معرفی و دانلود کتاب بودا

عکس جلد کتاب بودا
قیمت:
۶۶,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب بودا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب بودا و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب بودا

کتاب بودا نوشتۀ فولکر زوتز، بخشی از یک مجموعه بزرگ‌تر به نام بزرگان اندیشه و هنر است. این اثر شما را با تاریخچه، زندگی و آموزه‌های بودا آشنا می‌کند.

بودیسم یکی از کهن‌ترین ادیان با دیدگاه‌های جامع و متنوع است. این مذهب بیش از دو هزار سال قبل در شمال هندوستان پدید آمد و تأثیر عمیق و دامنه‌داری بر زندگی سرزمین مبدأ خود گذاشت. مدت‌ها پیش از آنکه در قرن سیزدهم از مرزهای هندوستان فراتر رود، در چین، ژاپن، جنوب شرقی آسیا و هندوچین، تبت و بعد‌ها در مغولستان هم پیروانی یافت؛ بر فرهنگ این کشورها تأثیر عمیقی گذاشت و تا امروز در کنار اهمیت خود در مقام فرقه‌ای مذهبی، خط مشی جدیدی را در فلسفه، ادبیات، هنر، سیاست و اقتصاد این کشورها به وجود آورده است. عقاید بودایی به گونه‌ای فزاینده بر اروپا و آمریکا نیز تأثیر گذاشته است.

جنبش بودایی بنیان‌گذاری تاریخی به نام «گوتمه سیدرته» دارد که خود را بودا «بیدار دل» «روشنی یافته» می‌نامید. او نه با نام خود «سیدرته» و یا نام خانوادگی‌اش «گوتمه» بلکه با همین نام، بودا (Buddha)، در مغرب زمین شهرت یافت.

زمان تولد گوتمه به‌ طور دقیق مشخص نیست. بر اساس زندگینامه‌های کهن، رخدادهای مهمِ زندگی او از لحاظ زمانی قابل تنظیم هستند اما منابع، تاریخ دقیقی برای آن‌ها مشخص نمی‌کند. گمان سنت بودایی و پژوهش‌ها این است که تاریخ تولد او بین سدۀ ششم تا نیمۀ سدۀ چهارم ق. م است. در ادبیات، این تاریخ تقریباً بین 560 و 480 ذکر شده اما بررسی‌های جدید باور دارند که سدۀ چهارم ق. م دقیق تر است. ابهامی که در مورد این تاریخ‌های دقیق وجود دارد، تأثیری بر آگاهی از زندگی و آموزه‌های بودا نمی‌گذارد، اما موجب طرح سؤالاتی در مورد پیوستگی و وابستگی وقایع تاریخی می‌شود، برای نمونه، احتمال وجود هرگونه وجه مشترک بین بودیسم اولیه و اندیشه‌های یونانی.

بر اساس تقسیم‌بندی غربی، آموزه‌های گوتمه بخش‌های گوناگونی دارد: چهار حقیقت شریف و اصل پیدایش مشروط (علیتی) به معنای تفسیری از وجود و بازپیدایی و راه‌های هشت‌گانه هم‌چون وسیله‌ای برای دستیابی به رستگاری. او مشاوری خردمند و پایه‌گزار یک مکتب اخلاقی ویژه بود و به همین سبب بیاناتش بر جامعه اثر بیشتری می‌گذاشت. اگرچه فلسفه، مذهب و جامعه مفاهیمی هستند که در دورۀ گوتمه تعریف مشخصی نداشتند اما بر اساس برداشت‌های امروزی سه بخش بعدی آموزه‌های او از این دیدگاه مورد بررسی قرار می‌گیرند.

هدف گوتمه ایجاد نظامی فلسفی برای تفسیر جهان نبود. تلاش برای رها شدن از تولد و مرگ، شخص او را دگرگون کرده بود. شنوندۀ گفته‌های او یا شرامنه‌هایی بودند با هدفی مشترک و یا اشخاصی که سؤالاتی در مورد واقعیت هستی و یا زندگی پس از مرگ داشتند. به همین جهت توضیح در مورد اعمالی که هر کدام به نوعی موجب رهایی از چرخه تولد و مرگ می‌شوند و یا زادمان دوبارۀ بهتر و یا زندگی سعادتمندانه‌ای را ممکن می‌سازند، در کانون گفته‌های گوتمه قرار داشتند. رهایی از خودخواهی، حرص و آز، نفرت و نادانی موضوع اصلی صحبت‌های او در همۀ زمینه‌ها بود. همچنان که اقیانوس پهناور آکنده از طعم شور نمک است، این آموزه هم سرشار از طعم خوش رستگاری و رهایی بود.

گوتمه آگاهانه از شرامنه‌ها و برهمنانی که در مورد آغاز و پایان دنیا و محدود و نامحدود بودن آن، سرآغاز انسان و حیات پس از مرگ، تئوری‌های نظری ارائه می‌کردند، دوری می‌کرد. او آن‌ها را با نابینایانی مقایسه می‌کرد که هر کدام قسمتی از بدن یک فیل را لمس کردند تا شکل واقعی آن را حدس بزنند. یکی از آن‌ها بر اساس شکل دم، دیگری بر اساس شکل پا و آن یک بر اساس شکل گوش حیوان در مورد آن اظهار نظر کردند.

در بخشی از کتاب بودا می‌خوانیم:

همۀ تفسیرهایی که از نیروانا شده است متفق‌القول بر این باورند که نیروانا پایان حرص و آز، کینه و نفرت، و نادانی و خودپسندی است. این مفاهیم نمایانگر جنبه‌های گوناگونِ خودپسندی و خودمحوری هستند. حرص و آز به معنای خواهندگی به مفهوم واقعی است. شخص مایل است که مالک همۀ چیزها و همۀ انسان‌ها باشد و برای خود آرزومند شرایط و اوضاع دلپذیر و دلنشین است. چنانچه به خواستۀ دلش برسد، به آن چنگ می‌اندازد و در نگهداری آن می‌کوشد. نفرت برعکس این حالت است. انسان موقعیت‌ها و چیزهایی را که مورد پسندش نیستند، رها می‌کند و از پذیرش آن‌ها سرباز می‌زند.

اما از رویارویی با مرگ و یا برخی برخوردهای ناخواسته گریزی نیست. حتی آنچه را هم که انسان آرزو کرده و به‌ دست آورده است، محکوم به فنا هستند. بنابراین تا زمانی که آز و نفرت وجود داشته باشند، زندگی توأم با رنج خواهد بود.

در این روندِ جذب و دفعِ خواسته‌ها و ناخواسته‌ها، خودپسندی به وجود می‌آید یعنی تصورِ باطلِ برتر بودنِ خود از سایر چیزها. انسان خود را معلول چیزی نمی‌داند، بلکه باور دارد که او موجودی است خودمختار و سوایِ از همۀ دنیا، که همین امر، خواستِ او را برای داشتن بعضی چیزها و امتناع او را از داشتن برخی چیزهای دیگر توجیه می‌کند.

آز، نفرت و خودپسندی دهرمه‌هایی هستند که علت و معلول یکدیگرند‌: آز و نفرت زاییدۀ خودپسندی هستند که آن‌ها نیز به نوبۀ خود، موجب پابرجا ماندنِ خودپسندی می‌شوند.

فهرست مطالب کتاب

یادداشت ناشر
مقدمه دبیر مجموعه
این‌گونه شنیده‌ام
ظهور و افول
شرامنه گوتمه
روشن شدگی
آموزگار خدایان و انسان‌ها
فلسفۀ بودا
راه رستگاری
موضوعات اجتماعی
مرگ بودا
گوتمه که بود
پی نوشت
درباره نویسنده
بررسی اجمالی گسترش آیین بودا
بودا از نگاه دیگران

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب بودا
نویسنده
مترجمپریوش شهابی
ناشر چاپیبنگاه ترجمه و نشر کتاب پارسه
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات140
زبانفارسی
شابک978-600-253-178-0
موضوع کتابکتاب‌های زندگینامه
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب بودا

betWeen دامنی
۱۴۰۳/۰۱/۱۴
به نام خدا همراه هستیم با یک اثر دیگر این بار کمی متفاوت نسبت به همه‌ی دفعات بله چون اثریست از شخصی که در حوالی ما خیلی زیاد ناشناخته هست و طبیعی هم هست از بابت دوری جغرافیای آن و خود کتاب در واقع نوعی حالت زندگی نامه مانند دارد که از نام بودا بر روی آن کاملا مشخص است و از جهت خرید و انتخاب آن نیز کار را برایم راحت تر کرد و اما بپردازیم به خود کتاب و مسائلی که با آن شروع میشود تقریبا در باب بودا هیچ چیز نمیدانستم و فکر میکردم شخصیتی آسمانیست که به زمین آمده تا بشر را هدایت کند اما همان طور که در داستان میبینبد او شخصیتی انسانی و زمینیست که خود در سنی خاص متحل شده و متوجه ناپایداری زندگی میشود سپس مسیر رهبانیت و به اصطلاح شرامنه را در پیش میگیرد و که وجود چنین چیزی در تاریخ هند باستان برایم بسیار جالب است یعنی افرادی که همه چیز را رها میکنند و شروع به سفر میکنند سفری ابدی تا به چیزی خارج از چرخه دست پیدا کنند و به اصطلاح از چرخه‌ی حیات خارج شوند و به آرامش برسند و وجود چنین چیزی در جامعه‌ی آن زمان نشان دهنده‌ی عمق رشد فکری مردم هند نسبت به مابقی ملت هاست و داشتن این نوع تفکر و اما بودایی که آموزه هایش چقدر برای ما غریب است ولیکن در عین حال بطرز عجیبی و راستینی گره گشا و شفا بخش هستند و همان طور که خودش میگوید کینه حرص آز باعث رنج میشوند و رنج ما را در چرخه نگه میدارد و اسم واقعی او یعنی گوتمه برایم جالب بود البته نباید رنج‌های که او کشیده را دست کم بگیریم این خیلی مهم است و رسیدن به این رستگاری نیازمند زمان صبر و تلاش است
مریم جعفری
۱۴۰۰/۰۷/۱۸
ترجمه خیلی مبهم وواژه‌ها درکشون سخت بود اصلا قابل فهم نبود اصطلاحاتی که ترجمه نشده بودن زیادبود.. مترجم یا میبایست فهرست وار معانی این اصطلاحات را عنوان میکرد یا حداقل کلمه وتفسیر به زبان فارسی جایگزین میکرد تامفهوم رسانده شود من اصلا دوست نداشتم. من یه کتاب از اشو خوندم هزاران برابر معناداشت وایین مراقبه وبودارا توضیح میداد. امیدوارم کتابراه از اشو هم کتاب قراربده برای علاقمندان
zahra alipolr
۱۴۰۲/۰۱/۰۲
به نظر کتاب خوبی است اما فکر میکنم اگر کتابی باشد که به جای این که نظرات نویسنده و تحلیل‌های او رو نشون بده و مدام بگه او انسان بسیار خوبیه بهتره تمام ویژگی‌ها و زندگی نامه‌ی شخص رو بگه و اجازه بده خواننده تحلیل کنه اما در یک سری مباحث مثل این که آیا کتاب‌ها و نوشته‌های نوشته شده که نسبت داده میشوند به بودا دقیقا معتبر است یا نه، توضیحات مفید و کاملی داده
Elnaz Marzkar
۱۴۰۱/۰۸/۰۹
کتاب رو خوندم چون دوست داشتم یا شخصیت بودا آشنا بشم.... بودا انسان بزرگی بود و من اطلاعاتی مفید و خوبی از این کتاب کسب کردم و باهاش ارتباط برقرار کردم اما ترجمه‌ی تقریبا ضعیفی داشت و نیاز بود بعضی از جملات و کلمات ۳ یا ۴ بار خونده بشن اما در هر صورت خیلی ممنونم از کتابراه
Greasy Pinky Toe
۱۳۹۸/۰۹/۰۲
اولین تجربه من از مطالعه درباره‌ی بودا، به یک تجربه عاای تبدیل شد! هرچند اشکالاتی در ترجمه وجود داشت، اما این از کیفیت خوب کتاب کم نمی‌کنه، پاینده باشید...
ساسان قزل پیچاق
۱۳۹۸/۰۷/۲۵
نکنه مهم این کتاب این است که به روش کتابخانه‌ای و اسنادی نوشته شده و عمق شخصیت واقعی بودا رو با چیزی که ساخته و پرداخته‌اند تا به امروز نشان میدهد.
امیر رخشان فر
۱۳۹۹/۰۲/۲۴
مدتها بود علاقمند بودم با دیدگاه‌های بودا ونظریاتش آشنا بشوم، از خواندن کتاب لذت بردم مطالب مفیدی داشت وسیر تفکرات بودا به روشنی توضیح داده شده بود
حمید کرمی
۱۴۰۳/۰۲/۲۳
کتاب خوبی است و میشود بودا را در موقعیت زمانی، بسیار انسان والایی دانست
Hz Mlk
۱۴۰۰/۰۶/۰۸
من همیشه دوست داشتم راجب بودا مطالعه داشته باشم این کتاب خیلی کمکم کرد
محمد آخوندی
۱۴۰۱/۰۵/۲۹
خیلی خویه ادم با دیگر عقاید و افرادی مثل بودا اشنا بشه
شقایق کریمی
۱۳۹۹/۰۸/۰۳
به نظرم هر فردی باید ازین مکتب اگاهی داشته باشه
داریوش
۱۴۰۰/۰۲/۳۰
خیلی جالب نبود توصیه نمیشه
Matin Yz
۱۴۰۰/۰۲/۰۳
عاااللللی خیلی خوب و بسیار مفید
دینا مرادی
۱۴۰۰/۰۱/۰۶
هنوز کامل نخوندمش. تا اینجا جالب بود.
۰۹۳۸۳۷۳۰۷۴۰
۱۳۹۹/۱۲/۲۱
کتاب تقریباً مفیدی بود
مشاهده همه نظرات 16

راهنمای مطالعه کتاب بودا

برای دریافت کتاب بودا و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.