معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب از جنس عشق
- نویسنده: میثم رهبریان
میثم رهبریان در کتاب از جنس عشق، با ارائهی داستانهایی آموزنده سعی دارد به شما کمک کند تا درک عمیقتری از یک زندگی عاشقانه داشته باشید. دربارهی کتاب از جنس عشق: امروزه بیشتر مردم آنقدر مشغول مشکلات مختلف زندگی هستند که دیگر به ارزیابی رفتارهای خود حتی فکر هم نمیکنند. همه مدام در تلاشاند تا فقط نیازهای مالی خود را رفع نمایند. اگر نگاهی به زندگی انسانهای مشهور و شاخص بیندازید متوجه خواهید شد... ادامه ›
کتاب صوتی پسران سالخورده
- نویسنده: حسام الدین مطهری
مجموعهای از داستانهای کوتاه که نویسنده در آنها مفاهیمی انتزاعی همچون عشق، رنج و تنهایی، و مسائلی ملموس و عینی مانند پدیدهی کودکان کار و مهاجران افغانستانی را به تصویر کشیده است. کتاب صوتی پسران سالخورده چهارمین اثر داستانی منتشرشدهی حسامالدین مطهری به شمار میرود. دربارهی کتاب صوتی پسران سالخورده داستانهای کوتاه کتاب صوتی پسران سالخورده، که ماجرای هر یک از آنها با چیزی حدود دو تا... ادامه ›
کتاب سهم من از درخت سیب
- نویسنده: طیبه نجیب
کتاب سهم من از درخت سیب شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم طیبه نجیب است. این مجموعه دَه داستان زیبا و خواندنی را شامل میشود که در آنها از موضوعاتی چون عشق و وصال، هجران و فراق، انسانیت و معنویت و ... بحث میشود. درباره کتاب سهم من از درخت سیب داستان کوتاه، نوعی از ادبیات داستانی است که در مقایسه با داستان بلند و رمان حجم به مراتب کمتری دارد. شمار شخصیتهای داستان کوتاه محدود است و در... ادامه ›
کتاب صوتی من و زنم و سیندرلا
- نویسنده: رها فتاحی
کتاب صوتی من و زنم و سیندرلا، مجموعهای متشکل از شش داستان کوتاه شنیدنی به قلم رها فتاحی است. قصههای گردآمده در این اثر، حال و هوایی صمیمی دارند و گاه رگههایی از فانتزی نیز در آنها قابل تشخیص است. درباره کتاب صوتی من و زنم و سیندرلا: تصور کنید مردی خواب همسرش را میبیند. صورت زن به وضوح مشخص نیست، اما همهی نشانههای دیگر حاکی از این است که امکان ندارد کسی جز همسر مرد باشد. با این حال، تا زن... ادامه ›
کتاب هذیانهای ذهن یک معلول مادرزاد
- نویسنده: رضا علیزاد صانع
کتاب هذیانهای ذهن یک معلول مادرزاد، مجموعه داستانهای کوتاهی است که درونمایهای اجتماعی و گاه تخیلی دارند. رضا علیزاد صانع با قلم منحصربهفرد خود، شما را با تکتک داستانهایش درگیر میکند. در بخشی از کتاب هذیانهای ذهن یک معلول مادرزاد (The delusions of the mind of a congenital disabled) میخوانیم: اصلاً خوب نیست که یک موزیسین فقط یک آهنگ معروف داشته باشد. تصورش را بکنید با یک آهنگ یا یک ترانه... ادامه ›
کتاب هفت گنبد
- نویسنده: محمد طلوعی
محمد طلوعی در کتاب هفت گنبد خالق مجموعهی داستانی کوتاهی از آدمهایی غیرمعمولی است که به سفرهایی غیرعادی در همین حوالی رفتهاند. آدمهایی که در طی سفرهایشان به سوریه، لبنان، عراق، گرجستان، ارمنستان، افغانستان و عمان، درواقع به درون خود سفر میکنند. دربارهی کتاب هفت گنبد کتاب هفت گنبد نوشتهی محمد طلوعی شامل هفت داستان نیمهبلند است و به روایت زندگی آدمهایی که سفر کردهاند، میپردازد.... ادامه ›
کتاب مجموعه داستانهای الهه شبهای بیهوس
- نویسنده: حسن دوستی
کتاب مجموعه داستانهای الهه شبهای بیهوس نوشتهی حسن دوستی مجموعهای از داستانهای کوتاه است که با بیانی زیبا و دلنشین به رشتهی تحریر درآمده. کسنوفانس میگوید: خدایان همه چیز را از اول برای آدمیان آشکار نمیسازند، بلکه آدمیان در جریان زمان از طریق جستجو، بهتر را مییابند. نویسنده در مورد این کتاب در پشت جلد نوشته است: «دوست دارم به عنوان آغاز و شاید به عنوان مقدمه چند کلمهای در مورد عنوان... ادامه ›
کتاب صوتی فصل سرد
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
وحید قربانی نژاد شلمانی در کتاب صوتی فصل سرد ماجرای زندگی مردی را روایت میکند که از جنگ جهانی و شرایط هولناک زندگی در آلمان جان سالم به در برده است. مرد، اکنون سروکارش با جنازههایی است که هیچ احساس و واکنشی به دنیای بیرون ندارند و از این حیث بیشباهت به خود او نیستند... دربارهی کتاب صوتی فصل سرد داستان کتاب صوتی فصل سرد را از زبان مدیر بزرگترین شرکت کفن و دفن شهر درسدن میشنویم؛ شهری در آلمان... ادامه ›
کتاب عمر گل یخ: مجموعه داستان
- نویسنده: سهیلا صادق نسب فرکوشی
کاری کن که زندگی ایده آلت باشد، تا تو آن را در روز هزاران بار تقدیس کنی، به خاطر اینکه روزی هزار بار می شکنندش، اما هرگز نمی میرد. غرور زمان را بشکن، نابود کن محدودیتش را تا به زانو درآید، تا در مبارزه با تو و باورت بشکند. و تو تا آخرین نفس پیروز باشی. تا روزی که مرگ به استقبالت بیاید. عمر گل یخ : مجموعه ای از داستان های عاشقانه از هفت داستان کوتاه که یکی از آنها عمر گل یخ نام دارد تشکیل... ادامه ›
کتاب فنجان شکسته دلم
- نویسنده: روشنک ذوالفقاری
کتاب فنجان شکسته دلم نوشتهی روشنک ذوالفقاری، شامل داستان هایی کوتاه با موضوعات متفاوت است که به سادگی شما را با خود همراه خواهد کرد. نوشتن، آرزوی شیرین روزهای خوش کودکی روشنک ذوالفقاری بوده، او به شوق نویسنده شدن فراز و نشیبهای بسیاری را متحمل شده؛ تا صدای خاموش درونش را به گوش هزاران مرد و زن از جنس عشق، محبت، وفا و انسانیت برساند. در بخشی از کتاب فنجان شکسته دلم میخوانیم: پاورچین پاورچین... ادامه ›
کتاب آدم
- نویسنده: حیدر شجاعی
کتاب آدم دربردارنده ده داستان کوتاه از حیدر شجاعی است. حیدر شجاعی محلاتی در بغداد متولّد شده است. در اوایل جنگ عراق بر علیه ایران از سوی رژیم بعث به همراه تعدادی از ساکنان ایرانیالاصل از زادگاه خود به سرزمین پدری رانده شد. به زودی برای اقامت در اروپا به همراه اعضای خانواده به ترکیه و سپس به یونان هجرت کرد، اما پس از گذشت حدود یک سال، طاقت نیاورد و به ایران بازگشت. در بدو ورود دوباره به ایران با... ادامه ›
کتاب صوتی شکارچیان در برف
- نویسنده: نسیبه فضل اللهی
کتاب صوتی شکارچیان در برف اثر نسیبه فضل اللهی، مجموعهای شامل هشت داستان کوتاه است که با زاویه دیدهای مختلف روایت میشود. این کتاب صوتی به صورت مشترک با همکاری کتابراه و ماهآوا تولید شده است. در داستان «یحیا»، نویسنده از زاویه دید یک مرد (حمید) داستان را روایت میکند و بهخوبی موفق میشود تا با باریکبینی یک نویسنده زن، احساساسات درونی ناشی از اضطراب، نگرانی و تشویش مرد و نیز نگاه او را به... ادامه ›
کتاب سیاوش در سایه
- نویسنده: میترا داور
کتاب سیاوش در سایه به قلم میترا داور، مجموعهای از داستانهایی کوتاه و جذاب در باب موضوعات گوناگون جامعه از جمله مسائل عاطفی، اجتماعی، تاریخی و ... را در دربردارد. دربارهی کتاب سیاوش در سایه: این کتاب در دو بخش شبهای تهران و شبهای دماوند نوشته شده است. بخش اول دغدغههای مدرن یک زن در جهان امروز را روایت میکند که با پدیدههای خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی عصر حاضر مواجه است و در نقش... ادامه ›
کتاب علم بهتر است یا ثروت؟
- نویسنده: ریحانه آشتیانی
کتاب علم بهتر است یا ثروت؟ نوشتهی ریحانه آشتیانی، مجموعهای از 3 داستان کوتاه است. محتوای این کتاب، حال و هوای دهه شصت و هفتاد شمسی است که با قلم نویسندهای جوان نوشته شده است. لحن آشتیانی در این کتاب، طعنه آمیز است و گرایشهای طنز دارد. کتاب حاضر توسط انتشارات افسانه نیاکان به چاپ رسیده است. در بخشی از کتاب علم بهتر است یا ثروت؟ میخوانیم عمه فخری که عمهی بابامه همیشه میگه ما مردم بسیار... ادامه ›
کتاب آدمها و دودکشها
- نویسنده: امیررضا بیگدلی
کتاب آدمها و دودکشها، مجموعه داستانی مدرن، از امیررضا بیگدلی نویسنده خوشنام سالهای اخیر حوزه ادبیات است. بیگدلی در این کتاب که مشتمل بر سیزده داستان کوتاه و بعضاً خیلی کوتاه است، به جنبههای درونی شخصیتها و ویژگیهای وجودی آنها میپردازد. درباره کتاب آدمها و دودکشها: رویکرد جدید نویسندگان برتر ایرانی، استفاده از قالبهای مدرنیست که به فردیت افراد و زوایای پنهان شخصیتهای داستان... ادامه ›
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش
- نویسنده: تهمینه بروجردی
کتاب مانیفست پست مدرن یک زن سبزی فروش نوشتهی تهمینه بروجردی، از چند داستان کوتاه تشکیل شده که در آن مسائل خانواده، زن، اجتماع و جنگ را در قالب طنز به تصویر میکشد. این کتاب از 43 داستان کوتاه با موضوعات طنز و گاه جدی تشکیل شده است که شما برآیند تمام آنها را در اتفاقات زندگی خود تجربه کردهاید. تهمینه بروجردی در داستانهایش جایگاه زنان را با نگاهی متفاوت مورد بررسی قرار داده و در برخی دیگر به... ادامه ›
کتاب زن زیادی
- نویسنده: جلال آل احمد
کتاب زن زیادی دربرداندهی 9 داستان کوتاه از جلال آل احمد، دردهای اجتماعی و نوع تفکرات زنان را در جامعهای مردسالار به تصویر کشیده است. کتاب زن زیادی یکی از ارزشمندترین آثار جلال آل احمد است که روایت زندگی نه فقط زنان بلکه مردانی است که جایگاه شناخته شده و مهمی در جامعه دارا نمیباشند. در جامعهای که نادانی و خرافات بسیار پررنگ است و زن و مرد هر دو به یک اندازه بدبخت هستند. او در این اثر به... ادامه ›
کتاب سکانس آخر
- نویسنده: منیره سلیمان زاده مقدم
کتاب سکانس آخر نوشته منیره سلیمان زاده مقدم، مجموعهای از 16 داستان کوتاه است که محتوایی اجتماعی و عاشقانه دارند. داستانها با لحنی صمیمی و با قلمی روان نوشته شده است. در بخشی از کتاب سکانس آخر میخوانیم: از داخل پنجرهی اتوبوس به مغازهها و خیابانها خیره میشوم. برای رسیدن به محل کارم، باید هر روز این مسیر تکراری را طی میکردم. خیابان پر بود از هیاهوی آدمهای در حال رفتوآمد. با آمدن مادر و... ادامه ›
کتاب مجاز
- نویسنده: جواد ترشیزی
قطعا بارها دربارهی تاثیرات فضای مجازی بر ابعاد مختلف زندگی شخصی و اجتماعی افراد، شنیده یا حتی ممکن است به دفعات آنها را در زندگی تجربه کرده باشید. جواد ترشیزی در کتاب مجاز، مجموعهای از داستانهای کوتاه را در رابطه با این موضوع، به رشتهی تحریر درآورده و آن را به اثری خواندنی در ادبیات معاصر، بدل کرده است. دربارهی کتاب مجاز فضای مجازی، شبکههای اجتماعی، تلفنهای همراه هوشمند و هر ابزار دیگری... ادامه ›
کتاب آیین پول پرستی
- نویسنده: داود شیرمرادی
کتاب آیین پول پرستی نوشتهی داود شیرمرادی، مجموعهای از چند داستان کوتاه در موضوعات مختلف است که با بیانی شیرین و جذاب به رشتهی تحریر درآمده. داستان آیین پول پرستی بر وابستگی و تعلق بیش از حد بشریت سرگشته معاصر به عناصر مادی به شکلی نمادین و طنزگونه پرداخته قوای مذهبی و علمی را در تضاد با خواستهها و امیال ایشان میداند. مرده پرست روش جوامع سنتی در زنده نمودن برخی از موازین سنن گذشته که منجر به... ادامه ›
کتاب سنگ و سپر
- نویسنده: صمد طاهری
کتاب سنگ و سپر بهقلم نویسندهی توانای ایرانی صمد طاهری مجموعهای از 17 داستان کوتاه است که بین سالهای 1358 تا 1369 نوشته شدهاند و درونمایهی اجتماعی دارند. آنچه در داستانهای صمد طاهری بهخوبی مشهود است، خلق کاراکترهای متعدد و فضاهای داستانی صمیمی و خودمانیست، تاحدی که خواننده بهراحتی میتواند با بسیاری از شخصیتها حس همذاتپنداری داشته باشد. دربارهی کتاب سنگ و سپر صمد طاهری متولد سال... ادامه ›
کتاب نماینده مونتلینو: هشت داستان
- نویسنده: محمد ضیایی
کتاب نماینده مونتلینو: هشت داستان نوشتهی محمد ضیایی، مجموعهای از داستانهای کوتاه است که درونمایهای اجتماعی، سیاسی و جنایی دارند. این کتاب شامل هفت داستان نیمه بلند و یک رمان کوتاه به نام نماینده مونتلینوست که بلندترین داستان این مجموعه محسوب میشود. داستانهای اجتماعی و سیاسی این مجموعه با نامهای عزت مراد، ننه، تحولات خانه شماره 24، سفرههای سنگی و سازمان دولتی روسپیها و داستانهای جنایی... ادامه ›
کتاب نجات از زندگی شیرین
- نویسنده: سعید بازرجانی
آیا تا به حال به زندگی روزمره و یکنواخت خود نگاهی انداختهاید و از خود پرسیدهاید که آیا چیزی بیشتر از این وجود دارد؟ کتاب نجات از زندگی شیرین نوشتهی سعید بازرجانی، با زبانی ساده اما عمیق، به این موضوع میپردازد. این داستان نهتنها روایتی از زندگی معمولی و تکراری یک مرد 39 ساله را به تصویر میکشد، بلکه تلاشهای او برای یافتن معنا و مفهوم در زندگی را نیز بازگو میکند. دربارهی کتاب نجات از زندگی... ادامه ›
کتاب بازگشت
- نویسنده: میلاد لطفی
کتاب بازگشت نوشتۀ میلاد لطفی، ماجرای زندگی عقابی را روایت میکند که از کودکی در یک باغ پرندگان، در قفسی اسیر است و از تصورات، آرزوها و خصوصا نفرتش نسبت به سایر پرندگان و رفتارشان میگوید. در این کتاب، کشش عشق نسبت به عقابی که او را بالای سقف باغ دیده و همچنین تشنگی به آزادی او را مصمم به فرار از باغ میکند. عقاب طی رخدادی از باغ فرار میکند و ماجراهای متعددی در برخورد با سایر حیوانات برای او... ادامه ›