معرفی و دانلود کتاب آشنایی با فلسفه هنر

عکس جلد کتاب آشنایی با فلسفه هنر
قیمت:
۴۲,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب آشنایی با فلسفه هنر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب آشنایی با فلسفه هنر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب آشنایی با فلسفه هنر

حسن بلخاری قهی در کتاب آشنایی با فلسفه هنر، ابتدا کلیاتی درباره‌ی فلسفه‌ی هنر و زیبایی نزد حکمای یونان طرح می‌کند. سپس به آرای کسانی که وجود و ماهیت هنر اسلامی را رد یا تأیید می‌کنند، اشاره کرده، بر لزوم تدوین فلسفه‌ی هنر اسلامی تأکید می‌ورزد. این کتاب که در دسته‌ی کتب فلسفه هنر قرار می‌گیرد، آسیب‌ها و چالش‌های پیش‌ روی تکوین این شاخه از فلسفه را شرح می‌دهد.

درباره‌ی کتاب آشنایی با فلسفه هنر

یکی از پرسش‌ها و مناقشات مطرح در حوزه‌ی هنر اسلامی، آن است که آیا اصلاً چیزی به نام هنر اسلامی وجود دارد و آیا می‌توان شاخه‌ای از فلسفه‌ی هنر را با عنوان فلسفه‌ی هنر اسلامی تدوین کرد؟ حسن بلخاری قهی در کتاب آشنایی با فلسفه هنر، عقیده دارد که هنر اسلامی وجود دارد. وی در این کتاب، مقدمه‌ای بر ضرورت تکوین و تدوین فلسفه‌ی هنر اسلامی تألیف کرده است.

نویسنده برای آنکه به مبحث هنر اسلامی و فلسفه‌ی آن نزدیک شود، فصل اول کتاب آشنایی با فلسفه هنر را با کلیاتی در باب چیستی فلسفه‌ی هنر آغاز می‌کند. سپس ریشه‌ی این واژه را در زبان پهلوی می‌کاود و نظریه‌هایی را درباره‌ی ماهیت هنر شرح می‌دهد. وی در بخش دوم از این کتاب، هنر و زیبایی در آرای افلاطون، ارسطو، فلوطین و همچنین مبانی و مبادی فلسفه‌ی هنر در عصر روشنگری را می‌کاود.

معرفی و دانلود کتاب آشنایی با فلسفه هنر

حسن بلخاری قهی سرانجام در بخش سوم از کتاب آشنایی با فلسفه هنر، به مبحث اصلی خود که همان تکوین و تدوین فلسفه‌ی هنر اسلامی است،‌ می‌پردازد. وی در این راستا، از گل‌رو نجیب اوغلو نام می‌برد و نقد او را به سنت‌گرایانی چون بورکهارت، نصر، گنون یا ماسینیون از هنر و معماری اسلامی مطرح می‌کند. او در این بخش، به مناقشاتی اشاره می‌کند که در وجود و ماهیت هنر اسلامی مطرح است. از طرفی به آرای نظریه‌پردازانی اشاره می‌کند که قائل به وجود هنر اسلامی نیستند و از طرف دیگر، نظر نجیب اوغلو را در این باره بررسی می‌کند و نظر او را غیر از نظر گروه اول می‌داند.

سرانجام نویسنده در کتاب آشنایی با فلسفه هنر تأکید می‌کند که در عصر جهانی شدن لازم است که معیارها و هنجارهای هنر اسلامی تدوین گردد تا هنر ما به عرصه‌ی پذیرش هنر غیربومی و غربی راه نیابد. وی در پایان مطلب، چالش‌ها، راهکارها و موانعی را برمی‌شمارد که بر سر راه تدوین فلسفه‌ی هنر اسلامی قرار دارد و از میان آن‌ها به کمبود منابع تخصصی و فقدان نیروی متخصص اشاره می‌کند.

این کتاب را انتشارات سوره‌ مهر منتشر کرده است.

کتاب آشنایی با فلسفه هنر برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای دانشجویانی که به مطالعه در حوزه‌ی فلسفه‌ی هنر، به‌ویژه فلسفه‌ی هنر اسلامی علاقه‌مند هستند، مناسب خواهد بود.

در بخشی از کتاب آشنایی با فلسفه هنر می‌خوانیم

از جمله مباحث کلیدی در فلسفه هنر، بحث و بررسی پیرامون ماهیت هنر است. در پاسخ به این سؤال، نظریات چندی از سوی محققان و متفکران ارائه شده است که در دنباله کلام به صورت گذرا به برجسته‌ترین این نظریات اشاره می‌شود. اولین، مشهورترین و قدیمی‌ترین تئوری در شرح ماهیت هنر، تئوری میمزیس است؛ نظریه‌ای که سابقه‌ای به موازات تاریخ فلسفه یونان دارد. اصطلاح میمزیس که از ریشه میماس گرفته شده به معنای میما یا لال‌بازی است که به یک عبارت تقلید لال‌گونۀ رفتار است (ریشه پانتومیم نیز از همین میماس است). بنابراین تئوری میمزیس با استناد به معنای لغوی آن بیانگر ماهیت تقلیدی‌ بودن هنر است. این نظریه، نظریه مشهور دو فیلسوف بزرگ یونانی یعنی افلاطون و ارسطو است که ماهیت هنر را تقلید می‌دانستند. مثلاً بازیگر روی صحنه نمایش رفتاری را تقلید کرده و پیکره‌تراش در ساخت پیکره از پیکری تقلید می‌کند. نقاش، معمار، صنعتگر، درودگر، نجار و هر صاحب فن و هنر دیگری به هر حال از چیزی تقلید می‌کنند؛ پس بنیان هنر بر تقلید است. این تئوری که در فرهنگ ایرانی اسلامی به محاکات تعریف شد در طی قرون متمادی تئوری رایج در شرح ماهیت هنر بوده است. از مفهوم و ماهیت تقلید در آراء افلاطون، ارسطو و به ‌ویژه فلوطین در فصل هنر و فلاسفه سخن خواهیم گفت. اما در اینجا ضروری می‌دانیم به یکی از مهم‌ترین نقدهای امروزی پیرامون ماهیت تقلید اشاره‌ای هرچند گذرا داشته باشیم. خانم آن‌ شپرد، در کتاب مبانی فلسفی هنر، میمزیس یا اصطلاح لاتینی آن را به معنای کپی‌کردن یا نسخه‌برداری تعریف نمی‌کند بلکه از دیدگاه او اصطلاح "representation" به صورتی دقیق‌تر معنای میمزیس را تبیین می‌کند. بنابراین او از واژه بازنمایی به جای نسخه‌برداری و محاکات استفاده می‌کند. زیرا از دیدگاه او نسخه‌برداری و کپی غیر از حقیقت است و یا دست‌کم نسخه نسبت به اصل ارزش کمتری دارد (همان رأی مشهور افلاطون).

فهرست مطالب کتاب

مقدمه
بخش اول: کلیات
فصل اول: فلسفه هنر چیست؟
فصل دوم: تبارشناسی واژه‌های هنر، فن و صناعت (Techne)
فصل سوم: نظریه‌های بنیادی در تبیین ماهیت هنر
بخش دوم: هنر و فلاسفه
فصل اول: هنر و زیبایی در آراء افلاطون
فصل دوم: هنر و زیبایی در آراء ارسطو
فصل سوم: هنر و زیبایی در آراء فلوطین
فصل چهارم: تأملی در مبانی و مبادی فلسفه هنر در عصر روشنگری (زیبایی‌شناسی کانت و تأثیرات آن بر مکتب رومانتیسم)
بخش سوم: تأملاتی در فلسفه هنر اسلامی
فصل اول: مناقشه در وجود و ماهیت هنر اسلامی
فصل دوم: ضرورت تکوین و تدوین فلسفه هنر اسلامی (چالش‌ها و راهکارها)
منابع و مآخذ
نمایه
برای مطالعه بیشتر

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب آشنایی با فلسفه هنر
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات سوره مهر
سال انتشار۱۳۸۸
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات152
زبانفارسی
شابک978-964-506-540-7
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه هنر
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب آشنایی با فلسفه هنر

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب آشنایی با فلسفه هنر

برای دریافت کتاب آشنایی با فلسفه هنر و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.