معرفی و دانلود بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
چرا باید داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی بخوانیم؟
خوب است پیش از هر چیز پاسخ این سؤال را دریابیم که: رمان اجتماعی چیست؟ داستانها و رمانهای اجتماعی، آثار ادبی جذابی هستند که در دل روایت داستانیشان به شرح مسائل مختلف جامعه مانند مشکلات سیاسی، خلأهای اقتصادی، آسیبهای اجتماعی، نقصانهای فرهنگی و... میپردازند. درواقع این گونهی داستانی، ساختار و شرایط اجتماعی یک یا چند دورهی زمانی مشخص را به تصویر میکشد و به بوتهی نقد میگذارد. نویسندگان داستانها و رمانهای اجتماعی از پتانسیلهای داستان برای بیان دلمشغولیهای خود دربارهی مسائل جامعه و مطرح کردن انتقادهایشان استفاده میکنند.
داستانها و رمانهای اجتماعی اغلب با برخورداری از سبک رئالیسم، تصاویری واقعگرایانه از شخصیتها و محیط ارائه میدهند و در تلاشند که با تأثیر بر افکار عمومی، برای ایجاد آگاهی و روشن شدن جرقههایی برای بحث در باب مسائل اجتماعی، در جهت اصلاح یا تغییر قوانین تبعیضآمیز و ناکارآمد و ارزش و عرفهای آسیبزای جامعه قدم بردارند. برای مثال رمان «سفر به انتهای شب» اثر لویی فردینان سلین که یکی از بهترین رمانهای اجتماعی خارجی بهشمار میآید، با استفاده از سبک رئالیسم به نکوهش جنگ میپردازد. جی اشر نیز در رمان «سیزده دلیل برای اینکه»، با نگاه واقعگرایانه، آسیبهای اجتماعی و تأثیر آن بر نوجوانان را واکاوی میکند. برخی نویسندگان هم در بستر ژانر عاشقانه، به شرح اوضاع اجتماعی و یا نقد ارزشهای جامعه میپردازند؛ همانند آنچه که جین آستن در رمان «غرور و تعصب» به نگارش درآورد. تعدادی دیگر نیز با ورود به ژانر وحشت و یا ایجاد فضایی رازآلود و معمایی به نقد هنجارهای اجتماعی دست میزنند، بدون آنکه از سبک رئالیسم دور شوند.
با این وجود بعضی نویسندگان هم ترجیح میدهند با فاصله گرفتن از این سبک و بهرهگیری از دنیای فراخ تخیل، اجتماع خود و یا جوامع بشری را نقد کنند. مانند جورج اورول که در رمان «1984» با ارائهی تصویری پادآرمانشهری و خلق یک رمان اجتماعی - سیاسی جذاب، نتیجهی سیاست غلط یک حکومت را به تصویر کشید یا برعکس، مانند آلدوس هاکسلی و رمان تخیلیاش «دنیای قشنگ نو» که در آن با به تصویر کشیدن یک آرمانشهر، عواقب آرمانگرایی اجتماعی انسانها را یادآور شد. از اینرو، نمیتوان با یک دستهبندی کلی تمامی داستانها و رمانهای اجتماعی را در دستهی آثار واقعگرایانه قرار داد.
نقطهی آغاز داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
منشأ شکلگیری رمان اجتماعی در بریتانیا را اغلب به انقلاب صنعتی و سالهای 1733 تا 1913 میلادی نسبت میدهند. در این برههی زمانی پیشرفتهایی سریع در تولید رقم خورد، کارخانهها رشد کردند و ماشینآلات جدید برای پاسخگویی به تقاضاهای روزافزون تولید شدند. اگرچه صنعت با سرعت زیادی در حال رشد بود، اما زندگی برای اکثر مردم جامعه و بهخصوص قشر کارگر، با همان سرعت بهبود پیدا نکرد. دستمزدهای پایین، بیکاری و عدم توازن ثروت، بسیار نگرانکننده و شرایط زندگی اسفبار بود. استفاده از کودکان بهعنوان نیروی کار در مشاغل سخت و خطرناک، آلودگی زیاد و فقر و بیماری، از دیگر معضلاتی بود که در داستانها و رمانهای اجتماعی آن دوران نمود پیدا کرده و تجربیات مردم آن زمان را نشان دادهاند. بههمین دلیل پیش از هر چیز، رمان اجتماعی در بریتانیا، در میان طبقهی کارگر مورد توجه قرار گرفت.
انتشار رمانهایی مانند «روزگار سخت» نوشتهی چارلز دیکنز و «شمال و جنوب» اثر الیزابت گاسکل در نیمهی دههی 1850 میلادی، بهشکل برجستهای در ادبیات انگلیسی قرن نوزدهم تحول ایجاد کرد. آثاری که همچنان از بهترین رمانهای اجتماعی خارجی بهشمار میآیند. دیکنز در رمان روزگار سخت، از شرایط غیرانسانی کار در کارخانهها، فقدان آموزش و پیامدهای آن بهشدت انتقاد میکند. او همچنین در سایر رمانهای خود با نقب زدن در دل زندگی طبقهی کارگر، از مبارزات این قشر در دورهی ویکتوریایی پرده برداشت و توجه مردم دنیا را به بیعدالتیهای موجود در جامعهاش جلب کرد. بههمین دلیل، جای تعجب نیست که بسیاری، چارلز دیکنز را پدر رمان اجتماعی میدانند.
در کشور فرانسه، رمان «بینوایان» ویکتور هوگو به یک رمان اعتراضی اجتماعی در قرن نوزدهم اروپا بدل شد. «آخرین روز یک محکوم به اعدام» اثر مهم دیگری از این نویسندهی فرانسوی است که در راستای تلاشهای او برای لغو قانون اعدام به رشتهی تحریر درآمده است. از میان سایر نویسندگان فرانسوی، امیل زولا نیز با رمان «ژرمینال» خود به بیان مصائب زندگی طبقهی کارگر پرداخته است. نویسندهی شهیر ادبیات روسیه، لئو تولستوی نیز با نگارش شاهکار اجتماعی خود یعنی «جنگ و صلح»، اثری شگفت و جذاب آفرید و از این طریق بر اهمیت اصلاح کشور بهخصوص در زمینهی آموزش تأکید کرد. نیکلای گوگول نیز از دیگر مشاهیر روس است که در رمان «نفوس مرده» خود به شکاف طبقاتی جامعهاش پرداخته است.
رمانهای «کلبه عمو تام» اثر هریت بیچر استو که در سال 1852 منتشر شد و داستان «ماجراهای هاکلبری فین» که مارک تواین آن را در سال 1884 به نگارش درآورد نیز، بهعنوان اولین رمانهای اجتماعی قرن نوزدهم آمریکا شناخته میشوند. آثاری که هریک به شیوهی خود، به سنت نژادپرستانهی جامعهشان تاختند. در همین راستا رمان «خوشههای خشم» به قلم جان اشتاین بک که در سال 1939 منتشر شد، یکی از موفقترین و بهترین رمانهای اجتماعی قرن بیستم بهشمار میآید. رمانها و نمایشنامههای جیمز بالدوین نیز از مهمترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی محسوب میشوند که با درهمآمیختن مسائل اجتماعی و روانشناختی، توجهات بسیاری را به خود جلب کردهاند. برای مثال او در رمان «اتاق جووانی» نوشتهشده در سال 1956، پیش از رواج توجه به حقوق همجنسگرایان، به این موضوع پرداخته است.
اهمیت مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی
داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی با به تصویر کشیدن وقایع و شرایط جوامع مختلف، ما را با اندیشهها، تفکرات و شیوههای متنوع زندگی آشنا میکنند. ازاینرو موجب وسعت یافتن جهانبینی ما میشوند و از تعصبات و پیشداوریهای ما میکاهند. شناخت معضلات اجتماعی و آشنایی با دغدغههای افراد در جوامع مختلف به ما کمک میکند تا به آگاهی بیشتر و درک بهتری نسبت به جهانی که در آن زیست میکنیم، دست یابیم. از سوی دیگر با مطالعهی بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی بهطور غیرمستقیم با روشهای مقابله با مشکلات اجتماعی آشنا میشویم و از همین جهت، این کتابها میتوانند به روشنگری و افزایش آگاهی افراد در جامعه کمک کنند.
خواندن داستانها و رمانهای خارجی را به چه کسانی پیشنهاد میکنیم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که به شناخت مسائل اجتماعی کشورها و جوامع مختلف علاقه دارند و دلتان میخواهد در قالب داستانی خواندنی و جذاب، نسبت به این مسائل مهم آگاهی پیدا کنید، یا اگر دوست دارید بدانید مردم کشورهای دیگر چگونه از مشکلات اجتماعی خود عبور کردهاند تا از این طریق بتوانید قدمی برای بهبود جامعهی خود بردارید، پس توصیه میکنیم خرید و مطالعهی داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی را از یاد نبرید.
پرطرفدارترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در کتابراه
داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی، یکی از مهمترین بخشهای ادبیات داستانی جهان محسوب میشوند که بهسبب برخورداری از روایاتی جذاب، مخاطبان بسیاری دارند. ازاینرو، کتابراه بر آن است که با توجه به اهمیت این گونهی داستانی، آثار متنوعی در این ژانر را در نسخههای الکترونیک، صوتی و PDF در دسترس علاقهمندان قرار دهد تا راه خرید و دانلود بهترین رمانهای اجتماعی خارجی را برایشان سادهتر کند. کتابهایی که برخی از آنها با اقبال ویژهای از سوی مخاطبان مواجه شدهاند و آمار بالای خرید و دانلودشان، نشان از محبوبیت آنها دارند. در ادامه تعدادی از این عناوین محبوب و موجود در وبسایت و اپلیکیشن کتابراه را برایتان فهرست کردهایم:
- کتاب مزرعه حیوانات، اثر جورج اورول
- کتاب قمارباز، به قلم فئودور داستایوفسکی
- کتاب 1984، نوشتهی جورج اورول
- کتاب بادبادک باز، تألیف خالد حسینی
- کتاب عقاید یک دلقک، اثر هاینریش بل
پیشنهاد برای دانلود رایگان داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در کتابراه
از آنجا که خرید و پرداخت هزینه، یکی از دغدغههای مهم بسیاری از افراد کتابخوان محسوب میشود، کتابراه با فراهم کردن امکان دانلود رایگان تعدادی از بهترین داستانها و رمانهای اجتماعی خارجی در قالب کتاب صوتی، الکترونیک و فایل PDF سعی دارد این دغدغه را برای شیفتگان کتاب، کمرنگ کند. بنابراین شما میتوانید این کتابها را بدون هیچگونه نگرانیای بابت پرداخت هزینه، بهطور رایگان دانلود کنید و از مطالعه یا شنیدنشان، لذت ببرید. تعدادی از این آثار رایگان عبارتاند از:
- کتاب مأمور راه آهن، اثر اریک لومکس
- کتاب پدر جودی آشغالی است، نوشتهی ماتیو لیچت
- کتاب مقام رسمی، به قلم ویلیام سامرست موآم
- کتاب آخرین روز یک محکوم به اعدام، نوشتهی ویکتور هوگو
- کتاب پرتقال کوکی، اثر آنتونی برجس
کتاب رد گم
- نویسنده: آلخو کارپانتیه
کتاب رد گم شناخته شدهترین رمان آلخو کارپانتیه در ژانر رئالیسم جادویی، سرگذشت مردی آهنگساز و موسیقیدان را به تصویر میکشد که برای فرار از زندگی بیمعنای خود، راهی سفری پرفراز و نشیب میشود و به دنیای اطرافش رنگ و بوی تازهای میبخشد. این اثر پرکشش در سال 1956 موفق به دریافت جایزهی بهترین کتاب خارجی فرانسه شد. دربارهی کتاب رد گم: یکی از حیرتانگیزترین کتب قرن بیستم که موضوعات اجتماعی و فرهنگی... ادامه ›
کتاب صوتی یادداشتهای دایناسور
- نویسنده: مونس الرزاز
مونس الرزاز یکی از برجستهترین چهرههای ادبیات معاصر اردن در کتاب صوتی یادداشتهای دایناسور، تصویری جامع و تلخ از وضعیت جهان عرب ارائه میدهد که دچار مشکلات و تضادهای درونی بسیار است و آن را در قالب شخصیتی به نام دایناسور به تصویر میکشد که مدام شخصیت خود را تحقیر میکند و از جامعه گریزان است. درباره کتاب صوتی یادداشتهای دایناسور: مونس الرزاز نویسنده تاثیرگذار جهان عرب، کتاب یادداشتهای... ادامه ›
کتاب این خانه مال من است!
- نویسنده: آن تایلر
این خانه مال من است رمانی به قلم آن تایلر نویسنده امریکایی و همسر تقی مدرسی نویسنده مشهور ایرانی است که شبنم سمیعیان آن را به فارسی برگردانده است. این رمان نامزد نهایی جایزه معتبر من بوکر سال 2015 شده و پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز است. کتاب این خانه مال من است (A Spool Of Blue Thread) آبی نوشتهی آن تایلر (Anne Tyler) یک رمان حساس و عاطفی است که داستان خانوادهی ویتشنک (the Whitshank family)... ادامه ›
کتاب شیرینترین رویاها
- نویسنده: دوریس لسینگ
کتاب شیرینترین رویاها، داستانی است خانوادگی اثر دوریس لسینگ است، که از سرنوشتهای گوناگون نوشته است. زنی که از شوهرش جدا شده و همراه مادرشوهر و دو پسرش در یک خانه زندگی میکنند. رفته رفته افراد دیگری نیز وارد داستان شده و سرنوشتشان رقم میخورد... خانم دوریس لسینگ (Doris may lessing) در سال 1919 میلادى در یک خانواده انگلیسى مقیم کشور باستانى ایران متولد شد. پنج ساله بود که به همراه والدینش به... ادامه ›
کتاب با من رو راست باش
- نویسنده: جولیا کلیبورن جانسون
کتاب با من رو راست باش اثری استثنایی از جولیا کلیبورن جانسون، پر پیچ و تاب و عجیب و یادآور سبک جی. دی. سلینجر (نویسندهی کتاب ناطور دشت) است. این کتاب آدمهای عجیب رمانهای قدیمی را یکبار دیگر برایمان زنده میکند و موضوع رمانهای (والدین- فرزند) را به سبکی افسونگر نشانمان میدهد. احتمالا فرانک بنینگ یکی از مهربانترین و جذابترین شخصیتهایی است که تا به حال در میان صفحات یک رمان دیدهاید...... ادامه ›
کتاب وداع با کوبا
- نویسنده: چنل کلیتون
کتاب وداع با کوبا به قلم چنل کلیتون، رمان مشهور و پرفروش نیویورک تایمز است که در سال 2019 منتشر شد و داستان دختری که برای انتقام جویی خون برادرش به فیدل کاسترو نزدیک میشود را روایت میکند. درباره کتاب وداع با کوبا: چنل کلیتون (Chanel Cleeton) داستان را در دهه 1960 پس از انقلاب فیدل کاسترو در کوبا و تشکیل حکومت سوسیالیستش روایت میکند. در ایالت فلوریدا یک زن کوبایی تبعیدی به نام بئاتریس پرز در... ادامه ›
کتاب بذر جادو
- نویسنده: مارگارت اتوود
کتاب بذر جادو جدیدترین رمان از برنده جایزه من بوکر سال 2000، مارگارت النور اتوود، نویسنده و شاعر کانادایی است. در این کتاب، اتوود به سراغ نمایشنامه «طوفان» شکسپیر رفته و اثر درخور تحسین دیگری را منتشر کرده است. «بذر جادو» را میتوان بازخوانیِ «طوفان» از زبان اتوود دانست. رمان بذر جادو (Hagseed: The Tempest Retold) روایتی است از زندگی فلیکس فیلیپس، کارگردان تئاتر، که در پی دسیسهچینی نزدیکترین... ادامه ›
کتاب زندگی خانوادگی
- نویسنده: آخیل شارما
کتاب زندگی خانوادگی اثر آخیل شارما، در واقع زندگینامه خود نویسنده است که در آن چگونگی نقل مکان یک خانواده از «دهلی نو» به «نیویورک» را نشان میدهد. زندگی خانوادگی در سال 2014 یکی از 10 رمان برتر سال به انتخاب نیویورک تایمز و در سال 2015 برنده جایزه فولیو شد که به بهترین رمان انگلیسی سال داده میشود. زندگی خانوادگی (Family Life)، داستان خانوادهای هندی است که به سودای پیشرفت و ثروت به آمریکا... ادامه ›
کتاب صوتی بدشانسی چیز تازهای نیست
- نویسنده: جونو دیاز
کتاب صوتی بدشانسی چیز تازهای نیست داستانی کوتاه از جونو دیاز است که ماجرای آن تا حدودی برگرفته از زندگی خود نویسنده است. این اثر که جایزهی ساندی تایمز را از آن خود کرده، نمونهای خوب برای آشنایی با سبک و سیاق دیاز به شمار میرود. گفتنیست که کتاب حاضر ذیل مجموعهی «پنج نویسنده، پنج داستان، پنج جایزه» به انتشار میرسد. درباره کتاب صوتی بدشانسی چیز تازهای نیست: نشر سنگ در مجموعهای با عنوان... ادامه ›
کتاب زندگی بر شاهراه قدیم رم
- نویسنده: واهان توتوونتس
کتاب زندگی بر شاهراه قدیم رم نوشتهی واهان توتوونتس اثری جذاب از نویسندهای ارمنی است. در این داستان خواندنی زندگی شهری در یکی از استانهای ارمنستان با تمام جزئیات و سایه روشنهایی از واقعیت روایت میشود. گفتنیست کتاب حاضر جزئیات ارزشمندی از فرهنگ ارمنیها را با مخاطب در میان میگذارد. دربارهی کتاب زندگی بر شاهراه قدیم رم کتاب زندگی بر شاهراه قدیم رم (Life on the Old Roman Road) اثر خواندنی... ادامه ›
کتاب بدشانسی چیز تازهای نیست
- نویسنده: جونو دیاز
یکی از اتفاقات سخت و دردناک زندگی آدمها در عصر جدید، مهاجرت است! اتفاقی که خیلی چیزها را دگرگون میکند. کتاب بدشانسی چیز تازهای نیست اثر جذاب جونو دیاز روایتی ساده اما عمیق از مهاجرت است که تاحدودی برگرفته از داستان زندگی پدر اوست. این کتاب جایزه ساندی تایمز را نیز از آن خودش کرده است. درباره کتاب بدشانسی چیز تازهای نیست خیلی از آدمها تجربیات بسیار دشواری را در زندگی تجربه میکنند. یکی از... ادامه ›
کتاب خداحافظ پدر
- نویسنده: فقیر بایکورت
کتاب خداحافظ پدر دربردارندهی داستانهای کوتاه منتخب از نویسندهی مطرح ترکتبار فقیر بایکورت است. ایشیق بایکورت دختر وی گزینش این آثار را برعهده داشته است. ایجاز، واقعگرایی و دیالوگمحوری، از بارزترین ویژگیهای سیزده داستان این کتاب هستند. درباره کتاب خداحافظ پدر اگر از مخاطبان ادبیات ترکیه هستید، احتمالاً با نام و آثار نویسندهی مطرح، فقیر بایکورت (Fakir Baykurt) آشنا هستید؛ با این حال این... ادامه ›
کتاب جزر و مد آرام
- نویسنده: ماریان لی
کتاب جزر و مد آرام رمانی الهامبخش و واقعی از ماریان لی است که در آن به زندگی، ماهیت و چالشهای یک زن ایرلندی، در موضع «زنانگی» و جایگاه او در جامعه نگاه میکند. شخصیت اصلی داستان، در پی حوادثی، در مسیر جدیدی قرار میگیرد که میتواند سرنوشت و آیندهاش را تغییر دهد، اما این همهی داستان نیست. کتاب نامبرده روایت دستوپنجه نرم کردن با تبعیضهای جنسیتی و خط پررنگ جامعهی مردسالار ایرلند قرن نوزدهم... ادامه ›
کتاب ذرعان
- نویسنده: محمدحسن الحفری
محمدحسن الحفری، نویسندهی اهل کشور سوریه، در کتاب ذرعان، به سراغ سبکی خلاقانه و غیرمتعارف در ادبیات داستانی رفته. راوی داستان از خاطرات دوران کودکی خود شروع میکند و به شرح وقایع جنگ تروریستی در این کشور میپردازد. این کتاب از نمونههای موفق رمانهای مدرن در ادبیات است. دربارهی کتاب ذرعان شخصیت اصلی داستان در آخرین لحظات زندگی خود، وقایعی را که در زادگاهش پشتسر گذاشته، بازگو میکند. محمدحسن... ادامه ›
کتاب داستان یک قول
- نویسنده: سرژ شالاندون
کتاب داستان یک قول به قلم سرژ شالاندون، برنده جایزه مدیسی، رمانی جذاب و خواندنی از زندگی یک زوج سالخورده و محبوب است که یک قول عجیب سبب میشود تا پس از مرگشان نیز دوستان و آشنایانشان یاد آنها را به طرز عجیب و غیر معمولی زنده نگه دارند...! درباره کتاب داستان یک قول: حتی پس از مرگ شخصی که دوستش داریم نیز میتوانیم از او مراقبت کنیم! سرژ شالاندون (Sorj Chalandon) به زبانی شیرین و خواندنی داستان... ادامه ›
کتاب آبادی: سه گانه خانواده اسناپس - جلد دوم
- نویسنده: ویلیام فاکنر
شاهکاری خواندنی و بیهمتا از ادبیات کلاسیک آمریکا! کتاب آبادی: سه گانه خانواده اسناپس - جلد دوم به قلم ویلیام فاکنر، نویسندهی مشهور و برنده نوبل ادبیات است. این اثر ماجرای سفر خانواده اسناپس به مزرعهای قدیمی و اتفاقاتش را به تصویر میکشد. دربارهی کتاب آبادی: سه گانه خانواده اسناپس - جلد دوم: سهگانه اسناپس فاکنر، برداشتی کنایهآمیز از یک تراژدی کلاسیک است و با تکیه بر ادبیات گوتیک جنوبی که... ادامه ›
کتاب بیبازگشت
- نویسنده: لیسا کو
جایی میانهی چین و آمریکا و در کشاکش با مفاهیمی همچون بیگانگی و تعلق... کتاب بیبازگشت اثر لیسا کو داستان پسر و مادری را روایت میکند که از هم دور افتادهاند و قوانین مهاجرتی آمریکا زندگیشان را دستخوش تغییر کرده است. کتاب حاضر برندهی جایزهی پن شده است و بسیاری از منابع معتبرْ عنوان بهترین کتاب سال را به آن اعطا کردهاند. دربارهی کتاب بیبازگشت: در روزی عادی مانند سایر روزها، مادر دمینگ گو... ادامه ›
کتاب حلبی
- نویسنده: یاشار کمال
کتاب حلبی دومین رمان نویسندهی ترک تبار یاشار کمال است که تحولات سیاسی و اجتماعی ترکیه در دههی هفتاد و هشتاد را در قالب داستانی تاملبرانگیز و جذاب به تصویر میکشد. این رمان داستان بخشداری آرمانگرا و جوان است که میخواهد وضعیت اسفناک مردم زادگاهش را سامان دهد و با قدرت حاکم مبارزه کند. درباره کتاب حلبی: کتاب حاضر دومین رمان یاشار کمال (Yasar Kemal) بعد از اینجه ممد محسوب میشود که به زبانهای... ادامه ›
کتاب کت چرمی
- نویسنده: چزاره پاوزه
کتاب کت چرمی مجموعهای از داستانهای کوتاه به قلم چزاره پاوزه، نویسنده و شاعر نامدار ایتالیایی، است. این کتاب شامل پنج داستان کوتاه است که همانند دیگر آثار نویسنده با رویکردی رئالیستی و در عین حال نثری شاعرانه به رشتهی تحریر درآمدهاند. پاوزه در این داستانها به خاطرات خود از کودکی و بزرگسالی نقبی میزند و از گذشته میگوید. دربارهی کتاب کت چرمی چزاره پاوزه (Cesare Pavese) نویسنده و شاعر مطرح... ادامه ›
کتاب در کشور مردان
- نویسنده: هشام مطر
کتاب در کشور مردان رمانی به سبک بیوگرافی نوشته هشام مطر است. این داستان که موفق به دریافت جایزه بوکر شد، روایتگر زندگی پسری به نام سلیمان است که دورهی کودکی او را در برمیگیرد. ماجرای این داستان در لیبی و در دورهی قذافی رخ میدهد. هشام مطر در این کتاب از وضعیت سیاسی و اجتماعی جامعهی آن زمان سخن میگوید و تصویری مخدوش را از زندگی یک خانواده ارائه میدهد که به رو به نابودی حرکت میکند. این... ادامه ›
کتاب دریاچه ممنوع
- نویسنده: حمید اسماعیلوف
رمانی شاعرانه دربارهی زندگی پسری عجیبالخلقه در زمانهی جنگ سرد. کتاب دریاچه ممنوع داستان مردمانی است که در نزدیکی سایت آزمایش اتمی سمیپالاتینسک زندگی میکنند و مانند موشهای آزمایشگاهی، ناچار به تحمل عوارض ناشی از انفجارهای هستهای هستند. حمید اسماعیلوف، نویسندهی مشهور ازبک، در این کتاب نامزد جایزهی اثر ادبی مستقل خارجی، داستان پسری به نام یرژان را روایت میکند که با پریدن در دریاچهی... ادامه ›
کتاب جودت بیک و پسرانش
- نویسنده: اورهان پاموک
اورهان پاموک در کتاب جودت بیک و پسرانش داستان سه نسل از خانوادهای ثروتمند را روایت میکند. این داستان، سه دوره از تاریخ ترکیه را در بر میگیرد: سالهای آخر حکومت عثمانی، دورهی آتاتورک و سالهای نخستین شکلگیری دیکتاتوری نظامی در ترکیه. گفتنی است این کتاب برندهی جایزهی رمان نشر ملیت در 1979 و برندهی جایزهی اورهان کمال در سال 1983 بوده است. دربارهی کتاب جودت بیک و پسرانش اثری که پیش روی... ادامه ›
کتاب حسد
- نویسنده: یوری آلیشا
کتاب حسد یکی از آثار برجستهی ادبیات روسیه است که در سال 1927 نگاشته شده و به روسیهی پس از انقلاب و وضعیت روشنفکرانی که توسط کمونیسم سرکوب و مطرود شدهاند، نگاه میاندازد. یوری آلیشا تقابل ارزشهای دوران کمونیستی شوروی را با دوران پیشاکمونیستی در دو شخصیت اصلی داستانش متجلی میکند. در یک طرف روشنفکری وامانده و آواره به نام نیکالای قرار دارد و در طرف دیگر شهروند ایدهآلی که کارخانهدار است و... ادامه ›
کتاب زنی که از حال رفت و سه داستان دیگر
- نویسنده: حنیف قریشی
کتاب زنی که از حال رفت و سه داستان دیگر، یک کتابِ داستانی، متشکل از چهار داستان کوتاه به قلم حنیف قریشی است که با توجه به معاصر بودن آنها توسط پژمان طهرانیان گردآوری شده. داستانهای این کتاب نشاندهندهی نگاه دغدغهمند و تراژیک قریشی به مسائل اجتماعی است؛ مسائلی که اغلب مهاجران با آنها روبهرو بوده و هستند و در مراحل مختلف زندگی با آنها دست و پنجه نرم میکنند. نویسنده در هر داستان، با... ادامه ›