معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب مرداب سایهها: مجموعه داستان
- نویسنده: محمد سلامت محمدی
کتاب مرداب سایهها: مجموعه داستان، تالیف محمد سلامت محمدی، مجموعهای از 10 داستان کوتاه است. داستانهایی که از تنهایی انسانهای این دنیا حکایت میکنند. بین این انسانهای تنها روابط شکنندهای وجود دارد که با کوچکترین اشارهای به تکههای ریزی تبدیل میشوند. براستی چرا آدمهای داستانهای مرداب سایهها: مجموعه داستان، موهومات عجیبی در سر دارند... در بخشی از کتاب مرداب سایهها میخوانیم:... ادامه ›
کتاب بیست داستان کوتاه
- نویسنده: شهرزاد دهقانی
کتاب بیست داستان کوتاه نوشتهی شهرزاد دهقانی مجموعهای است از روایتهای جذاب و شیرینی که با با بیانی ساده به رشته تحریر در آمدهاند. در بخشی از متن کتاب بیست داستان کوتاه میخوانیم: پلک نزنین خانوم! آماده؟ یک، دو، سه چیلیک چیلیک! همیشه از عکس انداختن متنفر بودم. نمیدانم چرا نوددرصد اوقات پلک میزدم، آن دهدرصدی هم که چشمانم باز بود و خبری از پلک زدن نبود، یا یکی از ابروهایم بالا بود، یا از... ادامه ›
کتاب یک پیاله چای با آرزوهای کوچک
- نویسنده: محمدصادق دهقان
کتاب یک پیاله چای با آرزوهای کوچک به قلم محمدصادق دهقان مجموعهای از داستانهای برگزیدۀ ششمین جشنوارۀ قند پارسی، از داستاننویسان جوان افغانستان است. اهمیت زبان و ادبیات فارسی در میان ملتهای فارسی زبان و دیگر ملتهای جهان از چند جهت در طول تاریخ مورد توجه بسیار قرار گرفته است. نخست آنکه به واسطه ظهور بزرگانی چون فردوسی، سعدی، حافظ و... خاستگاه حکمت مشرق اسلامی است و پناهگاه یکی از بزرگترین... ادامه ›
کتاب بلوتوث (داستانی کوچک برای کودکان سرطانی)
- نویسنده: عبدالرضا مولوی
سایر بچهها، راهی خانه شد. ماهان هر وقت تنها میشد تمام خاطرات گذشتهاش را مرور میکرد و از ناکامیهای زندگیاش دلتنگ میشد. او واقعا نمیخواست که تلخیهای زندگیاش را برای دیگران تعریف کند. آدم تو داری بود و چیزهایی که بقیه از او میدانستند تنها بخشی از قصهی زندگیاش بود. ماهان مهندس کامپیوتر بود و در یک شرکت خصوصی کار میکرد. معمولا سرش تو کار خودش بود و کمتر اهل خوش و بش با دیگران بود.... ادامه ›
کتاب زخم شیر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب زخم شیر، مجموعهای از 11 داستان کوتاه از صمد طاهری است که همگی در حال و هوای نواحی جنوبی کشور میگذرند. این کتاب که داستانهای آن در سبک رئالیسم مدرن نوشته شده، برای کسب دومین دورهی جایزهی ادبی احمد محمود و یازدهمین جایزهی جلال آلاحمد برگزیده شده است. دربارهی کتاب زخم شیر هر داستان، منعکسکنندهی سبکی از زندگی و احساسات افراد است، که میتواند تا حد زیادی با زندگی ما شباهت داشته باشد و... ادامه ›
کتاب کلمهها و ترکیبهای کهنه
- نویسنده: محمدحسن شهسواری
کتاب کلمهها و ترکیبهای کهنه اثر محمدحسن شهسواری، دربردارندهی 8 داستان کوتاه است که هر کدام از آنها مشکلات انسانها در مسیر زندگی را به تصویر میکشند. دربارهی کتاب کلمهها و ترکیبهای کهنه: کتاب حاضر اولین اثر این نویسنده جوان است که در سال 1379 منتشر شد. محمدحسن شهسواری با روایت داستانهایی کوتاه سعی داشته است تا دغدغههایش را به تصویر بکشد؛ داستانهایی که هر کدام از آنها فضای متفاوتی... ادامه ›
کتاب عبور از نقطه تلاقی
- نویسنده: فریده ترقی
کتاب عبور از نقطه تلاقی به قلم فریده ترقی، مجموعهای از داستانهای کوتاه و دلنشین است. در بخشی از کتاب عبور از نقطه تلاقی میخوانیم: با خجالت نگاهی به دکان قصابی میاندازد. چند نفری داخل هستند. چشم میگرداند مگر سایهای پیدا کند. خودش را به آهستگی به گوشه دیوار میکشاند و بدن خستهاش را به آن تکیه میدهد، از همان فاصله هم حرکات فرز دست حسن آقا قصاب که با مهارت مرغ را پوست کنده. تکه میکند و هم... ادامه ›
کتاب نفرین کوچ
- نویسنده: خلیل سلطانی کردشامی
کتاب نفرین کوچ نوشتهی خلیل سلطانی کردشامی، متشکل از 5 داستان کوتاه جذاب و خواندنی با مضامین گوناگون است که هر کدام از آنها پند و نکتهی آموزندهای را در بردارد. کتاب نفرین کوچ برای چه کسانی مناسب است؟ خواندن این کتاب به دوستداران ادبیات و داستان خوانی پیشنهاد میشود. با خلیل سلطانی کردشامی بیشتر آشنا شویم: او از سال 1352 در شهرستان بروجن به دنیا آمد. از همان دوران کودکی به نقاشی، طراحی و خطاطی... ادامه ›
کتاب صوتی نوای تار
- نویسنده: سونیا شاه بوداغیان
کتاب صوتی نوای تار نوشتهی سونیا شاه بوداغیان دربارهی پسر نوجوانی به نام برزو است که علاقهی بسیاری به ساز تار دارد. پدر او که نوازندهی حرفهای «تار» بود، در راه کنسرت فوت میکند. این اتفاق باعث میشود که نوازندگی در خانهی آنها ممنوع شود. کتاب صوتی نوای تار برای چه کسانی مناسب است؟ این کتاب برای علاقمندان به نمایشهای صوتی کوتاه، تجربه جذابی خواهد بود. در بخشی از کتاب صوتی نوای تار میشنویم:... ادامه ›
کتاب آبی کم جان
- نویسنده: محمدعلی دستمالی
محمدعلی دستمالی در نُه داستان کتاب آبی کم جان، روی مسائلی تمرکز میکند که دغدغههای انسان امروزی هستند: عشق، سینما، کمبود آب، بحران عاطفی و بیماری. او در این مجموعه داستان به نوعی فرم متفاوت داستانی میرسد؛ همین فرم و سبک جدید نیز جایزهی ادبی فرشته را برای او به ارمغان آورده است. دربارهی کتاب آبی کم جان محمدعلی دستمالی از آن نویسندههایی است که از داستانهایش بهراحتی میتوان به روحیهی... ادامه ›
کتاب صوتی انگشت اتهام
- نویسنده: مریم سلیمانی
کتاب صوتی انگشت اتهام نوشتهی مریم سلیمانی، داستانی کوتاه در ژانر اجتماعی است. در این کتاب، ماجرای بیمارستانی را میشنویم که چهار انگشت از انگشتان معروفترین موزیسین شهر در آن گم شده و حالا رئیس بیمارستان، دیواری کوتاهتر از مستخدم جوان آنجا برای سرزنش و ملامت و تهدید پیدا نمیکند. دربارهی کتاب صوتی انگشت اتهام ماجرای انگشتان گم شده و انگشت اتهامی که مستخدم جوان را نشانه رفته! مریم سلیمانی در... ادامه ›
کتاب آبی آسمان
- نویسنده: فهیمه صدری
فهیمه صدری در کتاب آبی آسمان بیستوپنج داستان کوتاه را روایت میکند که مربوط به قرن چهاردهم هجری هستند. موضوع اصلی این مجموعه داستان زنان میباشند. نویسنده در هر یک از این داستانها به یکی از مشکلات زنان در جامعهی سنتی و مردسالار ایران میپردازد. دربارهی کتاب آبی آسمان زنان ایرانی تحتتأثیر نگاه سنتی و مردسالارانهای که از سالهای دور بر مردم جامعه حاکم بوده است، همواره به عنوان جنس ضعیف تلقی... ادامه ›
کتاب در روزگار ما آدمها
- نویسنده: آمنه گریتی
کتاب در روزگار ما آدمها مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم آمنه گریتی است. نویسنده در این اثر جذاب به خلق داستانهایی پرداخته که شیرینی آن تا مدتها پس از آن که مطالعه را به پایان میبرید، بر جانتان خواهد نشست. درباره کتاب در روزگار ما آدمها: از مارک تواین، نویسندهی بزرگ آمریکایی، چنین نقل میکنند: «دو روز از مهمترین روزهای زندگی شما روزیست که به دنیا میآیید و روزیست که میفهمید چرا؟»... ادامه ›
کتاب صوتی غریب آشنا
- نویسنده: مریم حسینی
کتاب صوتی غریب آشنا نوشتهی مریم حسینی، یک داستان کوتاه با درونمایهی مذهبی است. نویسنده در این کتاب داستان پیرزن زائری به با نام «سیده زینب» را روایت میکند که برای زیارت به عراق رفته ولی در آنجا چمدانش را گم کرده است. دربارهی کتاب صوتی غریب آشنا مریم حسینی در کتاب صوتی غریب آشنا داستان پیرزنی مهربان و دوستداشتنی به نام «سیده زینب» را روایت میکند. این زن از تهران سفر کرده و خود را به کربلا... ادامه ›
کتاب خودزنی
- نویسنده: داوود آتش بیک
کتاب خودزنی مجموعهای از شش داستان کوتاه به قلم داوود آتش بیک است که به نقد معضل خشونت و آثار مخرب آن در اجتماع میپردازد. نویسنده در این اثر با استفاده از ساختاری متفاوت و گوناگونی ماجراهایی که به اتفاقات صفحهی حوادث روزنامهها شباهت دارند، محیط اجتماعی، تأثیرات مخرب آن بر رفتار و اعمال انسانها و خشونت جاری در جامعه را تحلیل میکند. مضمون مشترک همهی داستانهای کتاب خودزنی، همانگونه که از... ادامه ›
کتاب غزل سیب
- نویسنده: منیرالدین بیروتی
کتاب غزل سیب، مجموعهای از 9 داستان کوتاه ایرانی نوشتهی منیرالدین بیروتی است؛ روایتهایی از زندگیها و دغدغههای انسانهای عادی. انسانهایی که ممکن است به ما شباهت زیادی داشته باشند و نویسنده توانسته با قلم رسا و سبک روایی خاصی که دارد، هر مخاطبی را با داستانهای خود همراه کند. دربارهی کتاب غزل سیب مجموعه داستانها معمولاً طرفداران خاص خودشان را دارند و محبوبیت آنها هم به این دلیل است که... ادامه ›
کتاب میدان آقای کتابی
- نویسنده: نوری ایجادی
کتاب میدان آقای کتابی نوشتهی نوری ایجادی، یک مجموعهداستان کوتاه دربارهی مرگ است؛ موسیقیِ غمانگیزی که موتیف آن در هر 10 داستان مجموعه شنیده میشود، گرچه نویسنده تلاش میکند با شوخی با مرگ شخصیتهایش، آن را دست بیندازد. بااینهمه، حضور مرگ در سطربهسطر داستانها احساس میشود و هیچ راه گریزی از آن نیست. دربارهی کتاب میدان آقای کتابی در میان آثار بزرگ ادبی جهان، کتابهای زیادی دربارهی مرگ... ادامه ›
کتاب داستانهای دست چپ
- نویسنده: کاظم سلطانی
کتاب داستانهای دست چپ شامل شش داستان کوتاه از کاظم سلطانی (لکیامیم) است. این کتاب زندگی حیواناتی را به تصویر میکشد که سالهاست در کنار هم زندگی میکنند و بارها طعم خودخواهی و بیرحمی انسانها را چشیدهاند. هدف کاظم سلطانی از نوشتن این کتاب این است که با قدرت کلامش و وارد شدن به درون زندگی حیواناتی که قهرمانهای داستانش هستند، منجر به برافروختگی احساسات انسانی نسبت به این موجودات شود. شاید تلخی... ادامه ›
کتاب چراغهای خاموش
- نویسنده: مریم جهانی
کتاب چراغهای خاموش نوشتهی مریم جهانی، متشکل از 21 داستان کوتاه است که بسیاری از آنها مشکلات زنان و واقعیتهای تلخ و دردناک انسانها را به تصویر میکشد. مریم جهانی کیست؟ مریم جهانی در اول دی 1365 در کرمانشاه متولد شد. از نوجوانی به شعر و ادبیات علاقهمند بود بنابراین تصمیم گرفت در دانشگاه ادبیات بخواند. او خالق داستانهای غمناک از جهانی تراژدیک میباشد. همچنین او سعی دارد در هر داستان تکنیک... ادامه ›
کتاب مامور سیگاری خدا
- نویسنده: محسن حسام مظاهری
محسن حسام مظاهری جامعهشناس جوان و قصهنویس پرکار معاصر است. او در کتاب مامور سیگاری خدا، با تأمل در مشاهدات گوناگون خویش از جامعهی ایرانی، مجموعهای از داستانهای رئالیستیِ خوشخوان را برایمان روایت کرده است. درباره کتاب مامور سیگاری خدا «مردمنگاری» واژهای است که در اطلاق به گونهی خاصی از نوشتههای جامعهشناسانه به کار میرود. در مردمنگاری، هدف پژوهشگر و نویسنده تببینِ پارهای از خصوصیات... ادامه ›
کتاب کارت دعوت
- نویسنده: گروه نویسندگان
کتاب کارت دعوت نخستین بار در مراسم اختتامیه دوازدهمین دورهی جایزه جلال آل احمد رونمایی شد و شامل 34 داستان کوتاه برگزیده از نویسندگان سایت نقد داستان است. دربارهی کتاب کارت دعوت: این اثر داستانهایی منتخب از مجله مجازی نقد داستان بنیاد شعر و ادبیات داستانی دربردارد که با کاربران اندکی شروع به کار کرد و اکنون بیش از 1500 کاربر دارد. نویسندگان کتاب حاضر فعالیت خود را از سایت نقد داستان آغاز کرده... ادامه ›
کتاب میرزا مقنی گورکن
- نویسنده: علی درزی
کتاب میرزا مقنی گورکن به قلم علی درزی، داستان زندگی پیرمرد چاهکن و تنهایی را به تصویر میکشد که در یک روستا به نام جیران زندگی میکند و از قدرتی ماورایی برخوردار است. این کتاب نخستین داستان علی درزی است که در سال 98 در مسابقهی داستاننویسی خودنویس به مرحله نهایی راه یافت و مقام نخست مسابقه را از آن خود کرد. در روستای جیران اواخر بهار به مدت دو هفته مسیر قبرستان به دلیل آبیاری مزارع به زیر آب... ادامه ›
کتاب سرپناه
- نویسنده: فاطمه کیخسروی
کتاب سرپناه نوشتهی فاطمه کیخسروی، مجموعهای از چند داستان کوتاه است که مضمونی عاشقانه و اجتماعی دارند و به زبانی ساده روایت شدهاند. کتاب سرپناه برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب سرپناه میخوانیم: عظیم تا زانو خم شد و بند کفش آقا رحیم پدرش را بست و آقا رحیم عصای تاشوش را باز کرد و به درون کوچه رفت. عظیم وسایل واکس خود را... ادامه ›
کتاب غروب
- نویسنده: محمدعلی قجه
کتاب غروب نوشتهی محمدعلی قجه، 9 داستان کوتاه را در بر میگیرد و قصهی کسانی را روایت میکند که در زندگی خود با مشکلات عدیدهای مواجه شدهاند. مشکلاتی که در زندگی شخصیتهای داستان پیش میآید، سرنوشتشان را تغییر میدهد. آنها در میانهی مشکلات زندگی میایستند و باید بین خوب، بد، سفید و سیاه تصمیم بگیرند که بیتوجه به اطرافیان فقط به خود فکر کنند یا با دلسوزی و انساندوستی، خودشان را نادیده گرفته... ادامه ›