معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب زن زیادی دربرداندهی 9 داستان کوتاه از جلال آل احمد، دردهای اجتماعی و نوع تفکرات زنان را در جامعهای مردسالار به تصویر کشیده است. کتاب زن زیادی یکی از ارزشمندترین آثار جلال آل احمد است که روایت زندگی نه فقط زنان بلکه مردانی است که جایگاه شناخته شده و مهمی در جامعه دارا نمیباشند. در جامعهای که نادانی و خرافات بسیار پررنگ است و زن و مرد هر دو به یک اندازه بدبخت هستند. او در این اثر به... ادامه ›
کتاب علم بهتر است یا ثروت؟
- نویسنده: ریحانه آشتیانی
کتاب علم بهتر است یا ثروت؟ نوشتهی ریحانه آشتیانی، مجموعهای از 3 داستان کوتاه است. محتوای این کتاب، حال و هوای دهه شصت و هفتاد شمسی است که با قلم نویسندهای جوان نوشته شده است. لحن آشتیانی در این کتاب، طعنه آمیز است و گرایشهای طنز دارد. کتاب حاضر توسط انتشارات افسانه نیاکان به چاپ رسیده است. در بخشی از کتاب علم بهتر است یا ثروت؟ میخوانیم عمه فخری که عمهی بابامه همیشه میگه ما مردم بسیار... ادامه ›
کتاب داستانهای دست چپ
- نویسنده: کاظم سلطانی
کتاب داستانهای دست چپ شامل شش داستان کوتاه از کاظم سلطانی (لکیامیم) است. این کتاب زندگی حیواناتی را به تصویر میکشد که سالهاست در کنار هم زندگی میکنند و بارها طعم خودخواهی و بیرحمی انسانها را چشیدهاند. هدف کاظم سلطانی از نوشتن این کتاب این است که با قدرت کلامش و وارد شدن به درون زندگی حیواناتی که قهرمانهای داستانش هستند، منجر به برافروختگی احساسات انسانی نسبت به این موجودات شود. شاید تلخی... ادامه ›
کتاب ماندن (مجموعه داستان پیوسته)
- نویسنده: مرتضی فرجی
مرتضی فرجی، کتاب ماندن (مجموعه داستان پیوسته)، را با نگاهی به اقلیم، فرهنگ، آداب و سنن همدان به رشتهی تحریر در آورده است. ماندن شامل هفت داستان کوتاه اقلیمی است که در عین مستقل بودن، به یکدیگر وابستگی ارگانیک دارند به طوری که پس از مطالعه کتاب، تصویری یکپارچه در ذهن مخاطب شکل میگیرد. داستانهای اقلیمی غالبا بازتاب دهنده ویژگیها و عناصر مشترکی چون فرهنگ، باورها، آداب و رسوم یک منطقه جغرافیایی... ادامه ›
کتاب چهار چهارشنبه و یک کلاه گیس
- نویسنده: بهاره رهنما
مجموعهای از 11 داستان کوتاه به قلم بهاره رهنما، بازیگر سینما و تلویزیون! داستانهای کتاب چهار چهارشنبه و یک کلاه گیس عمدتاً فضایی زنانه دارند و بین سالهای دههی هفتاد و هشتاد شمسی تألیف شدهاند و در این مجموعه گرد آمدهاند. دربارهی کتاب چهار چهارشنبه و یک کلاه گیس: زنی که فال میگیرد در موقعیت هولناکی قرار دارد، دختری از مادرش میگوید و از خانوادهای که اخلاقی خاص دارند، پسری از احساساتش نسبت... ادامه ›
کتاب صوتی فصل سرد
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
وحید قربانی نژاد شلمانی در کتاب صوتی فصل سرد ماجرای زندگی مردی را روایت میکند که از جنگ جهانی و شرایط هولناک زندگی در آلمان جان سالم به در برده است. مرد، اکنون سروکارش با جنازههایی است که هیچ احساس و واکنشی به دنیای بیرون ندارند و از این حیث بیشباهت به خود او نیستند... دربارهی کتاب صوتی فصل سرد داستان کتاب صوتی فصل سرد را از زبان مدیر بزرگترین شرکت کفن و دفن شهر درسدن میشنویم؛ شهری در آلمان... ادامه ›
کتاب چمدان
- نویسنده: نجمه خادم المومنین
کتاب چمدان از مجموعه داستانهای گروه ادبی سیمرغ تشکیل شده است که توسط سعید فتاحی و نجمه خادم المومنین گردآوری شده و به موضوعات متفاوتی میپردازد. مجموعه داستان چمدان از 17 داستان کوتاه با عناوین «پدر حراجی»، «آگهی»، «نخنما»، «دروغ چوپانی» و ... تشکیل شده و هر کدام از آنها به موضوعات مختلفی میپردازد. برای مثال داستان چمدان دربارهی دختر جوانی است که پدرش از رزمندگان جنگ بوده و هیچگاه به دختر... ادامه ›
کتاب سرک نکش
- نویسنده: منیرالسادات آزادبخت
کتاب سرک نکش نوشتۀ منیرالسادات آزادبخت، شامل ۱۶ داستان کوتاه با موضوعات آیینی و دفاع مقدس، اجتماعی و کرامت خانواده است. در بخشی از کتاب سرک نکش میخوانیم: سرک میکشی؛ زنی چادرش را به دندان گرفته و دختر بچهای را که انگار لج کرده، دنبال خودش میکشد. لبخندت محو میشود و دلت میگیرد؛ نمیدانی چرا. مثل همان شبی که حالت بد شد و او بالش را برداشت و رفت روی کاناپه، و تو هر چه فکر کردی، ندانستی این... ادامه ›
کتاب ارواح مرطوب جنگلی
- نویسنده: محسن حکیم معانی
کتاب ارواح مرطوب جنگلی اثری از محسن حکیممعانی نویسندهی توانای ایرانی است. این کتاب سیزده داستان کوتاه با موضوعات متنوع را در برمیگیرد که برخی از آنها خواننده را با فضای ذهنی عجیب و پیچیدهی راوی مواجه میکنند و برخی دیگر رویکردی واقعگرایانهتر دارند و در فضایی عادیتر و نزدیک به زندگی روزمره شکل گرفتهاند. دربارهی کتاب ارواح مرطوب جنگلی طرفداران داستان و رمان فارسی محسن حکیممعانی را با... ادامه ›
کتاب سرگیجه
- نویسنده: مجتبی حبیبی
کتاب سرگیجه، مجموعهای از داستانهای خواندنی مجتبی حبیبی است که در آن از موضوعات مختلفی سخن به میان آمده است. مجتبی حبیبی به سال ۱۳۳۹ در مشکین شهر به دنیا آمد. در سال ۱۳۶۹ مجموعه اشعار زمزمههای پاییزی خود را منتشر کرد. در ۱۳۷۰ به مدت یک سال عضو شورای خبر صدا و سیما شد. سپس به مدت سه سال به نوشتن برنامههای راه شب در شبکه سراسری صدا مشغول شد. حبیبی همچنین دو سال هم با رادیو جوان ادامه همکاری... ادامه ›
کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود
- نویسنده: فاطمه سعید
کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود نوشتهی فاطمه سعید، مجموعه داستان جذاب و گیرایی است که در هر بخش به روایت حوادث و ماجراهای جالب و باورنکردنی میپردازد. کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستان کوتاه علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود میخوانیم: مانند رهگذری بود که به زندگیم پا گذاشت و گذشت و تنها ردّ پایش به جا... ادامه ›
کتاب صوتی سی و شیش
- نویسنده: علیرضا زندی
کتاب صوتی سی و شیش مجموعهای متشکل از ده داستان کوتاه فارسی به قلم علیرضا زندی است و چاپ آن به اوایل دههی هشتاد بازمیگردد. داستانهای این مجموعه از حال و هوایی متفاوت و خاص برخوردارند که نظیرش در کار نویسندگان ایرانی کمتر دیده میشود. درباره کتاب صوتی سی و شیش: علیرضا زندی ده داستانِ خاص و زیبای خود را در مجموعه سی و شیش گرد آورده است. این ده داستان به ترتیب این عناوین را بر خود دارند: «سی و... ادامه ›
کتاب آوای عشق
- نویسنده: فاطمه جلالی فراهانی
فاطمه جلالی فراهانی در کتاب آوای عشق، داستان کودکی را به تصویر میکشد که در یک پرورشگاه ساکن است. او دوست دارد همیشه بهترین باشد و برای رسیدن به این هدف کارهای زیادی انجام میدهد اما در این مسیر مشکلاتی نیز برایش به وجود میآید... کتاب آوای عشق برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب آوای عشق میخوانیم: ساعتها گذشت، خورشید... ادامه ›
کتاب دشت سرد
- نویسنده: علی علی اکبری
کتاب دشت سرد، تالیف علی علی اکبری، از سری داستانهای کوتاه فارسی است که در فضایی بسیار متفاوت و فارغ از مکان و زمان در قالب یک داستان تخیلی با شخصیتها و محیطی رمزآلود به مسائل و ارزشهای فرهنگی و ریشهای جوامع میپردازد که این روزها در دنیای مدرن و منفعت طلبیهای بشر مادی گرای امروزی، دیگر ارزش محسوب نمیشوند. در بخشی از کتاب دشت سرد میخوانیم: میگفتند تا به حال کسی نتوانسته از آن دشت زنده... ادامه ›
کتاب آدمها و دودکشها
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب آدمها و دودکشها، مجموعه داستانی مدرن، از امیررضا بیگدلی نویسنده خوشنام سالهای اخیر حوزه ادبیات است. بیگدلی در این کتاب که مشتمل بر سیزده داستان کوتاه و بعضاً خیلی کوتاه است، به جنبههای درونی شخصیتها و ویژگیهای وجودی آنها میپردازد. درباره کتاب آدمها و دودکشها: رویکرد جدید نویسندگان برتر ایرانی، استفاده از قالبهای مدرنیست که به فردیت افراد و زوایای پنهان شخصیتهای داستان... ادامه ›
کتاب در روزگار ما آدمها
- نویسنده: آمنه گریتی
کتاب در روزگار ما آدمها مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم آمنه گریتی است. نویسنده در این اثر جذاب به خلق داستانهایی پرداخته که شیرینی آن تا مدتها پس از آن که مطالعه را به پایان میبرید، بر جانتان خواهد نشست. درباره کتاب در روزگار ما آدمها: از مارک تواین، نویسندهی بزرگ آمریکایی، چنین نقل میکنند: «دو روز از مهمترین روزهای زندگی شما روزیست که به دنیا میآیید و روزیست که میفهمید چرا؟»... ادامه ›
کتاب دیوار گلی
- نویسنده: محمدرضا غلامی
کتاب دیوار گلی به قلم محمدرضا غلامی، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که به مضامین اجتماعی و حوادث روزمره از زاویهای متفاوت میپردازد. دربارۀ مجموعه داستان دیوار گِلی: دیوار گلی مجموعه داستانی مشتمل بر شش داستان کوتاه است که هر یک به نوعی بیانگر دغدغههای ذهنی محمدرضا غلامی و وضعیت سیاسی و اجتماعی ایران پس از انقلاب است. هنر داستاننویسی و شخصیتپردازی کم نظیر همراه با فضاسازی و توصیفات... ادامه ›
کتاب آن سوی درختان کاج و چند داستان دیگر
- نویسنده: ایمان زین علی
کتاب آن سوی درختان کاج و چند داستان دیگر، مجموعه داستانی است که توسط ایمان زین علی نوشته شده. این کتاب که در شمار آثار داستانی معاصر جا دارد، پنج داستان کوتاه را شامل میشود که همگی از روایتی جذاب و گیرا برخوردارند. استفاده از اشکال مدرن قصهگویی، ارجاع به آثار شاخص ادبیات نمایشی جهان و بیان عواطف و احساسات، ویژگیهای حاکم بر کتاب پیشرو هستند. دربارهی کتاب آن سوی درختان کاج و چند داستان دیگر... ادامه ›
کتاب عروسی در باران
- نویسنده: رحمت حقی پور
کتاب عروسی در باران نوشته رحمت حقیپور، دربردارندۀ چندین داستان کوتاه با مضامینی مذهبی و اجتماعی است. در بخشی از متن کتاب عروسی در باران میخوانیم: وقتی که رفتی، تنها چهل روز در شهر دوام آوردم. آن خانۀ قدیمی، اگر تا به حال خراب نشده، خیلی تحمل داشته. همۀ آن شبها بیدارخوابی کشیدم. همۀ آن صبح ها، علیالطلوع بلند شدم و به یادِ تو، به باغچه آب دادم. به آن گلهای محمدی و شمعدانی و حُسنِیوسف، و آن... ادامه ›
کتاب مثل روزهای زندگی
- نویسنده: محمدرضا سرشار
کتاب مثل روزهای زندگی اثر محمدرضا سرشار، مجموعهای از گزیده داستانهای جلسات سهشنبه نقد داستان حوزه هنری است که این اثر دومین مجموعه از گزیدههای این جلسات را دربرمیگیرد. نشستهای نقد داستان که روزهای سهشنبه در حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی (حوزه هنر و اندیشه اسلامی سابق) برگزار میشود از قدیمیترین نشستهای ادبی در نوع خود در حوزه هنری و حتی در کشور است. این نشستها در ابتدا به صورت داخلی... ادامه ›
کتاب سنگ و سپر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب سنگ و سپر بهقلم نویسندهی توانای ایرانی صمد طاهری مجموعهای از 17 داستان کوتاه است که بین سالهای 1358 تا 1369 نوشته شدهاند و درونمایهی اجتماعی دارند. آنچه در داستانهای صمد طاهری بهخوبی مشهود است، خلق کاراکترهای متعدد و فضاهای داستانی صمیمی و خودمانیست، تاحدی که خواننده بهراحتی میتواند با بسیاری از شخصیتها حس همذاتپنداری داشته باشد. دربارهی کتاب سنگ و سپر صمد طاهری متولد سال... ادامه ›
کتاب باد میوزد
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
اگر در تاریکی شبی خلوت سوار بر ماشین خود باشید و با زنی تنها در کنار خیابان مواجه شوید، چه کار میکنید؟ وحید قربانی نژاد شلمانی در کتاب باد میوزد داستان خود را با چنین موقعیتی آغاز میکند. دربارهی کتاب باد میوزد شب تاریک است و شهر خلوت. زنی با ظاهری ژندهپوش در کنار خیابان ایستاده است. آیا چشمبهراه کسی است که به سراغ او بیاید؟ آیا منتظر است تا رأس ساعتی مشخص به راه بیفتد و خیابان را به سوی... ادامه ›
کتاب باخه یعنی لاک پشت
- نویسنده: الهام اشرفی
کتاب باخه یعنی لاک پشت مجموعهای از یازده داستان کوتاه، اجتماعی و کمی زنانه به قلم الهام اشرفی، دربارهی آدمهای ساختمانی است که شاید در جامعهی امروزی چندان در چشم نباشند ولی حرفهای زیادی برای گفتن دارند؛ داستانهایی که شاید بخشی از ماجرای زندگی خودتان باشد. دربارهی کتاب باخه یعنی لاک پشت: یک مجتمع که شخصیتهای این کتاب در آن زندگی میکنند، فرصتی را به وجود آورده تا نویسنده در قالب سلولهای... ادامه ›
کتاب رقص سالسای جاستین تیمبرلیک بر سر مزار صدام کافر
- نویسنده: آذردخت بهرامی
پنج داستان کوتاه و یک نمایشنامهی تکپردهایِ بسیار کوتاه، کتاب رقص سالسای جاستین تیمبرلیک بر سر مزار صدام کافر اثرِ آذردخت بهرامی را تشکیل میدهند. این نویسنده موقعیتهای ساده و روزمره را چنان پرداخت میکند و جان میبخشد که از آنها موقعیتهایی منحصربهفرد و گاه عجیب میآفریند. حرکت در این خط مرز، مخاطبان را هم با داستان همراه کرده و هم در بزنگاههایی شوکه میکند. مضامینِ داستانهای این مجموعه... ادامه ›