگاههایش را در آن در طی سالیان 1371 تا 1379 با مخاطبانش مطرح میکرد.
مقالات عزتالله سحابی در گذشته گردآوری شده و انتشار یافته است، با این حال کتاب تاریخ یک انقلاب (History of a revolution) اولین بخش از مجموعهی شش بخشی سخنرانیها، نوشتهها و مصاحبههای وی محسوب میشود که با مضمون موضوعات تاریخی تدوین شده است.
موضوعات این مجموعه حاوی یک مقدمه از زندگی عزتالله سحابی و چهار فصل است. در فصل نخست، جنبش اسلامی معاصر ایران از دوره سیدجمالالدین اسدآبادی تا کنون از دیدگاه سحابی مورد نقد و بررسی قرار گرفته، دومین فصل حاوی دو رساله در مورد نهضت امام حسین است. در فصل سوم مصاحبهای با مهندس سحابی در خصوص انقلاب مشروطیت انجام شده، فصل چهارم چندین مقاله و مصاحبه در مورد نهضت ملی شدن صنعت نفت، نخستوزیری دکتر مصدق و کودتای 28 مرداد را در بر میگیرد و سرانجام آخرین فصل، یعنی فصل پنجم که طولانیترین بخش کتاب نیز هست، دربردارندهی 16 مصاحبه و مقاله در خصوص انقلاب اسلامی ایران و تحولات مربوط به آن است.
عزتالله سحابی که بود؟
او روزنامهنگار، سیاستمدار، فعال ملی مذهبی و اقتصاددان ایرانی بود که در 19 اردیبهشت سال 1309 در تهران متولد شد. عزتالله سحابی در طول زندگی پربار خود به عضویت شورای انقلاب، شورای ملی صلح و کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درآمد و در دورههای مختلف به عنوان رئیس ستاد بسیج اقتصادی کشور، نماینده مردم تهران در نخستین مجلس خبرگان قانون اساسی، نماینده تهران در دوره اول مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان صنایع ملی ایران و همین طور رئیس سازمان برنامه و بودجه در دولت مهدی بازرگان فعالیت کرد.
پدر او یدالله سحابی یکی از بنیانگذاران نهضت آزادی ایران به شمار میرفت. مهندس سحابی در سال 1327 به دانشکده فنی دانشگاه تهران رفت و در رشته الکترومکانیک مشغول تحصیل شد. او از آغاز تأسیس نهضت آزادی ایران به عضویت این حزب درآمد و با بزرگان این نهضت همچون مهدی بازرگان، همکاری و ارتباط صمیمانهای داشت.
عزتالله سحابی از زندانیان سیاسی مشهور ایران محسوب میشد که بالغ بر 12 سال از عمرش را زندانهای پهلوی و 3 سال را در جمهوری اسلامی زندانی بود. او سرانجام در نیمهشب دهم خرداد 1390 بعد از 60 سال فعالیت سیاسی از دنیا رفت.
کتاب تاریخ یک انقلاب به چه کسانی پیشنهاد میشود؟
اگر به خواندن خاطرات و مطالعه تاریخ معاصر ایران علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست.
در بخشی از کتاب تاریخ یک انقلاب میخوانیم:
موج اعتراض از 28 مرداد 32 تا 57 همیشه جریان داشت، اما این مبارزات در قشر محدودی از روشنفکران شهری خلاصه میشد. درحالیکه در سال 56 به اعماق جامعه شهری و حتی روستایی کشیده شد. اصولاً رژیم شاه در دامن زدن به این اعتراضات نقش مهمی داشت. شاه تصور میکرد که جایگاه و پایگاه محکم و مستحکمی دارد. در 28 مرداد سال 1357 وقتی شاه با مایک والاس، خبرنگار یکی از شبکههای معروف تلویزیون آمریکا که مصاحبههایش شهرت جهانی دارد گفتگویی انجام داد، خبرنگار در خلال مصاحبه مچ شاه را گرفت و پرسید آیا این تصوری که شما درباره ثبات و قدرت خودتان دارید، ناشی از خیالبافی نیست؟ شاه عصبانی شد و جملهای گفت که مفهوم فارسی آن این بود که مه فشاند نور و سگ عوعو کند. یعنی شاه تا آن تاریخ هم خود را در موقعیت بلامنازعی میدید. درحالیکه جریانات انقلاب با اطلاعیهای که در روزنامه «اطلاعات» به چاپ رسید از سال 56 آغاز شده بود.
حوادثی در قم، تبریز و بعدها در اصفهان، تهران، جنوب و در همه نقاط کشور بهسرعت فراگیر شد و شاه این تحولات سریع را ندید لذا وی بهعنوان فرد نخست و پرچمدار نظام، شخصی سست و بیمایه بود. او احاطهای بر شرایط اجتماعی و سیاسی نداشت و خیال میکرد نیروهای امنیتی، نظامی که در اطراف او بودند، شدیداً به رژیم و آرمانهایش وفادار هستند. درحالیکه حوادث سالهای 56 و 57 این تصویر را در هم شکست. شاه که تصور میکرد با جریان اصلاحات ارضی که از سال 41 آغاز کرده بود قشر عظیم روستایی را هوادار خودساخته است، در مرحله بعد تصمیم گرفت سراغ آن بخشی از روشنفکران شهری که از وی و برنامههای دولتش انتقاد میکردند بیابد. به همین جهت سراغ تدارک برنامههایی رفت که بتواند روشنفکران و منتقدین را از انتقادات تند و صریح نسبت به برنامههای نظام دور کند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: جنبش اسلامی معاصر
نقد و بررسی جنبش اسلامی معاصر
فصل دوم: تاریخ اسلام
درسی که حسین (ع) به ما آموخت
مدیریت راهبردی در نهضت کربلا
فصل سوم: انقلاب مشروطیت
مشروطه فقدان طبقه بورژوازی بود
فصل چهارم: نهضت ملی شدن صنعت نفت و کودتای 28 مرداد
ملی شدن صنعت نفت
زمینههای رشد و افول نهضت ملی
مصدق سیاستمداری بیاشتباه بود
قیام ملی سی تیر 1331
مصدق مردم را سازماندهی نکرد
کودتا و نهضت مقاومت ملی
عمری فدای آزادی
فصل پنجم: انقلاب
حقانیت اهداف انقلاب و شخصیتهای ملی
مدّ انسانی
عاشورا سقوط دیکتاتوری را قطعی کرد
انقلاب ایران تبلور فریادهای خفته، آرمانهای بیدار
اقتصاد انقلابی
دولت موقت برای مصادرهها تحتفشار بود
افراطگرایی چپ زمینۀ راستگرایی
انقلاب اسلامی و انقلابهای جهانی
هزینهها و دستاوردهای انقلاب اسلامی
مطهری و بازرگان هماهنگ بودند
صراحت امام را دوست داشتیم
از آمریکاییان چه میخواهیم (بخش اول)
از آمریکاییان چه میخواهیم (بخش دوم)
بازار، مدارس و انقلاب
سقوط شاه و گروهبندیهای انقلابیون
روایت 57
فراز و فرود انقلاب
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تاریخ یک انقلاب: گزیده مقالات، سخنرانیها و مصاحبههای عزت الله سحابی |
نویسنده | امیر طیرانی |
ناشر چاپی | بنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 440 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-253-591-7 |
موضوع کتاب | کتابهای خاطرات |