معرفی و دانلود بهترین و پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی
چرا باید داستان کوتاه ایرانی بخوانیم؟
پیش از هر چیز خوب است چیستی داستان کوتاه را بهعنوان یک فرم ادبی بررسی کنیم. ادگار آلن پو، پدر داستانهای کارآگاهی مدرن، داستان کوتاه را روایتی مختصر میداند که بتوان آن را در یک نشست بهطور کامل مطالعه کرد و تمام جزئیات آن حول یک موضوع واحد بگردد. در داستان کوتاه تعداد شخصیتها، گرهها و رخدادهای داستانی محدودند. درواقع داستان کوتاه، مثل دریچهای کوچک است که برای مدت کوتاهی رو به زندگی باز میشود و به شما اجازه میدهد در این بازه، وقایع آن سوی پنجره را از نظر بگذرانید.
تاریخچهی داستان کوتاه ایرانی
همه میدانیم که فرهنگ ایرانی از دیرباز با قصه، حکایت، تمثیل و داستان گره خورده است و حکایتهای گلستان سعدی، سیاستنامه و قابوسنامه از نمونههای برجسته و ارزشمند مجموعه داستان کوتاه ایرانی (البته نه در شکل مدرن و فعلی آن) بهشمار میآیند. آثاری که با چندین داستان کوتاه زیبا و تأثیرگذار، مفاهیم آموزنده و درعینحال جذاب و دلنشینی را به مخاطب منتقل میکنند. با این وجود داستاننویسی به سبک غرب و بهشیوهای که امروز با آن آشنا هستیم، بعد از ترجمهی آثار ادبیات غرب در ایران ظهور پیدا کرد. بسیاری، عبدالرحیم طالبوف تبریزی و محمدباقر میرزا خسروی و پس از آنها، مرتضی مشفق کاظمی را از پیشگامان نثر نوین ادبی در ایران میدانند.
اما با ورود به قرن چهاردهم و اوایل دههی 1300 شمسی، با انتشار مجموعه داستان کوتاه «یکی بود و یکی نبود» به قلم محمدعلی جمالزاده، تحول مهمی در داستاننویسی مدرن ایران رقم خورد. با وجود اینکه ادیبانی همچون علی اکبر دهخدا، کریم کشاورز و علی عمو، پیش از این، آثار شبهداستانی متعددی را به رشتهی تحریر درآورده بودند، اما جمالزاده اولین نویسندهی ایرانی محسوب میشد که با آگاهی و دانش کافی و بهطور جدی به نگارش داستان کوتاه پرداخت، بدون اینکه گرفتار گزارشنویسی شود. خلق داستان کوتاه طنز ایرانی با استفاده از یک فرم روایی نوین، از مهمترین خلاقیتهای محمدعلی جمالزاده بود. در کنار او، تقی رفعت نیز از مهمترین نظریهپردازان ادبی سالهای پس از مشروطه بهشمار میآمد که اعتقاد داشت ادبیات کهن، دیگر پاسخگوی نسل سرخوردهیِ گذرکرده از مشروطه نیست.
پس از آن، صادق هدایت با خلق بهترین داستانهای کوتاه فارسی، ادبیات داستانی ایران را وامدار خود ساخت. داستانهای کوتاه «زنده به گور»، «سایه و روشن»، «لاله»، «علویه خانم»، «سه قطره خون» و «سگ ولگرد»، از جمله داستانهای کوتاهی بودند که در طی سالهای 1300 تا 1320 به دست هدایت نوشته شدند. به این ترتیب جامعهی ادبی ایران از فرم ادبی داستان کوتاه در نسخهی قدیمی آن فاصله گرفت و بهمرور شکلی تازه پیدا کرد. در همین دوران بزرگ علوی نیز با خلق چندین داستان کوتاه عاشقانه و انتشار داستانهای «نامهها»، «ورق پارههای زندان» و «میرزا»، در محافل ادبی و در میان عموم مخاطبان به شهرت رسید.
با عبور از سال 1320 و وقایع مختلفی همچون سرنگونی رضاشاه و آغاز جنگ جهانی دوم، فضای سیاسی حاکم بر ایران و جهان بر فرهنگ و تفکر نویسندگان کشور نیز تأثیر بسیاری گذاشت و در عرصهی ادبیات، موجب ظهور داستانهای کوتاه «خیمهشببازی»، «انتری که لوطیش مرده بود» و «چراغ آخر» از صادق چوبک و داستانهای کوتاه «سه تار» و «زن زیادی» به قلم جلال آل احمد شد. ابراهیم گلستان با آثاری همچون «آذر، ماه آخر پاییز»، «شکار سایه»، «مد و مه» و رسول پرویزی با مجموعه داستان «شلوارهای وصلهدار» نیز در طی دهههای 1330 و 1340، به رشد عرصهی داستان کوتاه ایرانی کمک بسیاری کردند. در طی دههی 1340 شمسی، داستان کوتاه «ماهی سیاه کوچولو» اثر صمد بهرنگی، به مشهورترین داستان کوتاه ایرانی بدل شد. در دهههای 1350 تا 1370، بهتدریج ظهور نویسندگان زن ایرانی، همچون منیرو روانی پور، شهرنوش پارسی پور، زویا پیرزاد و گلی ترقی نیز، پای مسائل و دغدغههای زنان را به دنیای داستان کوتاه ایرانی باز کرد.
رشد عرصهی داستاننویسی و بهخصوص داستان کوتاه ایرانی در دهههای اخیر بسیار قابل توجه بوده است؛ بهطوری که بر طبق آمار در دههی 1390، حدود 400 مجموعه داستان منتشر و روانهی بازار کتاب کشور شده است. «من دانای کل هستم» اثر مصطفی مستور، «بلبل حلبی» به قلم محمد کشاورز، «مردی که گورش گم شد» نوشتهی حافظ خیاوی، «قلب نارنجی فرشته» به قلم مرتضی برگر و «میدان ونک، یازدهوپنج دقیقه» اثر سیامک گلشیری و «چشم سگ» نوشتهی عالیه عطایی، ازجملهی بهترین داستانهای کوتاه ایرانی و مجموعهداستانهای تألیفشده در دهههای 1380 و 1390 بهشمار میآیند که هر کدام، در جشنوارهها و رویدادهای مختلف ادبی، برندهی جوایزی شده و یا عناوین افتخارآمیزی را از آن خود کردهاند.
اهمیت مطالعهی داستان کوتاه ایرانی
مختصر بودن داستانهای کوتاه، یکی از مهمترین مزایاییست که موجب میشود بدون نگرانی از ناتمامماندن این آثار، به سراغ آنها برویم. داستان کوتاه بهترین شروع برای ورود به دنیای مطالعهی ادبیات داستانی است. چراکه در ابتدای راه، کمتر کسی توان و ظرفیت مطالعهی رمانهای حجیم را دارد. بنابراین اگر در ابتدای راه هستید، با مطالعهی داستانهای کوتاه مختلف میتوانید ژانرهای متفاوت را تجربه کنید و سلیقهی خودتان را بهتر بشناسید. به این ترتیب بهمرور متوجه خواهید شد که از این به بعد آثار کدام نویسنده و یا کدام سبک را باید انتخاب کنید تا از مطالعه، لذت بیشتری ببرید.
گاهی هم برای کتابخوانهای حرفهای پیش میآید که به دلایل مختلف، از عادت مطالعه دور شوند. داستانهای کوتاه در این مواقع میتوانند بهترین راهکار برای احیای این عادت پسندیده باشند. از سوی دیگر بهطور خاص مطالعهی کتابهای داستان کوتاه ایرانی، علاوهبر داشتن تمام این مزایا، میتواند در بستر ژانرهای مختلف عاشقانه، اجتماعی، سیاسی، تاریخی، ترسناک، معمایی و... شما را با آداب و رسوم، فرهنگها و تفکرات مردم گوشهوکنار کشورمان آشنا کند و با چاشنی داستان، درک این مسائل را لذتبخشتر سازد.
خواندن داستانهای کوتاه ایرانی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که وقت کمی برای مطالعه دارند و یا تازه میخواهند مطالعهی جدی ادبیات را شروع کنند، توصیه میکنیم که کتابهای داستان کوتاه ایرانی را انتخاب کنید. اگر هم از خوانندگان جدی ادبیات داستانی هستید، بنابراین از مطالعهی داستان کوتاه ایرانی بیشتر لذت خواهید برد؛ چراکه دریافت مفهوم نهفته در این فرم ادبی، برای کسانی که با ادبیات بیشتر دستوپنجه نرم کردهاند، لذتبخشتر خواهد بود.
پرطرفدارترین داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
داستانهای کوتاه ایرانی بهسبب جذابیتهای ویژهی خود طرفداران بسیاری دارند. از این رو کتابراه در تلاش است تا روزبهروز بر تعداد عناوین خود در این حوزه اضافه کند و با انتشار این آثار در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF، مسیر خرید کتاب را برای علاقهمندان آسانتر سازد. در این میان، برخی از آثار مورد توجه تعداد بیشتری از مخاطبان قرار گرفتهاند و افراد بیشتری برای خرید و دانلودشان اقدام کردهاند. برخی از این آثار پرطرفدار عبارتاند از:
- کتاب دال دوست داشتن، اثر حسین وحدانی
- کتاب طعم گس خرمالو، به قلم زویا پیرزاد
- کتاب محلل، نوشتهی صادق هدایت
- کتاب زن زیادی، اثر جلال آل احمد
- کتاب بچههای قالیباف خانه، نوشتهی هوشنگ مرادی کرمانی
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانهای کوتاه ایرانی در کتابراه
کتابراه برای جلب رضایت مخاطبانش، داستانهای کوتاه ایرانی مختلفی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF را بهصورت رایگان منتشر ساخته است. بنابراین اگر شما هم از دوستداران این فرم ادبی دلنشین و جذاب هستید، میتوانید بدون پرداخت هزینه و بهسادگی، با دانلود رایگان این عناوین که تعدادی از آنها را در فهرست زیر آوردهایم، بیش از پیش از مطالعه لذت ببرید.
- کتاب سنگ انداز، نوشتهی آذر نوری
- کتاب سه روز مانده به شهریور، به قلم ناهید سامانی
- کتاب هزارتوهای بنبست (جلد اول و دوم)، اثر گروهی از نویسندگان
- کتاب تعطیلات کجا برویم؟ به قلم فرحناز گلناری
- کتاب ارگنه، نوشتهی صحرا کلانتری
کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود
- نویسنده: فاطمه سعید
کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود نوشتهی فاطمه سعید، مجموعه داستان جذاب و گیرایی است که در هر بخش به روایت حوادث و ماجراهای جالب و باورنکردنی میپردازد. کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستان کوتاه علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب دختری که خانهاش روی ابر بود میخوانیم: مانند رهگذری بود که به زندگیم پا گذاشت و گذشت و تنها ردّ پایش به جا... ادامه ›
کتاب چسبیده به خاک: نجواهای بیملاحظهی یک ذهن پریشان
- نویسنده: پرویز محمدی قلایی
کتاب چسبیده به خاک: نجواهای بیملاحظهی یک ذهن پریشان، تالیف پرویز محمدی قلایی، مجموعهای از داستانهای فلسفی - تخیلی است و به گونهای نوشته شدهاند که در عین سرگرم کنندگی، هر کسی میتواند با توجه نوع دیدگاهش برداشت خاصی از آنها داشته باشد. فراموش نکنید که تفکرِ حاکم بر داستانها و درون مایهشان بسیار مهمتر از ظواهر آنهاست. هیچ یک از اجزای داستانها اتفاقی نیستند و هر کدام - حتی اکثر اعداد... ادامه ›
کتاب نجات از زندگی شیرین
- نویسنده: سعید بازرجانی
آیا تا به حال به زندگی روزمره و یکنواخت خود نگاهی انداختهاید و از خود پرسیدهاید که آیا چیزی بیشتر از این وجود دارد؟ کتاب نجات از زندگی شیرین نوشتهی سعید بازرجانی، با زبانی ساده اما عمیق، به این موضوع میپردازد. این داستان نهتنها روایتی از زندگی معمولی و تکراری یک مرد 39 ساله را به تصویر میکشد، بلکه تلاشهای او برای یافتن معنا و مفهوم در زندگی را نیز بازگو میکند. دربارهی کتاب نجات از زندگی... ادامه ›
کتاب سقوط از بالای برج ایفل
- نویسنده: زینب محلوجی
زینب محلوجی در کتاب سقوط از بالای برج ایفل، داستان پستی و بلندیهای زندگی دختری به نام هما را روایت میکند. این کتاب مجموعهای از سه داستان مرتبط به هم است و باید داستان اول، دوم و سوم به ترتیب خوانده شوند. داستان اول با شروع روایت زندگی هما آغاز شده که به ساختمان روبهرویی زل زده و علاقهای به اینکه چشم برگرداند، ندارد. او از اتفاقاتی که در زندگیاش رخ میدهد صحبت میکند از کارش که از آن... ادامه ›
کتاب صوتی شب
- نویسنده: وحید قربانی نژاد شلمانی
شخصیت اصلی کتاب صوتی شب نوشتهی وحید قربانینژاد شلمانی مردی است که نه چیزی برای از دست دادن دارد و نه چیزی برای به دست آوردن. او در سکوت شبی سرد از خانه بیرون میرود و خود را در میان کوهستانهای برفی مییابد. دربارهی کتاب صوتی شب تا به حال به این فکر کردهاید که آدمهایی که عکسشان را در ستون گمشدگان روزنامهها میبینیم به چه سرنوشتی دچار شدهاند؟ بعضی از آنها ممکن است در یک شب سرد زمستانی... ادامه ›
کتاب هذیانهای ذهن یک معلول مادرزاد
- نویسنده: رضا علیزاد صانع
کتاب هذیانهای ذهن یک معلول مادرزاد، مجموعه داستانهای کوتاهی است که درونمایهای اجتماعی و گاه تخیلی دارند. رضا علیزاد صانع با قلم منحصربهفرد خود، شما را با تکتک داستانهایش درگیر میکند. در بخشی از کتاب هذیانهای ذهن یک معلول مادرزاد (The delusions of the mind of a congenital disabled) میخوانیم: اصلاً خوب نیست که یک موزیسین فقط یک آهنگ معروف داشته باشد. تصورش را بکنید با یک آهنگ یا یک ترانه... ادامه ›
کتاب قصههای روزمره - جلد اول
- نویسنده: غلامحسین آذریمهر
کتاب قصههای روزمره - جلد اول نوشتهی غلامحسین آذریمهر، متشکل از قصههای کوتاه با مضامینی عاشقانه، معمایی، جنایی و... است که پیشتر بین سالهای 1368 تا 1395 با نامهای گوناگون و به صورت مجموعههای کوچکتر به نگارش درآمدهاند. حکایت و داستان عبارت از تصویر و بازتاب رفتار و حرکات جامعهی انسانهاست که در ضمیر شارح و نویسندهی مقال به صورت دیدهها و شنیدهها باز آفریده میشود. نامهای نول و رمان... ادامه ›
کتاب عمر گل یخ: مجموعه داستان
- نویسنده: سهیلا صادق نسب فرکوشی
کاری کن که زندگی ایده آلت باشد، تا تو آن را در روز هزاران بار تقدیس کنی، به خاطر اینکه روزی هزار بار می شکنندش، اما هرگز نمی میرد. غرور زمان را بشکن، نابود کن محدودیتش را تا به زانو درآید، تا در مبارزه با تو و باورت بشکند. و تو تا آخرین نفس پیروز باشی. تا روزی که مرگ به استقبالت بیاید. عمر گل یخ : مجموعه ای از داستان های عاشقانه از هفت داستان کوتاه که یکی از آنها عمر گل یخ نام دارد تشکیل... ادامه ›
کتاب دختری از جنس تابستان
- نویسنده: طهورا دهقانی سرهنگچه
کتاب دختری از جنس تابستان نوشتهی طهورا دهقانی سرهنگچه، دربردارندهی داستانهای کوتاه و جذاب با موضوعاتی متفاوت است که هرکدام از آنها عواطف شما را با خود همراه خواهد کرد. کتاب دختری از جنس تابستان برای چه کسانی مناسب است؟ خواندن این کتاب به دوستداران ادبیات و داستانهای کوتاه پیشنهاد میشود. در بخشی از کتاب دختری از جنس تابستان میخوانیم: دو روز مانده به پایان جهان... تازه فهمید که هیچ زندگی... ادامه ›
کتاب آوای عشق
- نویسنده: فاطمه جلالی فراهانی
فاطمه جلالی فراهانی در کتاب آوای عشق، داستان کودکی را به تصویر میکشد که در یک پرورشگاه ساکن است. او دوست دارد همیشه بهترین باشد و برای رسیدن به این هدف کارهای زیادی انجام میدهد اما در این مسیر مشکلاتی نیز برایش به وجود میآید... کتاب آوای عشق برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای کوتاه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب آوای عشق میخوانیم: ساعتها گذشت، خورشید... ادامه ›
کتاب چمدان
- نویسنده: نجمه خادم المومنین
کتاب چمدان از مجموعه داستانهای گروه ادبی سیمرغ تشکیل شده است که توسط سعید فتاحی و نجمه خادم المومنین گردآوری شده و به موضوعات متفاوتی میپردازد. مجموعه داستان چمدان از 17 داستان کوتاه با عناوین «پدر حراجی»، «آگهی»، «نخنما»، «دروغ چوپانی» و ... تشکیل شده و هر کدام از آنها به موضوعات مختلفی میپردازد. برای مثال داستان چمدان دربارهی دختر جوانی است که پدرش از رزمندگان جنگ بوده و هیچگاه به دختر... ادامه ›
کتاب رویاهای گمشده
- نویسنده: الهه رضایی زاده
کتاب رویاهای گمشده نوشتهی الهه رضایی زاده، مجموعه داستان کوتاهی است که به زندگی مردم این روزگار میپردازد و دغدغههای همیشگی جامعه را با بیان و نگاهی تاره به شما ارائه میدهد. نویسندگان جدیدی در دنیای ادبیات پا به عرصهی ظهور گذاشتهاند و نگرش دیگری را در روایتهای خود منعکس میکنند. این اتفاق در میان افرادی که در خصوص مسائل اجتماعی و خانوادگی مینویسند نمود بیشتری دارد و الهه رضایی زاده نیز از... ادامه ›
کتاب سهم من از درخت سیب
- نویسنده: طیبه نجیب
کتاب سهم من از درخت سیب شامل مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم طیبه نجیب است. این مجموعه دَه داستان زیبا و خواندنی را شامل میشود که در آنها از موضوعاتی چون عشق و وصال، هجران و فراق، انسانیت و معنویت و ... بحث میشود. درباره کتاب سهم من از درخت سیب داستان کوتاه، نوعی از ادبیات داستانی است که در مقایسه با داستان بلند و رمان حجم به مراتب کمتری دارد. شمار شخصیتهای داستان کوتاه محدود است و در... ادامه ›
کتاب سهشنبههای عزیز (۳)
- نویسنده: راضیه تجار
راضیه تجار در کتاب سهشنبههای عزیز (۳)، داستانهایی که هنرجویانش در کلاسهای او شرکت کردند و نوشتهاند را جمعآوری کرده است. این یک رسم است که برگزار کنندگان کلاسهای داستاننویسی گلچینی از داستانهای هنرجویانشان را در قالب یک مجموعه چاپ میکنند که با این کار یک یادگاری ارزشمند از آن دورههای آموزشی به جا میماند. این کتاب 15 داستان را شامل میشود که 13 داستان برای نویسندگان زن و 2 داستان از... ادامه ›
کتاب زنی که سبز شد
- نویسنده: غلامرضا رمضانی
غلامرضا رمضانی در کتاب زنی که سبز شد، خاطرات خود در دورههای مختلف را با تخیل درآمیخته و با کمی چاشنی طنز داستانهای کوتاه جذابی را نگاشته است. او اینگونه تجربیاتش را با مخاطبان در میان میگذارد و شما را در احساسات خود شریک میکند. کتاب زنی که سبز شد برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستان کوتاه علاقهمند هستید، این کتاب را از دست ندهید. با غلامرضا رمضانی بیشتر آشنا شویم: این نویسنده و کارگردان... ادامه ›
کتاب ارواح مرطوب جنگلی
- نویسنده: محسن حکیم معانی
کتاب ارواح مرطوب جنگلی اثری از محسن حکیممعانی نویسندهی توانای ایرانی است. این کتاب سیزده داستان کوتاه با موضوعات متنوع را در برمیگیرد که برخی از آنها خواننده را با فضای ذهنی عجیب و پیچیدهی راوی مواجه میکنند و برخی دیگر رویکردی واقعگرایانهتر دارند و در فضایی عادیتر و نزدیک به زندگی روزمره شکل گرفتهاند. دربارهی کتاب ارواح مرطوب جنگلی طرفداران داستان و رمان فارسی محسن حکیممعانی را با... ادامه ›
کتاب کلوپ آدمهای ناراضی
- نویسنده: شتیلا زرنگار
شتیلا زرنگار، داستاننویس معاصر ایرانی، در کتاب کلوپ آدمهای ناراضی تعدادی از داستانهای کوتاه خود را گرد آورده است و در آنها به پدیدهی تنهایی و پیامدهای ناشی از آن پرداخته است. نتیجهی انزوا و عدم وجود همصحبت، تنهایی است، معضلی که گریبانگیر انسان عصر حاضر است و گویی خیال ندارد بار سفر ببندد. اوضاع زمانی وخیمتر میشود که در میان جمع حس تنهایی به سراغتان آید... شتیلا زرنگار در کتاب کلوپ... ادامه ›
کتاب ویلا
- نویسنده: راضیه ندیمی
کتاب ویلا نوشتهی راضیه ندیمی، داستانی بسیار شیرین و جذاب با مضمونی عاشقانه است. نویسنده کتاب راضیه ندیمی، از کودکی به هنر و به خصوص نقاشی و نوشتن، علاقمند بود. در سنین نوجوانی در نمایشنامهای به عنوان «مادر» با بازیگری دانشآموزان مدرسه، و به کارگردانی استاد «فضل اله جمالی» به روی صحنه رفت. پس از آن دو نمایشنامه را تحریر کرد، و به کارگردانی استاد «ناظم عسکریزاده» در سالن «صحبت لاری» به نمایش... ادامه ›
کتاب قوی سپید
- نویسنده: اصغر قمی اویلی
کتاب قوی سپید، شامل مجموعهای از داستانهای خواندنی و بسیار جذاب، از نویسنده معاصر ایرانی، اصغر قمی اویلی است. از جمله این داستانها میتوان به: قوی سپید، بعد از ظهر جمعه غمگین دو عاشق، گربه خاکستری، باتلاق، حلقه طلایی برای زنجیر طلایی، مرد مرگ، مردی از جنس سیندرلا و نه پینوکیو و مورچه قرمزکوچک در سرزمین یخی اشاره کرد. در بخشی از کتاب قوی سپید میخوانیم: دو قو بعد از مدتها پرواز از شمال به... ادامه ›
کتاب تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد
- نویسنده: روح الله شریفی
کتاب تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد، به قلم روح الله شریفی، مجموعه داستانی جذاب و خواندنی است که با بیان طنزگونۀ مضامین اجتماعی، تجربهای لذتبخش از خواندن داستان کوتاه را شما منتقل میکند. درباره مجموعه داستان تکل مازیار زارع زیر پای کریم انصاری فرد: این اثر شامل ده داستان کوتاه با محوریت حوادث اجتماعیِ روزمره است که نویسنده به طرزی هوشمندانه و با زبان کنایه آمیز، دردها و مشکلات... ادامه ›
کتاب به سوی تو میآیم و تو قسمتم نمیشوی
- نویسنده: عسل نجاتی
کتاب به سوی تو میآیم و تو قسمتم نمیشوی نوشتهی عسل نجاتی، داستان دختر جوانی را به تصویر میکشد که به مناسبت تولدش از پدرش یک اتومبیل هدیه میگیرد و یک روز با تصادفی دلخراش در مسیر دانشگاه، آغازگر ماجرایی بزرگ و عاشقانه میشود. کتاب به سوی تو میآیم و تو قسمتم نمیشوی برای چه کسانی مناسب است؟ اگر به داستانهای عاشقانه ایرانی علاقهمند هستید، این کتاب برای شماست. در بخشی از کتاب به سوی تو میآیم... ادامه ›
کتاب قصههای زبان مادری - جلد اول: استان مرکزی
- نویسنده: رمضان یاحقی
45 قصهی کوتاه که از ادبیات شفاهی مردم استان مرکزی سر برآوردهاند محتوای کتاب قصههای زبان مادری - جلد اول: استان مرکزی را تشکیل میدهند. رمضان یاحقی برای گردآوری این اثر، راویانی را از سراسر شهرها و روستاهای این استان برگزیده تا با استفاده از گویش و لهجهی خاص خود هر کدام از قصهها را روایت کرده و با کاربرد حرکتها و اعرابگذاری، تلفظ صحیح هر کدام از واژگان را نیز مشخص کنند. کتاب پیشِ رو در... ادامه ›
کتاب آدم
- نویسنده: حیدر شجاعی
کتاب آدم دربردارنده ده داستان کوتاه از حیدر شجاعی است. حیدر شجاعی محلاتی در بغداد متولّد شده است. در اوایل جنگ عراق بر علیه ایران از سوی رژیم بعث به همراه تعدادی از ساکنان ایرانیالاصل از زادگاه خود به سرزمین پدری رانده شد. به زودی برای اقامت در اروپا به همراه اعضای خانواده به ترکیه و سپس به یونان هجرت کرد، اما پس از گذشت حدود یک سال، طاقت نیاورد و به ایران بازگشت. در بدو ورود دوباره به ایران با... ادامه ›
کتاب رهاتر از فریاد: مجموعه آثار منتخب سومین جشنواره داستان کوتاه
- نویسنده: سایه مهری چمبلی
کتاب رهاتر از فریاد: مجموعه آثار منتخب سومین جشنواره داستان کوتاه، نوشته عباس علاف صالحی و سایه مهری، مجموعهای از داستانهای کوتاه اجتماعی است، که با زبانی شیوا و دلنشین به نگارش در آمده است. در بخشی از کتاب رهاتر از فریاد میخوانیم: فقط پنج دقیقه مانده، خواهرم شادمان، مادرم سفره میچیند و پدرم دعا میخواند. در شهر سکوت عجیبی است صدای ماشینها نمیآید و خبری از التهاب خیابانها نیست حتی دیگر... ادامه ›